torsdag den 16. april 2015

“In books I have traveled, not only to other worlds, but into my own.”

Nogle af mine bogkøb er mere velovervejede end andre. Nogle af mine bogkøb er resultatet af en smuk forside eller en yndig bogryg; en begejstret boganmeldelse eller et rørende citat, der har floreret rundt på Goodreads og Tumblr. Nogle af mine bogkøb er baseret på bagsidetekster, andre på forsidebobler. Nogle er valgt med nysgerrighed, andre med den reneste uvidenhed. Når det kommer til bogkøb, har jeg intet system.
De bøger jeg køber, er altid de bøger, jeg ikke kan undvære. Dem der på den ene eller den anden måde virker som uundværlige byggesten til mit hjemmebibliotek; puslespilsbrikker der behøves, før puslespillet falder på plads. Og i denne måned er en længe savnet brik endelig klikket på plads; en guddommeligt stor sort bog med Gaimans ord i tegneserieform. Jeg har gjort mig en investering, og den passer perfekt ind i min boghylde og mit hjerte. Det er sjovt, hvor fantastisk det kan være at klikke 'køb' på noget, som man længe har overvejet. Forventningen forstørrer alting.
Når jeg kigger på min sammensatte månedsstak af nyerhvervelser og bibliotekstilføjelser, så frydes mit hjerte over kontraster og pasteller; børnebøger, tegneserier, signerede bøger, japanske romaner, franske klassikere og filmiske kærlighedserklæringer. April er en solskinsmåned, og jeg har købt en boglig solskinsstak. 

I videoen nedenfor fremviser jeg de bøger, jeg har købt på det seneste. Hvad med jer? Har I tilføjet noget nyt og skinnende til jeres bogreol på det seneste? Hvilke bøger står øverst på jeres indkøbslister og fylder i jeres drømmeindkøbskurv?

36 kommentarer:

 1. Wow what a beautiful blog - even though I can't read it I am enjoying looking at it so much. We share a love of books (-8

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you so much! I'm so happy to hear that.

   Slet
 2. Den udgave af Coraline er så smuk! Hvor har du købt den henne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig noget så fin! Jeg købte den gennem Bloomsburys hjemmeside, her: http://bloomsbury.com/uk/coraline-9781408818626/

   :)

   Slet
 3. Sikke en smuk udgave af historierne om Mary Poppins. Og Alice i Eventyrland.
  Jeg misunder din evne til at finde så fine og så sigende udgaver af så mange bøger. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker virkelig også Mary Poppins-udgaven. Alice-bogen er ikke selve 'Alice i Eventyrland', det er derimod en nonfiction bog om historien bag Alice. Super spændende og noget så fascinerende.

   Og det er så hyggeligt at lede efter de fine udgaver. Jeg bruger efterhånden ret lang tid på det :)

   Slet
 4. Mary Poppins købte jeg selv i sidste måned, og var så glad for at jeg fandt den i lige præcis den udgave for jeg har ledt og ledt efter den, og alle andre steder jeg kiggede var den bare udsolgt, så da jeg fandt den slog jeg bare til for at få den hjem på hylden. Og overvejer også om den skal på min readathon liste. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig også fin i den udgave. Så skøn og helt perfekt matchende ift. min forestilling om universet. Jeg glæder mig meget til at læse den!

   Slet
 5. Argh Rikke, du giver mig købe-abstinenser! Min pengepung er tom, men mine fingre kribler og de digitale bogbutikker skriger jo efter mig, når du kommer med sådan et indlæg med så mange smukke bøger!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, jeg beklager! Men altså – så mange bøger i verden og så lidt tid/penge til at anskaffe sig dem i! Det er vist bare et evigt problem.

   Slet
 6. Jag har såååå länge tänkt att jag måste läsa The Sandman - jag älskar serier. Men vilken är del 1? Är det där en samlingsvolym eller är det bara en del av alla? Hjälp! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sandman virker også indtil videre ret fin! Bogen jeg har købt er en omnibus med de første 37 numre af Sandman. Der er også en volume 2 med den anden halvdel af tegneserierne :)

   Slet
 7. Wow nogle flotte bøger :) Jeg har også lige bestilt en stak fra saxo, det der plusmedlemskab var lidt for lokkende, så nu sidder jeg bare og venter på at de kommer hjem til mig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg knuselsker dem virkelig også!

   Og – åh! Det lyder fantastisk. Plusmedlemskab er virkelig en enestående mulighed for gode bogkøb og fine priser. Jeg er virkelig fan. Har du købt noget spændende? :)

   Slet
 8. Jeg ved, jeg gentager mig selv, men: Jeg elsker dine book hauls :)
  Jeg har ikke købt bøger i denne måned, men jeg regner stærkt med at forkæle mig selv med et par smukke bøger fra Folio i løbet af maj. Den ene bliver 'The Princess Bride', mens den anden ikke ligger fast endnu.

