mandag den 20. april 2015

Konkurrence #27: Fransk forår

Denne konkurrence er venligst sponsoreret af LOVEBOOKS.

Jeg læste den engelske udgave af "Anna og det franske kys", da jeg var i Spanien sidste år. Ved et tilfælde fangede den lyserøde forside mit blik i en yndig og overfyldt spansk bogbutik, og jeg tog den med mig på stranden for at vende en side eller to. Nico og jeg havde aftalt at bygge et sandslot senere, og mens han svømmede i det lidt for kølige vand, befandt jeg mig veltilpas i en liggestol med Perkins' lyserøde bog om ungdommelig kærlighed. Tiden gik, og vi nåede aldrig at bygge et sandslot, for jeg kunne slet ikke slippe bogen. Jeg læste og læste, ramt af en feberhed kærlighed, og jeg blev nødt til at vide, om de to hovedpersoner fik hinanden. Dagen gik, og jeg forlod først liggestolen, da bogen var færdiglæst. 
Et par uger senere begyndte jeg i praktik hos Lindhardt og Ringhof, hvor LOVEBOOKS stadig var et teoretisk tiltag. Meget kontortid gik med at diskutere kærlighedsbøger og mulige udgivelser, og den lyserøde bog, som jeg havde læst under Spaniens sol, blev ved med at poppe op i mine tanker. Faktisk hjemsøgte den os alle, og da vi diskuterede mulige udgivelser, stod "Anna og det franske kys" øverst på alle vores lister. Det kan I læse meget mere om her.
Hvor gerne jeg end vil, kommer jeg ikke til at anmelde "Anna og det franske kys" her på bloggen. Efter at have diskuteret bogen i et halvt år er jeg milevidt fra objektivitet og tilbagelænet anmelderpolitik. Det ville virke fjollet at forsøge. Men jeg elsker bogen, og jeg elsker det faktum, at den rent faktisk er blevet en realitet, og jeg vil så gerne dele det med jer. Derfor er det også på sin plads med en lille konkurrence.

"Anna og det franske kys" af Stephanie Perkins er en stemningsfuld fortælling om forelskelse i lysenes og kærlighedens by – Paris. Den unge Annas ophold på den amerikanske kostskole i Paris er både sjovt, nostalgisk, magisk og romantisk. Det er den perfekte forårslæsning. I kan læse mere om bogen her, og I kan smuglæse de første fem kapitler i en læseprøve her. Desuden arrangerer LOVEBOOKS i denne måned fælleslæsning af bogen, som I kan deltage i eller kigge med på ved at bruge hashtagget #annaogdetfranskekys på Instagram. 

For at deltage i konkurrencen om et eksemplar af "Anna og det franske kys" skal I blot skrive en lille kommentar til dette indlæg. Fortæl mig evt. om I nogensinde har været i Paris? Husk også at skrive jeres e-mail, så jeg kan komme i kontakt med vinderen. I kan deltage i konkurrencen til og med d. 25/4, hvorefter jeg hurtigst muligt offentliggør den heldige vinder.

70 kommentarer:

 1. Jeg har aldrig været i Paris, og har faktisk heller aldrig sådan rigtigt haft lyst til det. Frankrig siger mig ikke som sådan noget, og jeg føler ingen speciel tilknytning til hverken Frankrig eller Paris - og har nok egentlig lidt følt, at det var en hypet by. Det var dog lige indtil, jeg læste "Anna og det franske kys". Den solgte nemlig virkelig Paris på sådan en fin måde, og nu håber jeg meget på, jeg en dag også får mulighed for at tage på besøg i kærlighedens by - også selvom det dog stadig ikke er den feriedestination, som står først på min liste :)

  funny94girl@hotmail.com

  SvarSlet
 2. Jeg har været i Paris én gang - eller det vil sige jeg har været i Disneyland Paris en gang. Vi blev kørt i bus fra Aarhus direkte til Paris (med overnatning i bussen), var i Disneyland en hel dag og så gik turen tilbage til Aarhus. Mest udmattende tur nogensinde!
  Jeg håber dog meget på at få muligheden for at besøge Paris rigtigt engang og jeg er sikker på at den skønne lyserøde bog ville overtale mig til at det skal være hurtigst muligt :P

  SvarSlet
 3. Jeg har desværre aldrig været i Paris, men byen står højt på min liste! Til gengæld ville bogen blive læst under Italiens varme sol til sommer, når dagene skal gå med ferielæsning, sightseeing og isspisning :-)

  SvarSlet
 4. Jeg har været i Paris én gang med min søde veninde. Dengang var jeg lige flyttet hjemmefra og ikke særlig selvstædig. Det var derfor min veninde der stod for alt. For at finde rundt, udvælge seværdigheder, finde spisesteder osv. Jeg kunne derfor godt tænke mig at tage revanche og invitere hende et sted hen, hvor hun kan slappe lidt mere af. Og åh, hvor vil jeg gerne læse flere lyserøde bøger. Tak for en dejlig blog.

