søndag den 3. april 2016

En søndagsbogpakke

Sedlen har lagt på vores kommode i et stykke tid. En lille, standardiseret postseddel med mit navn på og en lykkelig besked om, at der ligger en pakke og venter på mig. En firkantet bogpakke.
Jeg har stirret meget på den seddel. Og forsøgt at huske den. Men i en arbejdsuge med fødselsdagsfejring, IKEA-ture og venindeaftaler, har jeg ikke haft tiden til at trave i Kvickly for at indløse den. Ikke før nu. Og således blev min hyggesøndag forvandlet til en lykkelig læsesøndag; mit største problem er, at jeg ikke aner, hvilken af mine nye skatte jeg skal læse først. Men det er kun et lykkeligt luksusproblem. 

I videoen nedenfor åbner jeg dagens bogpakke og deler min begejstring. Har I modtaget nogle spændende bogpakker for nylig? I så fald, hvilke bøger indeholdt de?

41 kommentarer:

 1. Der findes ikke noget bedre end nye bøger :)

  Bøgerne fra Harper Design drømmer jeg virkelig om - det er ikke ofte bøger udformes på denne måde :)
  Clothbound Classics er så fine... Jeg kan bare ikke beslutte, om jeg vil købe dem! Jeg læste på et tidspunkt, at du syntes, at de var sarte og en anelse skrøbelige... Er de for sarte? Fungerer de som brugsgenstande eller skal man være meget varsom for ikke at ødelægge deres mønstre?

  God søndag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør der nemlig ikke!

   Bøgerne fra HarperDesign er nemlig noget helt specielt. Jeg har stadig ikke helt fattet, man kan gøre så meget med bogformatet. Det er helt magisk og illustrerer så fint, hvad den fysiske bog er i stand til. Så godt designet og fyldt med detaljer!

   Og Clothbound Classics er virkelig fine. Men de er også sarte. F.eks. kan du ikke læse bøgerne på en varm sommerdag og hvile dem mod bare ben – mønstertrykket smelter og havner på dine ben i stedet for på bogen. Desuden bliver mønstret også nemt revnet og slidt ved f.eks. at ligge i en taske. Og står bøgerne for tæt sammen, smitter deres mønster af på hinanden ... Det er et kaos!

   Men nogle af bøgerne holder bedre end andre. "Middlemarch" er f.eks. vildt sart, men "Les Misérables" er mere robust, fordi mønstret er blevet 'presset' ned i bogen og ikke bare overfladisk trykt. Problemet er bare, man ved aldrig på forhånd, hvilken model bogen er, før man står med den i hænderne.

   Lige med Clothbound vil jeg nok anbefale, at man har en paperback ved siden af, man kan læse i. Ellers bliver man hurtigt irriteret og skuffet, når ens halvdyre bog ikke rigtigt tåler at blive læst. Æv.

   Slet
  2. Ej hvor er det ærgerligt, når de nu har udarbejdet så godt et design.... Bøgernes holdbarhed burde også have været en del af deres overvejelser... Nå, men det er der jo ikke noget at gøre ved - jeg må købe bøgerne i andre serier :)

   Slet
 2. Jeg har efterhånden en rigtig pæn stak bøger jeg skal have taget mig sammen til at vise frem (igen), og der er flere bogpakker på vej hjem. Det er bare lige det der med tiden, som du også siger, den forsvinder mellem fingrene,

  Og det er et fint lille om-design du har fået lavet ved bloggen. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh hvor herligt! Og du har helt ret. Tid er altså en mangelvare. Også i min verden :)

   Og tusind tak! Det er meget subtile ændringer indtil videre, men det er en god start, synes jeg!

   Slet
 3. Jeg har også næsten lige fået investeret i den fine udgave af The Jungle Book fra Harper Design og som du siger så passer den så fint sammen med deres udgave af Peter Pan. Jeg har endnu ikke fået læst nogen af dem, men det får jeg forhåbentlig snart ændret på :)
  Jeg har ikke fået ret mange bøger med posten på det seneste da jeg slæbte 14 nye bøger med hjem fra Krimimessen i Horsens så jeg har ikke rigtig kunnet retfærdiggøre at bruge flere penge på bøger lige nu :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig vildt smuk. Og næsten umulig at modstå, når man ved, hvor fin 'Peter Pan' er indeni. For denne er jo mindst lige så fin!

