søndag den 22. december 2013

Konkurrence #10: Fjerde adventssøndag

Da jeg planlagde mine adventskonkurrencer og skrev rundt til søde sponsorer, lod jeg med vilje den sidste adventssøndag stå tom. For jeg ville have plads til en helt særlig gave, en helt særlig lykkeforæring. Noget som kunne vise min påskønnelse og taknemmelighed overfor jer. Verdens bedste læsere.
For nyligt opnåede bloggen en meget betydningsfuld milepæl. Det svimlende Bloglovin' tal forbipasserede 738 læsere, og efterlod mig helt åndeløs. Selvom det virker som et mærkværdigt tal at fejre og at hylde, har det en helt særlig personlig betydning for mig. Det betyder nemlig, bloggen har vokset sig større end min gamle blog. Og det troede jeg helt ærligt aldrig, jeg kunne opnå; og slet ikke så hurtigt. Tanken har hidtil virket som en umulighed.
En så speciel anledning kræver naturligvis en helt speciel gave. I virkeligheden var det slet ikke svært at udvælge den. Jeg vidste præcis, hvad det skulle være. Vi har alle yndlingsbøger i vores samlinger - og denne er absolut en af mine. En usigeligt smuk, gulddekoreret og læderindbundet udgave af Louisa May Alcotts hjertevarmende bog, "Little Women". En bog jeg slet ikke kan retfærdiggøre i simple fraser - hverken når det kommer til udseende eller indhold. En perle i enhver bogreol; og en fryd for enhver læser. Jeg startede min decemberlæsning med denne - og nu kan en af jer slutte jeres decemberlæsning med den. Vær blot opmærksom på, bogen er skrevet på engelsk. Læs min anmeldelse af bogen lige her.

For at deltage i konkurrencen skal I blot skrive en lille kommentar til dette indlæg - fortæl gerne om den bedste læseoplevelse I har haft i 2013. Jeg ser helst, at I er faste læsere på en eller anden måde, men det er ikke et krav, og det er ikke noget, jeg kontrollerer. Husk også at skrive jeres e-mail, så jeg kan komme i kontakt med vinderen. I kan deltage i konkurrencen til og med d. 28/12, hvor jeg hurtigst muligt efter offentliggør den heldige vinder, og bestiller et eksemplar til vedkommende hjem fra The Book Depository. Indtil da ønsker jeg jer alle en glædelig jul!

105 kommentarer:

 1. Flot konkurrence! Og tillykke med tallet! :)

  Den bedste læseoplevelse i år, har nok været The Fault In Our Stars!
  Maja-wh@hotmail.com

  SvarSlet
 2. Lækker konkurrence smukke. Det er jo en af mine yndlingsbøger, har den desværre bare ikke i bog selv! Har altid lånt den på biblioteket.
  Min bedste læse oplevelse, ja jeg var rimelig opslugt af Fifty Shades of Grey, den er en af rekorderne i at læse en bog hurtigt, første bog var læst på to dage :)

  annecathrinebro@hotmail.com

  SvarSlet
 3. Wow jeg har længe gerne ville læse Little Women (og især eje den her udgave du udlodder). I vores gamle videoudlejningsbiks var Pigebørn i tegnefilmsudgave den film jeg lånte flest gange.. Tror faktisk jeg var den eneste der lånte dem, og jeg elskede den såsåsåså meget.

  Den bedste bogoplevelse i år var nok Valley of the Dolls af Jacqueline Susann. Det var egentlig et tilfælde jeg købte den. Jeg er blevet fan af Virago Modern Classics serien efter du, Rikke, viste dem frem, og da jeg søgte lidt rundt på dem, fandt jeg Valley of the Dolls i VMC-serien på Bookdepository sat ned til halv pris, og så skyndte jeg mig at købe den. Den er så fin med sin pink og sorte farve. Jeg havde egentlig ingen forventninger til bogen, men den blæste mig omkuld. Og efter jeg har læst den finder jeg en masse referencer til den i amerikansk kultur nu som fx. Marina and the Diamonds sang med samme titel, eller i Stephen Kings Det Onde hvor en af figurerne refererer til bogen. Det er utrolig hvordan en bog kan åbne ens øjne for ting man ellers ikke ville have set.
  louisehede1989@gmail.com

  SvarSlet
 4. Dejlig konkurrence og rigtig dejlig bog! Elsker historien! Min bedste læseoplevelse i år har været Haruki Murakamis 'Trækopfuglens Krønike' :) Rigtig glædelig jul til dig!

  SvarSlet
 5. Min email er forresten mariannething@gmail.com

  SvarSlet
 6. Jeg har aldrig læst Little Women, og egentlig er den måske også lidt uden for mine normale genrer - men alle siger den er så god, og efter at have læst din anmeldelse blev jeg alligevel nysgerrig .. Jeg har dog ikke købt den eller noget, for jeg er på bogkøbestop .. eller, jeg prøver .. Min bedste bog i år har jeg faktisk lidt svært ved t vælge, men jeg tror det må have været Obsidian af Jennifer L. Armentrout, eller Anna & the French Kiss. Eller Angelfall af Susan Ee.. Argh, en af dem i hvert fald :P

  SvarSlet
 7. Og så glemte jeg min email igen .. Har hukommelse som en høne .. Den er spittzz@hotmail.com

  SvarSlet
 8. Kære Rikke,
  Fornøjelsen er helt på min side. Jeg har aldrig før brugt/læst blogs indtil min veninde sendte mig et links og sagde at jeg simpelthen blev nødt til at åbne øjnene for det med blogs, for Paperback Castles kunne jeg simpelthen ikke gå glip af. Siden da har jeg troligt læst alle dine indlæg - de bringer stor glæde i min hverdag, og det har været skønt at opleve at jeg er ikke alene om at elske bøger og forsvinde ind i litterære verdener.
  2013 har været et af mine bedste "læseår", specielt også takket være dine anbefalinger. Blandt bedste læseoplevelser er: Harold Frys usandsynligt pilgrimsfærd, af Rachel Joyce; The ocean at the end of the lane;The girl who circumnavigated Fairyland in a ship of her own making og Ekstremt højt og utrolig tæt på af Jonathan Safran Foer.
  Tusind tak for en god blog, og jeg glæder mig meget til at følge med i 2014.

  lise.dahls@gmail.com

  SvarSlet
 9. Tillykke med de mange læsere, fine! Jeg tror slet ikke, at jeg er i stand til at vælge én bog. Neil Gaimans bøger har været en san dopdagelse i sit brede omfang, og det har uden tvivl været fornøjelig at lære ham at kende.

