tirsdag den 1. december 2015

Tirsdags-tip #7: Små digtsamlinger

Her i decembers glitrende dage har jeg, ligesom sidste år, sat tema-tirsdag midlertidigt på pause. I stedet vil jeg benytte tirsdagen til at fremhæve bøger og uddele tip, der kan være til inspiration for både ønskelister og gaveindkøb.


Jeg ejer mange digtsamlinger, og jeg elsker langt de fleste. At læse velskrevet lyrik er næsten en form for meditation for mig, for når jeg læser lyrik, tvinges mit tempo automatisk ned. Kunsten ved lyriklæsning er nemlig at standse op og tænke over hvert eneste ord og ikke sluge hele sætninger med en glubsk fart. 
Af alle mine digtsamlinger elsker jeg mine små eksemplarer fra Everyman's Library Pocket Poets-serien allerhøjest. Det er nemlig forholdsvist små bøger, smukt indbundet og fyldt med velvalgt lyrik fra ende til anden. Med alt fra Sylvia Plath til Shelley og Frost er udvalget stort, og man er sikker på, at digtsamlingerne altid repræsenterer det bedste og det største fra de forskellige forfatterskaber.
Og det sjove er, at digtsamlingerne ikke kun præsenteres i forfatterskaber. De præsenteres også i temaer. På den måde kan man fra Everyman's Library Pocket Poets købe en digtsamling om jul, en digtsamling om katte, moderskab, gartneri, kærlighed, New York eller endda en digtsamling om mad og drikkeri. Der er en digtsamling til enhver lejlighed og til enhver person. Personligt vil jeg gerne snart at anskaffe mig digtsamlingen om katte og den om drømme. 
Uanset temaet eller digteren er de små digtsamlinger matchende med søde detaljer på ryggen, en indrammet overskrift på forsiden og en læsesnor indvendig. Det er bøger, der er lige så smukke at se på, som de er at læse. Og uanset om man foretrækker at læse efter tema eller forfatter, forestiller jeg mig, at der i serien er en digtsamling til enhver slags lyriklæser.

Listen over samtlige Everyman's Library Pocket Poets kan findes her, og bøgerne forhandles ved de fleste online forhandlere – f.eks. her hos Saxo.

8 kommentarer:

 1. Hvor er dine digtsamlinger fra Everyman's Library Pocket smukke! Jeg har endnu ikke lært at sætte tempoet helt ned, og nyde lytikken, men er dog blevet lidt bedre i løbet af året. Sikke smukke smukke billeder! Glædelig 1. December :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de søde ord!

   Og ja – de er smadderfine. Jeg er helt vild med dem :)

   Slet
 2. Hvor er de bare fine! Mange tak for tippet søde Rikke! <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også smadderglad for dem! Og det var da det mindste <3

   Slet
 3. De udgaver er simpelthen SÅ smukke! Jeg ejer desværre ikke nogen af dem endnu, men jeg har mange af dem stående på min ønskeliste hos diverse online-bogforhandlere :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er nemlig SÅ fine. Og så perfekte som gaver også, synes jeg.

   Slet
 4. Elsker de små smukke bøger fra Everyman's Library Pocket Poets, jeg er selv den heldige ejer af nogle stykker af dem.
  Jeg ville ønske at man kunne få dem i DK i en fysisk boghandel.
  Måske skulle man gå ind og plage Boghallen.

  SvarSlet
  Svar
  1. De er nemlig smadderfine. Og faktisk har jeg set dem i Politikens Boghal :)

   Slet