mandag den 28. september 2015

“Let us read, and let us dance; these two amusements will never do any harm to the world.”

Lørdag morgen ringede Anne Nikoline på min dør, for at vi sammen kunne slentre hen til banegården, hvor Kathrine, Mia og Anna sammen ventede for at køre mod Aalborg, bloggerhygge og bogsnak. Lørdagen stod nemlig på det årlige bogbloggertræf, som kalenderen nu har talt ned til i hvad der føles som en evighed.
Blogging og bloggernetværker er sådan et pudsigt fænomen, fordi man deler små hverdagsglimt og søde portioner af læselykke med hinanden, imens man sidder bag en skærm. Diskussioner, snak og endda små venskaber opstår i kommentarfeltet, men det er så sjældent, man får muligheden for at gøre dem til virkelighed. For selvom man følger med hver dag – på Instagram, Twitter og på blogs – er man aldrig rigtigt med alligevel. Lige indtil man sidder i et rum fyldt ansigter, der på én gang er velkendte og helt fremmede.
Det er nok i virkeligheden dét, jeg elsker ved blogtræf og blogging generelt. Ordene der får liv, fordi andre læser dem; læseoplevelserne der bliver forstørret, fordi de bliver talt om – og menneskerne, der sidder bag skærmene og producerer indlæg, og som samtidig eksisterer og lever virkelige liv i den virkelige verden. Det holder aldrig op med at imponere og forbløffe mig.
Lørdagens bogbloggertræf blev arrangeret af Irene, Karin, Rikke og Simone som sørgede for, at dagen var fyldt med forfatterforedrag, konkurrencer, debatoplæg og lidt mundgodt. Forfatteren Nadia Plesner åbnede ballet med et rørende og inspirerende foredrag om ytringsfrihed, kunst og de helt surrealistiske oplevelser, der lå til grund for hendes bog "Simple Living". Senere fortalte forfatteren Carina Evytt om sit forfatterskab og om vejen til udgivelse, der ikke altid er helt ligetil. Og mellem snak, kage og gensyn blev der også tid til debatter om bogbloggeretik, anmeldereksemplarer og andre strøgtanker. 
Det var en fantastisk dag, der gjorde mig helt træt og rundtosset, da den var slut. Jeg fik talt med så mange seje, spændende og sjove mennesker – og alligevel fik jeg slet ikke talt med alle. 42 bogbloggere er mange mennesker, og man løber aldrig tør for samtaleemner, når man altid kan dele bogkærligheden med hinanden. Det var en sand fornøjelse at møde så mange mennesker, der alle deler den samme interesse; bøgerne. 

Jeg kan slet ikke takke eller rose arrangørerne nok for at finde tiden og energien til at skabe rammerne for en så fantastisk dag. Ligeledes sender jeg taknemmelighedskram til alle de skønne medbloggere, som var med til at gøre dagen til noget helt specielt.
Da dagen havde nået sin ende blev alle deltagerne i øvrigt forkælet med fyldte goodiebags og firkantede pakker. Derfor vil jeg også gerne takke Alvilda, DreamLitt, Forlaget Facet, Forlaget Iris, Forlaget Punktum, Gads Forlag, Gyldendal, Hr. Ferdinand, Jentas, Lindhardt og Ringhof, Modtryk, Mofibo, People's Press, Plusbog, Politikens Forlag, Rosinante&Co, Tellerup, Turbine og Ulven og Uglen for fremtidigt læsestof og finurligt merchandise. 

I øvrigt er fjerde billede i dette indlæg taget og lånt af Anne Nikoline

36 kommentarer:

 1. Det var sådan en hyggelig dag. <3

  SvarSlet
 2. Det var virkelig en fantastisk og overvældende (uden tvivl det ord, jeg bruger oftest, til at beskrive bogbloggertræffet) dag! <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Overvældende beskriver det også perfekt! Men, åh hvor var det hyggeligt. Også dejligt at møde dig i øvrigt, kære borddame ;-D

   Slet
 3. Hvor lyder det hyggeligt. Jeg kan forestille mig, at der er magi i luften, når sådanne bogelskere forsamles (-:
  Har du forresten set den nye illustrerede udgave af Harry Potter and the Philosopher's Stone? Den er lavet af Jim Kay og er simpelthen noget af det smukkeste jeg nogensinde har set. De resterende bøger fra serien, udkommer med en om året indtil alle 7 foreligger. Det er jo fantastisk! (-;
  Se den her på dansk: http://semagien.dk
  og her på engelsk: http://www.harrypotter.bloomsbury.com/uk/pre-order-harry-potter-and-the-philosophers-stone-illustrated-edition/

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er der helt sikkert. Og åh, hvor er det rart!

