lørdag den 22. oktober 2016

Read-a-Thon - En minutiøs opdatering (#8)

I dag har jeg tænkt mig at læse hele dagen væk. Det er i sig selv ikke noget usædvanligt, men dette er en hel særlig anledning. I dag er nemlig dagen for det halvårlige Dewey's Read-a-Thon, som indebærer 24 timers læsning. 24 timer i selskab med bøger, te, tæpper og online læsere. Findes der noget bedre?
I dette indlæg vil jeg løbende tilføje opdateringer og tanker om mit læsedøgn. Tilføjelser af billeder og ord vil ske gradvist, og på den måde vi indlægget være under konstant opbygning. Alternativt kan I også følge med i dagens læseeventyr på Twitter og Instagram
Jeg håber, at I alle får en vidunderlig lørdag – og hvis du også er en del af dagens læsefællesskab, ser jeg frem til også at følge dine læseeventyr.

Kl. 13.45 – Normalt plejer jeg at sove længe på dage som denne; det er rart at forberede sig til de kommende 24 timers marathonlæsning med en god nats søvn. Det skete bare ikke i dag. I stedet vågnede jeg klokken 6 i morges, og jeg har forsøgt at fordrive ventetiden lige siden.
Men nu nærmer viserne på uret sig. Om lidt er det læsetid, hyggetid og snakketid. Jeg glæder mig, og nu venter jeg bare på, de sidste minutter forsvinder.

Kl. 14.00 – Starskuddet har lydt, og efterårets læsedøgn er endelig gået i gang. Jeg har anrettet mig et lille (og meget upraktisk) læsehjørne foran min vindueskarm, hvor jeg slubrer te og nyder det sjældne solskin. Den første bog der skal gøre mig selskab er "Lydia" af Natasha Farrant, som jeg synkronlæser med Anne Nikoline. Det virker allerede som den bedst tænkelige start.

Kl. 15.18 – Den første time er gået, og jeg er næsten halvvejs i min første bog. Siderne i "Lydia" vender nærmest sig selv, imens Lydia lystigt genfortæller sin version "Pride and Prejudice" i dagbogsform. Det er altid lidt sjovt, når en velkendt historie bliver udforsket fra en ny synsvinkel – selvom jeg må indrømme, Farrant endnu ikke har tilføjet noget uddybende til Lydias karakter. Det er dog sjovt alligevel, og bogen er en ganske let start på læsedagen.

Kl. 16.59 – Jeg har netop færdiglæst "Lydia", som endte med at overraske mig lidt. Farrant skubbede Lydias historie i en helt anden retning og opfandt nye karakterer undervejs. Resultatet var lidt sært – en tragikomisk historie, der på sin vis var underholdende nok, men som på ingen måde gav mig mere forståelse for Lydia. Hun var – hele bogen igennem – den samme eventyrlystne teenager som i "Pride and Prejudice".
Nu vil jeg klikke rundt på blogs og på Instagram-hashtags, før jeg begynder læsningen af Jack Londons "Call of the Wild". Den glæder jeg mig virkelig til.

Kl. 18.22 – "The Call of the Wild" var en mærkværdig læseoplevelse. På en måde var den alt det, jeg havde forventet; en slags "Black Beauty" bare med en hund i stedet for en hest, og samtidig var den også noget helt andet og fremmedartet. Den var meget moralistisk på en eller anden måde; stærkt insisterende på, at dyr skal leve i naturen og ikke under falsk ejerskab. Ganske interessant – men underholdende? Det ved jeg ikke.
Inden jeg griber den næste bog i bunken, vil jeg spise noget aftensmad med Nico. Tiden er gået så stærkt.

Kl. 19.05 – Mørket har sænket sig, og duften af risengrød spreder sig i lejligheden. Ah. Jeg hygger mig og nyder en lille læsepause, inden det bliver tid til den næste bog i stakken.

