fredag den 5. februar 2016

“Buying a book is not about obtaining a possession, but about securing a portal.” – Laura Miller

Januar rimer på neongule tilbudsskilte, ordet "udsalg" trykt og gentrykt på hele verden omkring en, en postkasse proppet til randen med nyhedskataloger og en mailindbakke med beskeder udelukkende fra firmaadresser og med adresseringen "Kære kunde". Januar er en tilbudstid. Og sommetider er det svært at stå imod.
For hvordan kan man ignorere et katalog fra Folio Society med "Special Offer" skrevet i elegant skråskrift hen over forsiden? Hvordan kan man gå forbi Bog & Idés sirligt opstillede vinduesudstillinger med "20% på alt" skrevet i store bogstaver? Og hvordan i alverden skal man lade være med at trykke 'køb' på Saxo, når den bog man har drømt om er dalet yderligere i pris? Jeg aner ikke hvordan, man skal modstå – og jeg ved heller ikke hvorfor. Og derfor er vægten på mine bogreoler blevet forøget yderligere af smukt designede bøger med fantastiske historier.
Fra min tiende udgave af "Little Women" til en enorm og en lillebitte udgave af "Alice's Adventures in Wonderland", en digtsamling om katte, genfortalte folkeeventyr og en længe elsket barndomsskat, har mine udsalgsfund bredt sig over bogbutikker og internetforhandlere. Jeg har krydset bøger af en mangeårig ønskeliste og gjort helt impulsive fund. Og hver og en af mine nye bøger er noget helt dyrebart og særligt – en lille rejse pakket ind i et firkantet objekt.

I videobloggen nedenfor fremviser jeg de bogkup og udsalgsfund, jeg har indkøbt på det seneste. Hvad med jer? Har I også købt nogle fine bøger på udsalg – eller nogle, der slet ikke var på udsalg? I så fald, hvilke?

20 kommentarer:

 1. Nu skriver du i titlen på indlægget, at "buying a book is not about obtaining a possession", og du forklarer også, hvorfor du har investeret i din tiende udgave af Little Women, men er det ikke lidt ejerskab, det handler om, når man køber en bog, man allerede ejer, fordi den netop er så smuk, at man bare må eje den? Eller hvordan er dit syn på det med at eje flere udgaver af samme bog, hvis indhold - ofte - er ens? :) For mit vedkommende handler det i hvert fald netop om, at jeg bare må EJE den, selvom man kender og har historien stående i en anden udgave. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig handler det også om ejerskab. Jeg elsker at eje og omgive mig med smukke bøger. Men samtidig skal det også helst være bøger, jeg elsker. Bøger der har taget mig på en stor rejse og som jeg kan genlæse i det uendelige :)

   Slet
 2. Pushkin er en darling. Det samme er Rossetti - glæd dig!

  SvarSlet
 3. Jeg er SÅ forelsket i den Alice-bog. Nujh, hvor er den bare uendeligt smuk! Hvordan kan man overhovedet modstå? :)

  // www.moonlitmadness.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig bare så himmelfin! Jeg elsker den!

   Slet
 4. Dejlige skønne bøger du har fået på hylden :) Jeg har helt ukarakteristisk ikke været på bogudsalg. En sideeffekt af min manglende læselyst, som jeg blev ramt af i slutningen af januar, er at jeg heller ikke har lyst til at købe bøger i øjeblikket. Meget mærkeligt...men min bankkonto er glad ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det må være en kæmpe fordel for bankkontoen! Jeg var heller ikke overbegejstret for årets udsalg, men de 20% på alle bøger i Bog & Idé fik mig alligevel ned i butikken. Det var nu herligt :)

   Slet
 5. Åh skønne værker du har fået hjem! Jeg har måtte aflyse alle aftaler med udsalg da jeg ikke har haft penge i januar grundet slutningen på studie og at dagpenge jo er bagudbetalt! Men! Nu er der job og jeg glæder mig så meget til at forkæle mig selv med bogpakker igen!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ah, ja. Studieafslutning kan være hårdt! Men voksenlivet er rart og så meget bedre økonomisk :)

   Slet
 6. Åh, hvor er det en virkelig smuk stak bøger!
  Jeg er helt tosset med 'Little Women' udgaven - jeg elsker ideen med alle de små noter, detaljer og beskrivelser der følger med! Jeg kunne forestille mig, at det gjorde læseoplevelsen så meget mere komplet på en eller anden måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også ellevild med dem! Og ja, det er simpelthen så fint med en mere ekstensiv læsning af bogen. Jeg glæder mig til at læse udgaven og blive lidt klogere. Jeg tror nemlig også, det gør meget for læseoplevelsen!

   ... Og så har forlaget endda lavet flere annotated-udgaver. Bl.a. 'Alice's Adventures in Wonderland', 'The Jungle Book', 'The Secret Garden', 'Peter Pan', 'Sherlock Holmes' og mange flere. Det er farlig viden!

   Slet
 7. Det er en meget fin stak af ny tilflyttere til din bogsamling. Både Carter og Pushkin er nogle mere fine perler. Elsker Balbusso-søstrenes illustrationer og har vist næsten alle de bøger de har lavet for Folio. First Love har jeg også set meget på - den har sneget sig midlertidig i min udsalgskurv flere gange men så ryger den altid til en eller anden af de mange mange andre flotte bøger på udsalg. Må se om den ryger til sommerudsalget...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker virkelig også Balbusso-søstrenes illustrationer. Mit næste Folio-køb skal afgjort være 'Queen of Spades' for at gøre den russiske samling komplet.
   'First Love' er i øvrigt også illustreret af de fantastiske søstre. Det er en virkelig smuk bog. Den er dog udsolgt nu (det var det, der fik mig til at trykke 'køb'), men mon ikke den kommer igen? Det plejer de da at gøre, ikke?

   Slet
 8. Rikke, du finder bare altid de smukkeste bøger! Du har virkelig et talent for det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, mange tak! Jeg elsker også at gå på 'bogresearch' :)

   Slet
 9. Er du Vimmersvej, hvor er det nogle flotte bøger du har fået hjem til reolen! Wauw. Jeg er svært begejstret for din udgave af Little Women, det var da genialt med teksterne i margen.

  SvarSlet
  Svar
  1. De er nemlig så fine! Og ja, det er helt genialt med lidt ekstra info lige på den side, hvor man læser.

   Slet
 10. Ih så mange smukke og skønne bøger! (Bog)udsalg er nu altid godt! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke? Det er lige dele fantastisk og farligt ;D

   Slet