mandag den 12. december 2016

Firkantede juleønsker

Hvad ønsker du dig til jul? Min egen ønskeliste er først og fremmest fyldt med småting, forkælelsesting og fuldstændigt upraktiske ting, såsom kjoler der slet ikke er hverdagsvenlige, endnu et mumikrus, pynterier og det mest upraktiske af alt; bøger.
For jeg har jo så rigeligt med bøger i forvejen. Mine bogreoler spilder over med læseeventyr, og jeg løber faretruende snart tør for plads. Bøger er bestemt ikke praktiske ønsker, men de gør mig nu glad alligevel. Og i tilfælde af, I mangler (upraktisk) ønskeinspiration har jeg her samlet et udvalg fra min ønskeliste. 
Christmas wishes 2016
1: "Persuasion" af Jane Austen er min yndlingsbog. Jeg samler på den i flere forskellige udgaver, og derfor kan det ikke undre, at netop Folio Societys udgave står højt på min ønskeliste. Jeg ville elske at have den stående på min bogreol og at kunne genlæse min yndlingsbog med Deanna Staffos fantastiske illustrationer.
2: "Harry Potter og hemmelighedernes kammer" af J. K. Rowling er netop udkommet i en overdådigt illustreret udgave. Jeg ønsker mig bogen, så den kan stå på hylden ved siden af dens forgænger og friste til genlæsning.
3: "Selected Poems" af Emily Dickinson er sådan en yndig bog. Jeg snusede til Dickinsons' lyrik, da jeg studerede Litteraturvidenskab, og jeg har altid ønsket mig at undersøge hendes forfatterskab nærmere. Hun var sådan en interessant personlighed og skribent.
4: "The Romanovs" af Simon Sebag Montefiore giver et historisk overblik over Romanov-familien, som jeg ikke ved så meget om, men som jeg altid har været fascineret af. Bogen har netop været nomineret til Goodreads Choice Awards 2016, og jeg er sikker på, den er det perfekte sted at starte med Romanov-familiens regeringshistorie.

Hvilke bøger står øverst på jeres ønskeliste?

4 kommentarer:

 1. Øverst på min ønskeliste står biografien om Erling Lorentzen. Han er ein krigshelt og forretningsmann som vart gift med prinsesse Ragnhild, søsteren til Noregs kong Harald. Fascinerande mann som i storparten av sitt liv har bedrevet forretningsvirksomhet i Brasil.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det lyder spændende. Jeg håber, du får den og glæder mig til at høre, hvad du synes!

   Slet
 2. Øverst på listen står 'Fantastic Beasts and Where to Find Them - Original Screeplay', men har også andre store bogønsker så som, 'De samlede eventyr om Peter Kanin og hans venner' og 'Vinden i Piletræerne' - selvom jeg har sidstnævnte på engelsk.

  Åh bøger er vildt upraktiske, men alligevel så dejlige at modtage!

  SvarSlet
  Svar
  1. Upraktiske gaver er sommetider de bedste gaver. Især hvad bøger angår :-)

   Og åh, dét screenplay ønsker jeg mig faktisk også. Det er så smukt indbundet, og filmen var så god! Og hvad børnebøgerne angår, er de jo bare perler i samlingen, der vil kunne holde i mange år – og generationer :)

   Slet