Kl. 20.17 – Jeg er nu halvvejs i "Monster" af Patrick Ness, og jeg aner virkelig ikke, hvad jeg skal mene. Jeg venter hele tiden på et plottwist, en erkendelse eller en-eller-anden dybsindig symbolik. Er det ikke altid den største fare ved at læse hypede bøger?

Kl. 20.52 – Okay, "Monster" var rørende. Også selvom den ikke var overraskende. Det er en fin historie om tab, sorg og om accept, pakket ind i simpel eventyrslogik. Havde jeg været i det rette humør, kunne jeg sikkert være blevet rørt til tårer. Som det er nu, slap jeg med en klump i halsen og lidt stof til eftertanke.

Kl. 21.31 – Jeg har tændt stearinlys, Nico har lavet varm chokolade og fyldt slikskålen, og efter en lille omgang blogklikkeri er jeg klar til dagens fjerde bog. Jeg er i humør til noget kort, og derfor er Penguins famøse Black Classics det oplagte valg.
Lige om lidt påbegynder jeg "Olalla" af Robert Louis Stevenson, som skulle være en gotisk fortælling – perfekt til det tidlige oktobermørke!

Kl. 22.06 – I hvad der næsten virker som en ny readathon-rekord, er jeg allerede træt. Mine øjenlåg er blevet tunget, og jeg har skiftet mit tæppe ud med min tunge vinterdyne. Jeg kan ikke finde hoved og hale i "Olalla" og bliver ved med at genlæse de samme sætninger. Derfor har jeg lagt Stevenson til side for en stund og fundet "The Marvelous Land of Oz" frem i stedet. Lykkedes det heller ikke med den, må det være tegn på, at jeg skal sove snart.

Kl. 04.41 – Jeg faldt i søvn (selvfølgelig, fristes man til at sige). Jeg er netop vågnet og har sat noget vand over til te. Om lidt vil jeg sætte mig til rette igen med en kop pebermyntete og "The Marvelous Land of Oz", som jeg knap nok fik taget hul på, før jeg faldt i søvn. Men først skal jeg lige på rundtur i bogbloggerland.

Kl. 05.31 – Et klik førte til et andet, og nu sidder jeg her, først en time efter, og er læseklar. Men først skal jeg lave endnu en kop te.

Kl. 06.47 – Åh, hvor jeg elsker at læse i morgenmørket. Her er helt stille, og jeg kryber sammen i lænestolen med vinterdyne og morgenhår. Jeg har ro i kroppen og en kop te i hånden. Alting er, som det skal være.
Jeg har i øvrigt lige færdiglæst "The Marvelous Land of Oz", og det var en skøn historie. Oz-universet er så kulørt, hurlumhejhektisk og absurd. Det er en fryd at være tilbage, og jeg tager straks hul på den næste historie i rækken, "Ozma of Oz".

Kl. 07.24 – Har I nogensinde set den anden Oz-film? Den hvor Dorothy er indlagt på en galeanstalt og på en eller anden måde kommer til Oz derfra? Jeg ved, mange hader filmen – men åh, hvor jeg elskede den som barn. Jeg husker især en scene med en smuk kvinde, der havde et helt rum fyldt med afskårne hoveder, så hun kunne skifte ansigt, når hun havde lyst.
Jeg havde faktisk helt glemt, hvor højt jeg elskede den film. Lige indtil nu, hvor jeg stødte på scenen med de afskårne hoveder i "Ozma of Oz". Det er åbenbart der, filmscenen stammer fra. Det er altså pudsigt med sådan et barndomsminde, der pludselig popper op igen.

Kl. 07.57 – "Ozma of Oz" er stadig herlig læsning. Men jeg tror, jeg vil tage en hurtig pause fra læseriet og smutte ned i byen for at hente lidt morgenmad. Solen står vist også snart op.

