mandag den 19. maj 2014

Konkurrence #15: Neil Gaiman magi

Det er mandag, og det regner. Om et par timer får jeg udleveret en eksamensopgave om tysk krigslitteratur, og derefter skal jeg skynde mig ud af døren for at mødes med min læsegruppe og diskutere, hvordan opgaven bedst kan gribes an. Det er længe siden,  at mandagsfølelsen har været så lammende.
Der findes få ting, der kan lysne sådan en gråvejrsmandag; men en god bog fyldt med Neil Gaiman magi er en af dem. Neil Gaiman har, om nogen, evnen til at få tiden til at stå stille, få universet til at forandres og tankerne til at flyve. Neil Gaiman er en ordtroldmand. Og derfor synes jeg, det er passende at udlodde to af hans fantastiske bøger på en mandag som denne.
Bøgerne der er på højkant er paperback-udgaver af "The Ocean at the End of the Lane" samt "Neverwhere". "The Ocean the End of the Lane" udnævnte jeg som den bedste bog, jeg læste hele sidste år. Det er en smuk bog; en bog om minder, en bog om barndom og en bog om den måde, hukommelsen kan narre os på. "Neverwhere" er en anden af mine favoritter, og er en lidt mere munter, absurd og højtflyvende fantasy-fortælling, der foregår i Londons undergrund. Begge bøger har jeg tildelt fem stjerner; begge bøger er arkiveret under titlen 'yndlingsbøger'. Jeg har skrevet en anmeldelse af "The Ocean at the End of the Lane" her, og en anmeldelse af "Neverwhere" her

For at deltage i konkurrencen skal I blot skrive en lille kommentar til dette indlæg, og evt. fortælle hvilken bog der kurerer jeres mandagstræthed. Husk at skrive jeres e-mail, så jeg kan komme i kontakt med vinderen. I kan deltage i konkurrencen til og med d. 27/5, hvor jeg hurtigst muligt efter offentliggør den heldige vinder. Vær også opmærksom på, at bøgerne der udloddes er på engelsk.

111 kommentarer:

 1. Hvis jeg laver pandekager, så får jeg bøgerne? Ja? :)

  .. Hvis du alligevel har tænkt dig at trække lod, så kan du få fat på mig her: Heidi_Bodin(a)hotmail.com

  SvarSlet
 2. Wow, sikke en fin konkurrence på en trist mandag! Jeg læser i Marie Antoinettes hemmelige dagbog for at kurere mandagstræthed, og planlægger at genlæse The Fault in Our Stars som optakt til filmen (som jeg aldrig nogensinde vil blive klar til...)
  overgaardliv@gmail.com

  SvarSlet
 3. Jeg er i den grad ramt af mandag og ville elske at komme i en anden verden og især med en bog som du har givet så flotte ord. The Ocean at the end of the Lane vil være kærkommen at vinde :)
  bfhlarsen@hotmail.com

  SvarSlet
 4. Sikke en fin konkurrence! Jeg har personligt kun læst Mr. Gaimans "Stardust" som var meget sød, og jeg er klar på flere smukke eventyr fra hans side. Lige for tiden har jeg gang i Anne Fortiers roman "Julie" som omhandler et mysterium om Romeo og Julie, men og den er god nok til at kurere mandagstræthed kan diskuteres.

  linenuller@gmail.com

  SvarSlet
 5. Det er den fineste konkurrence nogensinde! Jeg overvejer nemlig at købe de her to skønheder, men det ville da være endnu bedre at vinde dem!
  Mandagsblues kan kureres af chicklit, fx. Where rainbows end af Cecelia Ahern, og masser af chokolade :)

  Mvh
  Katrine (katrine.pedersen.1992@gmail.com)

  SvarSlet
 6. Vad kul med en tävling såhär på en måndag. Jag har ännu inte läst något av Neil Gaiman men vill verkligen, och har hört så mycket bra om The Ocean at the End of the Lane! Idag läser jag The Fault in our Stars och har näsdukarna redo bredvid mig.

  elin.johanna.skold@hotmail.com

  SvarSlet
 7. Held og lykke med eksamen!
  Jeg sidder også selv midt i eksamensopgave lige nu, men har fundet Harry Potter: Page to Screen frem, til at tage de værste mandags/eksamens-blues, i små kærkomne pauser fra skriveriet! :)

  Sikke en fin konkurrence, vil meget gerne deltage.

  karinalindxd@hotmail.com

  SvarSlet
 8. På denne grå og melankolske det-burde-være-sommer-nu-mandag, når mit humør uanede højder, fordi jeg har kastet mig over bogen Fangirl af Rainbow Rowel. Jeg glemmer regnen og tager mig selv i at smile og (gentagende gange) grine over denne opløftende sag.
  majajensen2@hotmail.com

  SvarSlet
 9. Ih, sikke en skøn konkurrence! Jeg har længe ønsket at give mig i kast med Neil Gaimans forfatterskab :)
  Hvis jeg skal være helt ærlig, har jeg ikke nogen bog til at kurere min mandagstræthed pt. At vinde disse kunne meget vel omvende den situation og skabe megen glæde i den kommende eksamenstid.

