torsdag den 12. juni 2014

“Books may not change our suffering, books may not protect us from evil, books may not tell us what is good or what is beautiful, and they will certainly not shield us from the common fate of the grave. But books grant us myriad possibilities: the possibility of change, the possibility of illumination.”

Den sidste måned har været fyldt med udflugter i hyggelige bogbutikker, tilbudsjagt og hyldefristelser. Fra togstation til togstation har jeg bevæget mig rundt i Danmark og ofte har min rygsæk været betydeligt tungere ved afrejse end ved ankomst.
Jeg har ofte beklaget mig over danske boghandleres snævre udvalg, og jeg har altid foretrukket internettets uendelige muligheder til mine bogkøb; simpelthen fordi, jeg aldrig har kunne finde de bøger, jeg har manglet. I den seneste måned har det dog været omvendt, og jeg har næsten udelukkende købt bøger i plasticposer og ikke i papkasser. Fra min lokale Arnold Busck til den overdådige Politikens Boghal, har butikkerne på magisk vis været fyldt med de bøger, jeg har drømt om. Ved et tilfælde fandt jeg en novellesamling, jeg længe har søgt efter hos Bog & Idé, i Politikens Boghal snublede jeg over de udgåede versioner af Gaimans bøger, som internettet så længe har været fuldstændig tømt for, altimens Arnold Busck pludselig havde den ultimative bog til min sommerlæsning. 
Jeg elsker, når tingene går op i en højere enhed på den måde; jeg elsker at vandre fra gågaden med en tung pose fyldt med læseeventyr; og jeg elsker at eje bøgerne i samme sekund, de er betalt. Det er en særlig charme, boghandlerne altid vil besidde. Og derfor gør det mig så glad, når jeg endelig kan opleve den. 

I videoen nedenfor fremviser jeg de bøger, jeg har købt på det seneste. Hvad med jer? Har I gjort jer nogle lykkefund for nylig? Og bliver I også lykkelige, når I kan finde de bøger, I drømmer om i en fysik bogbutik? 

27 kommentarer:

 1. Sikke mange smukke og spændende bøger! Og hvor var det fantastisk at du fandt de udgaver af Gaiman, når du nu samler på dem, de er virkelig også fine! Åh og jeg elsker de der udgaver af Fitzgeralds bøger, de er simpelthen så gennemført smukt designet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker også hver og en! Og ja, det var helt uforudset lykke, da vi stødte på de Gaiman-bøger! Dem havde jeg slet ikke forventet at kunne opspore. Hvad Fitzgerald-bøgerne angår har du helt ret i; de er det smukkeste bøger i verden.

   Slet
 2. the charlie and the chocolate factory cover is amazing!

  xxx

  SvarSlet
 3. Åhhh så mange fine bøger! :D
  .. og som altid, en rigtig hyggelig video!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker også hver og en! :D Og mange tak!

   Slet
 4. Jeg var på spontan bogjagt i weekenden. Fandt ingenting. Der var intet at komme efter, hverken i de tre boghandlere eller antikvariatet. Øv! meeen, posten har da været på besøg! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, suk, det er irriterende, når man lige har besluttet sig for at forsøge at finde lidt! Men godt posten havde lidt perler med i stedet så :)

   Slet
 5. Hvis du kan lide tv-serien The White Queen, så kan du godt glæde dig til bogen. Den er endnu bedre. :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg også lidt på fornemmelsen! Jeg glæder mig meget!

   Slet
 6. Får lyst til at styrte til kbh nu bare for at få fat i de udgaver af Gaiman!!

  SvarSlet
  Svar
  1. I know! Det er helt mirakeltfint, at de har dem!