   Jeg har set bøgerne, og jeg har det lidt ambivalent med dem. Jeg er vild med, at de er illustrerede og så luksuriøse, men samtidig bryder jeg mig faktisk ikke om selve illustrationerne. Jeg er i vildrede.

   Slet
 4. Det lyder bare som om, at I har haft den hyggeligste dag. Ville ønske jeg havde været med. Nogle gange overvejer jeg virkelig at lægge blogger-stilen om og køre 100% bøger bare for at kunne være mere med i den verden ;)

  // www.moonlitmadness.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var virkelig også noget så hyggeligt. Og jeg forstår dig godt, og ville elske at have dig med til sådan en dag også :)

   Slet
 5. Ih, det lyder godt nok ualmindelig hyggeligt - man skulle lige have listet sig ind, forklædt som potteplante, nu det var i Aalborg og være en flue på væggen ;p Jeg går aldrig træt i hverken kage, bognørderi eller tøsehygge :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det helt bestemt også! Og orv – ja! En potteplanteninja kan der altid findes plads til ;-)

   Slet
 6. Det var bare en af årets bedste dage, og ja, det er fantastisk at man kan samle så mange mennesker men også ærgerligt at man ikke kan nå at snakke med alle, jeg fik i hvert fald heller ikke snakket med alle dagen igennem, selvom vi var samlet så mange timer sammen.
  Men der er jo altid næste år også ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gik nemlig så hurtigt i et rum fyldt med så mange søde og dejlige mennesker! Suk :) Men det er vist også bare et luksusproblem i sidste ende ;-)

   Og det er der helt bestemt!

   Slet
 7. Det var virkelig en hyggelig dag! Derudover var det så rart at se dig, og snakke med dig igen! <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Hyggelig er lige ordet! Og i lige måde <3

   Slet
 8. Tusind tak for de søde ord Rikke, det er bare så dejligt at være med til at skabe et rum hvor vi kan mødes alle sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var skam så lidt – I er så seje som arrangører og fortjener alverdens rosende ord!

   Slet
 9. Jeg ønsker mig næsten en blog til alle mine læseeventyr - bare for at kunne være med til sådan en fantastisk dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan også kun anbefales – både bloggeriet og dage som denne!

   Slet
 10. Det var en rigtig dejlig dag! Det var så fedt, at møde jer alle sammen!

  /www.mitbogunivers.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var nemlig sådan en skøn, skøn dag :)

   Slet
 11. Det var så hyggeligt at se dig igen, Rikke! :-)

  SvarSlet
 12. Det var virkelig en fortryllet dag. Dejlig at se dig igen Rikke. :-) Håber vi ses på bogforum!

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde – og det gør vi helt sikkert! Du kan altid finde mig ved L&R-standen, om ikke andet ;-)

   Slet
 13. Det var bare sådan en fin dag! Tiden flyver afsted, og man når slet ikke at få talt med alle dem man så gerne vil :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis! Jeg synes, jeg talte med så mange mennesker, men jeg nåede slet ikke hele vejen rundt. Desværre! Men det var nu alligevel noget så hyggeligt.

   Slet
 14. Det var sådan en hyggelig dag, og hyggeligt at møde dig og de andre :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var nemlig noget så hyggeligt. Og så dejligt at hilse på dig!

   Slet
 15. Tak for en super lækker dag og særligt for alt den viden og indsigt du delte under debatten :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak – det var smadderhyggeligt! :)

   Slet
 16. Det lyder bare så hyggeligt :-)

  SvarSlet
 17. En rigtig god dag, som sagtens kunne have været længere :D
  Og det var også rigtig hyggeligt at få snakket lidt med dig igen!

  SvarSlet
 18. Iha, tak for en super dag! Det var mega hyggeligt at følges med dig til Aalborg <3

  SvarSlet