  /Johanne, johanne.hybschmann@gmail.com

  SvarSlet
 10. Nææ, hvor fint - det er vist også ved at være på tide, jeg stifter bekendskab med Neil Gaiman! Lige pt er det A Storm of Swords der lyser op på min mandag :-)

  benteskou (a) gmail (.) com

  SvarSlet
 11. Fin fin konkurrence :-)
  Hmm Harry Potter er jo altid en god kur. Men der er så mange :-)

  samhain4000@gmail.com

  SvarSlet
 12. Jeg har kureret mandagsfølelsen (der i øvrigt stærkt forstærkes af dårlig søvn og trist vejr!) ved at impulskøbe fem bøger. Og nu skal jeg til at klikke TFIOS hjem også. Ejer den kun på dansk. Det hjalp lidt at trykke på køb... Og om lidt drager jeg til Westeros! :)

  ireneejensen@hotmail.com

  SvarSlet
 13. Lige nu kæmper jeg med de sidste forberedelser til morgendagens Leif-eksamen (/Don Quixote....), men jeg ville langt hellere være i selskab med Gaiman. Derfor håber jeg på at vinde og at bestå i morgen :D

  emiliestisager@gmail.com

  SvarSlet
 14. Tilbringer min mandag med netflix... det er en af de dage, hvor selv den bedste bog ikke kan få mig i læsehumør... Det sker meget sjældent! Ellers plejer jeg at tage en af mine mange chick-lit bøger, så jeg kan flygte ind i det nemtlæselige univers fyldt med kærlighed og humor!

  mvh Nena Skov (nena@hskov.com)

  SvarSlet
 15. Sikke da en dejlig konkurrence! Jeg har endnu ikke læst noget af Gaiman, så jeg deltager med håb og smil.
  Jeg har så mange dejlige søndagsbøger. Tamora Pierce er en barndomsdrøm af en forfatter, og hendes Alanna-bøger gør mig altid glad i låget. Dog er det nok hovedsageligt Harry Potter og Belgarion Sagaen jeg finder frem, skal jeg virkelig hygge. Gode bøger kan ikke læses for ofte.

  Kh
  Camilla - camilla_taekke@live.dk

  SvarSlet
 16. Det må blive lasher af Anne Rice - en meget mørk bog, men det hjælper som regel mig :)
  og så selvfølgelig en dyne, slik, sodavand og musik i ørerne så jeg kan lukke helt af fra omverdenen

  SvarSlet
 17. Jeg tror jeg vil kunne komme i tanke om mange bøger der kan kurere mandagstræthed. Det handler vel i bund og grund om at bogen skal få mig til at tænke på noget andet. Gode bud kan være: Skammerens Datter, Poison Study, The Name of the Wind, eller Cirinos fortælling.

  SvarSlet
 18. Elanor and Park, The graveyard book eller andre finurlige, anderledes og søde bøger lyser altid op!

  - mathildehb@hotmail.com

  SvarSlet
 19. Som elev i en boghandel, så elsker jeg at læse weird things customers say in bookshops.. Så får man lige en nå ja, smil på læben og humor ind.

  Hilsen Michelle
  Michelle-Eilsoee@hotmail.com

  SvarSlet
 20. Yay! Smukke bøger hjælper altid på den grumme følelse, som eksamen giver. Smukke udgaver! Min kur ville idag være en De Fem-bog, tror jeg - masser af sammenhold og masser af barnlig glæde.

  stine.put@gmail.com

  SvarSlet
 21. Jeg glemte at skrive min mail, så jeg skriver lige igen :)

  David Dabydeens Disappearance redder min mandag. Den er simpelthen så fyldt med melankoli og elskelige karakterer :)

  Mvh. Josefine
  josefinekmlarsen@gmail.com

  SvarSlet
 22. Når mandagen rigtig er træls så står den på Pippi møder Sokrates - et filosofisk drikke gilde i villa villakulla.. Så får man lige vendt op og ned på alting og frisk syn på en grå mandag

  Asbjørn

  Danishbuddha@Gmail.com

  SvarSlet
 23. Haruki Murakami, det er hans -eller faktisk andres og hans- Fødselsdagshistorier jeg er ved at læse lige nu. Med alle de bæger jeg læser, ligger den nik egt en ny bog fremme hver mandag. Men denne mandag er det Haruki :)

  /Kamille
  Karinakamille@gmail.com

  SvarSlet
 24. Elanor and park, The graveyard book, the hunger games eller andre sjove, søde, finurlige og anderledes bøger !

  mathildehb@hotmail.com

  SvarSlet
 25. Laura Ekkenberg19. maj 2014 kl. 11.21

  Det må næsten være "Jeg, Coriander" af Sally Gardner. En bog fra min barndom, som jeg genlæser hvert år, hvor jeg gang på gang bliver suget ned i dens forunderlige univers! Virkelig lækker konkurrence! God mandag, og held og lykke med eksamen!
  laura_ekkenberg@hotmail.com

  SvarSlet
 26. Harry Potter hjælper altid mig på dårlige dage. Det er skønt at kunne leve sig ind i en helt anden verden.
  anne-p@hotmail.dk

  SvarSlet
 27. Jeg er lige gået i gang med at genlæse Pride and Prejudice :) den kan kurere mandagsfølelsen!
  God mandag!