   Slet
 7. Trevlig videopresentation!. Har aldrig hört om Giaman, men läste just om honom på nätet. Tror inte det är något för mig. Annars har du hittat många intressanta böcker. Själv kan jag tänka mig Austen, Americana, The Museum of Extraordinary Things and Boy, Snow, Bird. På tal om Extraordinary things har du läst "Miss Peregrine's Home for Peculiar Children" by Ransom Riggs? En underbar bok, som också illustreras av gamla vykort på 'peucliar' people!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Gaiman er en af mine yndlingsforfattere, han skriver vidunderligt synes jeg :) Men nej, han er ikke nødvendigvis for alle :) Det var dejligt, du kunne finde lidt andet inspiration så :)
   Jeg læste "Miss Peregrine's Home for Peculiar Children" sidste år, og var ikke helt så begejstret, som jeg troede, jeg ville blive. Men stemningen i bogen er rigtig skøn, og jeg tror også, jeg skal have læst "Hollow City" snart :)

   Slet
 8. Alle dine bogindkøb inspirerer mig altid til hvilke bøger jeg skal have læst. Måske du vil lave et indlæg om dine bogønsker til din fødselsdag? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg rigtig glad for at høre! :) Og det kan du tro, jeg vil :)

   Slet
 9. Jeg gør mig ikke så mange fund i øjeblikket - har en slags bogskøbestop pga akut pladsmangel og giver kun mig selv lov til at købe bøger, jeg allerede kender og vil have i min samling for al fremtid (cirka), eller bøger jeg ikke kan skaffe via biblioteket. Men jeg fandt nogle yndige, yndige gamle bøger i en genbrugsbutik i går, og jeg skal til England senere på sommeren, og det lykkes mig aldrig at komme hjem derfra uden nogle bogkøb. Er især forelsket i Art Deco Fitzgerald udgaverne, præcis som resten af verden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pladsmangel er også et evigt voksende problem. Så er det meget fint at gå i biblioteket i stedet :).. Men lidt fund skal der nu også være plads til i min optik, og England er jo simpelthen et bogmekka uden lige!

   Slet
 10. Sikke fristelser - kan godt forstå, du ikke kunne holde dig tilbage. Jeg var ret positivt overrasket, da jeg besøgte Politikens Boghal - der er mange gode og smukke engelske bøger. Jeg tror, jeg vil lave en udflugt derind på et tidspunkt for at danne mig et overblik over, hvilke bøger fra min ønskeliste, som de har på lager - det er lettere at ønske sig engelske bøger af venner og familie, hvis de også kan få navnet på en boghandler, der har dem hjemme (og man vil jo gerne gøre det let for folk at købe bøger til én ;-))

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker også hver og en! Og det er virkelig en god boghandel, ja. Så mange store reoler fyldt med bøger, og faktisk også en ganske udemærket fantasy-afdeling med engelske bøger :)

   Slet
 11. Sikke mange smukke og spændende bøger, Rikke - du inspirerer på den dejligste måde. Den sidste bog, der har opslugt mig fuldstændig, er 'New Delhi-Borås', som er fortryllende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de sødeste ord! Og den bog lyder simpelthen også så god, den vil jeg meget gerne læse :)

   Slet
 12. Det er altså super dejligt at høre at du støtter boghandlerne når du kan. Politikens Boghal er min yndlingsboghandler, de har så mange sjove bøger og gode arrangementer.

  Smukke bøger du har købt dig (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig en god bogbutik, jeg er ellevild med den! Der kunne jeg sagtens købe mig fattig inde. Og ja! Så mange fine bøger, som jeg glæder mig til at læse :)

   Slet
 13. Jeg så videoen i dette indlæg i går, så jeg kan ikke huske hvem forfatteren hvis noveller du synes var de bedste, du har læst, hed. Ville blot høre hvad det er ved hendes noveller der er noget særligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Forfatteren jeg nævnte, er Katherine Mansfield. Jeg holder meget af hendes noveller, fordi de er så simple og samtidig har stor psykologisk dybde. Du kan evt. prøve at læse den superkorte novelle "Miss Brill". Den er simpelthen så enestående. Du kan finde den her: http://www.katherinemansfieldsociety.org/assets/KM-Stories/MISS-BRILL1920.pdf

   Slet