torsdag den 27. juni 2013

Konkurrence #3: Sommerlæsning

Denne konkurrence er venligst sponsoreret af Lindhardt og Ringhof.

Da jeg i går morges bladrede rutinemæssigt rundt i Bloglovin's faner, fik jeg et chok. Et stort chok. Ikke alene havde Emily nedskrevet søde ord om min lille blog; mit læsertal var også pludselig blevet fordoblet. På en enkel nat. Jeg er så beæret over denne, ret eksplosive, vækst og jeg er så lykkelig over, at I har lyst til at læse med. Og hvilken bedre måde at byde nye læsere velkommen på end med en lille konkurrence? 
For nylig havde jeg fornøjelsen af at foretage en tidsrejse til 1920'ernes Paris. Sammen med Hemingway slentrede jeg igennem smalle gader og mødte sagnomspundne forfattere. "Der er ingen ende på Paris" transporterede mig til en magisk tidsalder i en magisk by. Og nu kan en af jer også tage på en tidsrejse; Lindhardt og Ringhof har nemlig været så søde at sende mig et ekstra eksemplar af Hemingways skriverier. I kan læse meget mere om bogen lige her

For at deltage i konkurrencen skal I blot skrive en lille kommentar til dette indlæg og fortælle, hvilken bog I starter jeres sommerlæsning med. Husk også at skrive jeres e-mail, så jeg kan komme i kontakt med vinderen. I kan deltage i konkurrencen til og med d. 5/7, hvor jeg hurtigst muligt efter offentliggør den heldige vinder.

119 kommentarer:

 1. Jeg starter ud med Madame Salvatins Hemmelighed, som jeg har modtaget fra forfatterne selv. Den er ikke så lang, så tror næsten den er overstået på togturen til Aalborg senere i dag ;)
  Skøn konkurrence, skøn blog, skøn pige. Du fortjener alle de læsere du kan få :)
  Knus Gitte
  gittewinneche @ hotmail.com

  SvarSlet
 2. Jeg vil starte sommerens læsning med "The hundred and one Dalmatians" af Dodie Smith. Disney filmen har altid været en favorit, så nu må det være på tide at læse bogen :)

  anne-p@hotmail.dk

  SvarSlet
 3. Jeg har lige bestilt Gabriel García Márquez's novellesamling "Ojos de perro azul", som forhåbentlig dukker op i tide, så den kan pakkes i ferietasken :)Dejlig blog!
  Johanne

  johanne.loft@gmail.com

  SvarSlet
 4. Jeg er i fuld gang med Joseph Anton, så min første sommerbog må næsten blive endnu en Rushdie. Jeg går efter Midnatsbørn som jeg har store forventninger til.

  inabothmann@hotmail.com

  SvarSlet
 5. Hej Rikke
  Jeg fandt din blog igår via Emily Salomon og jeg er da kun ked af at det først er sket nu, men så er der jo meget at glæde sig til at læse :)
  Min sommerferiebog i år er endnu ikke fundet :/ Men sidste år var det bogen På udkig efter Hemmingway af Leif Davidsen (Jeg er ikke altid den hurtigste til at fange nye bøger ;) ) Og nu har jeg set din konkurrencebog et par gange, så jeg ønsker mig at den kunne blive min sommerferiebog i år :)

  Med venlig hilsen
  Elise - elise.soegaard@gmail.com

  SvarSlet
 6. Jeg er, sjovt nok, netop begyndt på Hemingways 'Øen og Havet' som jeg fandt i kælderen i en af min fars glemte kasser.

  Anne-Louise
  annelouiselj@hotmail.com

  SvarSlet
 7. Tillykke med de mange nye følgere - blandet dem finder du også mig! ;-)
  Min sommerlæsning starter med "De uskyldige" af Andrew Miller, en bog jeg har fået i gave og som egentlig ikke rigtig er mit genre, men jeg er spændt på om den overbeviser mig alligevel.
  PS. Var for øvrigt så heldig at se Hemmingways hus i Key West sidste år, imponerende og meget interessant! :-)
  katrin@greencat.dk
  Knus Katrin/Karli

  SvarSlet
 8. Jeg er også lige kommet til din blog og elsker den allerede! Min sommerlæsning skal starte med "Mig før dig" af Jojo Moyes efter e anbefaling fra min kærestes mor :)

  SvarSlet
 9. Hej Rikke jeg er lige begyndt på "en fjern hvisken" af Kate Morton

  Mads

  Wowmads123@live.dk

  SvarSlet
 10. Stort tillykke med alle de nye følgere - Dem fortjener du helt sikkert med denne fine blog.
  Min sommerlæsning starter med "Selv Stilhed Hører Op" af Ingrid Betancourt, som blev taget som gidsel af FARC-guerillaen i Columbia.
  Jeg har - meget underligt - aldrig før læst noget af Hemingway, men lysten er der utvivlsomt - jeg ved ligesom bare ikke rigtig hvor jeg skal starte. Men jeg er sikker på, at denne bog ville være et godt afsæt.
  Uh, jeg håber sådan jeg vinder.
  Knus fra Lise
  lise@m-clean.dk

  SvarSlet
 11. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at starte sommerlæsningen med "beautiful creatures kaos" af kami garcia (: Men jeg har en helt stak der bare venter på at jeg gå igang (:
  Trine Rasmussen
  moi_246@hotmail.com

  SvarSlet
 12. Den første bog på min lange læseliste til sommerferien er Haruki Murakamis 'Kafka på stranden' :)
  ditte.kamper@gmail.com

  SvarSlet
 13. Jeg har startet min sommerlæsning med I Capture the Castle af Dodie Smith. Min næste bog bliver helt sikkert Kvinden der forsvandt af Gillian Flynn, som jeg vandt hos dig for et lille stykke tid siden! Den glæder jeg mig til!