  SvarSlet
 28. "En charmerende mand" af Marian Keyes er den bog, der sidst kurerede lidt mandagstræthed for mig :)
  Min email er mycowpillow@gmail.com - knus :)

  SvarSlet
 29. For søren da for en fed konkurrence! Harry Potter er forever mit go to, når jeg har brug for opmuntring, men jeg finder også 'stimulus' i at åbne en ny bog, jeg ikke kender til. Der er noget magisk i at en ukendt historie kan ligge foran en i så komprimeret format.

  sorttale(a)gmail.com

  SvarSlet
 30. Jamen dog, endnu en fin konkurrence og din eksamensopgave lyder da interessant. Hvilke værker har du arbejdet med i den forbindelse? Jeg forsøger nemlig at læse lidt noget andet end jeg er vant til og jeg har ikke læst så meget tysk litteratur indtil videre. :) Hvis mandag føles lidt for grå, hiver jeg sommetider frem i City of Glass som en graphic novel - den er dejlig letlæst og får mig altid til at fundere over livet. Jeg kan bestemt anbefale den. Min email: annkristinehald@gmail.com

  SvarSlet
 31. Jeg sidder selv midt i eksamensforberedelse, som ikke bliver meget sjovere af det triste vejr. Hvis ikke jeg havde næsen begravet i mine psykologibøger, ville jeg helt klart lægge mig på sofaen med Stolthed og Fordom, et lunt tæppe og en varm kop kaffe. Det er min ynglingsbog, og den kan altid gøre mig i godt humør, selvom den nok lidt er en kliché :-)

  Har kun læst en enkelt Neil Gaiman bog, og er så klar til at blive fortryllet noget mere af ham, så krydser mine fingre!

  - Katja, katjalavendelhaven@hotmail.com

  SvarSlet
 32. jeg kan godt finde på at læse bøger fra fx "virkelighedens verden" det er letlæseligt og minder mig om at jeg egentlig har det meget godt og er ret heldig.

  Maibritt // maibrittj_@hotmail.com

  SvarSlet
 33. Åh nej. Jeg tror ikke den sendte min besked?

  Det er en fin konkurrence! Jeg har aldrig læst Gaiman, men jeg har hørt så meget godt!

  På grund af eksamenslæsning er min mandagsbog en biografisk bog om Amalie Skrams liv. Den er måske ikke det mest oplagte valg til at kurere mandags blues, men den er alligevel overraskende spændende!

  idamoelmer (a) gmail dot com

  SvarSlet
 34. Jeg har netop også fået udleveret min eksamensopgave, og når jeg har brug for et lille afbræk, tyer jeg i øjeblikket til Jane Austens "Emma", alt imens jeg venter på en bestilling fra Book Depository (jeg håber den snart kommer!).

  trumm_asmussen_5@hotmail.com

  SvarSlet
 35. Ej hvor hyggeligt! Er rigtig glad for lidt let læsning på sådan en kedelig mandag og bøger som Hunger Games serien gør det virkelig godt der :)

  Ceniaguldstrand@live.dk

  SvarSlet
 36. Nej hvor fint! Jeg har længe gerne ville læse Gaiman's bøger men har endnu ikke taget mig sammen, så det her ville hjælpe på det! Jeg har "Stardust" liggende, så den tror jeg skal være min mandagslæsning inspireret af dette indlæg :)

  sofielasoe@live.dk

  SvarSlet
 37. Har aldrig læst noget af ham - vil gerne!;)
  Læste "kvinden der forsvandt" færdig i går, og hader tanken om ikke at have noget nyt mandagslæsning...

  SvarSlet
 38. Jeg har ikke en fast bog, jeg tyer til for at kurere mandagstræthed, men i det sidste halve års tid har det været dystopierne (Hunger Games og til dels også Divergent), der har kunnet kapre min fulde opmærksomhed :D

  gownsplusroses@gmail.com

  SvarSlet
 39. Ih en fin konkurrence.
  Mandag kommer bare engang imellem som et lammende lynnedslag. Bum.
  Jeg elsker mange bøger, men vender altid tilbage til Harry Potter og forsvinder i magiens verden😊
  Sholgersen@outlook.dk

  SvarSlet
 40. Sikke et dejligt indlæg på en lidt trist mandag :) Jeg tyer gerne til Harry Potter and the Prisoner of Azkaban på sådan en mandag. Det er en af mine absolut yndlingsbøger og det er skønt at kunne drage ind i fantasiens verden når ens egen er våd og træls :D

  helenesteenholdt@yahoo.dk

  SvarSlet
 41. Sikke en dejlig konkurrence.

