torsdag den 12. februar 2015

12 tilfældige facts (book edition #3)

#1: Pottermore har sorteret mig ind i Slytherin. Jeg ville helst være i Ravenclaw.
#2Jeg aner ikke, hvor mange bøger, jeg reelt har, fordi jeg næsten månedligt sorterer en stak fra, som så bliver opbevaret hjemme hos min mor. For kort tid siden fik hun fire bæreposer med bøger hjem, og nu er jeg allerede begyndt at mangle plads og sortere fra igen.
#3: Jeg får aldrig brugt min TBR-jar. Det var ellers en fin idé.
#4: Jeg har lettere til tårer end til latterudbrud, når jeg læser.
#5Mange af mine bøger er udstyret med et læsebånd. Når jeg har læst en bog med læsebånd i, sørger jeg altid for, at læsebåndet ligger på en side, der betyder noget særligt for mig eller for historien, så det er altid er den side, jeg slår op på først. 
#6: Efter at have brugt en bog til eksamenslæsning, lader jeg altid de mange post-its, jeg har brugt blive siddende i bogen. På den måde kan jeg vende tilbage og læse det, jeg selv har lagt vægt på.
#7: Da min søster og jeg var yngre, holdte vi meget af at digte videre på vores yndlingshistorier. Vi skrev f.eks. flere kapitler af "Det lille hus på prærien" set fra Nellie Olesons synspunkt. Jeg går ud fra, det kan kaldes en form for (meget tidlig) fanfiction?
#8: Jeg forbinder altid vintermånederne med hyggelige læsescenarier, men jeg får dog altid læst flere bøger om sommeren. 
#9: 'Bøgernes herre' (trailer her) var en af mine absolutte yndlingsfilm som barn. Den gjorde stort indtryk på mig og gjorde mig rædselsslagen ved tanken om "Dr. Jekyll and Mr. Hyde". I dag møder jeg sjældent folk, der husker filmen. 
#10: Jeg er meget dårlig til at stoppe med at læse – forstået på den måde, at hvis jeg er påbegyndt en ny bog, så bliver jeg ofte ved med at læse, indtil jeg er færdig. Jeg sætter sjældent læsningen på pause, og at "nyde en bog" er for mit vedkommende snarere at læse en bog to gange end at læse bevidst langsomt. Det kan jeg slet ikke. 
#11: Jeg overvejer snart at læse Det Nye Testamente. For et par år siden læste jeg Det Gamle Testamente, og det var voldsomt interessant.
#12Når man køber en bog fra The Book Depository, vedlægger de altid et bogmærke i pakken. Det får den værste samlertrang frem i mig, og selvom jeg ofte beklager mig over The Book Depositorys leveringstider og behandling af pakker, bestiller jeg derfra for at få samlet alle de fine bogmærke. Man kan få tyve forskellige, og lige nu har jeg tolv.

52 kommentarer:

 1. Sikke et hyggeligt indlæg, man føler jo helt man kender dig personligt efterhånden :) Hver gang jeg hører noget om Jane Austen eller Emily fra New Moon, tænker jeg fx på dig og din blog :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din søde kommentar! Jeg er meget taknemmelig for at få tilsendt en tanke i ny og næ :)

   Slet
 2. Hvor er det er hyggeligt indlæg :3
  Og kan virkelig godt følge dig i det med BD's bogmærker! Det er så fristende at skaffe dem alle sammen :b

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Og ja, helt bestemt. Jeg er virkelig ramt af samlermani på det punkt.

   Slet
 3. Jeg kunne forestille mig, det var interessant at læse såvel Det nye som Det Gamle Testamente - og Koranen i øvrigt også. Du vil måske finde The Testament of Mary af Colm Tóibín interessant - det er historien om Jesus fortalt fra Marys side - og den er anderledes, kan jeg afsløre. Der indgår i øvrigt også andre bibelske fortællinger i, fx. om Lazarus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil SÅ gerne læse Koranen. Jeg har bare ikke lige anskaffet mig den endnu.

   Tusind tak for tippet! Det lyder virkelig spændende. Og meget anderledes.

   Slet
 4. Ej, nu føler jeg mig helt snydt! Jeg har godt nok kun handlet over Book Depository én gang, men jeg mindes ikke, at jeg fik noget bogmærke med. Æv. Gotta catch 'em all ;)

  Forstår simpelthen ikke, at du kan nænne at skille dig af med dine bøger. Nu har jeg godt nok også en kæmpe lejlighed, men jeg ville hellere stoppe flere reoler ind i rummet, end jeg ville skille mig af med mine bøger. Selv de dårlige kan jeg ikke få mig selv til at gemme væk haha! (:

  SvarSlet
  Svar
  1. SÅ kan jeg godt forstå, du føler dig snydt. De er jo noget af det bedste ved at bestille derfra :)

   Jeg hader at skille mig af med bøger, det er også derfor, jeg nægter at gøre det. Jeg sender dem bare til opbevaring, og så kommer jeg tit hjem til min mor og bytter ud, hvis jeg får brug for/lyst til en bestemt bog. Det er meget bedre end at skille sig af med bøgerne :)
   Jeg har desværre ikke en synderligt stor lejlighed og begrænset med plads, så flere bogreoler kan her ikke være :) Så vil jeg hellere opbevare bøgerne et sted, hvor de ikke er i vejen :)

   Slet
 5. Jeg kan godt huske Bøgernes Herre og ser den hvis jeg opdager de sender den på DR Ultra, som de nogle gange gør! Den film var bare så hyggelig og så sød.

