onsdag den 28. august 2013

Læseklub #1: Introduktion

Jeg ved ikke, om det er fordi, jeg har set "The Jane Austen Book Club" alt for mange gange på repeat, eller om det blot er den simple kærlighed i at dele bøger og udvide læsehorisonter, der tiltaler mig. I hvert fald har jeg altid ønsket mig at være del af en læseklub. For nylig gik ønsket i opfyldelse takket være inspirerende bogbloggere og en fin opbakning. Nikoline, Anne, Mai og jeg har startet en læseklub, og vi har netop haft det allerførste møde. 
Vi har alle i løbet af den sidste måned vendt siderne i "The Painted Veil" af W. Somerset Maugham, og i går mødtes vi for at tale om den. (Desværre blev Mai sygdomsramt, og måtte udeblive). Vi sad i min lille stue blandt tekopper og sodavand, og diskuterede symbolik, psykologi, kulturforskelle, refererende digte og almene læseindtryk. Jeg fik åbnet øjnene op for romanens fine lag, og blev gjort opmærksom på sammenhænge, jeg aldrig selv havde skænket en tanke. Efterhånden som vi snakkede blev bogen til en mere håndgribelig størrelse; den fik mening, liv og blev fyldt med forskellige perspektiver og holdninger. Og læseoplevelsen fordobledes.
At mødes og snakke med ligesindende læsere og passionerede væsner er en gave. Der var aldrig ét minuts stilhed mellem os, og timerne gik som var de sekunder. Samtalen bredte sig som ringe i vandet, gik på løst og fast; bøger og bloggere, hverdagsscenarier og edderkoppeskræk. Da Nikoline og Anne begge dragede hjem, og stuen atter blev stille, var der kun en kaotisk bordopstilling og et nedbrændt stearinlys tilbage som vidne og spor på det helt fantastiske rum, vi sammen havde skabt. 

Jeg glæder mig allerede til det næste møde, den næste bog og det fornøjelige gensyn. Jeg glæder mig til at møde Mai, og til at gense Nikoline og Anne.

38 kommentarer:

 1. Sikke en udsøgt fornøjelse at mødes og diskutere litteratur, og det lyder i sandhed som om, at I har hygget jer. Jeg har også altid næret et lille ønske om at være en del af en læseklub.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må være enhver bogorms drøm; både for at danne nye vinkler og tanker på bøgerne, men også i høj grad for at mødes med ligesindede. Det kan varmt anbefales!

   Slet
 2. Sikke en god idé med jeres læseklub! Jeg har flere veninder, der er med i læseklubber og er meget glade for det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig også bare en skøn ting!

   Slet
 3. Hvor lyder det bare hyggeligt! Det er altid så fantastisk med nye perspektiver på ens egne overvejelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også enormt hyggeligt! Og de mange perspektiver er netop den smukkeste fordel ved det hele!

   Slet
 4. Åh suk. At bo i Odense!! Så var jeg med på minuttet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja. Det er jo netop i Odense, det sker ;)

   Slet
 5. Åh, hvor fint! Jeg går også og drømmer om at være med i en læseklub! Der er ikke noget bedre end at dele gode læseoplevelser med andre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er der nemlig ikke. En delt passion er en smuk ting!

   Slet
 6. Hvor lyder det hyggeligt! Og sikke en gruppe - jeg er slet ikke i tvivl om, at I havde en del at tale om :)

  Glæder mig til at høre mere om jeres fremtidige diskussioner!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det bestemt også! Jeg er også ellevild med gruppe-sammensætningen; så dygtige og intelligente kvindemennesker kan kun bidrage med gode pointer. Skønt!

   Og jeg glæder mig bestemt også til at berette - og til at opleve!

   Slet
 7. Ih hvor fantastisk! Det lyder så hyggeligt! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det bestemt også, kan du tro :')

   Slet
 8. Sikke en god idé :) Har ofte drømt om at være med i en læseklub, men har aldrig fået gjort noget ved det. Jeg har forresten linket til din blog fra min egen (www.livmedlitteratur.dk), så andre også kan finde din søde blog :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan varmt anbefales at tage skridtet; for nøj hvor var det givende og fint.