  Desværre har jeg kun fordybet mit hoved i teoretiske tekster i dag - så mandagstrætheden er svær at kurere (:

  SvarSlet
 42. Hov, jeg glemte at skrive min e-mail-adresse; det må du undskylde - den kommer her: juliemonberg@gmail.com (:

  SvarSlet
 43. På denne grå mandag fordyber jeg mig i eksamenslæsning. Men i aften, når jeg kan se mit snit til det, vil jeg stjæle mig til nogle magiske øjeblikke i Harry Potters univers. Indtil videre er der intet dårligt humør som de bøger ikke har kunne hjælpe mig fra.
  Men hvis jeg vinder denne konkurrence vil jeg give The Ocean at the End of the Lane til min rigtig gode veninde, som længe har villet læse bogen og selv dykke ned i Neverwhere, som jeg kun har hørt gode ting om! Der kan altså reddes to eksamensramte bog-elskere! ;)

  Håber din mandag lysner!
  Louise


  (louise.thustrup@gmail.com)

  SvarSlet
 44. Så fin en konkurrence, og der findes vidst ikke en bedre måde, at skyde tankerne om eksamen og trist vejr lidt på afstand, end ved at drømme om at blive den lykkelige vinder af din lille konkurrence :)

  Jeg kan ikke pege præcist på en bog, der kan fjerne mandagstræthede - jeg er begravet i eksamensforberedelse, og som jurastuderende får man altså læst noget så rigeligt i eksamensperioderne, og således bliver lysten til at læse helt slået ned. Men når jeg er færdig om en måneds tid, så har jeg forberedt en lang liste af bøger jeg vil nyde til sommer - og det hjælper faktisk lidt at tænke på det :)

  Held og lykke med din eksamen.

  SvarSlet
 45. Jeg læser 'Søsterpagt' som er andet bind i serien 'Elverskud', den hjælper en lille smule på mandagstristheden, men gråvejret hænger fast udenfor mit vindue - så helt kureret bliver jeg ikke endnu, desværre.

  Rikkestavski@gmail.com

  SvarSlet
 46. Ush, tysk krigslitteratur ... hård nyser! Held og lykke :)

  Har hørt så meget godt om Neil Gaimans bøger efterhånden, men jeg har ikke fået læst nogen af dem endnu. Shame on me!

  Jeg er desværre blevet ret dårlig til at koncentrere mig om at læse, når jeg er (mandags)træt. Jeg kan dog med lidt viljestyrke stave mig igennem light-fagbøger og så videre med korte, kontante kapitler. Fx 'Robert's Rules of Writing' (skrivetips) eller 'Slug frøen' (tips til at være effektiv). De mere tunge værker er jeg nødt til at læse, når jeg er frisk.

  kontakt(a)nannafoss.dk

  SvarSlet
 47. Er selv i gang med eksamen, så den bog der optager min mandag er Salman Rushdies Midnight's Children. Jeg håber at få muligheden for at læse de to bøger som er på højkant, da de begge lyder interessante på hver deres måde.
  Michellavestergaard@gmail.com

  SvarSlet
 48. Der er vist INTET, der kan kurere min mandagstræthed, men sådan er det vel at have små, bitte børnebasser, for hvem søvn er en vis by i et vist forskruet land effing langt væk, og sådan et det vel også, når man er godt i gang med at pakke livet ned i tusindvis af foldeirriterende pappiskasser. Had på flytning, men ELSK på det, når det er overstået. Nå, men der er alligevel en bog, der FORSØGER at afhjælpe trætheden: Det er "Lussingen" af Christos Tsiolkas. Den har jeg villet læse i flere år, og endelig fik jeg taget mig sammen. Mm. Om den rammer lige så godt som jeg havde håbet... Njaa.. SÅ fantastisk er den heller ikke. Men den skal fanme læses færdig.

  Kh M / maiodgaard (a) gmail.com / modgaard

  SvarSlet
 49. Pride and Prejudice er min favorit gerne i selskab med et godt stykke chokolade (rikke_111@hotmail.com

  SvarSlet
 50. Den bedste bog jeg kan komme i tanke om til at kurere mandagstræthed (og trælshed) er "one day" (samme dag næste år). Jeg kan hoppe ind i den lige hvor det passer mig :-)

  Hvis jeg er så heldig at vinde, kan jeg kontaktes på: lauraersejest@hotmail.com :-)

  SvarSlet
 51. Uha, der er mange, men hvis jeg skal vælge en sikker vinder der kan garantere et smil må det være Miranda Harts biografi, Is It Just Me. Den er et sikkert grin værd.

