torsdag den 24. september 2015

“Every book, every volume you see here, has a soul. The soul of the person who wrote it and of those who read it and lived and dreamed with it.”

Det er ved at være længe siden, jeg sidst tændte kameraet, satte mig til rette foran min bogreol og talte om bøger. Faktisk er det så længe siden, at bøgerne har hobet sig op i mellemtiden; betænksomme gaver og uimodståelige tilbud har fundet vej til mine reoler, og jeg har helt glemt at vise dem frem. Pastelfarvede skatte, fotogene børnebøger, et signeret lykkeeksemplar, en gigantisk mursten og en lillebitte miniaturefortælling er blandt nogle af de bøger, der nu troner frem på mine hylder. Og selvom ingen af dem endnu er læst, er de alle elskede.
Jeg har nemlig allerede brugt timevis på at bladre igennem mine nye papirsskatte, nyde pæne illustrationer og lade mine fingre glide kærligt over glatte forsider. Jeg har stukket min næse ned mellem siderne og indåndet duften af tryksværte og papir, og jeg har forsøgt at danne mig en idé om, hvad der skal læses hvornår. Også selvom jeg egentligt bare vil læse alle bøgerne med det samme. 
At få nye bøger forvandler mig altid til et lille barn med julelys i øjnene. Og forventningens glæde over et nyt, nedskrevet eventyr kaster mig øjeblikkeligt tilbage til juleaftensdag, hvor indpakkede gaver lokkede under træet. Det er altid så smukt at have noget at se frem til.

I videoen nedenfor fremviser jeg de bøger, jeg har købt på det seneste. Hvad med jer? Har I tilføjet nogle bøger til jeres hjemmebibliotek på det seneste? I så fald hvilke?

33 kommentarer:

 1. Åh Rikke de er så smukke alle sammen! Jeg har SÅ meget lyst til at shoppe bøger, men jeg kan bare ikke med flytningen lige om hjørnet. Det er SÅ svært at lade være!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Om jeg kender det! Fingrene kribler, og fornuften forsvinder!

   Slet
 2. Vi har også savnet dig og dine fantastiske videoer, søde Rikke! Sikke en stak vidunderlige værker, du endnu engang har tidføjet til samlingen :-) Det minder mig blot om, at nu må jeg altså også snart få læst Peter Pan - er nemlig ikke specielt vild med Disney udgaven, så er sikker på, at bogen kan give mig et bedre forhold til den fortælling.
  Jeg har egentlig ikke selv købt så mange på det sidste, fordi jeg har fået så mange bøger i både fødselsdagsgave og julegave, som stadig ligger og venter på at blive læst. Men sådan er det med mig, nogle gange får jeg bare lyst til at genlæse favoritterne, og lige nu er jeg kommet til Harry Potter and the Prisoner of Azkaban i min genlæsning af den engelske udgave af den fantastastiske bogserie... den får man vist aldrig nok af ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, du er så evigt sød, kære Nanna! Tak <3

   'Peter Pan' skal du virkelig glæde dig til. Barries historie har så mange flere nuancer end Disneyfilmen, og den er simpelthen så smuk og tankevækkende. Jeg kan kun anbefale den.

   Og genlæsning er virkelig også en enestående ting. Jeg er også selv i genlæsningshumør for tiden. Det er noget så hyggeligt.

   Slet
 3. Ih, jeg havde ellers sagt at jeg ikke skulle have flere udgaver af Peter Pan, men den der udgave bliver jeg da nødt til at eje! Intet mindre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig også smuk. Og bare noget helt specielt!

   Slet
 4. So many beautiful books. I hope you'll make a video about your new bookshelves. That would be awesome. Have a really nice time with all of these new stories... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh yes, I surely will. I just need to organize it fully before I film it ;-) And thank you, I hope you're reading lovely books as well.

