lørdag den 26. marts 2016

Blogrefleksioner & spørgerunde

Fødselsdage har meget til fælles med nytårsaftener. Begge er dage, som indeholder en erkendelse af, at endnu et år er gået, og begge er dage der forlader mig en trang til at evaluere og reflektere. En undskyldning for at mærke efter og tænke over, om tingene virkelig er, som man vil have dem. Det er en naturlig pauseknap.
Og derfor har jeg på det seneste grublet lidt over bloggen og dens tilstand. Eller stilstand, kan man godt sige. For selvom jeg elsker min blog, har den ikke forandret sig så meget i løbet af de sidste tre år – selvom jeg selv har. Til dels, fordi jeg holder af den, som den er. Men til dels også, fordi jeg ikke har haft så meget tid til nye koncepter og himmelfarende idéer. Bloggen har fulgt den samme formular i lang tid nu. Og why fix it if it ain't broke?

Men jeg har ombestemt mig igen. Jeg vil gerne ommøblere lidt på mit papirsslot; tilføje et nyt design, ændre på mine boganmeldelser, gentænke tema-tirsdag, og gøre det en smule lettere og mere uformelt for mig selv. Jeg har ikke så meget tid, som jeg havde engang, og jeg tror, bloggen snart vil falde ind i en ny rytme. Hidtil har jeg stræbt efter (og fejlet i) at skrive seks indlæg om ugen. Mit nye gennemsnitstal vil højst sandsynligt lande på fire. Til gengæld vil jeg også gøre plads til de mere konceptløse indfald; en skør post med mindre end fem linjer i ny og næ og måske også indlæg udelukkende bestående af billeder, hvis jeg bare er i humør til at vise en fin bogdetalje eller tippe om en sjov sideopsætning. 
Det lyder altsammen voldsomt og drastisk – men det bliver det nok slet ikke. Forandringer kommer altid indefra, og i første omgang handler det i virkeligheden nok bare om, hvordan jeg har det med bloggen og ikke så meget om, hvordan bloggen er. Det er ikke sikkert, I overhovedet vil kunne se konceptforandringen. Men det kommer til at hjælpe mig uendeligt.

Samtidig er jeg også kommet i tanke om, at det snart er 2 år siden, jeg havde min sidste spørgerunde. Og derfor vil jeg gerne indbyde til en ny. Jeg svarer gerne på spørgsmål om alt mellem himmel og jord; lige fra mit hverdagsliv i Odense til mit studie, mit job, mine læsevaner, yndlingsforfattere, yndlingsfarver eller yndlingsfilm – så sig endelig til. Jeg svarer gerne på stort og småt, skørt og godt. Skriv blot eventuelle spørgsmål i kommentarfeltet, og så samler jeg op og vender tilbage med svar i løbet af en måneds tid.

Jeg lukker spørgerunde den 26. april. Og det er selvfølgelig helt tilladt at være benytte anonymitets-funktionen i kommentarfeltet, hvis man gerne vil stille et anonymt spørgsmål. 

39 kommentarer:

 1. Det lyder som sådan en fin idé. Jeg har altid elsket, at du næsten uden undtagelse, har skrevet lange og teksttunge indlæg og anmeldelser, hvor du virkelig går i dybden. Det er en fornøjelse at læse dine ord! <3 (også i kortere format). Men jeg forstår godt ændringen, og jeg tror, det er så vigtigt, at man gør det, som føles rigtigt, for det er da uden tvivl på den måde, man skaber det mest spændende sted - både for en selv, men også for ens læsere :-)

  Jeg kan vist ikke komme på et spørgsmål... I stedet tænkte jeg på om du, når du besvarer de spørgsmål du får, vil fortælle hvilken bog, som ligger på dit natbord på det tidspunkt og måske tippe om den bedste bog at læse før sengetid.

  SvarSlet
 2. Hvor foretrækker du at købe dine bøger?