  Min mail er; mhlind87@gmail.com

  SvarSlet
 52. Sikke en dejlig konkurrence! De bøger har længe været på læse-listen (-: På mit natbord ligger The Name of The Wind af Patrick Rothfuss, som jeg glæder mig til at læse lidt i her til aften ^-^

  min mail er Thbk05@hotmail.com :-)

  SvarSlet
 53. Jeg læser Divergent som er mega god!
  johannesoeenaldal@gmail.com

  SvarSlet
 54. hm hm hmmm... Er i gang med Uindviet Jord af Hannah Kent - og den er suuuper god indtil videre! tænker at den kan redde min dag, som har været fuld af bilkøer og vejarbejde, OG børn der ikke kan opføre sig ordentligt!!:/ hehe...
  Vil SÅ gerne læse noget mere af Neil Gaiman - for nyligt læste jeg Coraline. Neil er en fantastisk forfatter!!

  Astrid_dorff04@hotmail.com

  SvarSlet
 55. Ville måske kunne give den ene bog til en veninde eller noget og ja, så er jeg faktisk lidt interesseret i engelske bøger, da jeg faktisk ikke har haft en endnu, og så synes jeg de virker lidt spændende, bare allerede ved titlen. <3

  Min e-mail: louise.netpalads@gmail.com

  SvarSlet
 56. Åh, jeg elsker Neil Gaimans måde at skrive på :) ville være dejligt at vinde disse to som jeg stadig har til gode at læse og så oven i købet på engelsk.

  En bog der kurer mandagsfølelsen? Hmm, tror det ville være oplagt at hive min gamle, desværre lidt slidte udgave af Pollyanna ned fra hylden. Et arvestykke fra min morfar, som jeg ikke nænner at udskifte. Men det er i hvert fald en bog man ikke kan undgå at få et smil på læben af :)
  *krydser fingrer*

  regitze@rokkedahl.eu

  SvarSlet
 57. Sikke en fin konkurrence - det ville ikke skade med lidt Gaiman magi :)

  Jeg læser i øjeblikket The Bell Jar af Sylvia Plath - jeg ved ikke helt, om den kurrerer mandagstræthed, for det er en ret trist og til tider negativ bog - den er dog skrevet i et fantastisk smukt sprog, som opvejer melankolien!
  millah@live.dk

  SvarSlet
 58. Sikke nogle præmier! Jeg har jo, som du ved også en forkærlighed for Gaimans skriverier, og den udgave af "The Ocean at the End of the Lane" er så fantastisk smuk; desuden har jeg længe drømt om at læse "Neverwhere".

  Den bog, som jeg er netop er ved at læse, "Virginia Woolf Selected Essays", er en ganske udmærket til at kurere mandagstrætheden, eftersom det at læse Woolfs essays føles lidt som det at snakke med en kunstnerisk veninde, der har masser på hjertet.

  Jeg kan kontaktes på andrajl93 (a) gmail (dot) com

  SvarSlet
 59. Ingen tvivl - Persuasion :)
  (Tror måske, at vi deler yndlingsbog? :))

  Min mail er: jettehjacobsen (a) hotmail.com

  SvarSlet
 60. Jeg vil rigtig gerne læse 'The Ocean the End of the Lane'. Har lige læst første kapitel af 'Pigerne fra Nordkorea', og var det ikke fordi, at gemalen lokker med et afsnit Game of Thrones lige om lidt, så ville jeg fordybe mig i den bog resten af aftenen - en rigtig mandags-opkvikker :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
 61. Åh hvor fint :)!
  Ja jeg er altså ked af at sige det, men her har solen skinnet noget så dejligt i dag :) Men regner alligevel med at snuppe et par sider i 'Fahrenheit 451' her til aften :) Dejlig konkurrence :-* gittewinneche@hotmail.com

  SvarSlet
 62. Jeg er bidt af Hulebjørnens Klan - jeg har læst den flere gange !
  Dejlig side du har ;-)

  SvarSlet
 63. Jeg vil faktisk vælge din blog og ikke en bog, som det der til enhver tid vil kunne redde mig ud af en mandagstræthed. :-)

  smulbjerg@live.dk

  SvarSlet
 64. Uindviet jord er den, jeg er i gang med lige nu :) Så det må blive den! Emmatrs (a) gmail.com

  SvarSlet
 65. Det er vildt svært, men i dag er jeg startet på Ketchum's 'the girl next door' - Og umiddelbart har den kureret min mandagstræthed ret godt! Men den er ikke for sarte sjæle.
  janniessnielsen@gmail.com

  SvarSlet
 66. Er jeg igang med at læse alle bøger på BBC's Top Read liste, lige nu Bridget Jones Dagbog. Den er ret hyggelig (:
  Sandrarytterjensen@gmail.com

  SvarSlet
 67. Hvis jeg er rigtig mandagtræt, trist - måske med en tendens til deprimeret, tager jeg Jane Austens "Pride and Prejudice" frem og genlæser alle mine ynglings-passager igen og igen og glemmer alt om hverdagen men kommer ind i Eliza og Mr. Darcy's hverdag istedet. Jeg lægger altid bogen fra mig med et smil på læberne og tager så fat på min egen dag med en positiv indstilling.