  Normalt læser jeg også stædigt en bog færdig, men for nylig måtte jeg godt nok kaste håndklædet i ringen - det er første gang jeg har været så irriteret på en bog at jeg opgav på den måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har virkelig ikke set den i mange år, men jeg mindes den med meget stor glæde. Vil meget gerne se den snart igen, den var nemlig så fin og sød.

   Og åh ja. Sommetider bør man også opgive. Nogle læseoplevelser er bare ikke 'meant to be'.

   Slet
 6. Et hyggeligt indlæg. Kan nikke genkendende til flere af punkterne, har flere bøger opbevaret hos min far, da jeg ikke har plads til dem hjemme, og ikke nænner at sælge/give dem bort.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak!

   Og, åh ja. Det er hådt at være bogelsker og lide af pladsmangel.

   Slet
 7. Bøgernes Herre var også en af mine ynglings film da jeg var barn. Jeg så den faktisk for et par uger siden igen, den er altså bare så god! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, jeg vil virkelig også gerne se den igen. Den var så fin.

   Slet
 8. Bøgernes Herre er bare den fineste film (:

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. JA! Jeg elsker den virkelig så højt.

   Slet
 9. Åhh punkt 6 kunne være skrevet af mig, sådan går det nemlig også for mit vedkommende - har dog endnu ikke prøvet af få mit kort spærret :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så irriterende. Og åh, det skal du kun være glad for. Jeg fik en bøde på 5-600 kr. som resultat. Ærgerlige penge 8-l

   Slet
 10. Jeg elsker Bøgernes Herre! Så den også som barn, men var så heldig at støde på den i fjernsynet for noget tid siden. Det er endnu sjovere at se den i dag, da man forstår flere af de litterære referencer; f.eks. ravnen der flyver rundt og skriger 'aldrig mere' idet de træder ind i gyserhuset. Genial film som virkelig giver mig lyst til at gå på biblioteket - hvis bare det var så smukt som det i filmen! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig så sød. Jeg har ikke set den i rigtig mange år, men jeg vil forsøge at opspore den igen. Helst på dansk – det virker bare mest rigtigt, selvom det jo egentligt er 'virkelige mennesker' der taler også i løbet af filmen. Men altså!

   Slet
 11. "Bøgernes Herre" var også en af mine yndlingsfilm da jeg var lille ! Udover "The Neverending Story", Disney's "Alice i Eventyrland" og BBCs Narnia tv-serie :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg knuselskede den også. Og bestemt også de andre, du nævner. Så skønne, så nostalgisk, så fint :)

   Slet
 12. Jeg elskede bøgernes herre, jeg var så trist da båndet i VHS båndet døde. Jeg har ikke fået set den siden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har heller ikke set den i lang tid. Må snart få den opstøvet igen ...

   Slet
 13. Jeg er også helt tosset med bogmærkerne fra The Book Depository! Men i min seneste pakke var der ikke noget! :(

  SvarSlet
 14. UUH jeg kan godt huske den film! Den var for fed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den var så! Jeg så den altid, når jeg sov hos min *hjerteveninde* i Egtved. Hun havde optaget den på sådan et rigtig skramlet VHS-bånd. Good times.

   Slet
 15. Ej hvor er det et hyggeligt indlæg! Jeg havde aldrig set komme at du var en "dårlig biblioteksbruger" ;) Haha. Men det giver meget god mening, når nu du har sådan en stor kærlighed for bøger. Det hjælper ikke med mail- og sms-påmindelser? Det er i hvert fald mails fra biblioteket der redder mig fra bøder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Det var også hyggeligt at skrive :)

   Jeg er virkelig en elendig biblioteksbruger. Jeg er tilmeldt mail-systemer, men selvom jeg tjekker min mail DAGLIGT og læser bibliotekspåmindelserne, så glemmer jeg det igen. Jeg ved ikke hvorfor. Måske er jeg bare ikke designet til at tilbageaflevere bøger ;)

   Slet
 16. Skøn post - grinede lidt i skægget over det med dit spærrede lånerkort :-D
  Elsker også Book Dep's bogmærker! Jeg får dem dog ikke altid :-( Jeg bestiller næsten kun derfra, fordi det er så let (skal bare huske de tre sikkerheds-cifre på mit visakort). Ja, der går lang tid før de kommer ... nogle gange er det irriterende, men det kan også være rart, når der kommer en pakke og man slet ikke kan huske, hvad man har bestilt - næsten som at få en gave.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og åh, altså. Det er også næsten tragikomisk. Og det var en virkelig dyr affære – sikke nogle øv-penge.