  Og hvor finder du nogen af alle de læderindbundende skønheder? :)

  SvarSlet
 3. Hej søde dig,
  Som kommende SDU'er, vil jeg gerne spørger lidt ind til dit Odense. Hvordan er byen? Hvor skal man bo? Hvor skal man spise? :-)
  Tak for en dejlig blog.
  Knus Caroline

  SvarSlet
 4. Her i påskeferien kom jeg tilfældigt forbi din blog, og den har allerede sat sine spor i mig.

  I en hektisk hverdag, hvor nærvær og stille stunder er noget, man skal tage og finde, der inviterer din blog til at drømme sig væk i bøgernes mange verdener.
  Tak, fordi du genoplivede læsehesten og satte skub i en spirrende genforening med tykke bøger, der opsluger hele ens tilværelse.

  Mit spørgsmål tror jeg, at jeg får stillet ved at jeg blot fortsætter med at følge dig: en masse inspiration og lister over bøger, der bare MÅ læses :)

  SvarSlet
 5. Hei Rikke! Årsaken til at eg begynte å lese bloggen din var for dei nydelege bileta dine. I den forbindelse lurer eg på hvilket kamera du bruker til bilete og video, og kven som tar bileta?

  SvarSlet
 6. Det lyder som en helt fin idé til en ændring af bloggen. Jeg vil i hvert fald se frem til både lange og korte indlæg samt indlæg kun med billeder. For uanset hvad er jeg sikker på, at det nok skal blive godt :)

  Hvilke bøger glæder du dig mest til at skulle læse højt for dine fremtidige børn, og hvilke bøger (specifikke titler - og altså ikke 'bare' genrer) håber du på, de selv vil have lyst til at læse en dag? :)

  SvarSlet
 7. Hvad er det helt præcis dit job består i? :D

  SvarSlet
 8. Hej Rikke. Tillykke med bloggen. Hermed et par spørgsmål til dig :)

  Har du nogle hemmeligheder om bøger som du ikke har delt med dine læsere? (Fx. Er der en af dine læderindbundne skønheder fra Barnes and Noble som du aldrig har fået læst/faktisk slet ikke kunne lide efter at have læst den? Eller har du nogensinde levet af havregrød i en halv måned for at få råd til en flot bog mens du var på SU?)

  Har du nogle læse guilty-pleasures?

  Har du planer om at blive i Odense eller planer om at flytte et andet sted hen i nærmere fremtid?

  SvarSlet
 9. Hvad er din yndlingsfilm?

  SvarSlet
 10. Kære Rikke
  tusind tak for en varm og god bogblog, der altid bugner med inspiration. Jeg har længe ventet på en spørgerunde, for der er flere ting, jeg har tænkt lidt på :)

  Hvilken karakter fra en bog minder mest om dig selv?
  Hvad er den smukkeste bog du ejer?
  Hvad synes du er den bedste bog at give i gave?

  Må vi se flere billeder fra din nye lejlighed? Er den stadig i Odense?

  Hvad er dine fremtidsplaner? Børn? Hus? Bryllyp?

  SvarSlet
 11. Hej Rikke
  Jeg synes, at det lyder spændende med ændringer på bloggen, og jeg glæder mig til at følge med i dine fremtidige indlæg. Det vigtigste er, at det er et projekt, som du selv finder glæde i, og som ikke bliver et irritationsmoment, fordi tiden dertil er svær(ere) at finde.
  Det er netop tid, som mit spørgsmål berører, for jeg vil gerne vide, hvor mange timer, som du nogenlunde sætter af til din blog på ugentlig basis?
  Derudover vil jeg høre, om du nogensinde har overvejet at flytte bloggen til dit eget domæne, så at du selv har kontrol over den og dens indhold?

  :)

  SvarSlet
 12. Blogger du om alle de bøger, du læser (der er sikkert forskel på fritidslæsning vs. arbejdslæsning)?
  Hvor mange bøger læser du om måneden?
  Læser du mange bøger ifbm. dit job? Er du med til at finde potientielle bøger, der skal oversættes og udgives på dansk?