  Jeg har jo været så heldig allerede at have stiftet bekendtskab med Neil Gaiman, men har endnu tilgode at læse "Neverwhere", som jeg ellers VIRKELIG gerne vil læse! Desuden kan det jo kun tilknyttes, at Neil Gaimans forfatterskab er intet mindre end fortryllende og fantastisk, hvorfor jeg er sikker på at jeg nogle gode bøger tilgode i hans selskab.

  Min mail er kristinewilcken@gmail.com

  Og tak for en dejlig blog som altid! :)

  SvarSlet
 68. Lige nu er det Judith Lennox' Alle mine søstre, som kurerer mit mandagssløvsind - rigtig fin, historisk roman.
  bellespassions(at)gmail.com

  SvarSlet
 69. Jeg har været sygdomsramt hele mandagen i dag, men en masse varmt at drikke og Mary Shellys 'Frankenstein har hjulpet mig igennem dagen. Det er ikke den mest muntre bog, men den er god og kan sikkert også bruges til at kurere andre øv-mandage fremover.

  God fornøjelse med opgaveskrivningen. :)

  bogvalg(a)gmail.com

  SvarSlet
 70. Rigtig meget held og lykke med eksamensopgaven - det lyder lidt tungt :-) Her kureres mandags-blues i skrivende stund med "Green Kitchen Stories", som jeg netop har købt hjem sammen med Begynderyogabogen. Og ellers har jeg gang i noget af Eckhart Tolles feel-good-litteratur. Altså non-fiktion for tiden :-). Men uh, hvor lyder "The Ocean at the End of the Lane" som en bog for mig. Den må jeg skrive bag øret til regnfulde dage...

  Kh Katrine
  keas80@gmail.com

  SvarSlet
 71. Lækkert med sådan en konkurrence på en kedelig mandag. Greven af Monte Cristo holder mig med selskab og sørger for at en ellers træls mandag bliver en hel del bedre. Bogen er fantastisk og jeg nyder hver en side, trods længden går det overraskende hurtigt med læsningen, og bogen er nok desværre alt for hurtigt læst (;

  celine-hein@hotmail.com

  SvarSlet
 72. Jeg er i øjeblikket i gang med at læse Luftkastellet der blev sprængt, og den bliver bare mere og mere spændende. Mest af alt fordi, det er den sidste bog i Millenium-serien.

  MetRas79(a)hotmail.com

  SvarSlet
 73. Fin konkurrence! Kunne da godt bruge nogle flere bøger, da jeg endelig har fået læsegejsten tilbage efter mange mange mange år! Har ellers ikke kunnet overskue det ved siden af studiet, men på det seneste har jeg virkelig været glad for at kunne fordybe mig i en god bog. Kan ikke lige nævne en specifik bog, der kurerer min mandagstræthed, men er da ret fan af YA genren for tiden :)

  dana_cotong(at)hotmail.com

  SvarSlet
 74. Howl's Moving Castle always brightens my mood! And the fact that I have to study for a Fantasy Literature exam leaves no place to feel sadness :)
  caro (dot) echevarria (at) hotmail (dot) com

  SvarSlet
 75. Sikke nogle smukke bøger! Jeg behøver ikke deltage i lodtrækningen denne gang, da jeg i forvejen ejer begge. Men bedre mandagskur tror jeg man skal lede længe efter! :)

  SvarSlet
 76. Lige for tiden er jeg ikke så god til at læse bøger i fritiden, desværre (det er mere tv-serier, der kurerer mandagsfølelsen hos mig for tiden), men hvis jeg nu er heldig og vinder, så kan det forhåbentlig hjælpe på det!

  menirtak (a) gmail.com

  SvarSlet
 77. Alle John Greens bøger er jo altid et godt sted at starte til at kurere øv-følelsen på en trist og kedelig mandag ^_^ Håber du bliver i bedre humør senere på dagen <3
  //Anna - HappenStancie@gmail.com

  SvarSlet
 78. Det ville være dejligt, endelig at kunne slå op på en side i en Neil Gaiman-bog, nu hvor du har snakket så meget om dem. :)
  For tiden er jeg begyndt på 1Q84 Bog 1, som også er blevet diskuteret med megen glæde i blog- og læseland.

