onsdag den 25. marts 2015

Er der allerede gået to år?

Sommetider spekulerer jeg på, hvordan min verden ville se ud, hvis jeg ikke bloggede. Der er ingen tvivl om, at min blog tidsmæssigt og tankemæssigt fylder meget i min hverdag og generelt er en stor del af mit liv. Sommetider bliver jeg sur på den, irriteret over hvad den fylder, og hvad den betyder – og alligevel er den fuldstændig uundværlig for mig. Den er mit fristed, mit helle, mit internethjem. Den er mit paperbackslot.
Der er så mange kære mennesker, jeg aldrig ville have mødt, så mange oplevelser, jeg aldrig ville have haft, så mange bøger, jeg aldrig ville have læst, så mange diskussioner, så mange tankefulde mails og værdifulde samtaler, som jeg aldrig ville have været en del af, hvis det ikke havde været for Paperback Castles. Mit bloggeri muliggjorde en praktikplads hos et af Danmarks største forlagshuse med et efterfølgende studiejob; en daglig skriverutine selv når ordene ikke synes at komme let; og en levende mindedagbog over alle de ord, jeg har læst i løbet af de sidste to år. Ord jeg måske ville have glemt, hvis jeg ikke øvede mig i at minde mig selv om dem.
Hvis jeg skal være helt ærlig, aner jeg faktisk ikke, hvordan min tilværelse ville se ud uden mit paperbackslot. Selvom bloggen, i teorien, kun fylder en times tid eller to dagligt, så har den formet mange af mine dage i de sidste to år. Og er det ikke en vidunderlig tanke?

Jeg er så lykkeligt taknemmelig for at kunne fejre bloggens fødselsdag i dag. Jeg er taknemmelig for de to år, der er passeret ubemærkeligt forbi, og jeg er glad for jer; jer der har fyldt og formet siderne i mit paperbackslot med jeres egne ord, tanker, kommentarer og bidrag.
For uanset hvor meget jeg tænker på min blog som "min", så er den også jeres, vores og bøgernes. Mit papirsslot ville ikke være nær så hjemligt, hvis det ikke blev besøgt.
 
Tillykke til bloggen og hurra for jer.  Hurra for bøgerne, for ordene og for det fællesskab, de tilbyder. Kig endelig også forbi i morgen, hvor jeg fejrer bloggens fødselsdag med en læselækker konkurrence.

45 kommentarer:

 1. Rigtig meget tillykke og tak til dig :)

  SvarSlet
 2. Stort tillykke til bloggen! Og et tak til dig, fordi du gør det så godt. Jeg opdagede bloggen på et tidspunkt i mit liv, hvor læsning en var på et absolut, nedprioriteret minimum. Jeg savnede ordene, men energien var det ikke. Det at opdage Paperback Castles gav mig blod på tanden til at komme igang igen, og inspiration til at besøge nye verdener. Så tak for din skønne blog, og jeg håber på at kunne følge med i mange år frem (:

  www.moonlitmadness.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, så søde ord. Læseinspiration er det smukkeste i verden, og hvis min blog afgiver en flig af det, er jeg lykkelig :)

   <3. Tak

   Slet
 3. Kæmpe tillykke med bloggen! Det er en fornøjelse at klikke forbi - og en sand kilde til inspiration. Jeg får ikke kommenteret nok i øjeblikket, men følger stadig med bag skærmen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæmpe tak! Det er en fryd at vide, at du følger med :)

   Slet
 4. Stort tillykke med bloggens fødselsdag og dit fremragende stykke arbejde. <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak <3 Du er med til at gøre min blogoplevelse bedre! :)

   Slet
 5. Hurra og stort tillykke med bloggens fødselsdag, jeg håber du fortsætter mange år endnu! :) jeg sætter i hvert fald stor pris på det arbejde og den tid du bruger på bloggen - den er en stor inspirationskilde og det er så hyggeligt at klikke forbi :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de søde ord! Jeg er så glad for, at du får klikket forbi i ny og næ :')

   Slet
 6. Happy Birthday, Paperback Castles! :) And I wish you, Rikke, all the best as well! :) I've found your blog by chance thanks to some of your beautiful book pictures someone pinned on Pinterest and although it is in a language I don't speak, and I read the posts with help of Google Translator, your blog is the loveliest I've ever read and seen and my favorite one :) Thank you very much for it! :) You also motivated me to start my own blog (idea I've been pondering for few years already), although it is still under construction but I am slowly getting there, enjoying it. Thank you, again! I am looking forward for the reading challenge and for your every single post that will come :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you so much! I'm so glad that you've found me, and that you've found a way to read the blog despite of the hideous language barrier. It means the world to me.

   <3.

   Slet
 7. Tillykke tillykke med bloggen, og et stort tak til dig for at jeg kan følge med i dine litterære projekter, bøger og temaer, hvor dine tanker og meninger spire videre i en fin inspirationskilde til ulæste bøger, og emner, som jeg kan fordybe mig i eller bare glædes helt ind i hjertet over din store kærlighed og entusiasme til bøgernes mange fantastiske og finurlige rejser :-) .

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de sødeste ord! Jeg er glad for at kunne inspirere, og jeg er lykkelig for, at du læser med.

   <3.

