mandag den 2. september 2013

Tre danske bogbloggere #2

Bestanddelene og hovedingredienserne i en bogblog er altid de samme. Vi skriver alle boganmeldelser, fremviser nye bøger med smukke forsider, og er skiftevis begejstrerede og skuffede over de veje, læsningen leder os henad. Vi laver lister; læselister, ønskelister og ventelister over et hobetal af bøger. Vi udtrykker os i bogstaver, og vi finder eller tager billeder. Udgangspunktet er altid det samme.
Og dog præsenterer de danske bogbloggere sådan en bred vifte af vidt forskellige læsemuligheder, tilgangsvinkler og udtryksformer. Bloggene får personlige stemmer, genkendelige udtryk og unikke anstrøg. Akkurat ligesom snefnug der ser helt ens ud på afstand, og alligevel aldrig er helt identiske alligevel. Og jeg synes det er så fantastisk at falde over unikke perler i mængden. Her er endnu tre af mine favoritter;

Merry Reading. Det er ikke et tilfælde, at min blog ligner Andras så meget i dens strukturelle opbygning. Jeg har fundet usigelige mængder af inspiration og glæde i hendes skriverier og billeder gennem tiden - og det er muligvis fra hendes blog, motivationen til en bogblog spirerede frem i mig. 
Andra læser stakkevis af velskrevne bøger; hovedsageligt fantasy og klassikere. Hun studerer engelsk, samler på Barnes & Nobles Leatherbound Classics og er en evig Austen-beundrer, ligesom jeg. Hendes boglige indlæg afløses af og til af andre input i form af film, musik, hverdagsliv og studie. Og resultat er nydeligt; for jeg beundrer alt, hvad hun finder på. 

Flightless Bird. Majas billeder er altid flotte, altid inddragende - og de varierer i det uendelige. Sirlige bogstakke med regnbuefarvede forsider, gemte og glemte bogbutikker, Londons snævre gader, Harry Potter studiet - ferie, hverdag og læsning i en evigt afvekslende kombination. Hendes blog er præget af boganmeldelser (personliggjorte med komiske GIF's og et afslappet sprog), videoblogs og læseanbefalinger. Jeg finder altid læseinspiration eller hyggelig underholdning i hendes indlæg, og jeg er dybt imponeret over al den variation, kreativitet og helt genkendelige toneleje hendes blog er kendetegnet ved.


Windswept wishes. Anne Nikoline og jeg startede vores blogs næsten samtidig, og vores indhold har også altid fulgtes fint ad. Et mix af anmeldelser, læsespørgsmål, videoblogs og bogindkøb udgør hendes blog - og altsammen i sarte pastelfarver. Hun studerer også litteraturvidenskab, og er derfor også en stor elsker og beundrer af klassisk litteratur. Jeg kan genkende meget af mig selv i hende; og finder altid en smuk læsekærlighed mellem hendes linjer. 

20 kommentarer:

 1. Dit indlæg har frembragt et kæmpestort smil fra morgenstunden, så jeg ville lige tage et øjeblik til at sige tusinde tak for dine rosende ord, søde Rikke.

  Inspirationen går skam begge veje, for jeg er fascineret af dine kreative billedindslag og velovervejede formuleringer! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er så glad for, at kunne få dig til at smile lidt. Du og din blog fortjener så afgjort al ros i verden!

   Og tusind tak; det er jeg uendeligt glad for, du siger.

   Slet
 2. Jeg elsker sådan nogle inspirerende indlæg! Det er altid rart at finde nye kreative bogblogs, der er værd at følge - tak for anbefalingerne.

  Har du forresten hørt, at der er en film på vej om de tre Brontë søstre? Jeg fandt denne artikel (http://www.thetelegraphandargus.co.uk/news/local/keighleynews/10636721.Big_budget_Bronte_film_being_planned/?ref=twtrec) og tænkte, at det måske kunne interessere dig at læse om den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for at høre! Jeg håber, du kan bruge anbefalingen :)

   Og tusind tak for sådan et fint tip! Det havde jeg slet ikke hørt - men nu har jeg da noget at glæde mig til!

   Slet
 3. Spændende at læse, Rikke. Tak for inspiration og dine billeder er som altid ren fryd!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød! Det var dog det mindste :)

   Slet
 4. Utrolig flott innlegg! Tusen takk for gode bloggtips - og du skal vite at selv om jeg ikke har fulgt deg så lenge er din blogg allerede til stor inspirasjon for meg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for, du kunne bruge dem! :) Og tusind tak for de søde ord! Jeg er så glad for, du læser med :)

   Slet
 5. Hhvor er du sød, kære! Mine kinder blusser helt af dine fine ord. Jeg er, ligesom Andra, også fanscineret af dine billeder og din leg med ord. Din blog er et visuelt og sprogeligt vidunder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg mener hvert et ord; din blog er virkelig fin. Og du er da selv sød med alle de rosende ord! Tusind tak :')

   Slet
 6. Det er virkelig tre gode blogs du fremhæver her, Rikke. Jeg læser trofast dem alle tre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for, du er enig. Jeg er også enormt glad for disse tre :)

   Slet
 7. Hvad betyder "Harry Potter studiet"?

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, jeg henviste til Harry Potter film-studiet i London :)

   Slet
 8. Helt træt, men glad er jeg hjemvendt fra rustur til dine meget søde ord! Mig og min bloglovin' takker for dine søde ord! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh det var skam det mindste! Jeg er blot glad for at følge dig! :)

   Slet
 9. Dejligt med bloganbefalinger :) Er altid på jagt efter flere gode og interessante blogs.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der findes bestemt også mange skønne derude; og jeg er glad for, at kunne fremhæve nogle af dem :)

   Slet