  God konkurrence! :-)

  uldbamsen1990@gmail.com

  SvarSlet
 14. Uh lad mig læse min yndlingsfilm i form af Hemingways ord. Jeg læser "Da verden skælvede" af Ayn Rand. En gammel 50'er-mobbedreng og meget god.
  /Lotte
  nielsen.lotte24@gmail.com

  SvarSlet
 15. Jeg går igang med "Den Tomme Plads" og derefter skal jeg have læst bøgerne "Fifty Shades". :D Bliver dejligt. Det bliver nok dem jeg varmer mig på nu hvor sommervejret er forsvundet. Men jeg skal helt klart igang med de mange bøger der har ligget og ventet på mig det sidste halve år hvor skolen tog al min tid. (:

  gizzerdk@gmail.com

  SvarSlet
 16. Jeg har startet ferien med "Jordens søjler" af Ken Follett. Det er en fantastisk bog, og jeg er allerede helt grebet af den. Mon ikke jeg også når at læse efterfølgeren "Uendelige verden", inden ferien er omme (selvom det er nogle ordentlige moppedrenge) :D Jeg blev også gjort opmærksom på din blog på emilysalomon.dk, og jeg må sige, det er rigtig spændende læsning, der falder lige i min smag!

  Kh Louise
  louiserytter29@gmail.com

  SvarSlet
 17. Jeg har i flere uger gemt Dan Brown ''Inferno'' for at kunne læse den på min ferie. Det har været hårdt ;-)
  cp248@live.dk

  SvarSlet
 18. Nu da det endelig er blevet sommeferie kan jeg ENDELIG få taget hul på min efterhånden meget lange liste over bøger jeg vil læse. Det var svært at beslutte, hvor jeg dog skulle starte, for der er lidt af hvert at vælge imellem; egentlig blev jeg netop her til morgen færdig med et herligt, barnligt gensyn med Harry Potter og De Vises Sten - men synes ikke helt det tæller.. Den næste bog jeg vil kaste mig over bliver nok Bliktrommen eller Kældermennesket.

  God sommer!
  /Louise

  louise.thustup@gmail.om

  SvarSlet
 19. Hej Rikke
  Jeg er en af de nye læsere (efter den fine anbefaling fra Emily).
  Jeg er selv lidt af en bognørd og har en god stak liggende klar
  til sommeren bl.a.

  Anne Linnet - Testamentet
  Peter Øvig Knudsen - Hippie 2
  P.H. èn biografi
  Hallgrimur Helgason - kvinden ved 1000grader

  Men det hele starter med: Patti Smith - just kids, som tager
  én tilbage til 60'ernes New York på en helt særlig måde.

  Jeg ville ikke have noget imod at komme med Hemmingway til Paris
  - især ikke efter at have set Woody Allens fantastiske film: Midnight in Paris,
  hvor Hr. Hemmingway (i skuespillerform) også har en mindre rolle.

  SvarSlet
 20. Jeg starter min sommerlæsning med at genlæse en bog jeg er helt forelsket i. Nemlig Jonathan Safran Foers Extremely Loud and Incredibly Close. God konkurrence.. jeg elsker Hemingway. Har læst A Farewell to Arms og The Sun Also Rises med stor fornøjelse.

  iravnn@gmail.com

  Mvh Isa

  SvarSlet
 21. Jeg er smugstartet på min sommerferielæsning som er den norske forfatter Tomas Espedals "Gå". Da jeg er ved at være færdig med den, bliver det næste jeg kaster mig over danske Amalie Laulund Trudsøs debutroman "Koordinater" som jeg glæder mig helt vildt til at læse!

  Sommerhilsner
  Stine
  smulbjerg@live.dk

  SvarSlet
 22. Jeg tror, min sommerlæsning starter med Stephen Chboskys "The Perks of Being a Wallflower" - når jeg har læst den, skal den gerne efterfølges af filmatiseringen!

  millah@live.dk

  SvarSlet
 23. Det er en blog der er værd at følge :-)
  Jeg starter min sommerlæsning med "World War Z" af Max Brooks - det er den perfekte bog at have med på Roskilde Festival.


  Mange gange tillykke herfra!
  Michella //
  sorttale@gmail.com

  SvarSlet
 24. Hej Rikke,

  Jeg siger også mange tak til Emily for at introducere mig til din fine blog :-)
  Min sommerferielæsning er allerede i gang med Just kids af Patti Smith, og så fortsætter den nok med Peter Øvig Knudsens Hippie 2 og nok også Pride and prejudice (for Gud ved hvilken gang). Er også kæmpe Jane Austen fan! Pga. dig er Seven Novels fra Barnes & Noble røget øverst på ønskelisten :-)

  Betina
  betinasteentoft@gmail.com

  SvarSlet
 25. Jeg skal læse wild af øh... Stacy... Damn it kan ikke huske navnet, men den skal jeg læse:-)

  SvarSlet
 26. Jeg har faktisk lige fået A Moveable Feast hjem fra biblioteket til sommerferielæsning, men vil nu hellere læse den nye version..

  Eva Sofie/ evasofiea@hotmail.com

  SvarSlet
 27. Jeg har startet min sommerferielæsning med "1Q84" (bog 1) af Haruki Murakami. Den er fabelagtig!
  Rak for en dejlig og inspirerende blog!

  idas_83@yahoo.dk

  Ida.

  SvarSlet
 28. Den gad jeg godt vinde - eeelsker Hemingway!