  SvarSlet
 5. Hov, min mail er sofie.lillethorup@gmail.com

  SvarSlet
 6. Jeg har været i Paris flere gange. Arbejdede nemlig et år i Frankrig, efter jeg blev student. Og jeg elsker Frankrig og det franske sprog. Det er efterhånden 10 år siden, jeg boede der, men jeg har været tilbage nogle gange siden, og det har været skønt. Så håber, at "Anna og det franske kys" kan bringe mig tilbage til fantastiske Paris.

  SvarSlet
 7. Desværre har jeg aldrig været i Paris, men kæresten og jeg har snakket om at tage til Paris i en weekend, næste år. Det ville jo være helt fantastisk. Der er så mange flotte ting jeg gerne vil se, og prøve at shoppe lidt i deres gågader.
  tinerdk@gmail.com

  SvarSlet
 8. Paris er stadig kun på listen over drømmedestinationer, men der hersker absolut ingen tvivl i mit hjerte om, at jeg skal besøge kærlighedens by en dag. Pengepungen skal bare lige være lidt større først ;)
  Ung kærlighed og lyserød romantik - det lyder jo altså bare perfekt til en yndig forårsdag!

  SvarSlet
 9. Jeg har hørt så mange skønne og fine ord om "Anna og det franske kys", og det er én bog jeg rigtig gerne vil læse, når jeg slapper af en dejlig solskinsdag i haven:0)
  Jeg har aldrig været i Paris, men drømmer om én dag, at tage flyveren til kærlighedens by:0)
  Min mail: crossingjourneys@hotmail.com

  SvarSlet
 10. Jeg var i Paris i sommeren 2014. Det var et kort visit, da vi boede i en anden fransk by, men op i Eiffeltårnet kom vi da - helt op! Selvom min kæreste ikke syntes elevatorturen til toppen var specielt behagelig, endte det med at blive en dejlig og halvromantisk tur alligevel :-).

  SvarSlet
 11. Jeg vil så gerne læse denne bog, inden Mark og jeg tager på tur til den romantiske by! Det er noget vi har lovet hinanden at gøre efter brylluppet til sommer :)

  SvarSlet
 12. Jeg har været i Paris. Vi var der i to uger, så vi havde god tid til at se en masse af byen, hvilket var super fedt. Det er en fantastisk by, og jeg er sikker på at det kunne være sjovt, at læse en bog der forgår i Paris.

  SvarSlet
 13. Uhh den bog var jeg så tæt på at købe igår. Jeg har været i Paris 3 gange bl.a. med min gamle folkeskole.

  SvarSlet
 14. Jeg har aldrig været i Paris, men drømmer om at komme dertil en dag - især efter at have set 'Midnight in Paris' og læst Hemingways 'Der er ingen ende på Paris' :)

  bjork.egholm@hotmail.com

  SvarSlet
 15. Jeg har aldrig været i Paris, men vil SÅ gerne! :-)

  Emmanielsen.94(a)gmail.com

  SvarSlet
 16. Jeg skal måske, for første gang, til Paris næste år! :D

  Reginetess@outlook.com

  SvarSlet
 17. Åh en fin bog, jeg glæder mig sådan til at læse den :)
  Jeg har boet i Paris, og glæder mig til at jeg skal der til igen. Virkelig en skøn by!

  malenenielsen1984@gmail.com

  SvarSlet
 18. Jeg har endnu ikke haft fornøjelsen af Paris, men det er klart en by, som står på min meget lange rejseliste :)

  saspigen2@live.dk

  SvarSlet
 19. jeg har aldrig været i Paris,men det er en af mine store drømme at komme til Paris engang, bogen lyder til at være meget spændende,den vil jeg meget gerne læse. :)
  piastulle@hotmail.com

  SvarSlet
 20. Jeg vil så gerne til Paris - igen! Det er virkelig en fantastisk, og romantisk, by.

