søndag den 31. maj 2015

Månedlig opsummering: Musestille maj

Maj var: slet ikke særlig maj-agtig overhovedet. Med et vejr der snarere rimede på efterår end forår, en hektisk tasten på tastaturet og et forsøg på fuldstændig skrivehi, er maj gledet forbi uden de store forårsfyrværkerier. På en måde har det været rart at tage sig tiden til at skrive og til at arbejde med specialet. Det har været tilfredsstillende at se et sidetal gå fra 10 til 60 og arbejde sig frem mod et højtideligt løfte om sommerferie og sommerlykke, men det har også resulteret i, at jeg nærmest ikke har været uden for en dør hele måneden. Og dog. For maj indebar også begravelser (er det ikke den sørgeligste flertalsform overhovedet?), forpligtelser og regnvejrstraveri med højlydt musik.
Maj har dog også budt på små lykkeøjeblikke, der lige nøjagtigt kan presses ind i en specialeramt hverdag. En enkelt nat hvor Nico og jeg lyttede til Nirvana og snakkede til det blev morgen. En time-out fra hjemmekontoret sammen med verdens sødeste søster og en kulørt skål med is. Et besøg hjemme hos min mor, Rasmus og min søde lillebror. En biografaftale med en veninde. En middagsaftale med en anden veninde. Et gensyn og en fødselsdagsinvitation. Oprydning, rengøring, strukturering. Løse ender og sammenbundne successer. Maj har været stille, men den har også været smuk. Stilhed er ikke nødvendigvis en dårlig ting. 
I maj læste jeg: En enkelt bog og alverdens artikler og løsrevne sætninger. Jeg har ikke haft tiden til at læse, fordi jeg i stedet skulle skrive, og jeg har redigeret citater og formuleringer i en lang uendelighed.
I maj købte jeg: 11 bøger. Det er en vældigt skæv statistik, men der er intet så hyggeligt som at købe en bog og glæde sig til, at man får tiden til at læse igen. Desuden er mit sofabord ved at drukne i anmeldereksemplarer, og jeg har en masse ventende læseprojekter forude.
Majs store læseoplevelse: Majs største læseoplevelse er også majs eneste læseoplevelse. Jeg har læst og elsket "The Three Musketeers" af Alexandre Dumas, når jeg har haft et ledigt øjeblik. Sammen med andre søde læsere har jeg læst den på hashtagget #dumaslæsning på Twitter og Instagram, og det har været noget så jubelhyggeligt.
Majs mest skuffende læseoplevelse: Majs mest skuffende læseoplevelse er nok i virkeligheden manglen på læseoplevelser.
Majs mest mindeværdige ord: Legendariske ord fra en legendarisk bog: "All for one, one for all!" 
Majs læseklub-læsning: Min læseklub har været på eksamens-standby i maj, men med juni venter læseklubspicnic og "The Robber Bride" af Margaret Atwood. Det glæder jeg mig til.
På junis læse-liste står der: Letlæste historier og forventningens glæde. Jeg glæder mig til at genlæse "Winnie the Pooh" af A. A. Milne, jeg glæder mig til tegneseriefestival og til de tegneserier, jeg skal nå at læse inden, jeg glæder mig til dovne solskinsdage med en glitrende fantasybog, og jeg kan slet ikke vente med at læse den sidste bog på specialets læse-liste og sætte det allersidste punktum inden en ventende redigeringsproces. Lige om lidt er jeg færdig. Juni bliver så smuk.

Hvad med jer? Hvad fik I læst og oplevet i maj? Og hvad står på jeres læse-liste for juni?

10 kommentarer:

 1. Maj har også været en måned uden tid til læsning for mit vedkommende. Der har været praktikopgave, travlhed på arbejde og en masse ender, der skulle bindes sammen. Jeg glæder mig så meget til mere overblik, som juni forhåbentlig bringer med sig ind i verdenen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis! Sådanne måneder er der bare. Og heldigvis kan man da sige, at vejret ikke har været vildt distraherende ;-)

   Slet
 2. Du er så vild! Du skriver jo som lynets hast *vroom* <-- altså dit speciale, mener jeg ;)

  Jeg har lige fået De Tre Musketerer ind af døren.. kun en måned for sent. ha!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, hvor er du sød! Sådan føles det sgu ikke, men sådan er det vist altid, når man sidder og bøvler med noget!

   Og herligt – du kan godt glæde dig til at læse den, den er så god! Og skæg.

   Slet
 3. Det er virkelig træls, når man har så travlt, at man ikke har tid til at læse ved siden af. Heldigvis er sommeren snart ovre os! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig virkelig irriterende i længden. Og ja – dét glæder jeg mig til!

   Slet
 4. Maj har været en underlig oplevelse. Synes den har været rodet og forvirrende, med en evig venten på solens stråler. For første gang nogensinde har jeg dog læst flere bøger end dig - det havde jeg aldrig troet skulle ske haha. Jeg stillede spørgsmåltegn ved vores stigmatisering af psykisk syge med The Shock of the Fall, jeg genfandt min indre teenager med Rock Wars og jeg fik mit hjerte knust i genlæsningen af Harry Potter and the Half-Blood Prince (:

  // www.moonlitmadness.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig med dig. Det her vejr har så langt fra rimet på forår. Så typisk og så dansk. Og det lyder som herlige læseoplevelser!

   Slet
 5. Jeg er ked af at høre om begravelserne - håber, at du er OK.

  Nirvana bringer minder frem om mine teenage-år - havde grønt hår den gang :-D

  Glæd dig til The Robber Bride - den er virkelig god!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ok. Det var bare en dårlig måned at komme igennem..

   Havde du grønt hår? :D Fantastisk! Jeg tænker tit på, at det må have været fantastisk at være ung i 90'erne. Og ja – Nirvana er indbegrebet af ungdom. Og faktisk ret god musik.

   Jeg glæder mig bestemt også! Den virker skæppeskøn.

   Slet