Anmeldelsespolitik

Hvis du undrer dig over mine stjernevurderinger, mine holdninger til anmeldereksemplarer eller hvorfor jeg så ofte læser engelske bøger i stedet for danske, finder du svaret her.

Jeg læser oftest engelske bøger. Det skyldes i høj grad min forkærlighed for engelsk kultur og litteratur. Engelsk er et af de få fremmedsprog, jeg mestrer til fulde, og derfor nyder jeg også at kunne læse engelske bøger på deres originalsprog.
Af hensyn til mit arbejde i den danske forlagsbranche modtager jeg ikke længere anmeldereksemplarer fra danske forlag og forfattere, og hvis der dukker danske bøger op her på bloggen, vil det altid være bøger, jeg selv har købt og taget initiativ til at omtale. 
Konkurrencer på bloggen er sommetider udarbejdet i samarbejde med virksomheder i det omfang, at de har sponsoreret præmien. Sommetider bliver jeg også selv inviteret i biografen eller til litterære events, som jeg dækker her på bloggen. Det vil altid fremgå af det enkelte indlæg, hvis det er tilfældet.
Bloggen er ikke en reklamekanal, og det er kun mig, der har indflydelse på dens indhold. Jeg får ikke penge for hverken indlæg, konkurrencer, omtale af events eller andre aktiviteter. Jeg gør heller ikke brug af affiliate links.

Paperback Castles er en personlig bogblog, der i høj grad handler om mit læserliv og i mindre grad bestræber sig på at give endegyldige vurderinger af litteratur. Jeg anmelder bøger ud fra personlig smag, tanker og oplevelser og er åbenlyst subjektiv. 
For mig er læsning en dybt personlig aktivitet, og jeg tror oprigtigt på, at de bøger man elsker, afslører meget om hvem man er som person. Man læser altid en smule af sig selv ind i en bog. Det er en del af bøgernes magi – og det vil jeg ikke støvsuge væk i et mislykket forsøg på at være objektiv. 

I mine anmeldelser bruger jeg en stjerneskala med fem stjerner. De betyder (sådan ca.) følgende:
 • 1 stjerne: En enkelt stjerne er til bøger, der gør mig sur. Det er til de bøger, jeg betragter som værende decideret dårlige, og som jeg fortryder, jeg overhovedet har læst.
 • 2: stjerner: Jeg giver to stjerner til de bøger, jeg må slæbe mig selv igennem. To stjerner er til bøger, der irriterer mig, bøger der har fejl, og bøger jeg tæller sidetallene på, imens jeg bladrer.
 • 3 stjerner: Tre stjerner er midterpunktet og også den vurdering, jeg oftest giver. Tre stjerner er til de bøger, jeg kan lide, og som jeg har nydt at læse, men som har svage punkter undervejs. Eller bøger som jeg ikke kan sætte en finger på – men omvendt heller ikke ville kunne huske efter endt læsning. Tre stjerner er til forudsigelige bøger; bøger der ikke overrasker eller vækker store følelser, men som er ganske fine læseoplevelser alligevel. 
 • 4 stjerner: Jeg er ikke enig, når folk skriver, at fire stjerner har et men. At en bog er fire stjerner værd, men ikke helt opnår de fem. I mine øjne betyder fire stjerner ikke, at der mangler noget, i stedet betyder det, at jeg har læst en fantastisk bog. Forskellen mellem fire og fem stjerner er for mig en fornemmelse. Fem stjerner er til det exceptionelle – men bare fordi en bog ikke er exceptionel, betyder det ikke, at den mangler noget.
 • 5 stjerner: Fem stjerner er sjældne. De er til juvelerne i samlingen, til bøger der er blevet hos mig lang tid efter, de er færdiglæst. Ud af de 785 bøger jeg har anmeldt på Goodreads er 7% af dem anmeldt med fem stjerner. Og de 7% er også de bøger, jeg oftest genlæser. På en måde kan jeg godt lide, at de fem stjerner er så sjældne. Det gør dem til noget særligt. 

4 kommentarer:

 1. jeg elsker din blog

  SvarSlet
 2. Hej.... Er du SIKKER på du ikke vil have nye danske bøger :-) ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja. Det er jeg på nuværende tidspunkt helt sikker på :)

   Slet