mandag den 1. juli 2013

VMC Designer Collection

En hidtil fuldstændig overset bogserie flød for nylig tilfældigt forbi mit øje, fangede min opmærksomheden og startede mit bogbeundrende hjertes længsel. De mønstrede bøger i et kompakt hardback-format er både legesyge og stilrene på én og samme tid, og med en feminin ynde forenes både design og indhold i en harmonisk overensstemmelse. 
VMC Designer Collection fra forlaget Virago er en serie af moderne klassikere skrevet af kvindelige forfattere. Bøgerne bliver udgivet med velvalgte tryk fra kvindelige designere såsom Cath Kidston, Angie Lewn og Lucienne Day. Det er således kvindeligheden og de feministiske toner, der er fokuspunktet for bogserien. 
Bøgerne breder sig over en regnbue af farver og mønstre, og sætter et romantisk præg på min boghylde med deres blomstrede mønstre og sarte skitsestreger. Historierne selv forholder sig blot i afventende spænding, og venter på at blive taget frem, blive åbnet og blive læst. Og jeg glæder mig sådan til at lægge en af de perfekt tilpassede bøger i min håndtaske og begive mig ud på smukke læseeventyr. 

Kollektionen forhandles bl.a. hos The Book Depository, Amazon og SAXO

34 kommentarer:

 1. Smukke smukke billeder!

  Huge hugs www.gittemary.com
  www.youtube.com/Gittemary
  www.facebook.com/ThePictureOfMary

  SvarSlet
 2. Jeg havde ret, jeg blev ret forelsket i dem. De ser jo virkelig fine ud, og jeg er stor fan af, at de er så feminine i udtrykket. Jeg er overbevist om, at de vil passe perfekt ind på alle bogreoler :)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er nemlig enormt feminine og 'blide' i deres udformning, og det passer så godt til både tematik og indhold. De er en sand pryd :)

   Slet
 3. Her får du nok et tilbagevendende (og nok også lidt 'intimt') spørgsmål - håber det er ok!
  Men hvordan prioriterer du dine penge? Jeg mener bare, at bøger er ret dyre, og du køber sgu mange yndige ting ud over det :-) Jeg er nemlig lige selv flyttet ud og skal til at leve på SU (og lidt løn) her inden så længe. Og jeg finder dig utroligt inspirerende mht. valg prioriteringer. Håber på svar :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Prioritering er jo i sidste ende blot et spørgsmål om præferencer. Jeg har et fast rådighedsbeløb i måneden til mig selv, til sjov og til tant og fjas. Eftersom jeg ikke er typen, der farer i byen hver weekend, bruger jeg ofte mine penge på hyggelige ting; på biografture, te-stunder, bøger eller kjoler i stedet :) Nogle måneder mere end andre - men sådan varierer det jo altid :)

   Slet
 4. Hvor er de smukke! Dem kunne man jo sagtens have liggende fremme på sofabordet, som en del af indretningen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne man sagtens! De er jo nærmest en slags pyntegenstand i dem selv.

   Slet
 5. Jeg er simpelthen så glad for, at du kommenterede på min blog, for nu har jeg fundet denne smukke og spændende blog at følge.
  Din blog er simpelthen fortryllende. Og jeg er så vild med din bogreol som man kan se i dine videoer. Jeg har selv længe været vild med Barnes and Nobles leather bounds, men har ikke fået købt nogle. Før nu, før jeg så din helt fantastiske bogreol. Der er altså bare et eller andet over vildt smukke bøger. Jeg er desværre en af de personer der dømmer en bog på udsenet, så at have sådan nogle smukke bøger stående på hylden er bare lige mig! :)
  Jeg er desuden vild med, at du læser så mange klassikere. Jeg skal virkelig også selv igang, for jeg vil super gerne kende nogle af de gode gamle klassikere :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke mange søde ord. Tak! Jeg er glad for, du kom forbi :)
   Jeg har virkelig også en svaghed for smukke bøger; når jeg beslutter mig for at købe en bog, bruger jeg oceaner af tid på at opspore den smukkeste udgave overhovedet muligt. Der er intet så yndigt som en velkomponeret bogreol - og Barnes & Noble Leatherbound Classics er helt overdådige til formålet.
   Og klassikere er en stor del af min læsning; jeg elsker dem, og kan varmt anbefale dig at starte læsningen af dem. Der er så mange gode perler i blandt :)

   Slet
 6. Omslaget på bøgerne er virkelig smukke :)

  SvarSlet
 7. Åh, de er simpelthen så smukke! jeg har haft dem på min ønskeliste i evigheder, og såfremt jeg kommer til London her i sommeren, måjeg vidst få gjort noget ved min mangel på dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja! I Waterstone's enorme gemmer må der afgjort kunne findes et par. Og de er bare så forfærdeligt yndige.

