lørdag den 2. januar 2016

“What the new year brings to you will depend a great deal on what you bring to the new year.”

Selvom kalenderen skiftede i går, har jeg først vendt det første kalenderblad nu. Måske fordi jeg satte verden på pause i går og gemte mig med Nico under dynen i selskab med chips og dårlige film – eller måske fordi, jeg havde brug for lidt ekstra tid i 2015. Lidt ekstra tid til at forstå, hvad der egentligt er sket.
År 2015 var lige ved at tage pusten fra mig. Alting går altid meget hurtigt; men 2015 er fløjet forbi med raketfart og festfyrværkeri. Jeg har passeret så mange milepæle, at jeg er begyndt at vænne mig til dem. Jeg har både set frem til og frygtet mit farvel til universitetet, lige siden jeg påbegyndte mit studie for fem år siden. Og nu er det allerede bag mig – indhyllet i en tåge af specialeskriverier og stress.
Måske føles det så voldsomt, fordi alting skete på én gang. Jeg skrev, skrev og skrev i månedvis for derefter at aflevere med et uceremonielt klik, hvorefter jeg flyttede ud af min lejlighed og ind i en ny, begyndte et fuldtidsjob og udlevede en håndfuld ønskeoplevelser. Da specialekarakteren tikkede ind i min mailindbakke, var den næsten allerede irrelevant.
Da jeg begyndte år 2015 anede jeg ikke, hvor det ville føre mig hen. Og jeg havde aldrig gættet, at det havde ført mig hertil; et år senere i en ny lejlighed, med mit drømmejob og verdens bedste mand stadig ved min side. Jeg havde forberedt mig på så meget usikkerhed, men jeg havde ikke forberedt mig på så meget ønskeopfyldelse. 

Når jeg tænker tilbage, er specialeskriveriet i virkeligheden det, jeg husker mindst. Specialet er det, jeg har brugt størstedelen af året på, men det er ikke det, der fylder mest i mindebogen. I stedet husker jeg en grå lørdag i januar, hvor Nico fik udleveret sit eksamensbevis og kunne kalde sig diplomingeniør. Jeg husker talrige solskinseftermiddage med min søster og en alt for stor portion frozen youghurt. Jeg husker vinaftener, spilaftener og filmaftener med verdens bedste medstuderende. Jeg husker en tidlig morgen i et TV-studie sammen med to kollegaer – og et arbejdsprojekt der voksede sig større og større og bragte mere og mere glæde. Jeg husker min 25-års fødselsdag, som var fyldt med sang, farver, solskin og alle de mennesker, som jeg holder allermest af. Jeg husker en Lifehouse-koncert, som i årevis har været min inderste teenagedrøm, og som var endnu bedre, end jeg havde turde håbe på. Jeg husker succesfulde og delvist grænseoverskridende foredrag – at dele sin nørdede viden med andre, der rent faktisk var interesserede. Jeg husker et farvel til min allerførste lejlighed og det kvarter, som jeg holdt så meget af; en dør der blev lukket for evigt, og en ny dør til et nyt hjem der pludselig åbnedes op. Jeg husker 9-års dag med min Nico – og alle de dage der har ledt op til den, dage der har gjort ham til en lige så naturlig del af mit liv som den luft, jeg indånder. Jeg husker underskriften på et fuldtidsjob, der senere blev til en fastansættelse. Og jeg husker min mors stolthed, da jeg ringede og annoncerede min specialekarakter og alt det, den betød. Når jeg tænker tilbage på året, bliver jeg helt rørt; for det føles som så meget mere end et år. Det føles som en livstid. 

Blogmæssigt har året været præget af stilstand. Jeg skal indfinde mig i en ny hverdagsrutine, og mit bloggeri er blevet frataget dets regelmæssighed. Jeg skriver ikke så meget og så ofte, som jeg tidligere har gjort; men til gengæld har jeg indset, hvor nødvendig bloggen alligevel er. Jeg har brug for et frirum; et legeværelse, hvor jeg kan skrive de lange, indviklede og kludrede sætninger, som er så svære at få plads til andetsteds. Paperback Castles er, mere end nogensinde før, mit drømmeslot. Det internethjem jeg altid vender tilbage til. Og i 2016 tror jeg, at jeg vil forsøge at genvinde lidt af bloggens regelmæssighed. Selvom det nok ikke helt bliver på samme vilkår som før. 

Godt nytår til jer, verdens bedste læsere. Tak fordi I har været her i 2015. Tak for de ord, I har bidraget med og de tanker, I har delt. Tak jeres klik, jeres likes og jeres kommentarer. Og tak fordi i besøger mig her i mit paperbackslot. Jeg håber, I går et strålende år 2016 i møde.