  Ceniaguldstrand@live.dk

  SvarSlet
 21. Hvor lyder det som en god bog! Jeg har aldrig været i paris, men det er helt klart noget, som jeg gerne vil engang :)

  kathrinems96@gmail.com

  SvarSlet
 22. Jeg har været i Paris, men det er ved at være mange år siden. Jeg må faktisk indrømme, at jeg synes Barcelona er væsentlig mere romantisk - men det skyldes måske, at da jeg var i Paris som meget ung, jagtede jeg ihærdigt en lækker dreng, men han ville ikke have mig! Hvad er den af, haha??! :D Så jeg har desværre ikke de mest romantiske minder derfra. Og samtidig regnede det hele ferien... Hr. mand vil dog meget gerne afsted, og jeg er bestemt klar til at give det et nyt forsøg!

  carina.vinther@hotmail.com

  SvarSlet
 23. Jeg har været i Paris to gange, og det er absolut ikke sidste gang! Da jeg læste din kommentar, kom jeg til at tænke på, hvordan jeg som ung teenager slugte Danielle Steeles romaner;-) Min smag har (heldigvis) udviklet sig siden da, og jeg er godt gift, men det er sjovt at tænke tilbage på dengang:-)

  KH Anne W.
  anne_wegmann@yahoo.dk

  SvarSlet
 24. Jeg har aldrig været i Paris, men min kæreste og jeg overvejer, at tage en smuttur dertil til november og fejre femårsdag. (:

  SvarSlet
 25. Paris venter på os i sommerferien. Vi glæder os helt vildt. Har lige lagt bogen 'Paris' af Rutherford fra mig - så det ville være skønt med en lidt mere romantisk side af byen.
  Nyder din blog med en slet skjult misundelse over alle de bøger, du når at få læst.
  Kh Laila - vinkel203@live.dk

  SvarSlet
 26. Jeg har aldrig været i Paris, men det er (selvfølgelig) på min liste over byer jeg gerne vil opleve. Derfor vil jeg gerne drømme mig lidt til det franske indtil Paris bliver en realitet:0)
  Ida // idarasmussen4@hotmail.com

  SvarSlet
 27. Jeg har været i Paris to gange, dog kun en enkelt dag af gangen, så jeg vil virkelig gerne tilbage dertil med lidt bedre tid til at udforske :)

  karinalindxd@hotmail.com

  SvarSlet
 28. Jeg har aldrig været i Paris, og har faktisk heller ikke overvejet det endnu. Selvfølgelig vil jeg gerne til Paris en dag, og fik jeg tilbudet vil jeg ikke tvivle et sekund, men når jeg selv planlægger mine rejser, har andre eksotiske steder været mere tiltalende, fx drømmer jeg om at komme til Indonesien.

  SvarSlet
 29. Den ville jeg da gerne vinde :-)
  mettehavsager@gmail.com

  SvarSlet
 30. Ååårh, jeg forguder virkelig kærlighedshistorier!
  - Og vil SÅ gerne til Paris - har desværre ikke fået chancen for at rejse dertil endnu. Øv øv.
  Elsker din blog.
  Mange hilsner, Cagla.
  Cagla_Chilli_Aydin@hotmail.com

  SvarSlet
 31. Jeg har aldrig været i Frankrig, men det er helt bestemt et sted jeg skal se en dag. :)
  - louisefrederiksen529@gmail.com

  SvarSlet
 32. Jeg vil så gerne til Paris!

  benteskou(a)gmail.com

  SvarSlet
 33. Årh Paris!! :) Jeg har været der to gange, og det går lige op for mig at det er 10 år siden (!!).. Jeg husker det som helt fantastisk - og drømmer om at vende tilbage snart.. :)
  / Lotte
  Superlotte7@hotmail.com

  SvarSlet
 34. Har aldrig været der, men nøj hvor ville jeg gerne!

  astrid-nejlund@hotmail.com

  SvarSlet
 35. Jeg har kun oplevet Paris en gang. Det var ikke så romantisk som forventet, men Disneyworld var en dejlig oplevelse.
  Louihelenapedersen@gmail.com

  SvarSlet
 36. Jeg har været der to gange :)

  SvarSlet
 37. Jeg skal faktisk til Paris med arbejdet til juni, så det ville jo være perfekt at kunne tage den her med og læse dernede :D
  simone_jj@hotmail.com