   Og tusind tak for linket. Det sætter jeg virkelig pris på!

   Slet
 9. Hvis Odense lå i Århus, sneg jeg mig med :D
  Det lyder rigtig hyggeligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. GId det gjorde! Du ville være evigt velkommen!

   Slet
 10. Leseklubb er utrolig koselig. Jeg er i en klubb sammen med tre andre damer (her i Norge kaller vi det lesesirkel) og vi har møttes jevnlig i to år nå. Neste uke skal vi treffes igjen og diskutere boken vi ble enige om på sist møte. Det er en debutbok fra en ung forfatter som kommer fra byen vi bor i, Brønnøysund. Hun var faktisk naboen min da vi var små, og det gjør det hele enda mere sjov :) Gleder meg til å høre om hvilken bok dere skal lese neste gang :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor skønt med en så langvarig lesesirkel - i må have læst mange gode bøger i løbet af de to år! :) Og hvor fint med en debutroman fra en lokal forfatter. Det skal nok blive enormt sjovt at diskutere! :)

   Næste gang skal vi diskutere 'Chocolat' af Joanne Harris i min læseklub. Det glæder jeg mig til! :)

   Slet
 11. Hehe Camilla jeg havde det på samme måde med Varslet af Liz Jensen og jeg var meget tæt på at lægge den fra mig igen. Men er glad for jeg fik læst den. Lige nu skal jeg så finde en ny bog i mit boghjørne og det er godt nok svært at vælge. Synes jeg har svært ved at få læst mig igennem mine bunker og det er ikke fordi jeg ikke har tid til det. Der er såmænd så meget andet jeg også gerne vil lave. Går og venter på Chris Carters nye bog. One By One og på den sidste bog i serien af Chuck Hogan og Guillermo del Toro: The Night Eternal(The Strain Trilogy)som jeg lige har bestilt fra play.com. Håber lidt at Chris Carter kommer inden weekenden. Vil rigtig gerne i gang med den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved faktisk knap nok, hvor jeg har gjort af bogen. Jeg ved bare, jeg har den liggende - og har haft den i et års tid efterhånden. Åh, suk altså ;)

   Og fint med ventende stakke af bøger forude. Mon ikke du hurtigt får fundet den næste bog i rækken? ;) Jeg håber, Chris Carter er ankommet!

   Slet
 12. Ih, hvor ser det hyggeligt ud. Og hvor er det bare en god idé!

  SvarSlet
 13. Fantastisk ide. Skønt at den lykkes så godt for jer. :0)

  SvarSlet
 14. Det lyder ubeskrivelig hyggeligt, og det er da en utrolig fin idé! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis! Det kan varmt anbefales :)

   Slet
 15. Hvor lyder det som en hyggelig dag! Virkelig en god ide :) Det burde man gøre noget mere. Altså bare det med klubber. Kageklub, filmklub, rejseklub, fotoklub, strikkeklub. Det må være hyggeligt! :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du faktisk helt ret i; alverdens klubber og fællesskaber kan da kun være lig med hyggelige stunder.

   Slet
 16. Åh lyder hygsomt :). Ville ellers gerne have været med i jeres lille bogklub, en anderledes måde at komme ind under "huden" på en bog

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig enormt hyggeligt! Og det giver så meget til læsningen! Har du mulighed for at komme til Odense, da? :)

   Slet
 17. Ej hvor lyder det bare hyggeligt! Det er da en vildt god idé, og jeg kan sagtens sætte mig ind i, at hele læseoplevelsen bliver meget større og bedre :-)

  - Knus Louise
  http://www.allthingsglitters.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt bestemt! Det var noget så hyggeligt og interessant at diskutere læseindtryk og den slags igennem!

   Slet
 18. Åh, hvor lyder det vidunderligt! Glæder mig til at høre mere om det næste møde! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det bestemt også! Og jeg glæder mig også til at opleve næste møde og skrive om det, kan du tro! ;)

   Slet
 19. Sikke en god idé :)
  Det lyder fantastisk.

  SvarSlet