  Min sommerlæsning sparkes igang med to moppedrenge: Krig og Fred på lydbog og Pelle Erobreren i paperback. Jeg har desværre meget lidt sommerferie i år, så det kan være de to krabater holder sommeren over ;-)

  SvarSlet
 29. Min sommerlæsning starter med 'Doppler' af Erlend Loe. Glæder mig helt vildt til at komme igang med den! :)

  kathrinems96@gmail.com

  SvarSlet
 30. Tillykke med dine mange nye læsere. :0) Det har du uden tvivl fortjent.
  Jeg startede min sommerferie læsning med Sense and sensibility af Jane Austen. Fantastisk historie, men det vidste jeg jo godt. ;0) Det ville være fantastisk hvis jeg kunne tilføje Paris til min sommerlæsning.
  mail@karinhald.dk

  SvarSlet
 31. Lækker præmie! =D
  Jeg starter min sommerlæsning med Eating Animals - ikke det sjoveste læsning, men jeg glæder mig til at komme i gang med den! :)

  SvarSlet
 32. Hov, glemte lige emailen, haha; themiamalene@live.dk :))

  SvarSlet
 33. Jeg er en af dem, der lige er hoppet med som fast læser via Emily, og jeg glæder mig til at følge med! Jeg håber at få læst Ken Folletts Giganternes Fald i sommerferien, men den skal nok krydres med nogle lidt lettere krimier og romaner. Nu har den ligget på natbordet siden januar og jeg synes det er lidt svært at få taget hul på den store bog.

  SvarSlet
 34. Jeg har ikke valgt endnu. Lige nu læser jeg dog Entwined With You af Sylvia Day - bog tre i Crossfire serien.

  ireneejensen @ hotmail . com

  SvarSlet
 35. Min sommerlæsning starter med Jordens Søjler af Ken Follett. Jeg elsker hele det univers, som han skaber, og jeg får virkelig en fornemmelse af selv at være der! Dog føler jeg mig altid så tom, når den er læst, så jeg kunne godt bruge noget nyt sommerlæsning, og du får virkelig Der er ingen ende på Paris til at lyde så indbydende!
  sara.lindenskov@hotmail.com

  SvarSlet
 36. Det er da ikke så mærkeligt du får så mange nye læsere hele tiden søde Rikke :D Du er jo helt igennem fantastisk. Og nu vil jeg også deltage i dine dejlige konkurrencer.
  Min sommerlæsning er netop startet med "The Ocean at the End of the Lane" af Neil Gaiman. Derefter står den på den tredje bog i Game of Thrones serien nemlig "En Storm af Sværd" og så vil jeg slutte af med "Soning" af Ian McEwan.

  Mange sommerhilsner fra Sarah :D
  saga_thuesen@msn.com


  SvarSlet
 37. Jeg er også en af de nye læsere. Syntes din blog er skøn - og får sådan lyst til at læsse en masse af de bøger du har skrevet om.

  Jeg er næsten lige blevet færdig med "The Great Gatsby" - som jeg af en eller anden grund aldrig fik læst. Og med alt det hype der har været i forbindelse med filmen var det da vist på tide.
  Så det kribler for at få mere af 20'ernes følelse ind under huden. Så Hemmingway ville være helt perfekt - og bliver nok nødt til selv at købe den hvis ikke jeg vinder:) Kan slet ikke vente med at læse om F. Scott Fitzgerald, Hemmingway og Paris.

  Lige nu læser jeg "The Cider House Rules" - og får helt lyst til at fortsætte mit jeg-samler-op-på-de-store-klassikere projekt med Charles Dickens "David Copperfield".

  Ellers er "Og bjergene gav genlyd" På min sommerlæsnings-liste - fordi de to første bøger simpelthen var fantastiske!!

  Camilla
  choltegaard@gmail.com

  SvarSlet
 38. Jeg er en af de nye læsere, og jeg er allerede vildt forelsket i dit lille univers. Jeg starter min ferielæsning med at genlæse A Song of Ice & Fire-serien. Nu har jeg i lang tid glædet mig til at lægge pædagog-bøgerne væk for en stund for at kunne slappe af med nogle spændende bøger og nyde det forhåbentligt gode vejr.
  Anna Pelle.
  annapelle@hotmail.dk

  SvarSlet
 39. Jeg er i gang med Sara Blædel's "Kun ét liv" og efterfølgende skal jeg FORHÅBENTLIGT læse Ernest Hemingway "Der er ingen ende på Paris".
  Tak til Emily for at have præsenteret mig og mange andre for denne fantastisk blog.

  sannenfs@msn.com

  SvarSlet
 40. Jeg starter med 'Kronprinsessen' af Hanne Vibeke Holst :-)

  Lykke (rasmussen.lykke@gmail.com)

  SvarSlet
 41. Jeg ELSKER at læse, og i ferien læser jeg ofte voldsomt mange sider. Lige nu er jeg i gang med J.K. Rowlings nye voksenroman, for at undersøge om hun er lige så gennemført i den som i Harry Potter. Ellers har jeg lånt et par murstensklassikere af både danske og udenlandske, som jeg glæder mig til at læse.
  Nina, nin_279@hotmail.com

  SvarSlet
 42. Jeg starter forhåbentligt ud med "Den Tomme Plads" af J.K. Rowling, eller 1Q84 trilogien :)