   Og 14 bøger? Pyh, sikke et indkøb. Og hvor må det have været tungt at slæbe ;-)

   Slet
  2. Det var enormt tungt at slæbe 14 bøger hjem!
   De tre af dem fik jeg heldigvis gratis, men jeg havde ikke helt planlagt at skulle købe 11 bøger, men sådan er det nok, når man er på messe og der er så mange gode tilbud. Der er jo noget helt specielt ved at kunne få bøgerne signeret af forfatteren så man bliver nødt til at nytte sig af det når man får chancen :P

   Slet
  3. Ja, de tkunne jeg elvende forestille mig!

   Men ja, det er let at blive revet med af messestemningen. Og også herligt med fine signeringer :)

   Slet
 4. Årh, sikke en skøn bogpakke. Er helt vild med udgaven af 'The Jungle Book!' Jeg modtog selv 'The Nightingale' af Kristin Hannah med posten i går. Den er så fin i hardback udgaven. Jeg kan slet ikke vente med at gå i gang med den, da den lyder virkeligt interessant og har fået utroligt gode anmeldelser! (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også ellevild med den. Det er så imponerende, hvor spækket med detaljer den er!

   Og det lyder skønt med 'The Nightingale'. Jeg så faktisk en fantastisk videoanmeldelse af den fra en af mine yndlingsbooktubers her den anden dag. Jeg tror, den er vildt god!

   Slet
 5. Sikke en masse fine bøger! Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om "The Bronze Horseman" :-) Det lyder som en bog for mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var ægte lykkepost!

   'The Bronze Horseman' er jeg ved at læse nu. Og jeg er virkelig hooked. Den er meget medrivende!

   Slet
 6. Sikke en fin og misundelsesværdi stak!
  Jeg var forbi Arnold Busck i dag og faldt tilfældigvis over Stardust af Neil Gaiman, som jeg har hørt så meget om, men aldrig har fået læst. Så den røg spontant med mig hjem og jeg glæder mig til at komme i gang :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er herligt!

   Og sikke et godt fund. Det er simpelthen den skønneste bog. Og afgjort værd at glæde sig til!

   Slet
 7. Altid dejligt med en bogpakke - især når det er bøger, man har glædet sig ekstra meget til! Jeg går pt. og venter på en pakke, der blandt andet indeholder Good Wives og I Capture the Castle - begge bøger, der sandsynligvis vil indgå i min bogstak til Read-a-thon om nogle uger :-)

  God søndag!


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis. Det er noget nær det bedste!

   Og åh, det lyder herligt. Det er jo nogle af mine uovertrufne yndlingsbøger, du nævner her! Fantastisk :)

   Slet
 8. Ahh, jeg var slet ikke klar over at penguin havde udgivet nye clothbound-udgaver - må straks ind og se mere på hjemmesiden! Tak for en fin video :)

  Marie
  https://www.youtube.com/channel/UCfo9EnXJ_Yo2lrt24zIvV0Q

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har de nemlig, og der er så mange fine iblandt!

   Og tak for de søde ord :)

   Slet
 9. Der findes ikke nogle bedre pakker end bogpakker. Skikke nogle fine og skønne bøger, som du har fået købt hjem;-)
  Jeg skal på posthuset i morgen, hvor to pakker venter på at blive hentet. Jeg har også bestilt nye bøger til readathon plus lidt ekstra. Jeg har blandt andet købt "Women and fiction" af Susan Cahill, "The Postcard" af Leah Fleming og "Little women" Louisa May Alcott i den nye udgave fra Alma Books Ltd, men den kommer først d. 12-5. Glæder mig til at hente pakken i morgen:-) Dejligt med din fine vidio!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør der nemlig ikke! Jeg jubler stadig :)

   Og det lyder virkelig herligt. 'Little Women' er så smuk i næsten samtlige udgaver :)

   Slet
 10. Ej nogle fine bøger du har fået! Håber virkelig du kan lide the Bronze Horseman! Jeg eeeelsker den! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ved at læse den og er helt hooked. Næsten for hooked. Bogen stjæler al min opmærksomhed :)

   Slet
  2. Jeg kender det! Jeg har læst den et par gange, og hver gang sad jeg begravet i den bog fra morgen til aften. :-P Den er fantastisk!