   Slet
 8. Stort tillykke med bloggen og dens to år. Jeg er så glad for, du i sin tid valgte at gå over til at være en del af bogblogger verdenen; for selvom jeg har nydt at følge dine andre blogs (jep, jeg har fulgt dig længe :P), så elsker jeg virkelig at følge med herinde. Du skriver så fint, men samtidig også meget nærværende, og i det hele taget har du skabt sådan et skønt univers på bloggen. Jeg håber virkelig på, du fortsætter i mange år endnu :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tænk, du har fulgt mig så længe. Det er rørende på en eller anden måde :') ... Jeg er glad for dine søde ord, jeg er glad for, at du har fulgt mig så længe, og jeg er glad for, at jeg nu også følger dig.

   Slet
 9. Tillykke med bloggen!

  Det er så dejligt at følge med i dit univers, og det er fedt at opleve, hvor meget bloggen betyder for dig :-)

  SvarSlet
 10. Stort tillykke til dig og bloggen, og tusind tak for muligheden for at følge med i dit læseunivers, se dine søde videoer, se dine fine billeder og dine smukt formulerede skriblerier! <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Millioner af tak for så søde ord <3

   Slet
 11. Stort tillykke! Jeg er glad for at kunne læse med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Jeg er glad for, at du læser med :)

   Slet
 12. Tillykke med blogfødselsdagen, søde Rikke! :) Og mange tak for, du skriver så dejligt herinde. Nærmest dagligt prikker du til min læselyst og giver mig mod på, at få læst noget mere. Så også tak for det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak sødeste Tina! :) At inspirere læselyst er virkelig den største ros, du kunne give mig :)

   Slet
 13. Tillykke og tak for kloge ord om ord - og smukke billeder

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de søde ord! Jeg er glad for, du læser med :)

   Slet
 14. Åh, stort tillykke med de to år og tak til dig, fordi du deler dine læseoplevelser, tanker og uendelige fine ord med os andre! :)
  *Hejser lige mit imaginære flag* (godt nok et døgn senere, men oh well!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for søde ord og for flaghejsning :D

   Slet
 15. Kæreste Rikke, jeg vil bare gerne forsøge at sige at du har pustet liv i min læselyst og -glæde blandt andet med dine flotte ord i dine anmeldelser og dine smukke billeder. Hvis jeg ikke havde fundet din blog, så var jeg nok aldrig kommet i gang med at læse, og det er altså slemt, for nu hvor jeg er i gang igen kan jeg mærke at meget få ting i mit liv føles så rigtigt som at identificere mig med at være LÆSER.

  Tak fordi du deler din bogglæde med os andre, jeg er dig enormt taknemmelig og synes at du virker som så spændende et menneske :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det er dog de sødeste ord, man overhovedet kunne skrive. Tusind tak for dem & fordi du læser med. Det betyder alverden :)

   Slet
 16. Stort tillykke med blogfødselsdagen - keep on rocking and blogging :-D

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
 17. Årh, stort tillykke Rikke. Jeg kommenterer også alt for sjældent, men jeg kigger bestemt ofte herinde. Derudover bliver jeg nød til at spørge, hvor du har købt den smukke udgave af Narnia henne, den er simpelthen så fin!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de søde ord. Jeg er glad for, at du kigger forbi :)

   Min udgave af Narnia er lidt en besværlig affære. Jeg har købt den gennem Barnes and Noble på deres amerikanske hjemmeside, men umiddelbart tror jeg ikke, den sælges der mere. Ellers kan du måske prøve på eBay. Bogen er en del af 'Barnes and Noble leatherbound classics'-serien.

   Slet
 18. Tillykke med de to år!

  Jeg har elsket at følge med, især nogle af dine tanker omkring bøger og læsning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for det! Det er jeg så lykkeglad for at høre :)

   Slet
 19. Kan ikke forstå at jeg nu har fulgt denne dejlige blog lige siden den startede:) stort tillykke med bloggens 2 år. Synes de valgte bøger er helt fantastiske smukke, og håber jeg en dag kommer til at læse dem.

  henriette.olesen95@gmail.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! :) Jeg er glad for, at du læser med.

   Slet
 20. Er det virkelig kun 2 år (Tillykke btw)?!
  Det er sjovt, når jeg tænker på din blog ser jeg den for mig som værende meget 'ældre' end det. :)
  Men uanset hvad ser jeg frem til at læse mere her i fremtiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! :) Ja, tiden flyver virkelig afsted :)

   Slet
 21. Stort tillykke med fødselsdagen! Du har skabt så fint et univers herinde som vi elsker at besøge.
  Og jeg er helt enig: det er fantastisk at blogge!

  SvarSlet
 22. Tillykke!
  Elsker at læse her, derfor frygter jeg, når du snakker speciale, at du, når du er færdig, slutter med at blogge.
  Skulle det værste ske, håberjeg, at det der er skrevet, vil ligge tilgængeligt, der er læsestof i uanede mængder, ting man aldrig fik læst grundigt nok, bøger man ikke fik læst, utrolig meget, man gerne ville læse igen og igen, en skat

  SvarSlet
 23. Tillykke med fødselsdagen, nyder virkelig at læse med herinde:)

  SvarSlet
 24. Stort tillykke med bloggens fødselsdag :) Elsker at læse med og beundre dine flotte og stemningsfulde billeder :) Dine anmeldelser har flere gange inspireret mig til fremtidige læseoplevelser, og dine mere personlige indlæg har givet stof til eftertanke, så tak :)

  SvarSlet