  Yasmin.nielsen@live.dk

  SvarSlet
 43. Jeg starter min sommerlæsning ud med bogen 'Désirée'. Den handler om Napoleons første kærlighed,en datter af en silkehandler fra Marseille,og omkring hvordan hun tror de skal giftes, men han bryder hans løfter, og gifter sig med en anden. Hun bliver senere gift med en mand ved navn Jean-Baptiste, og de ender, stadig uvist hvodan, som konge og dronning af Sverige. Jeg vil ikke lyve, jeg har smug læst lidt, kunne simpelthen ikke lade være. Jeg troede det spændende ville være Napoleon, og de intrigere, der var omkring ham, men Desiree, hendes personlighed, tanker, væremåde, er så meget mere interessant!
  Jeg kan ikke vente med, at dykke helt ind i den, og blive en del af det franske univers. Det er så magisk, mystisk og mere til!

  signeo@sol.dk

  SvarSlet
 44. Jeg er begyndt på "War and Peace" af Tolstoy. Et virvar af pompøse fester og politiske synspunkter.
  windsweptwishes [a] hotmail.dk

  SvarSlet
 45. Jeg starter med både Jonatahan Safran Foers "Eating Animals" og Franz Kafkas "The Trial". Det ligner mig normalt ikke at læse to bøger samtidig, men kom til at starte dem begge :)

  patriciaw-p@hotmail.com

  SvarSlet
 46. Jeg starter altid min sommer med at læse Thomas Manns 'Døden i Venedig' - den særlige stemning fanger mig gang på gang, og sproget er fantastisk smukt :)

  frkjensensblog@gmail.com

  SvarSlet
 47. Indrømmet - fandt dig også gennem Emily, men skammer mig over, at jeg ikke fandt dig før (:

  Jeg er pt. halvvejs igennem gode gamle Dan Browns 'Inferno', men så snart den er færdig skal jeg tilbage til Hogwarts. Hele vinteren har min roomie og jeg gået og glædet os til varme sommerdage i haven sammen med Harry og resten af vores magiske venner.
  Hvis bare jeg læste hurtigere hehe (:

  Lisbethvestergard@gmail.com

  SvarSlet
 48. Jeg begynder med The Great Gatsby af F. Scott Fitzgerald, og jeg glæder til at fordybe mig i hans univers!

  - Regine, reginetess@outlook.com

  SvarSlet
 49. Jeg begyndte at læse din blog forleden,(fra Emily) og må indrømme at jeg har brugt lang tid på bladre din fine blog igennem for at læse dine anmeldelser, og ganske om jeg ikke bliver mere og mere begejstret! ;)

  Jeg overvejer stadig min sommerlæsning, men tænker på at genlæse Invisible af Hugues de Montalembert, og derefter få fingre i Inferno... :)
  -Isabellasoerensen@hotmail.com

  God dag....

  SvarSlet
 50. Jeg har haft sommerferie i knap 2 uger nu, så er på min 3. bog. Den første, jeg lagde ud med, var den første bog i 1Q84 serien af Haruki murakami.
  Tak for en fin blog!

  Helle - helle.bt@hotmail.com

  SvarSlet
 51. Selvfølgelig har du fået mange flere læsere, din blog er jo fantastisk, et rent læseparadis!
  Jeg starter min sommerferien med 1984 af George Orwell, som jeg glæder mig rigtig meget til at læse.

  katrine.pedersen.1992@gmail.com

  SvarSlet
 52. Hej Rikke.

  Jeg har (også) startet sommerlæsningen/lystlæsningen efter hård eksamensperiode med Haruki Murakamis 'Kafka på Stranden'.

  Hilsen Ditte
  d.trudslev[at]gmail[dot]com

  SvarSlet
 53. Just Kids - den har ligget ulæst hen alt for længe, fordi jeg pludselig blev helt opslugt af 1Q84. Selvom jeg også er fristet til at begynde sommeren med at genlæse Persuasion efter at have læst dine mange positive ord om den. Den har ellers aldrig været min favorit Jane Austen - er mere til Pride and Prejudice :))

  marialindbladl@gmail.com

  SvarSlet
 54. Jeg er lige startet på Dan Browns "Inferno", og jeg glæder mig til at finde ud af om den er noget ved ;)

  Min mail er: camilladiaries@gmail.com

  SvarSlet
 55. Jeg startede sommerlæsningen ud med 'Drageløberen' af Khaled Hosseini. Ellers har jeg planer om et par klassikere, noget John Green og lidt fantasy. Jeg skal nok også have gjort 'A Game of Thrones' færdig her i sommerferien og måske også begynde på 2'eren? (;

  -Celine-hein@hotmail.com

  SvarSlet
 56. Jeg er allerede begyndt på Mayas dagbog af Isabel Allende, ved intet om den så det er jo spændende.
  -Maria3007@live.com

  SvarSlet
 57. Jeg har allerede påbegyndt min sommerlæsning, og det med Hemmingways "Øen og havet". Det kunne være sjovt at tilbringe lidt mere tid med ham, hvis jeg skulle være så heldig at vinde "Der er ingen ende på paris".

  - totrefirefem@gmail.com

  SvarSlet
 58. Jeg er helt ny læser, efter at være blevet tippet om din fine blog hos Emily :-D Ser frem til en masse god inspiration! Har en meget bred bog-smag, men er spændt på at se hvor du kan føre mig hen. Jeg er idag gået igang med Jussi Adler-Olsens Marco Effekten, dejligt letlæste og altid spændende og velskrevne bøger, med et dejligt strejf af humor :-D

  camillamariabreum@gmail.com

  SvarSlet
 59. Min sommerlæsning starter med Ken Follett's Giganternes Fald om 1. verdenskrig og fortsætter derefter med Verdens Vinter om 2. verdenskrig, da jeg skal skrive BA i efteråret om perioden 1900-50. Jeg er en af dine nye læsere fra i går, og jeg gennemlæste din blog i to timer! Den er virkelig god, og det er dejligt med en blog der handler om bøger!!! Jeg håber på at vinde denne bog, da jeg virkelig nød Midnight in Paris.

