torsdag den 7. august 2014

“A book is a dream that you hold in your hands.”

Dette er et planlagt indlæg. Jeg er i feriehi og er derfor lidt langsommere om at udgive og besvare kommentarer. Men jeg skal nok få det gjort efterhånden.

"Du kan nok godt gætte, hvad det her er," sagde min veninde med et smil, da hun overrakte mig gaven. Og på en måde havde hun ret – og dog alligevel slet ikke.
For det ér let at regne ud, når det knitrende gavepapir og de kunstfærdige sløjfer gemmer på en bog. Hårde, eller let bøjelige, firkantede pakker er nemme at gennemskue og svære at camouflere. Men selv når pakken har afsløret sit indhold ved sin blotte form, er det svært at regne ud, præcist hvad den gemmer på alligevel. For firkantede pakker kan gemme på de største overraskelser; på eventyr man slet ikke vidste, man kunne drage ud på. Og selvom man ved, der venter en bog under laget af prikket gavepapir, gavebånd og tape, aner man (sjældent) hvilken slags bog og hvilket slags læseeventyr. Og deri ligger hele forskellen.
En bog kan være så mange ting og indeholde endnu flere. Den kan gemme på tårer, på smil og på en fuldstændig ny verden. Den kan sende sin læser til fjerne verdenskroge; på et splitsekund kan man være i Japan, i Australien, i Rusland, og sommetider kan man forsvinde helt ud af denne verden og ind i en ny. For en kort stund overtager man en andens krop, en andens liv og en andens navn, og får lov til at betragte sine omgivelser gennem et nyt perspektiv og et sæt nye øjne. En bog er aldrig nogensinde bare en bog – en bog er en drøm, der venter på at blive drømt og et liv, der venter på at blive levet.

I videoen nedenfor fremviser jeg den sidste halvdel af de bøger, jeg er blevet foræret i fødselsdagsgave. Fortæl mig endelig også om I har anskaffet jer nogle drømmebøger på det seneste? 

13 kommentarer:

 1. Herligt indlæg - du er så heldig du får så mange herlige gaver :)!
  Er glad for, at også mine bragte glæde :D!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! :D Din pakke bragte så meget glæde, det kan jeg slet ikke forklare <3.

   Slet
 2. Sikke nogle dejlige gaver! More Than This har jeg længe gerne ville læse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig virkelig også til at læse den, snart!

   Slet
 3. Fine fine gaver! Er helt vild med Frozen bogen den er virkelig smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig enestående smuk! Åh, og det samme er den Disney bog, som jeg fik af Sofie og dig. Disneymagi er kærlighed!

   Slet
 4. Søde Rikke! Sikke en bunke fine bøger, du har fået.
  Specielt The Art of Frozen er jeg ret så fascineret af - det var sådan en, jeg også sagtens kunne fordybe mig i :-)
  Håber du har en fantastisk Spanien-tur!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig en sand lykkebunke, ja! :') Og jeg glæder mig til at dykke ned i Frozen-tegninger og designs. Bogen er så fin!

   Og tusind tak, det havde jeg helt bestemt! <3.

   Slet
 5. Bøger er virkelig den bedste slags gave!
  Apropos Neil Gaiman så har jeg lige et spørgsmål. For et par måneder siden kom jeg tilfældigvis forbi et yard sale, hvor jeg fandt seks Gaiman bøger(to af dem signeret!) til kun 1 dollar per styk. Nappede dem alle sammen på grund af dine varme anbefalinger. Jeg har endnu ikke læst noget af ham, så jeg vil høre, om du har et forslag til hvilken bog fra hans forfatterskab, der er god at starte med. De seks bøger er American Gods, Stardust, Coraline, The Ocean at the End of the Lane, Midnight Days og Angels & Visitations. Ville du foreslå en af dem eller skal jeg på biblioteket efter en hel syvende?

  SvarSlet
  Svar
  1. Uden et øjebliks tvivl!
   Fantastisk at du fandt signerede Gaiman-bøger! Åh. Enestående. Jeg startede selv med at læse 'Stardust' i sin tid, og jeg nød at læse den først! Den er ren eventyrsmagi og på sin vis meget finurlig og letlæst. Alternativt forestiller jeg mig også, at den mørke børnebog 'Coraline' vil være et godt sted at starte, da den så smukt illustrerer Gaimans lidt dystre fantasi. Jeg knuselsker dem begge.

   Men problemet med Neil Gaiman er, at hans bøger på ingen måde giver en idé om, hvad der venter forude. Uanset hvilken bog, du begynder med, vil du opdage at den næste bog af ham du læser, vil være helt anderledes. Der er meget langt fra "American Gods" til "Stardust", og sommetider tror man knap nok, den samme person har skrevet begge. Gaimans største magi er, at han er så enormt alsidig. Det er fantastisk. Men det betyder samtidig også, at der ikke nødvendigvis er et "godt sted at starte", for en af Gaimans bøger ligner ikke den anden.. Giver det mening? :)

   Min yndlings Gaiman-bog er uden tvivl "The Ocean at the End of the Lane". Jeg er dog glad for, at jeg ikke begyndte med den, for den er meget.. Personlig, på en måde? Den føles så intim, at det måske er rarere at kende forfatteren lidt bedre, inden man kaster sig ud i den? Omvendt kender jeg mange, der har læst den først og brugt dem som springbræt til flere Gaiman-værker, så det er nok bare en vurderingssag :)

   Slet
  2. Det giver fuldstændig mening. Sådan har jeg det også med et par forfattere. Tror jeg vil lægge ud med Stardust så. Tusind tak for dejligt langt svar!! :)

   Slet
 6. Åh så mange fantastiske bøger!
  Jeg vil også så gerne have fat i The Art of Frozen samt de andre 'Disney-art' bøger, som der er lavet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Disneybøger er så smukke. Åh, gid man kunne samle dem alle :)

   Slet