onsdag den 22. januar 2014

At iføre sig sin yndlingsbog

Sommetider forbløffer det mig, hvor mange finurlige hjemmesider og indkøbsmuligheder, internettet gemmer på. Der er ingen grænser for, hvad man kan finde - hvis blot man giver sig tiden til det. Og det er dette indlæg et tydeligt eksempel på.
Da Katja for et par måneder siden fremhævede en hjemmeside, der beskæftigede sig med boglig påklædning, begyndte jeg at kredse om en særligt yndig bluse med tryk af en af mine yndlingsbøger - Jane Austens "Pride and Prejudice". Jeg nød idéen om en fin trøje med betydningsfuldt tryk, og jeg gik i en lang og drømmende overvejelsesfase. En overvejelsesfase der må have affødt højlydt begejstring til alle i min omgangskreds - for juleaften lå den der pludselig. Blusen. Indpakket i en stor papkasse med tilhørende følgesvende.
Ikke alene er blusen sød og enormt sigende - den er også blød som en sky indvendig, umådeligt behagelig og tilpas afslappet. Jeg knuselsker den, ligesom jeg frydes over de matchende og sart lyserøde notesbøger samt den viste tote-bag med henrivende print af Louisa May Alcotts "Little Women", som jeg slet ikke selv havde fået øjnene op for. Et eller andet sted er det dybt rørende, at folk kender mig og mine yndlingsbøger så godt. Det var sådan en overraskende og dybt personlig gave at pakke op, og den blev efterfulgt af lykke, taknemmelighed og kram.

Både bluse, notesbøger og tote bag er fra outofprintclothing. De har et væld af t-shirts, bluser og småtteri med klassisk bogtryk, og I kan klikke forbi dem lige her. Selv overvejer jeg at se nærmere på blusen med Richard Adams' "Watership Down" påtrykt, da både dens design og bagvedliggende bog tiltaler mig.

24 kommentarer:

 1. De er så fine, de trøjer, man kan få der inde! Da jeg var i sommers i London, var jeg også inde i en boghandel, der solgte dem. Jeg elsker den med The Great Gatsby, men tænker det ville være lidt underligt at rende rundt med den på, når jeg ikke har fået læst bogen endnu. :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg virkelig også! :) . Den med Gatsby er også enormt fin - men ja, det er måske lidt sjovere, når man rent faktisk har læst den bog, man går rundt og reklamerer for :p Tænk nu hvis folk spurgte til det :D

   Slet
 2. Den sweater ser bare så lækker ud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Det er den bestemt også :)

   Slet
 3. Nøj, hvor er den fin! :) Den side er jeg nødt til at se nærmere på.

  Det minder mig om en anden side, der simpelthen er så fin med t-shirts, tryk og muleposer: http://www.litographs.com/ Jeg elsker tanken om, at ord fra klassikere bliver til et lille kunstværk i sig selv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Jeg er også meget begejstret!

   Orv, den side var dog også umådeligt fin. Sikke smukke og helt enkle motiver, der alligevel symboliserer bogen så godt. Du har helt ret, der er noget fint ved at ord kan inspirere så fin kreativitet.

   Slet
 4. Hvordan er de i str.? :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Den jeg har er helt true to size :)

   Slet
 5. The Little Women tote is amazing. I'm kind of sad that I cannot understand what you're writing but your photos are so beautiful I almost (almost!) don't care. :) Keep it up!

  SvarSlet
  Svar
  1. It certainly is! So adorable and rather fitting for the story the book contains. It reminds me of Amy in some way.

   And thank you so much! I'm so happy that you enjoy my photos. Have you considered using Google Translate for the text? (I know it's the best solution, but it does help a bit). Otherwise I write English reviews of the books I read on Goodreads :)

   Slet
 6. Åh jeg må bare have sådan en trøje - jeg er kæmpe Pride and Prejudice fan, så den er et must:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis sådan, havde jeg det også :) Det er jo helt uimodståeligt!

   Slet
 7. Svar
  1. Jeg er også meget begejstret :D

   Slet
 8. Ih hvor er den fin! Internettet gemmer på en masse små skatte, der bare venter på at blive opdaget :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Jeg er også helt ellevild med den! Og den er så blød, åh<3

   .. Og helt bestemt! Der er ingen grænser for, hvad man kan finde. Jeg bliver forbløffet gang på gang.

   Slet
 9. Svar
  1. Tak! Jeg er også meget begejstret :D

   Slet
 10. OMG, Rikke, du er min helt! Har lige bestilt den samme trøje ... og har allerede overtræk på kontoen (for NÆSTE måned!), men jeg MÅTTE bare eje den! Arg, kan ikke vente - føler mig svævende af lykke! Tusinde tak for link. *Giga fjoget smil* Din blog er altid som at træde ind i en drømmeverden!

  - Line
  http://line-walking-on-a-thin-line.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, hvor er jeg glad for, du kunne bruge indlægget til noget! :D Jeg håber, du bliver lykkeglad for trøjen! :) <3

   .. Og tusind tak for de sødeste ord!

   Slet