  windsweptwishes [a] hotmail [dot] dk

  SvarSlet
 10. Jeg har endnu ikke læst den, men vil meget gerne - man har bare ikke altid tid til at læse de ting man vil når man studerer engelsk på uni OG skal slæbe en 8 kg tung baby rundt og undeholde ham ;) Men den har stået på min ønskeliste i lang tid nu og den der udgave er jo bare SMUK. Herhjemme bliver det mest brugt penge på paperbacks, fordi jeg så kan købe flere... :P

  Og jeg er selvfølgelig fast læser - fandt dig for en uges tid siden og blev ellevild :D Elsker bøger.

  deanshotgun@gmail.com

  SvarSlet
 11. TILLYKKE med det fine læsertal! Det er så tydeligt, at du lægger virkelig mange kræfter i din blog. Og som læser føler man sig altså ret beæret over, at man får så meget velproduceret indhold næsten dagligt - og endda helt uden at skulle betale noget som helst for det. Så hver og en af dine følgere er fuldt ud fortjent! Jeg har haft virkelig mange gode læseoplevelser i år. Men især "En passende aftale" af Fay Weldon har overrasket mig. Mest af alt fordi jeg her har fundet en forfatter, som rammer en stil, jeg virkelig godt kan lide. Og derfor er der pludselig et kæmpe forfatterskab, som bare venter på at blive dykket ned i :)

  SvarSlet
 12. Hvor er den smuk!!
  Jeg har desværre ikke haft tid til at læse så mange bøger i 2013, men min favorit må være 'The fault in our stars'..
  Glædelig jul :-)

  Kathrine (kathrinems96@gmail.com)

  SvarSlet
 13. Stort tillykke!! :) Og sikke en lækker giveaway

  Min bedste læseoplevelse i 2013 er nok biografien af sanger og digter, Leonard Cohen "I'm Your Man - The Life of Leonard Cohen", selvom det tog mig et stykke tid at komme igennem dem… og sideløbende med et par nonfiktion bøger. Han er en helt fantastisk kunstner og forfatteren til biografien har ramt en helt særlig stemningen under fortællingen af hans historie. Hvis man har oplevet en koncert med ham, så tager det ikke mange øjeblikke at leve sig ind i historien på godt og på ondt. Helt fantastisk!

  SvarSlet
 14. Bedste læseoplevelse anno 2013? Jeg er tilbøjelig til at svare The Fault In Our Stars. Jeg købte den, krammede den, elskede den, læste den, elskede den, hadede den, elskdede den igen. Jeg tudede i evigheder over den hæslige slutning. Jeg gik rundt i dagevis i en underlig form for tomhed - og tårer vældede frem ved synet af et gyngestativ eller ordet "okay". Min veninde holdt den anden dag at "Americas Next TopModel" marathon, og det fik igen minderne til at vælde frem.

  overgaardliv@gmail.com

  SvarSlet
 15. Jeg har aldrig læst Little Woman, og det er faktisk først for nyligt jeg har hørt om den, til gengæld er det ku positivt jeg har hørt.
  min bedste læse oplevelse i år må være da jeg læse The Great Gatsby. Den var langt over de forventninger jeg havde.
  emiliethestarwarrior@gmail.com

  SvarSlet
 16. Ih hvilken fantastisk smuk bog! Du forkæler jo dine læsere kære Rikke.
  'En flænge i himlen' af John Green er uden tvivl en bog der har gjort et stort indtryk på mig. Derudover har jeg for nyligt læst 'The perks of being a wallflower' af Stephen Chbowsky som jeg virkelig nød at læse. Begge bøger var nogle rørende, smukke og hjertevarme læseoplevelser for mig i år 2013. Glædelig fjerde og sidste advent til dig.
  hulgaard92@hotmail.com

  SvarSlet
 17. Fantastisk gave - den bog bør jeg snart få læst. Tillykke med de mange læsere, det er ganske fortjent :-)
  Bedste læseoplevelse i 2013 - det er et svært spørgsmål, men jeg bliver næsten nødt til at fremhæve Gone-serien, hvor jeg indtil videre har læst de fire første bøger (ud af seks). Den første bog var ikke vildt imponerende, men det var de efterfølgende, og det er klart en af de mest fængende serier, jeg har læst i år.

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
 18. Uh, en lækker præmie! Jeg vil meget gerne være med.
  Den bedste bog jeg har læst i 2013 har nok været Politi af Jo Nesbø. Jeg blev SÅ glad da Harry Hole vendte tilbage!

  c88lmd@hotmail.dk

  SvarSlet
 19. Min bedste læseoplevelse i 2013 var da jeg læste Ægtepagten af Simona Ahrnstedt. Jeg havde købt bogen, fordi jeg syntes pigen med det røde hår på coveret var så flot, men uden at vide, hvad bogen overhoved handlede om og uden nogle forventninger overhoved. Og jeg blev virkelig overrasket. Elskede hele bogen og tror måske det var fordi jeg ingen forventninger havde til at starte med.

  kroelle@live.dk

  SvarSlet
 20. Fantastisk smuk bog!

  Min bedste læseoplevelse i 2013 er to-fold..først selv at læse "AModern Witch" af Debora Geary - den bedste comfort book jeg længe har læst og den eneste bog jeg nogensinde har læst 3 gange på et år. Dernæst at dele bogen med andre og få at vide at det er blevet deres yndlingsbog også. Jeg elsker at dele bogfund :)

  Jeg følger dig fast på feedly.com :)
  God fjerde søndag i advent.

  Maria / kiwiria

  SvarSlet
 21. Årets bedste læseoplevelse står og veksler mellem to. For det første har jeg fået øjnene op for Jussi Adler-Olsen, og har derfor slugt alle 5 bøger i Afdeling Q-serien råt, men derudover fik Dan Browns Inferno mig også helt ud på kanten af sofaen og var virkelig en sand fryd at læse.

  sarah.krogh.iversen@hotmail.com

  SvarSlet
 22. Sikke en smuk bog!

  Min bedste læseoplevelse i år, var da jeg knuskede mig gennem Margit Sandemos selvbiografi "Livsglæde" på ganske kort tid. Jeg blev så glad, da jeg opdagede den, for hun er virkelig en af mine yndlingsforfattere (du husker måske, jeg har snakket om Sagaen om Isfolket, haha?). Selvom jeg ikke er meget for selvbiografier, så var denne virkelig intet mindre end fantastisk!

