fredag den 15. august 2014

Boggaveprojektet #3

For tredje gang har Irene afholdt sit famøse boggaveprojekt, og for tredje gang har jeg både afsendt og modtaget en lille bogpakke fyldt med herligheder. Boggaveprojektet går i al sin enkelhed ud på at udvælge en boggave til en tilfældigt sammensat partner og derved overraske og glæde hinanden med en bog eller to. Det er noget af det hyggeligste i verden at bruge tid på at granske hinandens Goodreads-stjerner i søgen på den perfekte bog, og derefter at finde en bog i sin egen postkasse, som man aldrig selv har fået læst eller købt.
Denne gang blev Michelle min partner, og vores bogudveksling har været en fornøjelig bytteleg.

Da Michelle udtrykte en præference for velskrevet fantasy og forunderlige hændelser, vidste jeg med det samme, hvilken bog jeg ville sende afsted. Jeg holdt vejret i spænding, da jeg scrollede igennem hendes Goodreads-liste for at finde ud af, om hun havde læst den mærkværdige fantasybog, som stjal mit hjerte sidste sommer. Det havde hun (heldigvis) ikke og med alverdens ros og forventning, sendte jeg Gaimans "The Ocean at the End of the Lane" afsted til hende. 
Sammen med Gaiman sendte jeg også Eleanor Cattons imponerende, ærefrygtindgydende og på alle tænkelige måder storslåede roman, "The Luminaries". Bogen er en uigennemskuelig blanding af historie, mysterier, astrologi og overjordiske sjæleforbindelser, og det er en læseoplevelse, jeg endnu ikke selv er kommet mig over. Selvom den så langt fra kan kategoriseres som fantasy, er den alligevel magisk. Og jeg forestiller mig, at den vil falde i god jord hos enhver.

I midten af juli ankom en pakke til mig, fra Michelle. Hun havde i forvejen sendt mig en mail og advaret mig om dens snarlige ankomst samt tilknyttet et par ord til dens firkantede indhold. Jeg vidste derfor, at en fantasy-sammensætning ventede. Men jeg anede ikke hvilken, og derfor var overraskelsen fuldendt.
"Cinder" af Marissa Meyer har jeg ofte hørt omtalt i rosende toner. Det er en af de bøger, der har hjemsøgt og hærget hele Booktube-samfundet, og dens gennemsnitlige bedømmelse på Goodreads hviler på et solidt 4.11 ud af 5 stjerner. Det er en eventyrsgenfortælling af Askepot, og den udspiller sig i en fremtidsverden bestående af såkaldte cyborgs. Jeg er både spændt og forvirret, og jeg har ingen idé om, hvor bogen vil føre mig hen.
Den anden bog i pakken er en, jeg aldrig har hørt om før. Ikke desto mindre er det en bog, jeg er overordentligt spændt på. Michelle har beskrevet "Old Magic" af Marianne Curley som en af de bøger, der har fulgt hende gennem hele hendes ungdom. En af de bøger som hun har læst og genlæst i det uendelige. Og jeg glæder mig til at opleve en bog, der er blevet dekoreret med så smuk en anbefaling. Bogens bagsidetekst afslører ikke meget om dens indhold, men jeg ved, at der venter mig både fantasy og kærlighed. Og jeg ved, at jeg vil læse den snart.

14 kommentarer:

 1. Jeg har endnu ikke læst en eneste af de bøger I har sendt til hinanden men tre af dem står i min bogreol og venter bare på at blive læst og jeg glæder mig rigtig meget til at komme igang!
  Og så er jeg altså også lidt misundelig for jeg har altid drømt om at udveksle bogpakker med folk men da jeg ikke føler at der er andre "bogentusiaster" i min omgangskreds har jeg stadig ikke haft mulighed for det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh det lyder fantastisk! Så har du bestemt også noget at glæde dig til! :)

   Den følelse kender jeg kun alt for godt. Sommetider mangler man virkelig nogen, man kan fordybe sig helt i bogverdenen sammen med! :) Det er derfor, det er så hyggeligt at være bogblogger :)

   Slet
 2. Det glæder mig at mine valg er faldet i god jord. Jeg er spændt på at høre hvad du syntes om dem.
  Jeg har selv planer om at Gaiman snart ryger i rygsækken så han altid er klar til en potentiel togtur. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig virkelig til at læse dem! Og jeg glæder mig meget til at høre, hvad du synes om Gaiman! Jeg elsker den bog så højt.

   Slet
 3. Jeg har læst old magic (for mange år siden) og den rev mig med. Så glæd dig i hvert fald til den.

  SvarSlet
 4. Åh, så fine pakker! Nu bliver jeg endnu mere ærgelig over, at jeg var alt for blank til at nå at være med i denne omgang ;)

  Jeg har heller aldrig hørt om "Old Magic", men hvor ser dens beskrivelse interessant ud, og ja, folks elskede bøger er der altid noget helt specielt over. Jeg har ligesom dig hørt kun godt om "Cinder", så glæder mig meget til at høre hvad du synes.

  P.S. Og selvfølgelig et lille lykkeligt suk over den Gaiman-kærlighed, der bliver sendt videre ud i verden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis, det er altid så fint at læse noget, der betyder så meget for en anden! :) "Cinder" er jeg meget spændt på, netop fordi jeg så ofte er stødt på den i forbifarten :)

   Slet
 5. Jeg glæder mig virkelig til at høre hvad du synes om 'Cinder'! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også til at læse den :D

   Slet
 6. Åh, det lyder altså også bare som det fineste projekt i verden. Så hyggeligt. Og spændende bøger du har fået, glæder mig til at høre dine tanker (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig bare så hyggeligt at udveksle boggaver på den måde :)

   Slet
 7. "Old magic" er vildt god, du kan godt glæde dig, tror du vil holde meget af den :) Jeg læste den da jeg var 12-13 år, og faldt over den på skolebiblioteket, og jeg elskede den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det rart at høre! Nu glæder jeg mig endnu mere til at få den læst :')

   Slet