   Slet
 5. A Portable Shelter er helt fænomenal, mindre kan ikke gøre det! Så fin en bog, der er mindst lige så fin som sit indhold. Glæd dig til den!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det lyder så lovende. Tak for anbefalingen, jeg glæder mig virkelig til at læse den!

   Slet
 6. Åh, en masse smukke bøger du har fået/købt. Jeg bliver helt misundelig! Jeg MÅ bare eje den flotte udgave af Peter Pan!!!!!!

  Jeg har tilbragt de sidste fire uger i Nuuk i Grønland så det er ikke blevet til de store bogkøb for mig og de bøger som jeg har købt har alle sammen været bøger til mit speciale så det er ikke sindsygt spændende. Jeg har dog endelig fået taget mig sammen til at bestille "The Enchanted Places" af Christopher Milne. Jeg har altid elsket historierne om Peter Plys, så jeg tænkte at det var på tide at jeg også får læst "The Enchanted Places".

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig også sådan en skøn udgave med så mange detaljer!

   Hvad skriver du speciale om? Men ja – dét kender jeg nu godt, når hele bogbudgettet forsvinder på specialelæsning i stedet. Dog lyder Grønland sindssygt spændende. Jeg håber, det har været en skøn tur :)

   Jeg kan kun anbefale 'The Enchanted Places'. Det er sådan en smuk fortælling bag den egentlige fortælling. Og det giver så meget stof til eftertanke.

   Slet
  2. Den flotte udgave af Peter Pan ligger pakket ind i lyserødt gavepapir med hjerter på og venter på, at det bliver min fødselsdag, og selvom jeg ved, hvad det er, så glæder jeg mig helt enormt til at pakke den ud og fordybe mig i historien!

   Jeg skriver om markedsføringsudfordringerne for selvudgivende forfattere i Danmark. Indtil videre føler jeg mig virkelig ude på dybt vand, men jeg håber på snart at få en åbenbaring.
   Grønland var en helt fortryllende oplevelse, som jeg aldrig vil glemme. Sejlturen ud for at se pukkelhvaler og de sene nætter med nordlys kigning på min fars terrasse :)

   Slet
 7. That edition of Peter Pan is the most gorgeous thing ever! I also recently bought Complete Stories by Flannery O'Connor and I couldn't believe my luck when I found A Portable Shelter on Amazon and I cannot wait to read it since everybody is loving it ^^ Oh, and that edition of Alice is beautiful as well. I own a few copies of it but I think I will buy this one as well because I can't really resist myself. Enjoy your new books :)

  SvarSlet
  Svar
  1. It really is! I adore it. I really look forward to reading Flannery O'Connor's short stories as well, and I can't wait to read 'A Portable Shelter'. Everyone has been loving it, and it looks like a fairytale in itself.

   I own a few copies of 'Alice's adventures in Wonderland' as well. Apparantly I can't help myself whenever I see a pretty edition.

   Slet
 8. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. De er også noget så yndige! 'Alice's Adventures in Wonderland' har jeg bestilt på Book Depository. Bare søg på 'Barnes and Noble Leatherbound Classics', så burde den dukke op :)

   Og tak! Jeg er glad for, du kunne lide videoen :')

   Det lyder simpelthen så sejt med en bog om havfruer. Helt magisk!

   Slet
 9. Hov! Den udgave af Alice in Wonderland må jeg da eje. Har længe været på udkig efter en udgave, der var noget for mig, men de fleste omslag var lige lovlig lyserøde til min smag. Denne udgave kan jeg dog godt lide :-)

  Jeg har lige lavet et indlæg om de efterårsbøger, jeg købte for nylig.