  MetRas79@hotmail.com

  SvarSlet
 23. Min bedste læseoplevelse i år, har uden tvivl været Jordemoderen fra Hope River, som jeg virkelig, virkelig nød!

  ireneejensen@hotmail.com

  SvarSlet
 24. Hvilken fantastisk gave at give. Den bedste bog jeg har læst i år og en af mine absolutte favoriter er the perks of being a wallflower, den er så tankevækkende at jeg slet ikke kunne begynde på en ny bog fordi jeg hele tiden tænkte over den. Den kan jeg helt klart anbefale mere end nogen anden bog jeg har læst!

  SvarSlet
 25. Åh, den vil jeg så gerne læse efter at have læst flere anmeldelser af den rundt omkring!
  En af de bedste læseoplevelser i 2013 har været sidste del af Haruki Murakamis trilogi 1Q84. Jeg elsker virkelig hans skrivestil. Men Hunger Games er også virkelig højt på listen (og venter utålmodigt på, at jeg kommer først i bibliotekskøen til nr. 2...)

  SvarSlet
 26. En af de bedste læseoplevelser jeg har haft i år, har været The Longest Ride af Nicholas Sparks. Jeg ved du ikke er den store fan af Mr. Sparks, men jeg bliver tryllebundet hver gang jeg læser hans bøger og The Longest Ride er ingen undtagelse. En utrolig smuk og romantisk fortælling.

  majajorgensen@hotmail.com

  SvarSlet
 27. Jeg har mange gode læseoplevelser bag mig, var ret optaget af Jonas Jonassons " den 100 årig der sprang ud af vinduet og forsvandt. Det er en meget simpel og sjov bog, men der er skrevet på en helt særlig måde og det er en finurlig historie med en tiltider overraskende udvikling. Derudover er jeg kæmpe Naja Marie Aidt fan og derfor var jeg lykkelig da jeg læste hende første roman sten , saks og papir, den er fantastisk og meget anbefalesværdig. Email ; iersgaaard@yahoo.dk

  SvarSlet
 28. Jeg fik ikke læst så meget i 2013. Små børn und alles. Men Maren Uthaugs fik jeg læst. Og Yahya Hassan. Førstnævnte imponerede mig, andennævnte er jeg ikke helt færdig med endnu, men den morer mig.
  kh og glædelig 22. december <3

  SvarSlet
 29. Den bedste læseoplevelse jeg har haft i 2013 er "the Selection" by Kira Cass, det er den sødeste bog, glæder mig til at læse fortsættelsen, til det spændende eventyr som America er ude på :)
  Email: henriette.olesen95@gmail.com

  SvarSlet
 30. Uh nej altså, denne her vil jeg gerne vinde! Min bedste læseoplevelse er ikke en bog-oplevelse, men jeg synes stadig godt det kan tælle som en læse-oplevelse. Jeg var nemlig i Bath i England, hvor mange herskabsfolk fra Jane Austins tid kom og badede og festede, inklusiv Jane Austin selv! Hun boede der også i nogle år.. og man kan så besøge et Jane Austin-museum, hvor jeg købte den smukkeste udgave af "Pride and Prejudice", men jeg har den stadig til gode - dog MÅ det blive årets læse-oplevelse, jeg elsker nemlig Jane Austin, ligesom dig :-)

  Min mail er stine811@hotmail.com

  SvarSlet
 31. Min bedste læseoplevelse... Hmmm, jeg tror næsten, det må være The Spectacular Now af Tim Tharp, som jeg læste færdig på én nat - jeg kunne slet ikke slippe den! Det er godt nok lang tid siden, jeg har haft det sådan med en bog.

  rebeccavaever@gmail.com

  SvarSlet
 32. SÅ SMUK BOG! Den vil jeg meget gerne have fingrene i ;-)

  Stort tillykke med det fine læsertal, Rikke. Du fortjener jo hver og en af dem.
  Det virker helt "cheesy" at sige, men mange af mine bedste læse-øjeblikke i år, skyldes faktisk dig og alle dine fantastiske anmeldelser. Kan blandt andet nævne Little Women, Persuasion og I Capture the Castle, som nogle af årets bedste momenter i bøgernes verden. Så tak for det skal du da have :-)

  Rigtig go' jul, søde Rikke.

  SvarSlet
 33. Stort tillykke med det flotte læsertal! Jeg har været med helt fra start og har elsket alle dine blogs. DU er altså min ynglingsblogger Rikke :) Dog er jeg blevet godt fattig af alle dine anmeldelser for min wishlist bliver større og større og jeg kan ikke stå for Barnes & Nobles leatherbound classics. Så derfor ville det være så fedt at vinde denne konkurrence så jeg kunne tilføje en til samlingen uden at tømme pengepungen. Min bedste læseoplevelse i 2013 kan jeg takke dig for, det er nemlig Fairyland-serien om September :) Det er simpelthen den mest fantastiske og fantasifulde serie og illustrationerne er ikke til at stå for. Så mange tak for det!

  Hav en rigtig god jul Rikke!

  katrine.pedersen.1992@gmail.com

  SvarSlet
 34. Hej Rikke, tak for en super god blog og tillykke med det velfortjente læsertal!
  Jeg har haft mange gode læseoplevelser i 2013, da jeg afsluttede gymnasiet i år, og endelig syntes at jeg havde tid til at læse "rigtige" bøger igen! Min bedste læseoplevelse var dog The Hunger Games triologien, af Suzanne Collins. Fik også for nyligt læst A Room With a Wiew af E.M. Forster, som overraskede mig positivt, og har inspireret mig til at læse flere klassikere :)
  Glædelig Jul.
  Mvh. Bjørk

  bjork.egholm@hotmail.com

  SvarSlet
 35. Hvor er det flot du har fået så mange læsere! Men forståeligt nok med sådan en stemningsfuld blog med ufatteligt fine indlæg. Jeg elsker at følge dine indslag, inspirerende beskeder samt selvfølge de skønne videoer. Jeg nyder det virkelig gang på gang :')

  Min bedste oplevelse i 2013 har været en kombinationen af noget tvungen læsning fra studiet og så selvfølgelig noget selvvalgt.
  Bogen 'The Hungry Tide' af Amitav Ghosh er en bog jeg skulle læse i forbindelse med mit fag, Ecofiction, på Engelsk studiet og historien man følger er henrivende. En indfødt i Indien og en Amerikansk kvinde der mødes af tilfældelige grunde. En kombinationen af at skabe awareness omkring truede dyrearter samt en smuk kærlighedshistorie der ender tragisk.
  Den selvvalgte bog der har slået mig mest i år må være Den anden bog i Game of Thrones serien. Fantastisk fortællestil, dragende beskrivelser og ikke mindst en historie i et middelalderligt samfund jeg ville ønske at kunne opleve med egen krop.