  Mvh
  Camilla, pedersencamillalouise@gmail.com

  SvarSlet
 79. Tysk krigslit? Er vi ude i noget Erich Maria Remarque? Mandag blev tilbragt i godt selskab, hvor der blev læst Stephen King's juggernaut 11/22/63. Det er en fantastisk tour de force i amerikansk historie iblandet King's twisted mind. Virkelig anbefalelsesværdig!
  koldfoer12@hotmail.com

  SvarSlet
 80. Jeg tyr i sådan et tilfælde til enten Harry Potter eller en underholdende letlæselig Sophie Kinsella :-)

  SvarSlet
 81. Hundrende år af Herbjørg Wassmo blev igår læst i strålende solskin i parken - dejlig mandag!
  sarahbodk@hotmail.com

  SvarSlet
 82. I disse dage er det "shock of the fall" af Nathan Filer som ligger på natbordet :-) Ellers læser jeg nu næsten alt, der hedder "engelsk fiction"!
  d.isbjoerg@gmail.com

  SvarSlet
 83. Lige nu er der ingen bog der kurer min mandagstræthed, for jeg er simpelthen helt opslugt af projektdeadlines og eksamenstanker. Øv.
  maja-wh@hotmail.com

  SvarSlet
 84. Hej! hvor er det nogle fantastiske bøger!
  jeg er stadig vild med at genlæse Jonathan Troppers "This is where I leave you"
  clara_gleerup@yahoo.dk

  SvarSlet
 85. For mig er næsten alle bøger en god kur mod alle kedelige og triste dage. Lige nu er jeg dog i gang med at læse 'Skyggen i vandet' af Inger Frimansson :)

  Mvh
  Pia Lyng M. // www.PiaLyng.wordpress.com // Pialyng@live.dk

  SvarSlet
 86. Er lige for tiden i gang med Ringenes Herre for anden gang i håb om at få den læst færdig denne gang.

  sarah.krogh.iversen@hotmail.com

  SvarSlet
 87. Jeg har netop færdiglæst "det sidste brev fra din elsker" - det var en helt fantastisk bog, som jeg helt sikker vil læse igen :)
  Jeg vil meget gerne deltage i konkurrencen!
  Mvh Nanna
  Nanna_munk@hotmail.com

  SvarSlet
 88. Jeg får vidst egentlig sjældent læst om mandagen - i hvert fald hvis jeg også skal andet. Jeg ved ikke helt hvorfor, men tror det skyldes, at jeg for det meste er så træt, at jeg ikke rigtig orker at læse, fordi jeg alligevel falder i søvn så hurtigt. Så er det lidt lettere bare at sætte sig til at se en eller anden mere eller mindre ligegyldig serie, hvor det alligevel ikke gør helt så meget, hvis man misser noget hist og her :)
  funny94girl@hotmail.com

  SvarSlet
 89. I øjeblikket er det Chimamanda Ngozi Adichies novellesamling 'Det du har om halsen' der ikke alene kurerer min mandagstræthed men også min eksamenhjerne. Hun formår at skrive levende, duftene træder frem og selv på regnvejrsdage kan man mærke den afrikanske sols varme. Samtidig er det dybe emner, der tages op, og historierne huserer i bevidstheden længe efter.
  ditte.kamper@gmail.com

  SvarSlet
 90. Jeg kan altid få tiden til at flyve afsted ved at læse 'som englene flyver' af Naja Marie Aidt. :-)
  annelouiseee@live.dk

  SvarSlet
 91. Hvis jeg slet ikke ved, hvad jeg lige skal læse i, er en af Harry Potter-bøgerne altid en sikker vinder - lige nu læser jeg dog en Peter Høgh-bog og glæder mig til at komme i gang med "Les Miserables"-bøgerne… men har hørt så meget godt om Neil Gaimans skriverier, så de to bøger kunne være så dejlige at få hjem på hylden :-)

  simonekorsgaard@hotmail.com

  SvarSlet
 92. Sikke en fin konkurrence :-) Jeg er halvvejs i Dracula af Bram Stoker, og den kan sagtens holde mig vågen! En virkelig god - og slet ikke tung - roman, synes jeg. Krydser fingre for, at jeg er heldig. Mvh. Lea - leafoustadharbo@gmail.com

  SvarSlet
 93. Åh.. ja Gaiman kunne kurere enhver mandagstræthed. <3 Ligenu gør bogen Liv efter liv, Kate Atkinson faktisk også et rigtig godt forsøg.

  SvarSlet
 94. Som altid - fin giveaway!
  Jeg må indrømme, at jeg ikke får læst så utrolig meget i disse dage - udover en tung og tør økonomibog. Jeg glæder mig til den er overstået, så jeg igen har tid og læselyst.

  Mail: chinavianliving@gmail.com

  SvarSlet
 95. En hver god bog kan kurere min mandagstræthed, bare jeg kan forsvinde ind i den for en stund, gerne til noget feel-good. De bedste til at gøre det for mig er Fangirl af Rainbow Rowell og Anna and the french kiss af Stephanie Perkins.

  lineagh@hotmail.com

  SvarSlet
 96. I mandags da, jeg proevede at laegge en kommentar laeste heg "Cress" af Marissa Meyer, der er tredje bog i en serie. Den er genial til at jage mandagsblues vaek med pga. dens fantastiske brug af i forvejen kendte "heltinder" fra eventyr, saasom Askepot, Roedhaette og Rapunzel. Jeg er meget begejstret for de her boeger faktisk og siden den foerste bog i serien, er det kun blevet bedre!