  Mvh Dea, dea_sorensen@hotmail.com

  SvarSlet
 60. Hej Rikke. Jeg er startet ud med a game of thrones, derudover bliver min kuffert pakke med call the midwife af jennifer Worth og Haruki Marukami - det skulle også gerne blive til en harry potter bog eller 2 og the twelve af Justin Cronin. Dejligt med sommer.
  sarahbodk@hotmail.com

  SvarSlet
 61. Jeg er virkelig begejstret for din blog, som jeg ligesom så mange andre er blevet ledt frem til via Emily. Dit sprog og din entusiasme er så smittende, at jeg har lyst til at bruge alle døgnets timer på at dykke ned og forsvinde i de universer, du beskriver.

  Jeg tror, min sommerlæsning skal starte med det første bind af Haruki Murakamis 1Q84.

  Venlige læsehilsner Anne-Mette, a_oxlund@hotmail.com

  SvarSlet
 62. Hej Rikke.
  Tak for din skønne blog - dejligt at møde en der brænder så meget for bøgerne og dens historier :)
  Min sommerferielæsning vil bestå af :
  • Fortæl mig hvem jeg er af Julia Navaro
  • Sommeren uden mænd af Siri Hustvedt
  • Uro & Bye Bye Blackbird af Jesper Stein
  • Kvinden der forsvandt af Gillian Flynn
  Dejlig sommer til dig ;) Kh. Maria
  maria.toftelund@gmail.com

  SvarSlet
 63. Åh, jeg blev så forelsket da du anmeldte denne bog!:-)
  Som skrevet tidligere, så starter jeg ud med at læse The Great Gatsby, når jeg er færdig med Persuasion.
  Krydser alt hvad jeg kan krydse, og håber at vinde dette vidunder.
  Livovergaard@jubii.dk

  SvarSlet
 64. Jeg starter sommeren med Richard Russos Åndernes Rige - jeg var begejstret for Empire Falls, så jeg glæder mig til at komme i gang med denne, når ferien starter om en uge.
  Mvh Anna, annacph@gmail.com

  SvarSlet
 65. Jeg starter sommeren med bogen "Født i skyggernes tid" af Andrea Busfield, jeg er helt vildt med Khaled Hosseinis bøger, og denne bog skulle gerne være i samme genre, og berører nogle af de samme emner som han gør i sine bøger. Jeg håber dog virkelig at jeg vinder denne konkurrence, da jeg elsker bøger som denne :-)
  Mvh Laura, laura_ekkenberg@hotmail.com
  http://lifeasafashiongirl.bloggersdelight.dk

  SvarSlet
 66. Hej Rikke
  For mig er sommerlæsningen begyndt med Patti Smiths selvbiografi 'Just Kids'. Fantastisk bog, der giver et glimrende indblik i hendes og Robert Mapplethorpes omtumlede liv. I høj grad en anbefalelsesværdig bog :-)

  Ville blive super lykkelig for endelig at kunne tage hul på Hemingways univers.
  Mvh. Lea Harbo
  leaharbo@gmail.com

  SvarSlet
 67. Jeg kan ikke helt beslutte mig til, om sommerferien starter med Jo Nesbøs Politi eller Marian Keyes' The Mystery of Mercy Close.

  Og stort tillykke med de mange nye læsere. Fuldt fortjent! :)

  /Helle
  hdl1010@hotmail.com

  SvarSlet
 68. Kæreste Rikke

  Må sige, at bare det at dykke ned i din blogs fortælling er som at komme ind i et helt nyt bogunivers. Jeg vil helt sikkert bruge min sommer i dit univers' selskab. Derudover har jeg endnu engang kastet mig over en af mine ynglingsserier, Den Romerske Familie. Det er historisk fiktion, når det er bedst, og det hiver mig tilbage til en tid med storslåede slag, intriger, Julius Cæsar (som er min egen personlige helt), ære og alt hvad hjertet kan begære, når det kommer til en god fortælling. Og det bedste af det hele? Man kan næsten føle personerne, deres tanker og følelser, for når alt kommer til alt, så er det næsten virkeligt.

  Jeg håber du får en skøn sommer i selskab med alle de store fortællinger. Og så håber jeg da også at den fine bog du udlodder bliver næste bog som skal læses i løbet af min sommer ;) Min mail er forresten sarah_toftedal@hotmail.com

  SvarSlet
 69. Lige i denne tid (hvor min bebs i halvanden måned har sovet skidt om natten), læser jeg mest blogs. Men Katrin Behrs "De stjal min mor" ligger og venter på mig :-) Og den vil da meget gerne have selskab af Hemmingway :-)

  SvarSlet
 70. Ups. Glemte min mail
  dorte_daugaard@hotmail.com

  SvarSlet
 71. Jeg er endnu en ny følger af bloggen, men synes det er skønt endelig at finde en blog med gode bogtips der er indbydende at se på og læse. Selv er jeg begyndt sommerferielæsningen med "Det Blå Lys" af Stig Dalager, der indtil videre tegner godt. Den næste der ligger klar på hylden er Harper Lees klassiker "To Kill a Mockingbird". Jeg har længe gerne ville kaste mig ud i Hemmingway, og da jeg er totalt frankofil og har læst et semester i Paris virker denne som et godt sted at starte.
  Mvh Louise, louise_thoegersen@hotmail.com

  SvarSlet
 72. Hvor lyder det fint Rikke og stort tillykke med alle de nye læsere :)
  Min ferie starter med Kenfollett og uendelig verden - tænker jeg :)

  Og Rikke så skal du vide at dine kommentarer på min blog betyder rigtig meget - de spreder smil hver gang <3