  Fun fact: Jeg begyndte sidste år at købe Sandman-tegneserierne til min allerkæreste, som er ret vild med dem. Det er genialt, for så ved jeg, hvad jeg kan give ham som de kommende jule- og fødselsdagsgaver (... og så kan jeg også låne dem, så jeg kan læse dem... sshhh! :D).

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Det er jeg glad for at høre :D

   Og åh – Folio! The Princess Bride er så fin i Folio-udgaven og historien indeni er enestående. Jeg elsker Goldmans humor og hele tegneserie-stemningen. Så sejt og så fint.

   Og hvor er det fint med Sandman-tegneserierne som en gave. Så er der altid lidt nyt at give. Har du selv læst et par også? Jeg er slet ikke så vant til tegneserier, men jeg synes faktisk, de er smaddergode. Og lette. Og hurtige at bladre i.

   Slet
  2. Ikke endnu, men jeg regner med at prøve den første i løbet af de næste par uger :-)

   Slet
 9. The Mary Poppins book looks beautiful :)

  I have many books I'm drooling after, but the ones I really want is the Throne of Glass series and all Brandon Sanderson novels...along with A Song of Ice and Fire (I have A Game of Thrones and A Clash of Kings), all the Dragonlance novels and to finish it off, the Hobbit and Lord of the Rings novels by J.R.R. Tolkien.

  SvarSlet
  Svar
  1. It really is beautiful. I look forward to reading it!

   Ah – a bit of fantasy reading! It sounds lovely. I really should finish Martin's series as well, but somehow I can't find the motivation for it. The TV series is good though.

   Slet
 10. Jeg elsker dine videoblogs, Rikke! De er også bare en smule farlige, for de giver mig lyst til at storme ud og købe en masse bøger! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og åh – det beklager jeg! ;)

   Slet
 11. En herlig stak! Jeg håber, at du nyder The Children Act. Er også meget spændt på at høre, hvad du synes om 'Mariana' - har lige læst I Capture the Castle og er stadig helt tryllebundet af den - og trist over, at den er slut ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig virkelig også til lidt mere McEwan! Ham får jeg aldrig nogensinde helt nok af.

   Og ja! 'I Capture the Castle' er enestående. Det er noget af en bog at sammenligne med.

   Slet
 12. Jeg har selv i forgårs modtaget den udgave af Mary poppins! Den er så smuk! Og i pakken var der en masse andre bøger! Videoen kommer op i weekenden :D
  Skøn stak du fik hjem!

  SvarSlet
 13. I have been reading through your blog today (refreshing my Danish reading skills from school!) and I absolutely love it. I have to recommend you one of my favorite children's books, which has been translated as "Jeg hedder Flyve-Finn, men du må godt kalde mig Fyffe." Weird name, I know, but the story is wonderful and whimsical.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you so much! How cool that you're able to read Danish!

   I will definitely look into it, as I've never heard about it before. Thanks for the recommendation.

   Slet
 14. Sikke mange smukke bøger! <3 Jeg er ret forelsket i den udgave af Mary Poppins, den er bare så flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig virkelig fin! Og også ret billig ift. finhedsfaktoren :D

   Slet
 15. Den fine udgave af Coraline har jeg simpelthen set overalt for tiden, så jeg blev simpelthen så fristet, at jeg ikke kunne lade være med at købe den, ups. Hihi.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den hjemsøger virkelig også hele bogbloggerverdenen! Jeg kan godt forstå, at du ikke kunne modstå den. Den er så smadderfin <3

   Slet
 16. ÅH RIKKE. Jeg har ikke kunne tænke på andet end den udgave af Sandman siden jeg så din video! Jeg har endda drømt om den.
  Bliver jo nødt til at eje dem begge! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Har du DRØMT om den? Åh, jamen så er det jo bare meant to be! Den er virkelig også flot. Og sej. Og ret anderledes.

   Slet
  2. Ja! Det var en skøn drøm, og jeg ejede dem begge to! Haha. Men det bliver forhåbentlig til virkelighed en dag ;)

   Slet
 17. I love you photos so much. They are beautiful. I've created a wordpress blog if you're interested. I am going to be posting photos there as well as my tumblr. :)

  SvarSlet
 18. Hej Rikke :-)
  Jeg købt Mary Poppins i november sidste år, som en fødselsdagsgave til mig selv. Elsker den. Den er så flot. :-)
  I dag kom Coraline ind af døren i samme udgave som din. Wauw siger jeg bare :-) elsker detaljen med hvilket nr. ens bog er ud af alle de 2250 eksemplarer :-D

  SvarSlet