fredag den 5. august 2016

En sommer senere ...

Jeg har tænkt længe på det her indlæg. Og jeg har stadig ikke fundet den helt rigtige måde at begynde det på. For jeg har allerede brugt mine sætninger, har allerede skrevet "jeg forsvandt lidt, nu er jeg tilbage" og har allerede forklaret, at jeg elsker bloggen her. Stadig. Det skrev jeg i mit forrige indlæg, der nu har stået alene i tre måneder. Det er lidt som at råbe ulven kommer – at annoncere sin tilbagevenden for derefter at forsvinde.
Men, åh. Faren ved at holde blogpause er altid, at man så indser, hvor meget andet, man kan bruge sin blogtid på. Jeg har løbet så stærkt de sidste par måneder; med farverige venneaftaler, (sparsomt) sommerdaseri, familietid, en lidt hektisk arbejdsmængde og bare helt almindelige filmaftener med Nico, middagsaftaler, grillaftener og mange, mange, mange glas rosévin. Og jeg vil ikke lyve: det har været rart. 
Men bloggen har hele tiden rumsteret i baghovedet. Jeg har aldrig tvivlet på, at jeg ville vende tilbage, men jeg har i lang tid sat spørgsmålstegn ved hvornår. Og hvordan. Jeg har fået læst forsvindende få bøger, siden jeg skrev sidst, og selvom jeg har haft lyst til at blogge, har jeg samtidig undret mig over, hvordan i alverden det skulle lade sig gøre at blogge om bøger uden at have læst en eneste. For det er som om, en bogblog forudsætter skriverier om bøger. Bare lidt.
Min blogpause har derfor også været en læsepause. Det har været en lille oase af ubekymret her-og-nu, fordi jeg ikke har kunne rumme så meget andet. Og det var (tilsyneladende) tiltrængt.

Jeg vil ikke vende tilbage med udråbstegn og store løfter om, hvad jeg vil skrive hvornår. Men jeg vil vende tilbage med små, nye idéer og med et mere frit blogskema. Med fotografier jeg har snappet over sommeren og midt i en Harry Potter-genlæsning. Med gråt hår, stort smil og større overskud. Med en vidunderlig sommerferie i bagagen og en Skotland-tur forude. Og med ord. Så mange ord, jeg ikke kan få plads til andre steder.

Jeg er glad for at være tilbage. For det er jeg altså. Tilbage.

(Og ps: Jeg har mange hængepartier. Spørgerunden følger. Snart. Måske er der noget nyt i vil spørge mig om i mellemtiden?)

26 kommentarer:

 1. Rosévins-pauser er skønt - og man skal jo kun blogge hvis og når man har lyst. Og hey, det har været hyggeligt med Instagram glimt i mellemtiden; så må vi se, om du også dukker op her på adressen igen (;

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo dét! Instagram er også så godt til at dække det der mikrobloggingsbehov, tænker jeg. Herligt du hænger ved!

   Slet
 2. Hvor dejligt at du er tilbage igen! Selvfølgelig skal du blogge præcis lige så meget, som du selv har lyst til, men du skal vide, at du har været savnet. Jeg er vild med dine book haul, tema tirsdag og tanker om bøger, film, genre osv. Lige meget i hvilken form du vender tilbage, så har du en trofast læser her! Hilsen Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Christina! Dine ord er bare så skønne at logge ind til!

   Slet
 3. Åh hvor dejligt du er tilbage :) Og det behøver absolut ikke kun handle om bøger, hvis du tænker at bloggen skal rumme flere ting! Tag det hele i dit tempo, og lad din lyst diktere hvad du skriver om.

  SvarSlet
 4. Okay, der kommer ingen udråbstegn eller store løfter, men en lille fanfare skal der være plads til, når du nu annoncerer din tilbagevenden :) Jeg blev så glad, da jeg læste dit indlæg, for din blog er blevet en del af min hverdag, og jeg har virkelig manglet den. Der er ikke noget, der kan erstatte et nyt blogindlæg fra dig :)

  Jeg glæder mig til at følge med igen.
  Du må have en god tur til Skotland :)

  Vh Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, hvor er du sød. Det er jeg simpelthen så glad for at høre. <3

   Og tusind tak. Jeg håber, du har en fremragende sommer!

   <3 Rikke

   Slet
 5. Hej Rikke, det er skønt at læse noget af dig igen! Jeg vandt konkurrencen lige før, du tog en pause - er det muligt stadig at få denne tilsendt? De bedste hilsner Louise
  louihelenapedersen@gmail.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise! Selvfølgelig. Jeg sender dig en mail!

   Slet
 6. Det er så dejligt at have dig tilbage i blogland. Du har været savnet. :*

  SvarSlet
 7. Blev faktisk helt glad for at se, at der var kommet nyt fra dig. :)
  Jeg forstår dig så godt. Jeg holdt en ret lang pause sidst på foråret, mens jeg skrev bachelorprojekt og opdagede ligesom du selv skriver, at det viser sig at være ret svært at have en bogblog og skive om bøger, når man ikke får læst noget. Specielt det med tiden, kan jeg godt forstå. Det går op for en, hvor meget tid man bruger på bloggen og hvor meget man ellers kunne bruge den tid til.

  Men jeg er glæder mig til at du vender tilbage og til at se, hvad det bliver til :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, tak Regitze!

   Men ja, det er lidt svært sommetider at jonglere det hele. Og når man opdager, hvor stor en chunk af ens tid, bloggen sluger, skal man virkelig være sikker på, om man vil det eller ej. I mit tilfælde havde jeg virkelig bare brug for en pause.

   Og tak!

   Slet
 8. I am so glad to see you back! :) I was afraid that you quit your blog (one of my favorite book blogs around).

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you so much! <3 You're too kind.

   Slet
 9. Juhu - du er tilbage! Glæder mig til at høre noget mere om, hvad du har læst - har fået så mange gode bogtips fra din blog :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, søde Gitte! Jeg har ikke fået læst så meget, men lidt bogtips kan det vel godt blive til ;D

   Slet
 10. Dejligt at have dig tilbage. Og det grå hår ser bragende godt ud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Lotte! Det er herligt at være tilbage :)

   Slet
 11. Det er så skønt, at du er her igen <3

  SvarSlet
 12. I'm very glad that your are back and continuing your blog:-) I had not been idle in the meantimtime, quite opposite, I read all your reports from the very beginning. F.e. in January 2014 you wrote about categorization of read books. Currently applying your idea on my own database. What will be the outcome ?
  Best regards
  Wolfgang

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you so much, Wolfgang!

   Oh, how amazing that you've been back in my archives. I'll love to hear what your book categorization ends with! Do you have an Instagram or such I can follow?

   Slet
 13. Godt at have dig tilbage, Rikke :-)

  Jeg har savnet dine skønne indlæg og fine billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, søde Louise. Jeg har også savnet bloggerlivet :)

   Slet