   Slet
  3. Oh yes! Den er ret fin. Brød mig dog ikke så meget om anden halvdel som første. Men stadig. Sikke en læseoplevelse!

   Slet
 11. Jeg har også modtaget en lille bog pakker fra Saxo. Den indeholdte lidt en anden genre end dine smukke bøger, men bøger som jeg virkelig glæder mig til at læse. Det er "livets opskrift" af Sisse fisker og "hverdags glamour# af Emily salomon.
  Derudover var jeg et smut i Arnold busck og fik to bøger med hjem fra bogudsalg, nemlig den skønne "eat,pray,love" af Gilbert og "De glemte minders kort" af Kim Fay. Samtidig røg der 3 andre bøger med i kurven' "Arven", "Jordemoderen fra Hope river" og "Orkideens hemmelighed". Og min søn på 4 skulle have "olafs første sommerdag" med hjem 😀 Så det er også blevet til en hel del bogkøb her på bare en uge 😁

  SvarSlet
  Svar
  1. Fantastiske bogkøb – og mange! Hvor er det herligt!

   Jeg gad faktisk også virkelig godt at få fingrene i 'Hverdagsglamour'. Jeg elsker jo Emilys blog!

   Slet
 12. Jeg har fået købt Peter Plys,Charlotte's Web, mumitrolden bog 2 i samlingen og Som stjernerne står.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, sikke fine bøger! Jeg elsker hver og en :)

   Slet
 13. Sikke en skøn bogpakke! Udgaven af 'Junglebogen' er simpelthen bare SÅ fin!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig så himmelfin! Alle de detaljer. Åh, altså.

   Slet
 14. ÅH så mange skønne bøger!
  Jeg er enormt spændt på, hvad du synes om "The Bronze Horseman" - jeg har kendt til bogen i et par år nu, men har simpelthen ikke kunne vurdere, om jeg skal læse den eller ej :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg knuselsker også hver og en!

   Jeg er netop ved at læse 'The Bronze Horseman' nu – og jeg er så hooked!

   Slet
  2. It is! Jeg tror, du vil kunne lide den :)

   Slet
 15. Sikke nogle fantastiske bøger, jeg kan virkelig godt forstå din begejstring! :)

  Jeg gjorde en masse skønne bogkøb, da jeg de sidste par uger har været på ferie i USA - Barnes & Noble's Leatherbound Classics koster jo nærmest ingenting derovre og de har det mest fantastiske udvalg. På vej hjem var min kuffert dog ikke kommet med det rigtige fly, så da den endelig dukkede op igår, var det næsten som at få nye bøger endnu engang :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også så glad for hver og en.

   Åh, det lyder herligt! Jeg tror slet ikke, jeg ville kunne kontrollere mig selv i en B&N. Er det ikke noget nær boghimlen?

   Slet
  2. Det er det absolut, og jeg havde også meget svært ved at kontrollere mig selv derinde - tanken om begrænset kuffertplads lægger dog en helt naturlig dæmper på vanviddet :D

   Slet
  3. Helt sikkert! Bogindkøb fører overraskende hurtigt til overvægt i kufferten :b

   Slet
 16. Hej Rikke :-)
  Hvilke sider bruger du primært, når du bestiller bøger på nettet? Elsker din blog! Bliver altid inspireret til at kate mig ud i et nyt læseeventyr, når jeg læser med herinde. Hav en skøn dag <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sofie –

   Åh, lige for tiden bruger jeg mest saxo, book depository og, sommetider, Folio Societys hjemmeside også :)

   Og tusind tak! Det var dog det sødeste!

   Slet