  SvarSlet
 73. Jeg startede med Min mor siger af StiPilgaard, og jeg er også færdig med den. Skøn og sjov bog, jeg kun kan anbefale. Nu er jeg i gang med Vejene af Jack Kerouac, og den er jeg ret spændt på :)

  Jeg har netop fundet din blog, og den er bare så fantastisk! Jeg er selv litteraturstuderende, bare i Aarhus, så min passion for bøger er lige så stor som din. Det er dejligt, at du deler alle dine smukke bøger og læseoplevelser :)

  Mail: natasjaerbillor@gmail.com

  SvarSlet
 74. Jeg vil starte med at genlæse 'copenhagen noir'. En novellesamling fra 2009 med dystre og mørke fortællinger om København. Helt sikkert meget forskellig fra 'Der er ingen ende på Paris', og så alligevel det samme med den levende beskrivelse af en by. Derefter vil jeg genlæse Ejersbos Afrikatrilogi. Jeg var inde og se dramatiseringen af 'Eksil' på Nordkraft i Aalborg og glæder mig allerede til 'Liberty' i efteråret. Så i mellem de to forestilinger må det være på sin plads at genopfriske bøgerne!

  God sommer :)
  joandamgaard@hotmail.com

  SvarSlet
 75. min sommerlæsning starter med beautiful creatures, jeg er helt besat af det univers det foregår i, og efter at have set filmen kan jeg ikke vente med at blive opslugt i bøgerne. og god sommerfeire læsning til dig. :)

  mail
  henriette.olesen95@gmail.com

  SvarSlet
 76. Jeg er lige gået igang med at genlæse Michael Laudrups tænder, som er en skide underholdende korrespondance mellem to skarpe kvinder!
  Er helt Hemingway besat, og har allerede erhvervet med en af hans andre bøger til sommerlæsningen.

  emma@thielfoldt.dk

  SvarSlet
 77. Starter min sommerlæsning med Pandæmonium, som er fortsættelsen til Delirium af Lauren Oliver. Den er jeg rigtig spændt på at komme rigtigt i gang med.

  Tak for en meget inspirerende blog. :-)

  - Sabine, Daiime@hotmail.com.

  SvarSlet
 78. er stadig ikke sikker på hvad jeg skal starte sommeren med da der lige er kommet en pakke hjem fra amazon :)

  /mathildehb@hotmail.com

  SvarSlet
 79. Jeg starter ferien ud med "balladen om Marie Krøyer", og jeg glæder mig. Jeg er kommet rigtig meget i Skagen (og på museet), så jeg glæder mig enormt til at blive draget ind i det fantastiske univers.

  Og ja, så er jeg halvvejs med 1'eren i serien om Mr. Grey - men tror næppe at jeg læser den færdig. Har simpelthen svært ved at forstå hvad folk ser i den.

  SvarSlet
 80. Hej Rikke

  Jeg har lige været et smut forbi biblioteket, hvor jeg allerbagerst i mængden af støvede bøger fandt "Persuasion", som du så varmt anbefaler gang på gang. Jeg har desværre taget Austen universet i 'forkert' rækkefølge, og ville ønske, at jeg havde kastet mig over bøgerne, før jeg fik set filmatiseringerne. Dog glæder jeg mig til at få syn for egen sag, når jeg fra i aften af smider mig på sofaen med et tæppe og en ny bogoplevelse :-)

  Charlotte, charlotte.a.dietz@hotmail.com

  SvarSlet
 81. jeg regner med at starte ud med De måske egnede af Peter Høeg. Jeg elsker Peter Høeg som forfatter så glæder mig til at komme i gang med den :)

  maibritt // maibrittj_@hotmail.com

  SvarSlet
 82. Jeg er ny læser og må sige, at jeg er imponeret over dine fine indlæg.
  Min sommerlæsning skal indledes med en gammel klassiker; Madame Bovary.
  Rigtig god sommer.
  Venlige hilsner
  Mette
  (mette.e.muhlig@gmail.com)

  SvarSlet
 83. Faldt lige over din blog - hvor er den hyggelig! Min sommerferielæsning starter med "midt imellem" af Jean Kwok :-)

  - Amalie
  amalie.c@stofanet.dk

  SvarSlet
 84. Jeg har lige startet på en bog der hedder Hvil i fred af Sofie Sarenbrant. :)

  Jeg vil virkelig elske at vinde denne give-away!
  Jeg har faktisk selv gang i en give-away på min blog, hvor man kan vinde en bog, håber du tager et kig forbi.

  Kamilla millamusen@jubii.dk

  elskershopping.blogspot.com

  SvarSlet
 85. Jeg starter sommerferielæsningen med Brobyggerne :)
  lene_mondrup@yahoo.dk

  SvarSlet
 86. I'm in! Starter min sommerlæsning med lidt forskelligt, blandt andet Robert Hunter serien af Chris Carter og Pretty Little Liars serien!
  - Sandra R. Jensen
  Sandrarytterjensen@hotmail.com

  SvarSlet
 87. Jeg startede i går på bogen "Brødrene Price", men jeg læser generelt rigtig meget, så nye bøger er altid velkomne herhjemme.

  denlilleverden@godmail.dk

  SvarSlet
 88. Jeg skal i gang med "den hundredårig der kravlede ud af vinduet og forsvant" Den tror jeg er ret fin.
  - Ann
  jensenannlouise@gmail.com

  SvarSlet
 89. Jeg er lige gået i gang med Dan Browns "Angels and Demons" for tredje gang, da jeg d. 20. juli flytter 4 måneder til Rom! :)

  SvarSlet
 90. Min sommerlæsning bliver helt sikkert Dan Browns 'inferno', Jojo Moyes 'Me before You' (for anden gang) og Stieg Larssons 'Mænd der hader kvinder'.