  Håber meget på at blive den heldige ejer af denne smukke bog! Har faktisk aldrig fået den læst , trods den står højt over listen af bøger der skal læses.

  Glædelig jul!
  valboell.amanda@gmail.com

  SvarSlet
 36. Fantastisk konkurrence! Jeg vil så gerne læse den til næste år! Og stort tillykke med læsertallet, det er bare super flot. :0)
  Min bedste læseoplevelse i år har helt klart været bogen jeg lige har færdiggjort: Gone with the Wind. Den er SÅ fantastisk og jeg kunne slå mig selv oveni hovedet for ikke at have læst den før nu. Den er endnu bedre end filmen! :0)
  Glædelig jul til dig!
  Karin / skrivepultenkh@gmail.com

  SvarSlet
 37. Tillykke med de mange læsere, det er så velfortjent. Jeg nyder i hvert fald at læse hvert eneste indlæg. :)
  Og sikke en fin gave, der er på højkant. Jeg har netop den udgave på min ønskeliste, som jeg bare venter på at få mulighed for at tilføje min samling, så det ville jo være heldigt, hvis jeg lige kunne hive den hjem ;)

  Min bedste læseoplevelse i 2013 har nok været"The Fault in Our Stars" af John Green, da det er den, der har gjort størst indtryk på mig.

  God jul!
  - Nadia
  bogvalg(a)gmail.com

  SvarSlet
 38. Stort tillykke med det flotte læsertal - det er velfortjent! Indtil nu har min bedste læseoplevelse været Jack Kerouacs 'On the Road', den perfekte sommerferiebog, der virkelig vakte min rejselyst. Men jeg satser på at nå 'The fault in our Stars' inden vi når 2014, og har på fornemmelsen, at den måske godt kan overhale Kerouac indenom.
  ditte.kamper@gmail.com

  SvarSlet
 39. Jeg har faktisk aldrig rigtig hørt om Little Women, men har læst din blog i lang tid, og du har altid beundret denne bog, så det ville være vildt spændende at læse den. Den er også virkelig fin, jeg går nemlig også meget op i bogskønhed. Min bedste læseoplevelse i 2013, er Looking For Alaska af John Green! Elsker John Greens bøger, men Looking For Alaska er bare min fremragende!

  SvarSlet
 40. Tillykke med det flotte læsertal :)! Min bedste læseoplevelse i år, må nok være Katie Adler 'Bad girls don't die' bøgerne, fantastiske i mine øjne :)! Og nå ja, jeg var lidt langsomme med Fifty shades bøgerne, og de to første blev slugt råt, den sidste halter jeg dog lidt med.

  God Jul til dig og dem du har kært <3

  Mvh
  Pia Lyng M.
  PiaLyng@live.dk
  www.moenneberg.wordpress.com

  SvarSlet
 41. Så fin premie :) Har aldri lest boken, men liker filmen så godt. Det er tradisjon å se Little women i julen med min søster. Min beste leseopplevelse i 2013 er Karl Ove Knausgårds 'Min kamp' bøker. (Alle 6 bøkene) En riktig god jul til deg :) tessaing@hotmail.com

  SvarSlet
 42. Sikke en skøn julekonkurrence ;) Min bedste læseoplevelse 2013 var "The perk of being a wallflower", en skøn bog jeg var låst fast til fra start til slut. Efter bogen så jeg filmen og den er jeg ligeså glad for som jeg er for bogen. ;)

  nicole.vesth@gmail.com

  SvarSlet
 43. Jeg har fulgt dig på Bloglovin' et godt stykke tid, og klikker som regel altid ind forbi din blog som det første, når der er nye indlæg. Så tusind tak for en fantastisk blog, som altid er en fornøjelse at følge og en evig inspiration til nye læseoplevelser - det høje Bloglovin' tal er så velfortjent! :)

  Min bedste læseoplevelse i 2013 må være Neil Gaiman's Stardust, som jeg faktisk klikkede hjem efter at have set din anmeldelse.

  karinalindxd@hotmail.com

  SvarSlet
 44. Den bedste læseoplevelse.. den er jo godt nok svær.
  Jeg tror, jeg vil sige Vandrende Sjæle. Den overraskede mig virkelig på en positiv måde, for den var virkelig god og slet ikke som Twilight.
  offentliganna@gmail.com

  SvarSlet
 45. Nej nej nej! Little Women er lige præcis den bog som har stået højst på min ønskeliste af nye bøger, jeg har bare ikke købt den endnu! Jeg har altid haft lysten til, at læse den.

  Den bedste læseoplevelse må være, da jeg læste Harry Potter for første gang på engelsk. Efter at have læst dem en million gange på dansk, var det på tide at læse bøgerne på originalsproget, og sikke en dejlig beslutning jeg tog der :D

  Reginetess@outlook.com

  SvarSlet
 46. Den bedste læseoplevelse, som jeg har haft i 2013, må nok være, da jeg valgte at læse Game of Thrones serien. Jeg startede med at købe de tre første bøger til min ferie på Cuba og efter de 14 dage, var jeg færdig med alle tre bøger. Jeg er pt. igang med bog 4, og jeg må indrømme, at jeg er fuldstændig forelsket i dem. Derudover har jeg både fået genlæst Hunger Games serien og alle Harry Potter bøgerne inden for det sidste halve år, så jeg har haft mange fantastiske læseoplevelser :)
  God jul!
  sara.lindenskov@hotmail.com

  SvarSlet
 47. hej rikke!

  jeg følger dig ikke på blogloving, men jeg taster p, og så' der din paperback. bedste læseoplevelse this year: det nemme og det ensomme af asta olivia nordenhof. fineste digte - ville give den til min mor i julegave i stedet for sara blædel - og jeg så, du søgte dansk litteratur. den er hurtigt læst; har gjort det flere gange. hun skriver konsekvent uden versaler i modsætning til yahya, og jeg anbefaler dig at læse det her interview med hende: http://www.information.dk/482647

  mail: sarafleischer@yahoo.dk

  SvarSlet
 48. Ih den lyder fin, den gad jeg godt vinde! Min bedste læseoplevelse må være da jeg, på den pæneste terrasse på Sicilien, lå i min liggestol og fniste over Struck By Lightning og græd over The Perks of Being a Wallflower.
  /Lisa (lisa@dueslag.dk)

  SvarSlet
 49. Hej, lad mig først sige at jeg finder din blog noget så fin, og du bestemt fortjener hver enkelt af de 738 faste læsere. :)
  Min bedste læseoplevelse - den var værre. Jeg tror at beslutning står mellem Projekt Rosie af Graeme Simsion - en skøn fortælling om en mands jagt på den perfekte hustru og hans komplet uopnåelige idealer for denne kvinde.. og behøves det at siges at Rosie hans ideals fuldstændige modsætning spiller en rimelig markant rolle i hans søgen? Desuden skal Paris revealed af Stephen Clarke nævnes som en læseoplevelse. En rigtig humoristisk insider-fortælling om Paris og især denne bys (ofte snobbede) indbyggere. Åh virkelig en bog som både fik mig til at le, undres og forstår bare en brøkdel mere af den ellers 'lukkede' parisianske kultur.

