mandag den 3. februar 2014

En forbyttet bog

For nylig åbnede jeg en af de genkendeligt brune pap-konvolutter fra BookDepository, og fik mig en særpræget overraskelse. For der lå en bog, jeg aldrig havde hørt om og endnu mindre klikket hjem. "Nexus 7 for Dummies". I starten blev jeg enormt forvirret, og troede jeg havde fået en af naboens pakker, eller var kommet til at onlineshoppe i søvne. Jeg anede ikke, hvad jeg skulle tænke eller tro - lige indtil jeg så ordresedlen, som indeholdt min bestilling af en Jane Austen genfortælling. Jeg havde simpelthen fået en fejllevering, en forbyttet bog.
Straks måtte jeg skrive en mail til BookDepository med udråbstegn og spørgsmålstegn. De svarede hurtigt (og venligt) tilbage med beklagelser og undskyldninger. Min rigtige bog, ville snart blive afsendt, og jeg måtte beholde den anden bog som "et plaster på såret".
Timingen var dog noget så grusom; jeg havde bestilt den lyseblå kærlighedsfortælling, for at have den med i min kuffert, da jeg skulle drage afsted på juleferie. Det virkede som den perfekte og mest fjerlette julelæsning, og jeg havde glædet mig. Men pludselig skulle jeg vente endnu 10 dage med at modtage min bog, og den kom dermed for sent til mit beregnede formål. Jeg var en anelse irriteret.
Jeg fandt (naturligvis) andet at læse i min juleferie, og da den rigtige bog endelig kom, kunne jeg ikke undgå at se det komiske i det. Jeg kunne vitterligt ikke forestille mig to bøger mere forskellige, end disse to der blev byttet om. Hardback overfor paperback, sukkersød skønlitteratur overfor guidende faglitteratur, og Jane Austen overfor teknologi. Resultatet kunne umuligt have været mere modsat, mere forkert og mere fjollet end dét. Nu er jeg dog den heldige indehaver af en guide-bog for dummies, hvis jeg nogensinde skulle beslutte mig for at anskaffe en Nexus 7. Af alle de gratis bøger man kunne tilrane sig i denne verden, endte jeg nemlig med den.

20 kommentarer:

 1. Det mindste de kunne have gjort var da at gøre den ubrugelige bog, brugelig, ved at sende dig en Nexus 7, som i øvrigt er en ganske udmærket e-bogslæser ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, lige præcis! Hvorfor gjorde de mon ikke bare det, hva? :D Haha!

   Slet
 2. Hahaha Rikke, du er så herlig! Jeg elsker det første foto :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, jamen altså :'D Tak, tak! :'p

   Slet
 3. Bortset fra den svipser de lige har lavet der, kan du anbefale BookDepository i forhold til køb af bøger? Kan ikke rigtig gennemskue om de er billigere end amazon....

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan sagtens anbefale dem, ja! Egentligt er de også ejet af Amazon (ironisk nok), men deres priser og struktur varierer utrolig meget fra hinanden.

   TBD medregner allerede bogens VAT-afgift fra start, hvilket Amazon ikke gør. Derfor kan det godt være lidt svært at sammenligne. Amazon er dog, efter mine oplevelser, stadig de billigste, men TBD har gratis fragt uanset ordrestørrelse, så hvis man bare skal købe en enkelt bog eller to, er det tit nemmest/billigst at bestille fra TBD.

   Men (!) vær obs på, at TBD har forholdvist lang leveringstid. For mig går der oftest 8 dage fra bogen er sendt, til jeg modtager den.

   Slet
 4. Haha, det er altså virkelig utroligt, de har fået det så forbyttet. Man kunne jo forstå det, hvis det var fordi udseendet var nogenlunde det samme, men det er det jo langt fra :b

  SvarSlet
  Svar
  1. Slet ikke, nej! Jeg har også undret mig meget over det, faktisk :D

   Slet
 5. Hihi, det er da en lidt komisk historie :) Det er så sjældent man oplever forbyttelser (er det et ord?!) i ens online-ordrer, at man næsten ikke ved om man skal grine eller græde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu er det et ord! ;) .. Og ja lige præcis! Det hører virkelig til sjældenheden, så man kan slet ikke forstå, det rent faktisk stadigvæk sker :p Men komisk er det helt bestemt!

   Slet
 6. Haha, det var måske skæbnen der sendte en bogudfordring af den store slags Rikke :p

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, måske! Challenge accepted :p

   Slet
 7. Tosset :-) Håber den rigtige bog så var ventetiden værd ;-)
  www.garedu-nord.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har faktisk ikke læst den endnu! Men det håber jeg da også :)

   Slet
 8. Ej hvor er det sjovt! :-) Det har jeg aldrig prøvet, heldigt nok. Handler også hos BookDepository på Amazon. Jeg har faktisk en pakke på vej fra dem, så må da håbe at vedkommende der pakker har styr på sagerne ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er faktisk også første gang, jeg oplever det :p Men de plejer nu at have meget godt styr på det, trods alt :p

   Slet
 9. Hvor skægt. Måske mente den søde pakkedame/mand, at du fortjente en udfordring i bogform.

  SvarSlet
  Svar
  1. Muligvis! En meget teknisk udfordring i så fald :p

   Slet
 10. Hahahha der var vidst noget de ikke havde helt styr på dér XD
  Men hey! En gratis bog ^_^" måske du kan sælge den?

  Simone
  Microcut.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, ja! Man ved jo aldrig hvad jeg kan ende med at bruge den til :'p

   Slet