  Min mail er lillemus.blog(a)gmail.com

  SvarSlet
 91. *scrolle scrolle scrolle ned i kommentarfeltet* (hold da op, hvor kan man se, at Emilys ord har haft påvirkning her inde og det nu ikke kun er os, alle de andre bogbloggere, der klikker her ind :D )

  Jeg har en hel bunke sommerbøger liggende og en af dem er Jean M. Auel's Hulebjørnens Klan, som jeg meget gerne vil ha' læst :)

  SvarSlet
 92. Jeg ville gerne læse noget af Jane Austen, har endnu kun set filmene men ikke kunne kæmpe mig igennem hendes bøger. Så det kunne være et udmærket sommer projekt, især når jeg elsker filmene så højt, og det gør jeg virkelig <3

  SvarSlet
 93. Som ALTID skal sommeren startes med en genlæsningen af Dansen med Regitze - EN evig favorit... - Mvh Theresa

  Theresa_yde@hotmail.com

  SvarSlet
 94. Jeg starter min sommerlæsning med Jussi Adler-Olsens " Flaskepost fra P"

  Camilleelena@msn.com

  SvarSlet
 95. Hrm... Jeg planlægger da ikke særlig mye av min sommerferielesning, men efter en tur på butikken og biblioteket, har jeg da en viss plan;
  Først leser jeg Jo Nesbøs "Politi" ferdig. Jeg har også fått lånt Richard Preston sin "The hot zone" så den blir nok også lest. Ellers er jeg også i gang med Patricia Cornwells serie om Scarpetta, så ryger nok av et par bøger mer der også. Har også et par av Mankell ser måske skulle bli lest (ikke Wallander dog, men resten;)). Og Fifty Shades får sig nok også en tur.

  Er generelt sett meget glad for at lese, og jeg er fast inventar i både bogbutikker og på biblioteket her hvor jeg bor!

  trinesoppskrifter@gmail.com

  SvarSlet
 96. Jaa. Jeg læser Proust' "På sporet af den tabte tid". Det er noget af en mundfuld, så det ille være skønt med noget Hemingway som pause!

  elisabethgullach@gmail.com

  SvarSlet
 97. Jeg er lige gået i gang med Ejersbos Afrika-trilogi. Jeg skal se Liberty som teaterforestilling til efteråret, så jeg vil gerne have læst dem alle tre inden da. Indtil videre er jeg dybt begejstret. Han skriver så levende og man kan forestille sig hvordan det ville have set ud, hvis det havde været en film. Ligesom med Nordkraft. Men ja, en trilogi kan være hård, så en lille smule Hemmingway ville ikke være dårligt at slæbe med på stranden. Og så er Midnight in Paris en af mine absolutte yndlingsfilm.

  Min mail er: christinnaschroeder@hotmail.com

  SvarSlet
 98. Jeg har tyvstartet ferielæsningen med Morten Brasks "en pige og en dreng", og sikke en start! Kan varmt anbefale den men det kræver en pakke kleenex.

  Trineperesz@gmail.com

  SvarSlet
 99. Jeg har startet denne sommer med "Kald mig prinsesse" af Sara Blædel. Må indrømme jeg har læst andet fra hende og ikke været synderligt vild med hendes sprog, men jeg er en sucker for krimier og det er afslappende læsning (på trods af det makabre indhold). Men ellers har jeg planer om at snuppe en omgang "Hercule Poirot" fra Agatha Christie. Har aldrig læst Hemmingway, men kunne virkelig godt tænke mig at prøve det. ( og så er jeg stærkt romantiseret af 1920'ernes Paris så er sikker på det kun kunne blive godt.)

  min mail er : 134171@viauc.dk

  SvarSlet
 100. Alice's Adventures in Wonderland! Det er simpelthen en bog med så mange lag, og så er det jo en klassiker, der fortjener en genlæsning efter semestrets meget tunge læsestof. Kom an sommer! :-)

  min e-mail er tinaogkatrine@hotmail.com

  SvarSlet
 101. Sjovt nok er jeg lige startet sommerferielæsningen med Hemingways 'A Farewell to Arms', så det ville jo være fantastisk at kunne svælge endnu mere i hans umanerligt velskrevne litteratur.

  Signelebahn[a]gmail.com

  SvarSlet
 102. Jeg lægger ud med Ken Folletts Uendelige Verden. Den er lige så tyk som Jordens Søjler, men jeg synes ikke den er så svær at komme igang med som den første.

  VH Anne
  anne_wegmann@yahoo.dk

  SvarSlet
 103. Harry Potter og Dødsregalierne. Jeg er kun et par sider inde i den, så det må være min første bog i sommerferien. Men det er nu også en meget god bog at starte ferien ud med :)

  funny94girl@hotmail.com

  SvarSlet
 104. Jeg er blevet så inspireret af din skønne blog, at jeg har kastet mig over en klassiker; Frankenstein...selvfølgelig med Penguin English Library´s skønne indbinding

  Lea.riisstenfeldt@hotmail.com

  SvarSlet
 105. Har en ordentlig stabel krimier til at ligge på natbordet, men den øverste er en islandsk krimi, der hedder "En lejemorders guide til et smukt hjem" :)

  candmorblog @ gmail.com

  SvarSlet
 106. Min sommerferie læsning er startet med Frihedens Port af Ole Sohn. Fordi min tantes mand var nær ven af og arbejdede sammen med hovedpersonen, Sømanden Russer Claus. Fordi historie fra virkelige mennesker er spændende. 030786(a)gmail.com

  SvarSlet
 107. Min læsning i sommerferien starter med den sidste halvdel af 'Troskab' fra Shiver-trilogien, da jeg ikke nåede at blive færdig med den i al min eksamenslæsning. Derefter vil jeg læse 'Elverskud', som er en bog jeg vandt til et bogtræf og som egentlig først bliver udgivet til august!