  SvarSlet
 38. Jeg har været i Paris en enkelt gang. Det var i 1985, da jeg gik i 3. g. Så det er lææææænge siden, og jeg håber på at komme tilbage på et tidspunkt...snart :)

  //Helle Dannemand
  hdl1010@hotmail.com

  SvarSlet
 39. Jeg har aldrig været i Paris, og min viden om Frankrig kan vist sammenlignes ret godt med teksten på dit billede fra bogen... Men den bog (som jeg i øvrigt flere gange har sendt lange blikke efter alene på grund af den fine forside) lader til at kunne inspirere mig til at sætte mig lidt mere ind i byen! Og fik jeg nævnt, at den er pæææææn? :P

  mathilde_strandberg@hotmail.com

  SvarSlet
 40. Åh, om jeg har været i Paris. Udover de mange gange, jeg har været der på ferie, boede jeg der også i 7 måneder efter gymnasiet. jeg forudser, at jeg kommer derned mange gange endnu, eftersom jeg dels har familie der bor der og dels studerer fransk. Paris er bare aldrig til at komme udenom.
  laurabhansen @ hotmail . com

  SvarSlet
 41. Skøn beretning om bogen, men kan godt forstå, at du ikke kan anmelde den :o)

  Jeg har været i Paris et par gange som barn og senest i 2010, hvor jeg var dernede med min mand og mine forældre. Det er en helt vidunderlig by, som jeg vil glæde mig til en dag at komme til igen, for vi fik bestemt ikke set nok. Det var min mands første besøg, og han vil også gerne se den igen.

  camillamhj @ gmail.com

  SvarSlet
 42. Jeg er vild med Paris, så når jeg ikke lige har mulighed for at rejse derned, vil sådan en bog da være perfekt :)

  miekrumme(a)hotmail.com

  SvarSlet
 43. Du sælger bogen godt, må man sige :D
  Jeg har været i Paris en enkelt gang, da jeg gik i 3.G med mit franskhold :) jeg vil vildt gerne tilbage til byen, for jeg husker det som om, der var en helt speciel stemning i byen! Desuden gad jeg godt ned og sætte en hængelås på den dér bro, selvom det måske er lidt for kliché :p

  SvarSlet
 44. Jeg har aldrig været i Paris. Men min kærestes kusine kommer fra Paris, og vi har en aftale om at tage dertil, og besøge familien i løbet af det næste års tid!
  Hvordan kan man være forelsket i et sted man aldrig har været? Årh, pyt, kærlighed er vel kærlighed.

  caroline-os@hotmail.com

  SvarSlet
 45. Jeg kan kun drømme om Paris. Men hvem ved, måske en dag :-)
  fam.nyegaard@gmail.com

  SvarSlet
 46. Jeg har været i Paris en enkelt gang for et par år siden. Det var den smukkeste by. Jeg vil dog gerne opleve den om foråret, eventuelt med en forelskelse.
  Min mail er: melgaard.r@gmail.com og jeg krydser fingre. God tirsdag :-)

  SvarSlet
 47. jeg var i Paris da jeg var ung teenager med min familie men jeg drømmer da om at komme dertil igen på egne ben nu jeg er voksen :)

  maibritt // maibrittj_@hotmail.com

  SvarSlet
 48. Jeg har desværre aldrig været i Paris, men kunne rigtig godt tænke mig at besøge og opleve byen.
  Det vil være skønt at vinde noget nyt læsestof. :-)
  arenkild@hotmail.com

  SvarSlet
 49. Den ville jeg så gerne læse :) har aldrig været i Paris, men det er et must at se byen inden længe! :)
  Michellehjensen89@gmail.com

  SvarSlet
 50. Jeg vil så gerne til Paris :)
  lene_mondrup@yahoo.dk

  SvarSlet
 51. Den ville jeg gerne læse :)
  Jeg har været i Paris en enkelt gang: den sommer jeg blev student (2010) tog jeg afsted med fire veninder. Det er en fantastisk by, og håber på at komme afsted igen til sommer - denne gang med min kæreste :)
  annatnielsen@hotmail.com

  SvarSlet
 52. Min drømmedestination er Paris! Jeg drømmer om det hele tiden, og jeg plager min kæreste konstant. Jeg drømmer om forår i Paris. Midiskirts. Macaroons. Høje hæle. Store solbriller. Vin midt på dagen. Kærlighed. "Paris is always a good idea" <3
  simoneborup@hotmail.com