  Ville gerne anbefale dem til andre, der ikke har hoert om dem foer! :D

  Poej, poej med eksamensopgaven Rikke, haaber du kommer ind i et dejligt flow med den. :P

  Nina-mie-nielsen@sol.dk

  (Fik foerst smidt kommentaren nu pga. besvær med blogspot og min mobil! :< )

  SvarSlet
 97. Sikker en dejlig konkurrence :)

  En forfatter jeg stadig har til gode at skifte bekendtskab med, men han står højt på ønskeseddellen. Og er sikker på at han til hver en tid kan kurere min mandagstræthed.

  saspigen2@live.dk
  livetidukkehuset.blogspot.com

  SvarSlet
 98. Jeg har læst mange bøger på det seneste, men synes, at Neverwhere virkelig fanger min opmærksomhed. Kunne vildt godt tænke mig at læse den, når jeg nu snart skal på ferie, så er næsten hundrede procent sikker på, at den ville kurere min mandagstræthed. :)

  spaabaek1995@gmail.com

  SvarSlet
 99. Min (mandags)træthed kureres af Jack Kerouac, der tryllebinder mig og tager mig med på de amerikanske landeveje i On the Road. Min e-mail adresse er louisema@live.dk

  SvarSlet
 100. woop - mandag? Jeg nyder "tomme" krimis igen efter at jeg ENDELIG er ferdig med moby dick! Det var klart ikke min kop te;p trinesoppskrifter@gmail.com

  SvarSlet
 101. Min mandagstræthed kureres bedst med romantik eller et gensyn med min barndoms elskede bøger. Således genlæser jeg jævnligt 'Den tidsrejsendes kvinde' og Laura I. Wilders serie om 'Det lille hus...'. Har netop købt American Gods, og ville elske at læse to af dine yndlingsbøger!
  shomon@tendai.dk

  SvarSlet
 102. Jeg tror mit bedste middel mod mandagstræthed er at lave en stor kop varm kakao, kravle ned under min dyne og så forsvinde ind i Jane Austen's univers i en time eller to - specielt Pride and Prejudice kan jeg læse igen og igen og den bliver ved med at være lige så god!

  metteebpedersen@hotmail.com

  SvarSlet
 103. Tysk krigslitteratur?! Puha, det lyder som én der trækker tænder ud, især når man har haft Kisser som tysklærer :( Held og lykke!
  Men jeg kunne virkelig godt tænke mig at stifte yderligere bekendtskab med Hr. Gaiman, som du jo roser til skyerne :)

  sarah.t.pedersen@hotmail.com

  SvarSlet
 104. Min mandag blev kureret af En flænge i himlen, som jeg ikke kan vente med at se filmatiseringen af næste mandag :D Men hold op hvor ville det være dejligt at kunne bruge mandage på Neil Gaiman ;D

  astrid-nejlund@hotmail.com

  SvarSlet
 105. Harry Potter bøgerne kan altid kurere min mandagstræthed :) Af Neil Gaiman har jeg kun læst Coraline, men ville elske at læse mere af ham :)
  Mvh, Bjørk Egholm
  bjork.egholm@hotmail.com

  SvarSlet
 106. I øjeblikket er første bog i Games of Thrones-serien, der redder mine mandage (og alle andr dage..)
  Og så har jeg stadig slutningen til gode i Moby Dick :)
  / Liselotte
  Liselotte.hansen7(a)gmail.com

  SvarSlet
 107. Woa .... chancen er ikke stor men jeg prøver alligevel :D Lige i øjeblikket læser jeg The Hollows - Heksejagt og den er faktisk virkelig god!
  Kh Dina Kathleen

  mail: dinakathleen@live.dk

  SvarSlet
 108. Jeg har kun læst Stardust af Neil Gaiman, og elskede den helt vildt meget! Ville elske at læse flere af hans værker. Lige i øjeblikket læser jeg Fairyland - The girl who fell beneath Fairyland and led the revels there, den er fantisktisk ind til videre! :D
  Kh Elisa

  mail: elisa_onat@yahoo.com

  SvarSlet
 109. Ih, jeg kan lige nå det kan jeg se! Lige for tiden sidder jeg med næsen dybt begravet i eksamensbøger, så efter en lang dag med tusindvis af ord tyr jeg til kogebøger fyldt med lækre billeder og inspiration til kommende måltider. Dog glæder jeg mig til ferie om to små uger, hvor skønlitteratur gør et kærkomment comeback - og der ville Neil Gaiman være særdeles velkommen til at holde mig med selskab!

  SvarSlet
 110. Jeg får ikke læst så meget for tiden, fordi jeg har små børn, men ellers elsker jeg at lære spændingsromaner - og helst på engelsk :-) John Grisham, James Patterson, Matthew Reilley og mange flere er super gode og nemme at læse :-)

  jelenadurovic@gmail.com

  SvarSlet