  Desuden skal det nævnes at en af mine bedste læseoplevelser nogensinde, nok må indrømmes at være Pigebørn (og ikke just 'bare' fordi det nu engang er den du har på højkant) Men hvor har jeg dog mange gange både leet og grædt, og totalt nusset siderne i stykker, på det i forvejen gamle eksemplar som jeg elskede og stadig elsker højt. Det ville være en sand oplevelse at få lov til at læse den på originalsproget og så i et noget så fint eksemplar...

  God vind med bloggen fremover - Isabella
  (isabellasoerensen@hotmail.com)

  SvarSlet
 50. Det smerter mig at sige det, så inkarneret en læser jeg er, men jeg har desværre ikke læst så meget som jeg ville ønske jeg havde.

  Efter et år på efterskolen og derefter start på gymnasiet i år, har jeg simpelthen hverken haft tid eller overskud, til at lave andet end at sove og lave lektier, så jeg har ikke haft nogen vilde bog oplevelser i år.
  Derfor vil jeg så gerne vinde bogen, så jeg kan komme godt i gang igen, det lyder i hvert fald som om det er en virkelig fed bog!

  Jeg krydser fingre! :)

  frederikke.rr@gmail.com

  SvarSlet
 51. Jeg har lest en del gode bøger i år - og kan se at efter jeg oprettet en goodreads account i juni/juli engang er der blevet til 61 bøger. Så det er svært at vælge!

  Vil dog ligevel sige at den bedste leseroplevelsen var det at kunne sidde på terassen i solen og nyde Politi af Jo Nesbø - han har altså en speciel plads i mit hjerte<3

  trinesoppskrifter@gmail.com

  SvarSlet
 52. emmaviborg@gmail.com - har super meget lyst til at læse den smukke bog! Glædelig jul! :-D

  SvarSlet
 53. jeg ville elske at vinde den bog! den er sååå smuk, og er gemt på min wish list :-)

  min bedste læseoplevelse.. puh, der er mange! jeg opdagede jo for alvor de smukke Barnes & Noble leaherbound Classics - især børne udgaverne har fanget mit hjerte! skulle jeg vælge én, må det være A little princess. både fordi min kæreste fandt den til mig, og mente at den passede, og så er det jo bare en søøøød historie!

  derudover læste jeg også først The Hunger Games i år - og de fangede mig virkelig også! elsker at kunne leve mig ind i andre universer, og føle mig som en del af det :-)

  Malenep1991@gmail.com

  SvarSlet
 54. Wow en lækker præmie alligevel! Tillykke med læserantallet, det er fuldt fortjent :)

  Det er stort set umuligt for mig at vælge en yndlings-læseoplevelse for i år. Jeg elskede Eleanor & Park fordi den var sød og hjertegribende. Jeg fik endelig øjnene op for Jane Austen, da jeg forelskede mig i historien om Emma. Jeg sad med tungt hjerte og fugtige øjne og læste If He Had Been With Me og jeg var fuldstændig opslugt af fremtiden mens jeg læste Partials.

  Alt i alt har det været et fremragende læseår for mig og jeg ser virkelig frem til endnu flere smukke læseoplevelser i 2014 :)

  SvarSlet
 55. Min bedste læseoplevelse i 2013 har afgjort været Hunger Games-trilogien. Efter at have haft etteren stående i flere år, tog jeg mig endelig sammen, og efter de første 30 sider, var jeg hooked og satte min bacheloropgave på standby, indtil de alle var læst. Nogle gange må man prioritere :D
  Taler vi klassikere, var Things Fall Apart af Achebe helt klart den bog, der gjorde størst indtryk på mig i år :)

  Tillykke med alle dine følgere og rigtig glædelig jul!

  anneliwallmann@gmail.com

  SvarSlet
 56. Den der bog... Alt. for. flot. <3
  Er du tosset hvor er den flot! Har utroligt nok stadig little women til gode, på trods af, at jeg forelskede mig i filmen, da jeg var yngre.

  Da læseroplevelser kan være mange ting, må mit valg nok falde på min mors rejsedagbøger, fra da hun var på min alder og rejste jorden rundt. Det er en hel særlig oplevelse at få et indblik i sin mors ungpige-tanker! (har hun virkelig også været ung og vild en gang?) haha.
  Derudover, var 2013 også året, hvor jeg fik min e-bog, hvilket jeg ellers havde svoret, at jeg aldrig ville ty til. Det er jo meget bedre at have en lækker bog mellem hænderne... men der tog jeg vist lidt fejl ;) det har bestemt sine fordele, og har åbnet mine øjne for bøger og historier, jeg ellers aldrig ville have snublet over!

  Nu hvor du har fået mig til at tænke over året, må jeg nok konkludere at 2013 har været mit bedste bogår!
  Håber 2014 kan give i år baghjul :)

  Rigtig glædelig jul og godt nytår!

  SvarSlet
 57. 2013 har faktisk været et lidt mærkeligt læseår for mig. Selvom jeg har haft masser tid, alt for meget faktisk, har jeg ikke fået læst så meget, som jeg plejer. Og jeg husker ikke de bøger, jeg har læst, særlig godt...
  Umiddelbart tænker jeg, at det må have været, da jeg genlæste Ildefonso Falcones' Havets Katedral :-)

  stinebay85@gmail.com

  SvarSlet
 58. Hold nu op, hvor er den bare smuk - det ville være en fornøjelse at sidde med den en mørk januaraften :)

  Har læst mange bøger i år, men blev faktisk bidt af Jussi Adler-Olsens afd q serie og har læst dem alle.