   Slet
 8. Jeg glæder mig også supermeget til at se Paris og bare indsnuse den franske stemning i en uge. Ingen af os har jo været der før, så det bliver en førstegangsoplevelse for både mig og hende, men det skal nok gå. :)

  Og Disney Land bliver spændende - Mest fordi jeg nok vil komme til at sammenligne det med Disney World, så jeg er lidt spændt på om det kan stå mål med det rigtige. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal nok blive fantastisk; Paris er så betagende og så fortryllende. Især første gang man oplever byen er noget helt særligt.

   Jeg synes personligt, at Disney World næsten er 'for' stort. Men jeg har omvendt også oplevet Disneyland Paris først, så det er mit 'originale' Disneyland, hvis det giver nogen mening? Det er det, jeg tænker som 'det rigtige'. Og så er det muligvis også den smukkeste af Disney-parkerne, synes jeg.

   Slet
 9. Du må endelig poste en anmeldelse, når du går igang med at læse :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du tro, jeg vil! Jeg er lige pt. i gang med 'The Magic Toyshop', og deler naturligvis min læseoplevelse her, når jeg er færdig med den :)

   Slet
 10. Der er intet bedre end firkantede glæder. Jeg købte den også først efter at have spottet den på din blog, for den så nemlig SÅ enormt fin ud, så jeg deler helt bestemt din kærlighed til den udgave - og fortælling.

  Hvor er VMC Designer Collection dog også bare vidunderlig! De ryger fluks på ønskelisten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er der virkelig ikke; intet er så glædesbringende som en indpakket boggave. Og jeg er så glad for, du også er en stor elsker af 'Persuasion'. Den bog er noget helt særligt for mig, og vil nok altid være det - og udgaven er simpelt så hjerteknusende smuk.

   VMC Designer Collection er også enormt fin og afgjort en af de bedre bog-opdagelser jeg har gjort mig i længere tid :)

   Slet
 11. Virkelig fine bøger. Du har virkelig øje for at finde dem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Jeg bruger også enormt lang tid på at opspore smukke udgaver :)

   Slet
 12. Hej :)
  Det er en rigtig skøn blog du har!
  Jeg har et lille spørgsmål. Jeg kan se via dine indlæg, at du læser ret mange bøger på engelsk. Jeg er ikke den bedste til engelsk, men vil rigtig gerne i gang med at læse bøger på engelsk. Kan du anbefale en bog eller to, hvor sproget er sådan nogenlunde let? Eller en bog som er god for nybegyndere?
  Med venlig hilsen og god mandag
  Louise :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for de søde ord!
   Mht. engelsk, kan jeg varmt anbefale evt. at starte i børnehøjde, og læse børne-klassikere eller bøger fortalt fra børns synspunkt. 'To Kill a Mockingbird' af Harper Lee, 'The Secret Garden' af Frances Hodgson Burnett eller 'Peter Pan' af J. M. Barrie ville være blandt mine favorit-bud :)

   Slet
 13. Tusind tak skal du have og du kan tro at jeg nyder dagene i fulde drag! Og ih altså, hvor er de bøger bare ualmindeligt smukke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt! Det er sådan en smuk tid! :)
   Og ja - jeg er også helt ellevild med dem!

   Slet
 14. Hvor er det dog nogle smukke bøger! Jeg må sige at din blog i dén grad har givet mig min long lost læselyst tilbage. Jeg læste enormt meget som barn, og holdt især meget af Harry Potter. Dem har jeg genlæst virkelig mange gange og de betyder alverden for mig. Jeg bestluttede mig for at låne Watership Down på mit bibliotek og venter på at den ankommer. Den læste jeg nemlig også som barn, og jeg glæder mig så meget til at genopdage denne fantastiske fortælling. Tak fordi du og din blog er så dejlige! Jeg elsker bloggen allerede og opdagede den ellers kun i går.

  Mvh. Natasja

  SvarSlet
  Svar
  1. Kommentarer som denne gør mig så jublende lykkelig. Tusind, tusind, tusind tak for så mange fine og rosende ord. Det sætter jeg virkelig pris på.
   'Watership Down' har jeg kun læst som voksen; men det er en af den slags historier, der bestemt ikke mister sin charme af det. Jeg elsker den bog noget så højt, og jeg er sikker på, det er en god bog at finde tilbage til læseglæden med :)

   Slet
 15. Du er jo feminin fra hårrødderne og helt ud til tåspidserne, Rikke :D

  SvarSlet
 16. Det kan godt være, at du har vist den før, men jeg kunne virkeligt godt tænke mig at se din, så omtalte, bogreol!
  Som bognørd der selv pusler med den perfekte indretning, kunne det være super inspirerende at se, hvordan du har grebet sagen an. Og med de smukke billeder du konsekvent tager, kan det jo ikke blive andet end en fest for os læsere (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil meget gerne vise min bogreol og mine boghylder frem! Det kunne både være hyggeligt og fint - men jeg skal lige finde den rette måde at formidle det på først! :) Det kommer i hvert fald på indlægs-huskelisten :)

   Og tusind tak for de søde, søde ord!

   Slet
 17. Det var da nogle ekstremt fine bøger! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih ja, jeg er også helt pjattet med dem! :)

   Slet