29 kommentarer:

 1. Godt nytår! Det er så hyggeligt og inspirerende at følge med herinde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og i lige måde, du sødeste :)

   Slet
 2. Rigtig godt nytår søde Rikke! Jeg glæder mig til at følge med i dit 2016 :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Xenia. I lige måde! Jeg håber, du er kommet godt ind i det nye år.

   Slet
 3. Hvor er det dog en fin video! Vi har haft nogle dejlige stunder sammen i 2015, og jeg glæder mig til at tage hul på mange flere i år. godt nyt år, min kære!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, min søde! Og det har vi helt bestemt. Mange flere af dem i 2016 <3

   Slet
 4. Rigtig godt nytår!

  SvarSlet
 5. Rigtig godt nytår Rikke, håber 2016 bliver et skønt år for dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, søde Iben. Og i lige måde. Jeg er sikker på, det er et skønt år, vi går i møde :)

   Slet
 6. Godt nytår - jeg glæder mig til at følge med herinde i det nye år. Hvor er den fine kalender fra? Selvom jeg har købt min for 2016, kan jeg bliver helt ærgerlig over de mange fine jeg så ikke får brugt ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Mai! Og i lige måde :)

   Kalenderen er designet af Anna Bond fra Rifle Paper Co. Hvis du er vild med papirdimser, notesbøger og blokke, kan jeg kun anbefale dig at kigge forbi. De laver så mange skønne ting! Min kalender er her: https://riflepaperco.com/shop/planners/2016-birch-floral-everyday-planner/

   Slet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 8. Godt nytår kære Rikke. Jeg er jo lige et par år ældre end dig - og jeg har derfor haft et år som dit 2015 for to år siden. Med specialeproces, jobskifte, og så videre. Og den måde du beskriver dit 2015 var også meget lig den følelse og fornemmelse, jeg havde for 2013. Mit første job efter specialet viste sig hurtigt ikke at være det rette for mig - det gav faktisk et par rynker om øjnene. Men pt. sidder jeg i et dejligt job med gode kolleger og med en masse fede eventyr foran mig. At prioritere bloggen er svært i en travl hverdag. Når jeg sidder der foran en skærm hver dag, så har jeg tit brug for at være "skærmfri", når jeg kommer hjem. Men jeg kan virkelig mærke, at jeg savner at blogge - og jeg savner endnu mere at have et lille arkiv over mit eget liv. Det er altså en gave.

  Nå blot lidt tanker herfra :) Rigtig godt nytår endnu engang - jeg glæder mig til at læse med også i 2016.

  SvarSlet
 9. Godt nytår og tak for rigtig mange timer brugt på fornøjelig læsning her i din lune læsehule.

  Kh. Marina

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh tak, søde Marina. Og også et rigtig godt nytår til dig :)

   Slet
 10. Selvom jeg godt kan savne de mange indlæg, du lavede før i tiden, så holder jeg stadig lige så meget af din blog som altid! Jeg tror, det er utroligt vigtigt at blogge på sine egne præmisser, og de kan jo godt ændre sig efterhånden. Jeg glæder mig hvertfald altid og lige så meget over dine indlæg, hvad end der kommer fem eller et enkelt indlæg om ugen :-)

  Godt nytår til dig, søde Rikke! Jeg håber, vi ses engang i løbet af '16

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, jeg savner dem også på sin vis. Og mest af alt savner jeg nok tiden til det.

   Men det er jo så rigtigt. Blogging skal være en glæde – og lige nu handler det også om, at jeg skal vælge mellem læsetid og blogging. Oftest trænger jeg bare til læsetiden i stedet. Tak for dine søde ord, dog <3

   Også et godt og lykkebringende nytår til dig. Jeg er sikker på, vi nok skal rende ind i hinanden i det nye år :)

   Slet
 11. Godt nytår Rikke :) glæder mig til fortsat at læse med i dine læseoplevelser og tænker om den boglige verden, du skriver nemlig helt fantastisk :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Også godt nytår til dig, Amalie :) Tusind tak for de søde ord – det varmer!

   Slet
 12. Although I read your blog only by means of Google Translator, I can see how beautifully you can describe your feelings and impressions :) I wish you all the best in 2016 and I am looking forward to your next posts and wonderful bookish pictures that caress each booklover's soul <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you so much for your kind words <3 It means the world to me!

   Slet
 13. Godt nytår søde Rikke! Jeg håber du er kommet rigtig godt ind i det <3

  SvarSlet
 14. Rigtig godt nytår til dig. Glæder mig til at følge med endnu et år :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak og i lige måde :) Jeg glæder mig også til at følge med hos dig :)

   Slet
 15. Sikke en skøn video. <3
  Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år. <3

  SvarSlet
 16. Hej Rikke. Hvor er dine fine kalendere fra? :D

  SvarSlet