  Har faktisk lige hentet Harry Potter page to screen i dag, bestilte den straks, da du skrev om den forleden - den var jo sat ned ;)
  trinelb@yahoo.dk

  SvarSlet
 59. Ej hvor ville det være skønt at få fingrene i den bog! Den vil jeg så gerne læse! :)
  Jeg tror min bedste læseoplevelse 2013 har været Nuets Kraft af Eckhart Tolle. Det har skam også været en STOR fornøjelse at opdage denne skønne blog om bøgernes magiske univers! :D

  SvarSlet
 60. Åh jeg håber heldet er med mig denne gang :)

  Hmm der var så mange gode bøger, men Fever serien af Karen Marie Moning og Julemandens Død af Kenneth Bøgh Andersen står i hvert fald højt på listen :)
  Jeg håber du har fået læst et par gode bøger :)

  samhain4000@gmail.com

  SvarSlet
 61. Jeg krydser virkelig fingre den her gang! Jeg har endnu ikke læst "Little Women" og har den desværre heller ikke i min samling. Jeg har dog altid kunnet lide filmen, selvom jeg har tit tænkt, at den lige manglede lidt mere dybde - som bøger altid har! Håber virkelig, at der kommer en lille nytårsgave den her vej, hehe. :-)
  lentalsoup@gmail.com

  SvarSlet
 62. Jeg har læst mange bøger i år. Jeg er lige begyndt på at høre klassisk musik i mens jeg læser har aldrig troede man kun musik men det kan man alså

  SvarSlet
 63. P.s min mail er saramadsen@hotmail.dk

  SvarSlet
 64. Sikke en dejlig konkurrence! Den bog er så smuk, så jeg krydser fingre for at vinde denne gang.

  Min bedste læseoplevelse i 2013 var Stardust, som du også anbefalede. Du skal også have tak for en varm blog, i året der gik. Hver en læser er fortjent!

  Juleknus fra Julie
  julienn90@live.dk

  SvarSlet
 65. Den vil jeg så gerne vinde! Min bedste læseoplevelse i år var Astrid og Veronika, eller "i enT spejl, i en gåde" af Josteun Gaarder.
  Rigtig glædelig jul.
  Nanna
  Nanna_munk@hotmail.com

  SvarSlet
 66. Hjertelig tillykke med tallet!
  Min bedste læseoplevelse i år (udover Hunger Games, som jeg læste mellem jul sidste år og det nye år) har nok været 'Jane Eyre' eller 'The Coldest girl in Coldtown' :)
  Glædelig jul!

  rikkestavski@gmail.com

  SvarSlet
 67. Hej sødeste Rikke!

  Allerførst vil jeg gerne sige, at alle læserne er fortjente. Du har fået dig en fantastisk blog, som jeg hver dag er NØDT til at gå ind og tjekke - og det er imponerende arbejde at få mig til det, hæhæ. Du er super sej!

  Jeg tror, min bedste læseoplevelsen i 2013 har væreeet... Hmm, Bogtyven. Du kunne måske ikke lide den, men jeg elskede den, hihi. Krydser fingre i denne konkurrence. Det kunne blive min første Barnes and Noble Leatherbound Classic, som ellers står på ønskelisten! ;)

  Kærlige hilsner og ønsker om en god jul,
  SkulpE,
  ida-haugaard@hotmail.com

  SvarSlet
 68. Stort tillykke med tallet! Det må være en skøn følelse :-)

  Jeg har været meget interesseret i at læse Little Women lige siden din boganmeldelse af den (og så mange andre!)

  2013 har været fyldt med en masse gode bøger, og jeg har også fået læst en hel del på mine 6 rejser i løbet af året (hurra for sabbatår!) En af de bedste læseoplevelser i år må være Me Before You af JoJo Moyes i foråret, mens jeg lå i en bambushytte på Filippinerne. Mest fordi det gjorde så stort indtryk på mig, alle følelserne på spil, debatten om aktivt dødshjælp - jeg følte sorgen. En bog der virkelig får en til at påskønne alt omkring en - og jeg vækkede da også lige min kæreste helt knust bagefter bare for at give ham et kram.

  Det ville være en dejlig julegave, så jeg vil følge spændt med herinde - som altid ;-) Rigtig god jul!
  KH Shanice

  Shanice_a92@hotmail.com

  SvarSlet
 69. Tillykke med tallet, fine Rikke! Det må være en dejlig lille julegave :)
  Min bedste læseoplevelse i år må være Haruki Murakami's "Kafka på stranden" - jeg havde lidt vanskeligt ved lige at komme rigtigt i gang med den, men da den fangede mig fangede den mig virkelig og jeg må sige det er en af de smukkeste bøger jeg har læst længe :)

  Rigtig god jul og tak for en fantastisk blog :)

  Kh. Sofie

  sofielasoe@live.dk

  SvarSlet
 70. Hej Rikke og rigtig glædelig jul :D

  Min bedste læseoplevelse i 2013, må klart være Den Afrikanske Farm af Karen Blixen. Det er en virkelig smukt skrevet bog, som klart fortjener en genlæsning i 2014.

  Kh. Sarah

  sarah.t.pedersen@hotmail.com

  SvarSlet
 71. Det må være Kvinden i buret.

  SvarSlet
 72. Tillykke med de fine tal - de er fuldt fortjente!

  Uh, det var jo lige netop den bog jeg glemte, at jeg aldrig havde læst... og så i den smukkeste udgave!

  Jeg må desværre tilstå, at jeg har ikke haft vanvittig mange godt læseoplevelser i 2013, men jeg tror faktisk, at det må være "Harry Potter - Page to Screen", som du lige har skrevet om. Jeg er endnu ikke færdig, men det er godt nok en SKØN bog. Hvis vi er ude i skønlitteratur, tror jeg, at jeg må vælge noget som også er HP-relateret, nemlig J.K. Rowlings "The Casual Vacancy" - ikke fordi det var en fantastisk bog i min mening, men mest fordi det var skønt at læse noget fra hendes hånd igen.

  SvarSlet
 73. Hej Rikke,

  Tillykke med det store læserantal. Det er rigtig godt gået! :D

  Min største læseoplevelse i 2013 har uden tvivl været "The Night Circus" af Erin Morgenstern. Den magiske fortælling tog mig med storm. Jeg havde svært ved at lægge den fra mig undervejs, og da jeg havde vendt den sidste side, var jeg fuld af glæde og frustration på samme tid. Jeg var glad fordi, jeg havde oplevet en smuk fortælling, og jeg var frustreret, fordi eventyret var slut. Jeg håber, jeg kan finde lige så store læseoplevelser i det kommende år.