  SvarSlet
 53. Var i paris sidste år med min klasse - det er en fin by :)

  annaschoeningf@hotmail.com

  SvarSlet
 54. Jeg drømmer virkelig om at komme til Paris men har endnu ikke været der. Evajj.au@gmail.com

  SvarSlet
 55. Åh jeg gad så gerne have bogen i hænderen... Jeg har ikke mærket paris i den grad jeg ønsker men kun lige fået en lille smagsprøve ved at køre igennem for at komme til DisneyLand.. Det har jeg så både gjort i 2001 og 2003 ;)

  SvarSlet
 56. Har aldrig i mit liv været i paris, men kan da sagtens drømme mig derhen alligevel. Er sikker på bogen er lige tilpas "tøset" til mig :) lyder helt sikkert på noget som skal læse denne sommer ude på min nye fine terrasse.
  ditte. helbo @ hotmail. dk (selfølgelig uden mellemrum)

  SvarSlet
 57. Jeg var i Paris med min kæreste for snart 7 år siden - vores første besøg og vores første ferie sammen. Jeg var drønhamrende forelsket og blev det selvfølgelig også i den fantastiske by. Hvert år drømmer jeg om at vende tilbage.

  stinebay85 (at) gmail.com

  SvarSlet
 58. Sikke en skøn præmie :-) Jeg har været i Paris, men fik ingen franske kys.. så måske kunne jeg være heldig nu istedet ;-)
  linefugl09@gmail.com

  SvarSlet
 59. Har aldrig været i Paris men har tit drømt om at sidde på en cafe der:-)
  major-minx@sol.dk

  SvarSlet
 60. Jeg har aldrig været i Paris! Men jeg har en drøm om at komme dertil en dag :-) sofielilles@yahoo.dk

  SvarSlet
 61. Jeg elsker Paris og bruger byens stemning som inspiration, når jeg skriver eller tegner. Desværre er det noget tid siden jeg har været der sidst, så en tur dertil, står højt på ønskesedlen ;)
  Ha' en rigtig dejlig dag.
  jules.kuhn@gmail.com

  SvarSlet
 62. Jeg elsker Paris og får så meget inspiration fra byens stemning og gadebillede, når jeg skriver og tegner. Desværre er det noget tid siden jeg har været der sidst, så en tur dertil står højt på ønskesedlen... ;)
  jules.kuhn@gmail.com

  SvarSlet
 63. Den ville jeg gerne læse! Har været i Paris flere gange, og skal helt sikkert tilbage igen på et tidspunkt.
  Vh Monica (mgjensen@live.dk)

  SvarSlet
 64. har været i paris for mange år siden
  marianne.lykke@gmail.com

  SvarSlet
 65. Ja det var jeg som barn sammen med min familie :0) Drømmer om en kommende tur med min egen lille familie.

  De bedste hilsner Camilla
  Knudsen150@hotmail.com

  SvarSlet
 66. Jeg vil simpelthen så gerne læse den bog (: Jeg var i Paris med min familie sidste sommer - 4 dage. Desværre var vejret hamrende dårligt, og vi startede den første dag med at købe regnjakker til os alle sammen. Men uanset vejret, så blev jeg vild med byen - den er så dejlig og charmerende. Og jeg vil meget gerne tilbage engang og opleve byen i et strålende solskinsvejr! (:

  Julie Monberg
  kontakt@juliemonberg.dk

  SvarSlet
 67. Jeg har aldrig været i Paris. Dog drømmer jeg tit om at komme dertil og sidde på en hyggelig café og læse en god bog og kigge på mennesker. Måske denne bog skal med dertil.
  a.nielsen1989 (at) gmail.com

  SvarSlet
 68. Paris har aldrig rigtig fanget mig, desværre. Jeg hører ellers utroligt meget godt om Paris.

  Men jeg er meget mere interesseret i at besøge London, Marokko og Andalusien.

  Bogen lyder dog rigtig spændende :)

  hersom@mil.dk

  SvarSlet
 69. Jeg har aldrig været i Paris.. Håber jeg får se det en dag!
  Landstroem@hotmail.com

  SvarSlet
 70. Har været i Paris for mange år siden. Gad godt igen. Også i bogform. :)

  gitte.seloy@hotmail.com

  SvarSlet