  SvarSlet
 13. Jeg er meget glad for dine lange og gennemførte indlæg. Men så længe du ikke har tænkt dig at sløjfe dem helt, så tror jeg bestemt også at kortere indlæg vil gøre mig glad :)
  Flere videoblogs vil være ret så fantastisk - men det er selvfølgelig mere tidskrævende for dig, så det er formodentlig ikke en mulighed :) Men jeg ville altså lige nævne det alligevel, haha.

  Oooog så har jeg lidt spørgsmål:
  Hvilken mascara bruger du?
  Hvad er det præcist dit arbejde går ud på?
  Har du nogle hobbyer (udover at læse), fx. at strikke, brodere, lave togbaner, hvad som helst?

  SvarSlet
 14. Drømmer du om selv at skrive og udgive en bog? Hvad skal det i så fald være for én? Gemmer du måske allerede på et udkast? :-)

  SvarSlet
 15. Hvordan reagerer du hvis man ser dig på gaden og hilser på dig? Og kunne du finde på at blive venner med en læser, der ikke har en bogblog eller som nødvendigvis ikke er "kendt" på internettet når det omhandler bøger?

  SvarSlet
 16. Du har nævnt at du læser hurtigt, og mængden af anmeldelser tyder også på det, men hvor hurtigt læser du egentlig? Jeg ved godt, at det også afhænger af interesse, sprog, emne osv., men kan du komme en form for overslag?

  SvarSlet
 17. Kunne du laget et innlegg hvor du viser alle Little Women-bøkene du har? :-)

  SvarSlet
 18. Hvilken karakter identificerer du dig mest med?
  Hvor befinder dit yndlingslæsested sig?
  Hvilken bog ville du ønske, at alle havde læst?
  Er du typen, der kan finde på at kommentere, hvis en fremmed i bussen fx læser en af dine yndlingsbøger?

  SvarSlet
 19. Hvilken sang beskriver din yndlingsbog allerbedst?

  SvarSlet
 20. Må man få en housetour på en video eller et par billeder af, hvordan du bor - det ser altid så vældig fint ud, af hvad man lige kan spotte i baggrunden.. :-)

  SvarSlet
 21. Vil du vise din lejlighed frem - hvordan du bor? :)

  SvarSlet
 22. Jeg kan sagtens forstå dit behov for at lave nogle ændringer, så bloggen bliver tilpasset din hverdag, nu hvor du har et rigtigt voksenarbejde :D De indlægsændringer, du går og pusler med, lyder meget som nogle af de indlæg, Alice fra The Book Castle også laver, og dem elsker jeg! Jeg er sikker på, det kun kan blive godt! :D

  Jeg har også nogle få spørgsmål:
  - Hvilke bøger, der endnu ikke er filmatiserede, drømmer du om at se på det store lærred?
  - Hvis du ikke kunne arbejde med det, du gør lige nu, hvad ville du så lave?
  - Hvilke blogs elsker du selv at følge (det behøver ikke at være bogrelaterede)?

  SvarSlet
 23. Efter din anmeldelse af "Northern Lights" har jeg tænkt over, hvad dit forhold er til religion? Er du for eksempel medlem af folkekirken? Jeg er klar over, at det kan være et ømt emne for nogle, og hvis det er for personligt, springer du det selvfølgelig bare over :)

  Kunne du finde på at fri til din kæreste, eller er du mere traditionel på det område? Og hvis I en dag skal giftes, skal det så ske i en kirke?

  Hvad siger din familie til, at din blog er blevet så populær? Læser de også med?

  Hvad ville I kalde jeres kat, hvis du og din kæreste havde en?

  Nævn den værste bog, du nogensinde har læst.

  Hvor vil du gerne rejse hen på din næste ferie?