  Sikke en fin konkurrence, du har stablet på benene, Rikke. "Little Women" er en skøn og varm fortælling, og så er det en utrolig smuk og detaljeret udgave, du har. Jeg håber, jeg kan være så heldig at blive den lykkelige ejer af den :D

  Du må have en rigtig god jul og et godt nytår. Jeg glæder mig til fortsat at følge med på din fantastiske blog!

  KH Louise

  (louiserytter29@gmail.com)

  SvarSlet
 74. Af de bøger jeg har læst i det skønne år 2013, må jeg erkende at de alle har været en oplevelse på hver især deres måde. Men når noget for mig er en rigtig god oplevelse, er det når jeg bliver overrasket - i dette tilfælde over mig selv. Jeg læste anmeldelsen på "Mrs Hemmingway" og tænkte, at det ikke var noget for mig. Til trods for dette valgte jeg alligevel at låne bogen på biblioteket og jeg har sjældent været så opslugt. Virkelig en god fortælling og meget atypisk stilart for mig. Jeg håber "Little woman" vil være en af 2014 bedste læseoplevelser <3
  Julehilsner fra malenehansen@hotmail.com

  SvarSlet
 75. Må nok være Hulebjørnenes Klan 2 :)
  Natashanm1993@hotmail.com

  SvarSlet
 76. Åh jeg krydser fingre!
  Det er et svært spørgsmål, men Pis Liv står i hvert fald højt på listen!
  Glædrlig jul :)!! gittewinneche@hotmail.com

  SvarSlet
 77. Til lykke med tallet! :) Og sikken en smuk bog - den ville jeg gerne have fingrene i.

  Min bedste læseoplevelse i år må helt sikkert være Haruki Murakamis 1Q84 serie, som jeg slugte i sommers.

  Menika
  menikaisager@yahoo.dk

  SvarSlet
 78. Den bedste læseoplevelse var faglitteratur.
  lki@lobe.dk

  SvarSlet
 79. Jeg har for første gang læst Gøgereden og glasklokken. Totalt opslugt da jeg læste dem. Utroligt godt skrevet.
  Mvh sisse
  Sizze86@gmail.com

  SvarSlet
 80. ER fast læser selvom jeg sjældent kommenterer.
  Mine største læseoplevelser i 2013 var nok Hulebjørnens Klan som jeg fik læst alle bøgerne af, og årets fixe lille overraskelse var nok den svenske den 100 årige der kravlede ud af vinduet og forsvandt som netop nu kommer på film.
  GOD JUL. Morten (mortenbendixen@hotmail.com)

  SvarSlet
 81. Little women er en fantastisk bog, jeg har lånt den på biblioteket, og læst den mindst 4 gange, så jeg ville elske at eje den.
  Har du for resten set filmatiseringen af den? Ikke den "nye", men den med bl.a. Elizabeth Taylor? Den er altså dejlig, og kan anbefales.
  Min bedste læseoplevelse i den sidste tid, har nok været "Sandmanden" af Lars Kepler.
  Rigtig glædelig jul, og tillykke med alle de faste læsere, jeg er en af dem :-).

  SvarSlet
 82. Hold nu op en flot bog du lige har præsenteret os for der. Som bog-elsker vil jeg meget gerne vinde denne bog, så jeg krydser fingre og tær :) Glædelig jul.

  SvarSlet
 83. Glemte lige majbrit_t@hotmail.com

  SvarSlet
 84. Jeg har desværre ikke fået læst særlig meget i 2013, men det håber jeg, at jeg kommer til i 2014! :)
  stine0610@gmail.com

  SvarSlet
 85. Jeg er vild med bøger som har en dybere mening :) Glædelig JUL :)

  sfeldborg@gmail.com

  SvarSlet
 86. Jeg har været beriget med mange gode læseoplevelser i år, jeg føler mig meget heldig og taknemmelig på det punkt.

  Men én af de bedste, må nok være The Collector af Victoria Scott, som blev den første bog jeg læste på engelsk i år - Og den første bog på engelsk i mange år. Den fik en helt særlig plads i mit hjerte, som jeg forelskede mig hovedkulds i Dante Walker. :)

  SvarSlet
 87. Åh, den ville jeg gerne vinde. Det er så mange år siden jeg har læst den og det er da bare den fineste udgave du her har fundet. En af de bedste oplevelser på læsefronten i år må være 'Vi, de druknede' af Carsten Jensen, både fordi den var uendelig fantastisk men også fordi det var så stor en overraskelse. Mine forventninger var ikke speciel høje før jeg begyndte, så det var en virkelig dejlig overraskelse at finde ud af at det var en lille læseperle jeg havde påbegyndt :)

  sidselbuchodgaard@gmail.com

  SvarSlet
 88. Hvor er det fedt for dig! Mange, mange gange tillykke med det høje læsertal (det er da helt vildt)! Jeg ønsker ikke at deltage, men en lykønskning skulle du have med på vejen ^^

  SvarSlet
 89. Dejlig giveaway! Har længe gerne villet læse den (:
  Min bedste læseoplevelse har uden tvivl været "Rebecca" af Daphne Du Maurier.

  SvarSlet
 90. Den bedste læseoplevelse? hmm, synes da jeg læste "this is were I leave you" af Jonathan Tropper (som folk i øvrigt burde læse!), det overraskede mig at den var så god som den var, den rørte et eller andet jeg ikke rigtig kan forklare! og har allerede læst den to gange, og nu går der rygter om en kommende film, hvilken glæde!!

  Clara_gleerup@yahoo.dk

  ps. super fin blog og rigtig lækker adventsgave!

  SvarSlet
 91. Min bedste læseoplevelse i år må nok være Hunger Games-serien, eller bogen "Himlen findes virkelig" som jeg lige er blevet færdig med! Stort tillykke! :D

  SvarSlet
 92. Uh, en skøn giveaway :) Jeg har fået læst 'The Lobotomist', som var rigtigt spændende :)
  - Tanja (tanja.b.buch@gmail.com)

  SvarSlet
 93. Min bedste læseoplevelse i år var Les Miserables af Victor Hugo - en helt fantastisk smuk læseoplevelse. Håber du har haft en dejlig jul.
  sarahbodk@hotmail.com

  SvarSlet
 94. Jeg vil så gerne læse denne bog, som du har anbefalet gang på gang!! Krydser fingre :)

  Min bedste læseoplevelse i år, var at læse Jane Austens Pride and Prejudice for første gang! Efter at have læst bogen blev jeg i op til 2 uger efter, ved med at slå op i bogen på mine ynglingssider med de linjer, som gav genlyd helt ind i hjertet! Jeg knuselsker min version fra Barnes&Nobles men kunne ikke give slip på Miss Bennet og Mr. Darcy så let.

