søndag den 1. februar 2015

“You see, bookshops are dreams built of wood and paper. They are time travel and escape and knowledge and power. They are, simply put, the best of places.”

Eksamenstiden er højsæson for overspringshandlinger. Efter flere timers koncentreret research, læsning eller metodeovervejelser tager man jakken på og går ud uden at have nogen steder at gå hen. Man lader tankerne vandre i takt med fødderne, og pludselig opdager man, at man er blevet ført hen til gågaden. Så står man der, foran en boghandel og stirrer ind gennem et omhyggeligt opstillet butiksvindue fyldt med bøger. Selvfølgelig går man ind. Og selvfølgelig går man ikke tomhændet ud igen.
Eller også er vejen til bogindkøbene en anden; måske er den vejen fra et Word-dokument til en internetfane, et formålsløst klikkeri der ender i udfyldte kreditkortoplysninger og et tryk på 'køb'.
Uanset hvad er resultatet selvfølgelig det samme; man ender med en bog eller to, som man alligevel ikke har tid til at læse. Man sukker, man bladrer, og man beundrer. Og man glæder sig til lyset for enden af tunellen; de oceaner af tid der venter på den anden side af den sidste eksamensdag.
Nu er den sidste eksamensdag netop overstået og fejret, og roen har atter indfundet sig. Og foran mig står resultatet af eksamensdagene på stuebordet; otte bøger. Nogle af dem har jeg  allerede smuglæst med samvittighedsnag for eskapismens skyld, andre er endnu uberørte og ulæste, og nogle er læst tidligere og forlanger nu en genlæsning. I en blanding af overdådigt dekorative hardbacks, kompakte paperbacks og illustrerede fortællinger, har de otte bøger spredt skønhed i min bogreol og glæde i mit sind.

I videoen nedenfor fremviser jeg de bøger, posten har bragt mig på det seneste. Hvad med jer? Har I også gjort jer gode januarfund? Har I købt noget spændende eller noget fint for nylig? 

28 kommentarer:

 1. Jeg har forsøgt at spare penge i januar så det er ikke blevet til de helt vilde bogkøb for mit vedkommende. Jeg havde dog lidt penge til overs fra min fødselsdag så efter at have modtaget den tredje bog i en serie hvor jeg ikke har de første to så måtte jeg jo lige ud og købe de to første så jeg har hele serien :P og så var jeg også fordi restsalget i Bog&Ide i min hjemby hvor jeg for 30kr fik en biografi om Kim Larsen og en om Tommy Seebach og i en genbrugsbutik fik jeg for 10kr "Tess of d'urberville" og "The Plot Against America" som begge er bøger jeg længe gerne har villet læse. Så samlet har jeg brugt 240kr for bøger i januar måned hvilket jeg synes er meget godt klaret i forhold til hvor mange penge jeg ofte bruger på bøger i løbet af en måned!

  Jeg MÅ altså bare eje den smukke udgave af "The Wind in the Willows"!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder også fornuftigt! :) Og sikke et tilbud med "Tess of d'Uberville". Det er sådan en skøn, skøn, skøn bog. Jeg elsker Thomas Hardy, hans ord er som flydende skønhed.

   OG ja, den er virkelig gudesmuk!

   Slet
 2. Som altid, smukke, smukke bøger. Og skønt at eksamensræset er ovre - forhåbentligt får du lidt tid til at få vejret og fordybe dig i hverdagsøjeblikke og hyggestunder. Med så flot en samling nye bøger, så kan man heller ikke andet, end at blive inspireret.

  Lidt et sidespor, men har du egentlig nogensinde læst Skammerens Datter-serien? Hvis ja, hvad synes du så om den? Jeg kom til at tænkte over det, da jeg så filmplakaten i biografen igår... Det er en af mine absolut favorit bogserier, og har altid synes det var synd, at den ikke fik ligeså meget anerkendelse, som nogle andre serier. Og nu kommer den så på film - jeg glæder mig helt vildt.

  http://stainsofpaint.blogspot.com/

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og åh, ja – det kan du tro. I dag har jeg intet andet lavet end at læse og hygge. Det har været det reneste guld, og jeg er så glad for endelig at være sluppet ud på den anden side.

