torsdag den 22. januar 2015

Actionfiguren Jane Austen

Da min veninde sagde, at hun havde en forsinket og fjollet julegave til mig, troede jeg, jeg havde gættet det. Vi er begge fanget i en evig Austen-rus, så jeg forestillede mig en af de mange selvhjælpsbøger eller drømmescenarier om Mr. Darcy indpakket i julepapir. Men gaven viste sig at være af en helt anden firkantet art, og jeg var både begejstret og latterramt, da jeg så, hvad den indeholdte.
Min veninde har givet mig en actionfigur. En Jane Austen actionfigur, komplet med fjerpen og manuskript, lyserøde sko og kyse. Med et lettere bidsk ansigtsudtryk og en rank holdning står hun nu på mit natbord og holder vagt over de bøger, som hun selv har skrevet.
Jeg er ellevild med min nye maskot, men jeg er også dybt fascineret af det, hun repræsenterer; en fankultur så uoverskueligt stor, intens og voksende, at et 200 års gammelt forfatterskab bliver forvandlet til noget ikonisk. Jane Austen er en actionfigur – et kulturikon, udødeliggjort via sine bøger. Det er både imponerende og ufatteligt komisk.
Den lille Jane Austen figur er nu blandt mine kæreste ejendele. Det er en kreativ og personlig gave, et sødt påfund og en yndig lille tilføjelse til en håbløs Austen-fanatikers samling. For hvis Jane Austen har en kult, så er jeg afgjort en del af den.

Jeg er ikke helt sikker på, hvor figuren præcist er fra, men jeg har opsporet den på Amazon lige her, hvis du også er interesseret i en miniature-Austen. 

12 kommentarer:

 1. Den er fantastisk, den har jeg kigget på længe :D Den ville pynte på bogreolen :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er vidunderligt komisk! Jeg elsker det :D

   Slet
  2. Synes specielt det er yndigt, at hun har en lille bog med! :D

   Slet
  3. Ja, jeg elsker det! :D Og en fjernpen. Fint er det altså :D

   Slet
 2. Haha, hvor er den sød :-) og lidt kitch ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enormt kitsch! Jeg elsker det :'p

   Slet
 3. Lige med det samme da jeg så det her indlæg, brød jeg ud i latter, for en Jane Austen action figur er da ikke andet end komisk, men som du også siger så er Austen universet vel efterhånden også til for en kæmpe fanskare, så hvorfor skulle vi ikke også have lov til at have action figurer på samme niveau med ringenes herre og diverse andre 'kulter' på den måde. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er netop komisk, og på sin vis er Austen-kulten også en smule grotesk. Jeg nyder bare det faktum, at Austensfans danner en kult, og Austen selv er blevet til et kulturikon på tværs af et århundrede. Det er faktisk det, jeg skal kigge på i mit speciale; hvordan Austen bliver fremstillet som kulturikon og hvordan hendes fankultur er vokset gennem det seneste århundrede. Nøj, jeg synes det er spændende!

   Slet
 4. Sikken en sjov gave :)

  Må jeg spørge, hvor din Jasmin-bluse er fra?

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt bestemt! :)

   Den er fra asos :)

   Slet