  Rigtig glædelig jul <3

  SvarSlet
 95. Mange gange tillykke med det flotte tal, Rikke :) det er fuldt fortjent! Som læser føler man sig værdsat her på din blog, og der er altid kvalitet i indholdet :)
  Min største læse-oplevelse i år var at læse Hunger Games trilogien for første gang! Den serie er over alt andet jeg tidligere har læst og mangler stadig ord, der kan beskrive den :)

  / Liselotte
  liselotte.hansen7@gmail.com

  SvarSlet
 96. Kæmpe tillykke med den fine minepæl - det er så velfortjent, og det er altid en fornøjelse at følge med i dit litterære univers med fine ord og billeder. Jeg glæder mig til en masse inspiration i det nye år også :-) Min største læseoplevelse i år er Trækopfuglens Krønike af Haruki Murakami. Efter at have suget mig fuldstændigt ind i hans univers og have været i søvnunderskud mange nætter i træk kan jeg slet ikke forstå, at jeg ikke er gået i gang med at læse hans værker noget før. Tror, et af mine nytårsforsætter må være at læse mange flere japanske bøger :-)

  Glædelig bagjul og rigtig godt nytår!
  Katrine <3

  SvarSlet
 97. Stort tillykke med de mange læsere! Jeg læste den engelske udgave af The hunger games i sommers samtidig med to veninder og har så efterfølgende været i biografen og se den. Det har vi ikke gjort før.. -Altså haft sådan en lille bitte læseklub. Men vi har aftalt at gøre det igen til sommer.. -Det er desværre kun der tiden er til det :-)
  Jeg krydser fingre og håber at jeg er heldig
  Hav en skøn aften
  Hilsen Frk. Hansen

  SvarSlet
 98. Mange tak for en dejlig blog! Det er den første "bog-blog" jeg opdagede efter at have fået den anbefalet, og den har givet mig mange gode læsetips og fællesskabsfølelse med andre læsere. Min bedste læseoplevelse i 2013 var Victor Hugos "Les Miserables", som er en fantastisk bog, der formår at flette en masse vidt forskellige og meget spændende historier sammen til en helhed samt at have et bredt udvalg af fascinerende personligheder. Det er helt klart en bog, der vil følge mig mange år frem og som kan genlæses et utal af gange - både som helhed, men også i brudstykker, hvilket igen gør den til en af mine favoritter.
  God jul!
  - Nine (nineriis@hotmail.com)

  SvarSlet
 99. Tillykke med det flotte tal, Rikke!
  Min bedste læseoplevelse i år har været Night Circus :-)
  /Jayne Alice, a.delacour@gmail.com

  SvarSlet
 100. Tillykke med tallet! Det må virkelig være en fed følelse! :)

  Jeg har faktisk læst ret mange gode bøger i år, så at udvælge den bedste læseoplevelse er ret svært. I år 2013 har jeg genlæst Harry Potter serien, og den elsker jeg jo virkelig, så det er helt sikkert en af de bedste læseoplevelser. Men det er måske også lidt for let ;)
  I stedet må det nok være PS: Jeg elsker dig! af Cecelia Ahern. Jeg kendte historien i forvejen, da jeg har set filmen, men bogen var simpelthen SÅ god! Jeg elskede måden, den var skrevet på, og så er historien jo bare så skøn. Det er helt sikkert en bog, jeg snart må læse igen :)

  funny94girl@hotmail.com

  SvarSlet
 101. Åh, hvor er den fin!

  Min bedste læseoplevelse i år har helt klart været Politi af Jo Nesbø. Det var den perfekte afslutning på en serie, der har holdt mig på kanten af stolen i hver eneste bog. Så velskreven og veludført, at man næsten ikke kan forstå det.

  /Stine K. A., koprinsessen (a) hotmail.com

  SvarSlet
 102. Du har altid sådan nogle skønne giveaways! Jeg har lige rundet 50 læste bøger i år, men jeg tror næsten, den bedste oplevelse må være genlæsningen af "Borte med blæsten", som jeg læste i januar. Har faktisk tænkt mig at genlæse den ... igen ... når nu vi snart træder ind i januar og der dermed er gået et år. ;) Det sjove er, at første gang jeg læste denne klassiker, brød jeg mig ikke om den. Nu kan jeg slet ikke forstå hvorfor! En anden skøn genlæsning er Soyas "Min farmors hus", som jeg fandt i min mormors reol, da vi skulle rydde ud i hendes ting, fordi hun skal på plejehjem. Jeg smilede også for mig selv, da jeg opdagede at begge bøger var illustreret af Des Asmussen.

  - Line
  viploh(a)msn.com

  SvarSlet
 103. Tillykke med det skæve læsertal :) Den er vel nok bundet rigtig flot ind ja. Min bedste læseoplevelse i 2013, well, jeg har to. Den første var at jeg endelig fik læst mig igennem alle Harry Potter bøgerne (hvilket velsagtens også er den værste, da der jo ikke er flere nu). Den anden var bogen Hunger Games - Catching Fire, der virkelig fangede mig og efterfølgende at se filmen :) 030786(a)gmail.com

  SvarSlet
 104. Jeg kommenterer almindeligvis ikke på dine blogindlæg, Rikke, men jeg læser hvert eneste af dem med stor glæde, og de har betydet mange fantastiske læseoplevelser for mig i år (og mange penge i Amazons kasse...). Derfor skal du også have din første kommentar fra mig i dagens anledning :) En af mine bedste læseoplevelser i år er nemlig netop Little Women, som jeg for første gang stiftede bekendtskab med i januar på din anbefaling - og som vandt mit hjerte med det samme og også er godt på vej til at blive en af mine juletraditioner. I den lidt tungere afdeling blev jeg blæst helt væk af israelske David Grossmans "Kvinde på flugt fra meddelelse", som stadig fyldte så meget i min bevidsthed en uge efter jeg lukkede den, at jeg ikke kunne samle mig om at begynde på en ny roman.

  Jeg vil også lige benytte denne min første kommentar til at sige tak for den inspiration jeg altid finder her på din blog, både i dine boganmeldelser og i din smittende læseglæde. For en fellow litteraturstuderende som mig er Paperback Castles en sand skattekiste, som jeg altid glæder mig til at kigge i.

  Glædelig jul fra Helga / helgahoyer(a)gmail.com

  SvarSlet