  SvarSlet
 24. Har dine læsevaner eller -præferencer ændret sig, efter du har fået et arbejde, hvor du skal beskæftige dig meget med kærlighedsromaner? Jeg synes tit, jeg ser opslag om bøger på LOVEBOOKS' Instagram og Facebook-side, som jeg ikke lige havde forestillet mig, du ville synes om :)

  SvarSlet
 25. Er der en forfatter, hvis værker du ikke kan lide?
  Hvor meget tid bruger du på at læse i hverdagen?
  Hvor mange bøger ejer du, kun for udseendets skyld?
  Hvilken bog har været den største skuffelse?
  Hvis du fik muligheden for at møde en forfattere, som ikke lever længere, hvilken ville du så møde?
  Læser du mere eller mindre efter du har fået bloggen?
  Er der noget bestemt du savner fra barndommen?

  SvarSlet
 26. Hvor mange bøger ejer du? :)

  SvarSlet
 27. Hvilket forlag laver, efter din mening, de smukkest indbundne, danske bøger? 😊😊

  SvarSlet
 28. Det er godt nok også imponerende med 6 blogindlæg om ugen!

  Her er mit spørgsmål: er der dage, hvor du ikke er i humør til at blogge, selvom du havde planlagt, at du skulle blogge? Blogger du nogen gange af 'pligt' eller er det altid lyst-betonet?

  SvarSlet
 29. Øj, elsker venindebog!

  Hvis du kunne få et ti-turskort til hvad som helst, hvad ville du så vælge?

  Hvis en valgfri kendis skulle læse godnateventyr op for dig, hvem valgte du så? Og hvilken fortælling, ville du tildele vedkommende?

  Hvad står der på menuen, når du vender næsen mod barndomshjemmet, hvis mor/far vil forkæle dig med en nostalgi-hitter på middagsbordet?

  Hvis du skulle nævne tre Disney figurer der vil være din: "ven, fjende og elsker" - hvem vælger du så? Og hvorfor?

  Hvis du måtte bestille en anonym øre-flyvespark til nogle, hvem skulle så have et?

  Kan du slikke dig selv på albuen?

  - Anne

  SvarSlet
 30. Er der bøger du vælger ikke at færdiggøre? Og hvorfor? kan du evt. give et eksempel på en bog du er begyndt, men så ikke har afsluttet - hvis der da er nogen? :-)

  SvarSlet
 31. Hvor mange penge bruger du på bøger om måneden?

  SvarSlet
 32. Jeg vil måske gerne høre lidt om, hvordan du fik din praktik plads? Da jeg selv har tænkt mig at søge praktik på min kandidat :)

  SvarSlet
 33. Har du et yndlingsord?
  Hvad ville du være, da du var barn?
  Hvilken af dine bøger er den dyreste og den billigste?
  Har du overvejet at starte en YouTube-kanal?

  SvarSlet
 34. Har du nogensinde overvejet at købe vitrineskabe i stedet for reoler til dine bøger, så at de bliver mere beskyttet mod støv?

  SvarSlet
 35. Hvad siger du til at Barnes and Noble "re-designer" deres bøger – kunne du finde på at købe nogle af dem? Jeg kan nemlig se, at der kommer endnu en samlet Austen (eller også er den udkommet!) :)

  SvarSlet
 36. Kan du nogengange føle dig overvældet af de bøger, som du har købt men ikke har fået læst? Kan dine ulæste bøger give dig "stres", fordi du burde/ville men kan ikke læse dem lige nu?

  SvarSlet
 37. Hvordan opstod jeres bogklub? Kendte I hinanden? Hvor meget tid bruger I nu?

  Tak for en inspirerende blog :-)

  SvarSlet
 38. Hvilket kamera bruger du?
  Havde du andre navne i tankerne, da du startede Paperback Castles? :)

  SvarSlet
 39. Hvor er du opvokset? Jeg synes ikke, du har en tydelig dialekt, der afslører det :-b

  SvarSlet