  Mvh.
  www.denlillebogblog.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig smadderfin, og det mørkelilla giver sådan en fin balance, synes jeg :)

   Slet
 10. Sikke en misundelsesværdig bogstak!
  Forsiden med påfuglen passer perfekt til Flannery O'Connors historie 'King of the Birds,' som desværre er den eneste jeg har læst af hende. Nu overvejer jeg meget at anskaffe mig den udgave, så jeg kan læse mere. I al fald er jeg spændt på at høre, hvad du synes om O'Connor :)
  Jeg er også nødt til at få fat i den udgave af Alice in Wonderland, den er noget af det flotteste jeg længe har set!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, hvor fint! Jeg elsker når bogdesignet trækker røde tråde til indholdet, og jeg vil glæde mig meget til at læse 'King of the Birds'. Jeg har kun hørt godt om O'Connor, selvom jeg ikke selv har været i gang endnu.

   Og ja – den er simpelthen så himmelfin, den udgave. Og sådan en yndig mørkelilla farve.

   Slet
 11. Du finder altid de smukkeste bøger, Rikke. Jeg er helt vild med udgaven af Alice i Eventyrland. Og så må jeg altså også snart have fat i Den uendelige historie. Den er noget så fin, og jeg husker også at have set den mange gange som film, da jeg var barn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, tusind tak Louise. Jeg bruger også lang tid på at overveje det hele. 'Den uendelige historie' glæder jeg mig så meget til at læse. Vi så nemlig altid filmen i SFO'en, da jeg var barn. Det var tider.

   Slet
 12. Uh nogle flotte bøger - og mange af dem har jeg også selv kigget begærligt efter her i weekenden i Århus. Men bogbudgettet for september er tom så med, umenneskelig, viljestyrke holdte jeg mig tilbage. Har især kigget meget på den Peter Pan-udgave. Mere Absolute Sandman har også stået på ønskesedlen i en evighed - regner med at købe den med point opsparet i Faraos Cigarer. Alt i alt en god høst som du har scoret dig der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ak, ja. Disse bøger er også indsamlet over en længere periode – efter flytteri har jeg heller ikke meget til overs i bogbudgettet Suk.

   'Sandman' er så fantastisk. Helt bestemt værd at spare op til – jeg glæder mig meget til at læse tegneserien helt færdig.

   Slet
 13. Jeg elsker dine videoer og måber altid over, hvordan du kan finde så smukke udgaver! Hvor mange bøger har du nu fra Folio Society? Og glæd dig i øvrigt til Kazou Ishiguro, The Remains of the Day er min yndlingsroman!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Jeg glæder mig også rigtig meget til Ishiguro, og jeg har efterhånden kun hørt smukke ting om bogen.

   På stående fod har jeg i øvrigt 20 bøger fra Folio Society. Det er noget, man hurtigt bliver afhængig af.

   Slet
 14. Sikke flotte bøger du har købt og fået i denne omgang! Jeg elsker, at alting kan foldes ud eller drejes rundt i den udgave af "Peter Pan"! Det er simpelthen sådan en sjov og fin tilføjelse til en lige så skøn fortælling.

  Jeg er stadig helt høj over at se Valentes krusedulle i min egen udgave af ”Speak Easy”! Det er ret vildt at have den i min samling, synes jeg. Har du hørt, at hun også udkommer med en ny bog i oktober ("Radiance", hedder den) og en genudgivelse af en novelle/eventyrssamling i november (”Six-Gun Snow White”)? Jeg glæder mig uendeligt til at få dem med posten! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også ellevidl med hver og en. Og ja – den udgav af 'Peter Pan' er simpelthen en fryd for øjet på alle tænkelige måder. Jeg knuselsker den virkelig!

   Det var simpelthen det største, at åbne 'Speak Easy' og se, at den var signeret. Nok mest af alt fordi, jeg slet ikke havde forventet det. Det er virkelig også en perle i min samling, og jeg elsker jo også bare Valente generelt. Jeg har hørt om 'Radiance', og den lader til at være noget helt særligt og glitrende, som jeg slet ikke kan vente med at læse. Genudgivelsen havde jeg dog slet ikke hørt om – tak for tippet, den kommer straks på listen!

   Slet
 15. Sikke en flot samling! Jeg har også den lille Austen-bog - så bedårende :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Bedårende er lige ordet. Og historierne indeni er ligeså.

   Slet