  Rikkestavski@gmail.com

  SvarSlet
 108. Da jeg endelig blev student denne sommer har jeg nu tid til at begynde på den stak bøger jeg har samlet i løbet af de sidste måneder hvor tiden ikke har været der til at læse bøger af eget valg. Derfor starter jeg med "the Great Gatsby" og dernæst følger "Pride and Prejudice"

  God sommer
  fieadolfsen@gmail.com

  SvarSlet
 109. Kære Rikke,
  Hvor er det bare velfortjent med alle dine nye læsere. Jeg elsker at følge med i dit litterære univers med din skønne evne til at formidle så dejligt poetisk. Jeg er i fuld gang med at fordybe mig i "Kunsten at leve lykkeligt", som er blevet til ud fra en række samtaler med Dalai Lama. Den får mig til at stoppe op og tænke over, hvor meget vi skylder at være gode ved hinanden, og at vi er alt for tilbøjelige til at fylde vores liv med stress, jag og bekymringer. Og så nupper jeg Karen Blixens "Syv fantastiske fortællinger" med på ferien til Norditalien, hvor jeg også selv håber på ro og inspiration til at fatte pen og papir for at digte lidt....

  Håber, du nyder sommeren!
  Kh Katrine / keas80@gmail.com

  SvarSlet
 110. Jeg er så vild med din blog! Og hvad der er endnu mere vildt, er alle de bøger du læser. Stor respekt her fra. Jeg starter min sommerferie med en af de bedste bøger, i følge mig, som jeg nogensinde har læst. Og den er værd at genlæse. Det var en af de første bøger, hvor jeg oplevede et hav af forskellige følelser. Bogen hedder "Guernseys Litterære Kartoffeltærteklub" af Mary Ann Shaffer og Annie Barrows. Det er en bog jeg klart vil anbefale til andre :)
  Varme sommer hilsner fra
  Louise
  lbachj@msn.com

  SvarSlet
 111. Jeg har i efterhånden lang tid haft planer om at kaste mig over Hemingways skriverier, men er af en eller anden grund aldrig kommet så langt. Så sikke et godt bog-tip og skøn konkurrence :)
  Jeg er lige netop gået i gang med Sena Jeter Naslunds 'Marie Antoinette' og hvis jeg ikke vinder konkurrencen her, vil jeg tage Ken Folletts 'Verdens Vinter' med på sommerferie.

  Venligste hilsner
  Lisbet

  betsje@hotmail.com

  SvarSlet
 112. Jeg har længe tænkt på et lille Haruki Murakami maraton, og jeg tror, sommerferien er perfekt til netop dette! Derudover vil jeg meget gerne læse "the dud avocado" af Elaine Dundy, men den er simpelthen ikke til at opstøve på de Københavnske biblioteker. Det ender nok med, at jeg køber den - hvis det da ellers kan lade sig gøre. Det er en bog, jeg har ville læse i lang tid, og jeg håber, det snart bliver muligt for mig!

  SvarSlet
 113. Jeg er begyndt på Det Gyldne Kompas serien igen, som jeg læste første gang som 11 årig. Det er et glædeligt gensyn, selvom jeg er blevet en smule (meget) ældre :)
  louisehede1989@gmail.com

  SvarSlet
 114. Kære Rikke! Tillykke med dine nye læsere!
  Jeg er begyndt sommeren på den nyeste "Inferno" af Dan Brown. Jeg har læst de andre i serien, så jeg er vældig spændt på denne bog!
  Når jeg er færdig med "Inferno" begynder jeg højest sandsynlig på "Beautiful Ceatures" serien af Kami Garcia og Margaret Stohl. Jeg har endnu ikke set filmen, men glæder mig til at dykke ned i et nyt univers!

  lisbethfini@hotmail.com

  SvarSlet
 115. Min sommerlæsning begynder med Vinden Er Min Moder skrevet af BEAR HEART ;o)

  Mvh.

  Jan K.

  Mail : dykkerbasser@yahoo.dk

  SvarSlet
 116. Min sommerlæsning er startet med "Mænd der hader kvinder". Synes det var for dårligt jeg ikke havde læst dem endnu, så nu må det være.

  hottead@live.dk

  SvarSlet
 117. Efter en lang og tung eksamensperiode har jeg netop kastet mig over Haruki Murakamis 1Q84 serie. Sidste sommer slugte jeg Dostoyevskys "Idioten", så jeg har derudover planlagt, at jeg i år skal læse mere af samme forfatter.

  Smil fra Menika.

  menikaisager@gmail.com

  SvarSlet
 118. Jeg er netop gået igang med The Ocean at the end of the land, som du så varmt anbefalede. 10% igennem bogen og jeg forstår allerede hvad du mener. Det er nogle meget rørende sætninger han skriver. Ellers har jeg også som ambition at få læst "This is not the end of the book" af Carriere og Eco. Det bliver spændende at høre hvad de to herre har på hjertet. Lidt hygge-læsning skal der også til. Her har jeg planer om Game of Thrones, måske lidt Jane Austen og så "Extremely Loud and Incredibly Close" af Jonathan Safran Foer. Jeg fik aldrig set filmen i biografen da jeg ville læse den inden jeg så den på film :) Skulle de være lidt ferie tilbage tror jeg at jeg vil forsøge mig med "Krig og fred"
  De bedste boghilsner,
  Lise (lise.dahls@gmail.com)

  SvarSlet