   Jeg har læst 'Skammerens datter', men i modsætning til så mange andre, husker jeg slet ikke bøgerne som noget særligt. Jeg synes ikke, de var dårlige som sådan, men jeg synes heller ikke, de er så gode, som alle andre lader til at mene. Jeg føler lidt, jeg er gået glip af noget på en måde :)

   Slet
 3. Dejlig video - som altid :)
  Men men - du må endelig ikke forvente samme oplevelse med 'Shadow and Bone' som du havde med 'Deathless'. Bøgerne er MEGET forskellige - ikke blot i handling men også mht. stemning. 'Shadow and Bone' er udmærket ungdomsfantasy, men den er også den svageste bog i den trilogi. 2'eren er bedre og 3'eren elskede jeg, mens 'Shadow and Bone' var lige lovlig traditionel og easy going (til min smag). 'Deathless' er til gengæld kompleks, utilgivelig, fascinerende og frustrerende på samme tid (jeg sidder pt. og tygger på, hvordan min anmeldelse skal udformes - jeg synes, det er svært at sætte de rette ord på læseoplevelsen, men helt bestemt en interessant bog).

  Lige et par spørgsmål til dine Folio-bøger. Kommer de altid i slip case? Og er der mange illustrationer i Jane Eyre-bogen? Jeg husker ikke historien som speciel lang, så jeg er lidt overrasket over, at denne udgave er så tyk (men smuk er den nu :-)).

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! :)

   Og du har nok ret. 'Deathless' er også så speciel, at intet rigtigt vil kunne sammenlignes med den, men jeg har dog fået en tørst efter helstøbe fantasy-universer med russisk præg, så jeg håber, at 'Shadow & Bone' vil kunne sprede lidt af den samme læseglæde alligevel :)

   Og ja, så vidt jeg ved kommer Folio-bøger altid i slipcase. Det er for at beskytte bogen uden at bruge smudsbind :) Og nej, der er ikke vildt mange illustrationer i, men papiret er meget tykt, så det kan godt spille ind :)

   Slet
 4. Ohh! The Sleeper and the Spindle by Neil Gaiman is even more beautiful than I thought and imagined it to be when I saw it on Amazon! :) No reading device can ever compare to a real book :) And all your January purchases are wonderful! Do you still have enough space in your bookcases?
  Beginning of 2015, I've decided to buy at least one book per month this year. However due to some other expenses I didn't plan to buy any in January. However, just like you, I've been doing something on my PC and suddenly a book was purchased. Or 2 books to be precise. At first, I was lured by Neil Gaiman's new release: Trigger Warning: Short Fictions and Disturbances. And upon discovering of the Virago Modern Classics' Coming of Age Collection, I couldn't resist and for now I bought at least one of them The River by Rumer Godden.
  Thank you for sharing your purchases and pieces from your library! :) You are constant and inspiring source of book tips for me ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. It really is stunning! And you're absolutely right: nothing is as beautiful as a real, physical book :)

   I do still have a bit of space left, but it is only due to the fact that I frequently put my books into storage.

   Such amazing books you've bought! I have preordered 'Trigger Warning' as well and I really look forward to reading it!

   And thank you for your kind words :)

   Slet
 5. Så fine bøger, jeg har selv købt Sleeper and the Spindle der bare står på hylden og venter på jeg skal læse den, men det var før jul jeg købte den.
  I år kan jeg ikke lave de store impuls/lyst bogindkøb for har lovet mig selv (læs; kæresten) at få gjort indhug i de mange ulæste bøger på hylden. Så for hver 5 bog på hylden jeg får læst må jeg købe en ny bog til mig selv. Indtil videre har jeg formået at holde det ret godt, mest af alt nok fordi jeg havde en del pre-orders der dukkede op i løbet af januar ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. GLÆD DIG til 'The Sleeper and the Spindle'. Jeg tror, den er lige noget for dig og dit eventyrselskende hjerte :)

   Og god idé med 5:1 reglen. Jeg håber, det lykkedes for dig – jeg ville aldrig kunne overholde den slags :)

   Slet
 6. Jeg ELSKEDE Shadow & Bone da jeg læste den, den var virkelig god! Jeg var totalt solgt på universet og historien, men i særdeleshed universet. Loved it!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, dét lyder virkelig lovende :D

   Slet
 7. Jeg elsker dine videoblogs Rikke :) Du har sådan en god energi, og din kærlighed til bøgerne smitter :) Tak for en dejlig blog med en masse inspiration.