   Og ja, det er meget nemt med TBD, og på sin vis er det også hyggeligt at blive overrasket med en lille bog, som man bestilte for længe siden. Men omvendt bliver jeg også bare hurtigt utålmodig :)

   Slet
 17. Jeg er også sikker på, at jeg så ret sjov ud i ansigtet, da skærmen skiftede til den grønne farve på min Pottermore profil! Det er bare ikke fedt at blive sorteret til det hus, man har brugt syv bøger på at hade! :b

  Jeg elsker også bogmærkerne fra The Book Depository – desværre er det langt fra ved alle mine ordre, jeg får et bogmærke med. De er ellers noget så fine!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, vel? Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal mene eller tænke. Det føles så uretfærdigt, synes jeg!

   Og ja! De er noget så skønne. Sommetider er der også et par svipsere i mine ordrer. Dét hader jeg.

   Slet
 18. Hello I was going to say some ideas for posts if you need inspiration but it would be nice to see your collection of folio books ? That would look beautiful on pictures too

  Also would you consider doing an updated bookshelf tour?aha xx
  aleks

  SvarSlet
  Svar
  1. Sure! Perhaps I'll do a Folio Society-post one day.

   And actually a few people have already requested an updated bookshelf tour, which means I may soon do it :)

   Slet
 19. Disse indlæg er så hyggelige. Jeg elsker virkelig at lære dig bedre at kende, hvilket jeg synes, man tydeligt kommer til gennem indlæggene :)

  Åh, jeg elsker virkelig også BD's bogmærker. Det er desværre bare efterhånden virkelig sjældent, jeg rent faktisk får et med, når jeg bestiller der fra. Og når jeg så endelig gør, så er det selvfølgelig ofte et af dem, jeg allerede ejer. Det er jo typisk :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Det er jeg smadderglad for at høre. De er også ret sjove at skrive.

   Og ja – deres bogmærker er simpelthen bare det bedste. Og det er så frustrerende, når man ikke får et bogmærke med, eller får et dobbelteksemplar. Jeg har dog haft rimelig god bogmærke-karma på det seneste.

   Slet
 20. Sikke et sød og fint indlæg:o) Det med manglende bogplads er aldrig sjovt! Jeg havde samme problem, så i vinters malede stuen og satte 3 nye bogreoler op, og tænkte at nu manglede jeg, da ikke plads sådan lige foreløbigt, meennn syntes nu at pladserne bliver fyldt lidt for hurtigt. Jeg er heller ikke så god til de der biblioteksbøger, da låne tiden er alt alt for kort, og jeg ender ofte, som dig, med at få store bøder, så jeg prøver at begrænse mine lån til sekundære bøger jeg lige skal kigge lidt i til studiet.
  Sikke søde bogmærker! Jeg har også et par stykker, og de er så fine:0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det bestemt ikke. Jeg har vitterligt ikke plads og ikke mulighed for flere bogreoler længere. Næste stop må være en større lejlighed ... Og ja! Reoler bliver altså hurtigt fyldt ud. Alt, alt, alt for hurtigt.

   Slet
 21. Haha, jeg blev sorteret i Hufflepuff. Først blev jeg lidt skuffet. Nu er jeg glad :D Og jeg kan godt huske Bøgernes Herre! Jeg var SÅ bange for Captain Ahab, men jeg genså filmen virkelig mange gange alligevel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hufflepuff er yndigt! Og meget, meget, meget bedre end Slytherin!

   Og åh, hvor dejligt! Den film var skøn. Jeg var virkelig rædsslagen for Dr. Jekyll / Mr. Hyde sekvensen. Nøj, den var uhyggelig!

   Slet
 22. Rikke dog - jeg havde ikke forventet, at sådan en pæn pige som dig hører til Slytherin :D :D

  Hyggeligt med et personligt indlæg :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, vel? Jeg ved heller ikke helt, hvad jeg skal mene :p

   Og tak!

   Slet
 23. åh bøgernes herre! den havde jeg nær glemt!!

  SvarSlet
 24. #4 og #10 er bare så meget mig! Og virkelig et hyggeligt indlæg :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Fantastisk at vi deler de ting :D Og tusind tak :)

   Slet
 25. Jeg elsker virkelig også Book Depository's bogmærker! Dog har jeg på det seneste oplevet at der går længere og længere imellem at der rent faktisk er et bogmærke med når jeg modtager en pakke fra dem :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Arh, det er altså irriterende. Deres bogmærker er det bedste!

   Slet
 26. I loved the Pagemaster! I have the novelization and watch the movie everytime it's on TV! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. 'The Pagemaster' is so nostalgically wonderful! I need to rewatch it soon :D

   Slet