  Hilsen Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak fordi du læser med :) Det varmer mit hjerte.

   Slet
 8. Åhh, den udgave af 'Jane Eyre' har jeg også sukket længe efter. Jeg må købe den, så snart jeg har en god og fornuftig undskyldning for det. Jeg holder så utroligt meget af den historie!

  Derudover er det nogle virkelig fine bøger, som du har fået købt! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig også smuk. Hvis du leder efter en fornuftig undskyldning, skal den nok dukke op – alle fortjener vel en post-eksamensgave ;)

   Slet
 9. The Sleeper and the Spindle looks beautiful, including the Jane Austen collected works!!! And I have that same problem too-I see a book and I buy it, and it turns into three-six books.

  SvarSlet
  Svar
  1. They really are beautiful! I adore them.

   I know that problem all too well. Being a booklover isn't always easy!

   Slet
 10. Sikke smykke bøger du har fået købt i januar! Håber at du er kommer godt igennem eksaminerne. Jeg er lige ved, at vågne fra mine, men syntes at det har været en hård periode denne gang. Overspringshandlinger, hmmm det har jeg vist været lidt for god til I denne måned - ups:-)
  Sikke en skøn video foran din smukke bogreol:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja – bare det at jeg overhovedet ER kommet igennem dem er en bedrift i sig selv. Jeg synes, litteraturvidenskab er et forholdsvist nemt studie, lige indtil man rammer eksaminerne. Der er altid så mange, og det er altid så hårdt. Jeg hader det, og denne gang var endnu værre, fordi jeg havde udsat en eksamen og desuden skulle passe min praktik. Der var run på, men jeg nåede i mål – yes! Jeg håber også, du er kommet godt over på den anden side :)

   Og tusind tak! :)

   Slet
 11. Din kærlighed til bøger er meget smittende, Rikke, og jeg elsker dine videoer og billeder!

  SvarSlet
 12. Altså Rikke! Hvor jeg bare elsker dine videoer :-)
  Du er så sød, og sikke et betagende grin du har - jeg tog mig selv i at grine med op til flere gange :-)
  Dine køb er da også helt imponerende. Den ene bog er jo flottere end den anden, og hvor elsker jeg, at du bare måtte eje Jane Austens samlede værker, selvom du nok må siges at have nok i forvejen.. :-) Og Jane Eyre udgaven tog fuldstændig pusten fra mig! Hvor må den gerne bane sig vej ind i min bogsamling.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak søde Nanna – det er næsten for galt med al den fine ros! :')

   ... Og jeg elsker Jane Austen udgaver så højt, at min samling aldrig nogensinde bliver færdig. Jeg elsker det :) Jane Eyre-udgaven er virkelig også yndig, jeg er vild med illustrationerne!

   Slet
 13. Er du vimmersvej Austen bogen er flot! Kan dog også godt forstå, du fsldt for den fine guldbogryg - og fortællingen lyder så fin og ligetil, men er helt vild med tegneserietwistet, der har du gjort mig nysgerrig, må jeg sige😊! - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg elsker den også! Så yndig og så skøn!

   Og 'It's Not Me It's You' kan virkelig anbefales, hvis man leder efter en sød kærlighedskomedie, der er en smule anderledes fortalt. Den er noget så sød og så sjov med de små tegninger også!

   Slet
 14. Æv. jeg havde sådan håbet på, at du ville vælge Daughter of Smoke and Bone og ikke Shadow and Bone, som jeg nok tror du vil blive skuffet over. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg valgte faktisk begge. 'Daughter of Smoke and Bone' er på vej til mig fra SAXO (når SAXO engang tager sig sammen ...), så den glæder jeg mig meget til! 'Shadow and Bone' blev jeg bare nødt til at læse på grund af det russiske twist. Jeg kunne ikke helt modstå det trods advarsler :p

   Men jeg glæder mig nu til begge!

   Slet