Kl. 10.22 – Jeg er lige kommet hjem fra en gåtur, der blev lidt længere end først antaget. Himlen var bare så klar og luften så efterårssprød, at jeg fik lyst til at trave lidt rundt mellem de gule træer og nøgne grene. Jeg har virkelig fået efterårskuller.
Nu sidder jeg og tygger lidt i en rosinbolle, imens jeg klikker rundt på forskellige blogs. Nico sover endnu, så her er helt morgenstille.

Kl. 11.16 – Oz-eventyret fortsætter. Jeg har lige færdiglæst "Ozma of Oz", og vil nu drage videre til "Dorothy and the Wizard in Oz". Det er virkelig hyggelig, nostalgisk og sød læsning. Og så passer det perfekt til mit koncentrationsniveau lige nu.

Kl. 12.05 – Der er nu kun to timer tilbage af efterårets læsedøgn. Og hvor har det været hyggeligt. Jeg er nået til den femte (og sidste i min samling) Oz-bog, "The Road to Oz" og planlægger at bruge de sidste to timer med den. Det er nemlig godt selskab.

Kl. 12.32 – Nico er lige stået op og vimser rundt i køkkenet for både at lave kaffe og kakao. Morgenstilheden er brudt, og jeg nyder atter at have lidt selskab.

Kl. 13.48 – Læsedøgnet er ved at nå sin ende, og jeg har netop vendt sidste side i "The Road to Oz", som var en virkelig fin slutning på dagens Oz-eventyr. Så vidt jeg ved er der hele 14 bøger i serien – men for nu er jeg glad for at have læst de første fem. Måske vender jeg tilbage en dag. Det er virkelig hjertevarm læsning.

Kl. 14.00 – Klokken har slået tolv, og de 24 timer er gået. Det har været 24 skønne timer tilbragt med gode bøger og fyldt med små sludre på Instagram og Twitter, i Facebook-grupper og på danske bogblogs. Det er så sjovt, når læsningen bliver social på den her måde. Når bøgerne bringer folk sammen. Jeg siger inderligt tak for denne gang – og sender luftkys til alle mine medlæsere, der har heppet mig gennem dagen og gjort det hele så meget hyggeligere med små kommentarer og boganbefalinger undervejs.
Denne gang har jeg læst 1436 sider, hvilket (næsten) er hele min læsestak. Jeg ofrede nemlig de to Penguin-noveller til fordel for 7 timers søvn, hvilket på sin vis var en ganske fin byttehandel. Nu sidder jeg bare og overvejer, om jeg skal fortsætte læsningen og snuppe de to Penguin-bøger med det samme. Jeg er nemlig ikke helt klar til at slippe læsningen endnu.

131 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tak, i lige måde! Jeg håber, du er kommet godt fra start – med en god bog :)

   Slet
 2. God fornøjelse! Det bliver så hyggeligt at følge din læsning 😊

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde, Amanda! Jeg håber, du er kommet godt fra start!

   Slet
  2. Det synes jeg, at jeg er!
   Det ser også ud til, at du er kommet godt igang :-)

   Slet
  3. Herligt! Jeg har netop færdiggjort første bog og skal videre til den næste i stakken. Alle de sociale medier stjæler bare også lige en del tid undervejs. Det er altid svært at finde den helt rigtige balance mellem læse-delen og online-delen, synes jeg. Men hyggeligt er det!

   Slet
  4. Du har fuldstændig ret! Jeg har dog lige været væk et par timer helt fordybet i min bog, som jeg færdiggjorde for lidt siden. Nu er der mad pause :)

   Slet
  5. Madpause er også herligt – og faktisk forsvinder tiden vildt hurtigt. Jeg blev helt paf, da jeg så, det var langt over madtid :)

   Slet
 3. Jeg tror, jeg siger det stort set hver gang, men jeg synes altså simpelthen, det er så hyggeligt, at dig og Anne Nikoline altid fælleslæser en bog. Rigtig god læselyst :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også smadderhyggeligt. Det er godt med traditioner på den måde! :') Også god læselyst til dig!

   Slet
  2. Åh, risengrød! Jeg kan nærmest dufte det nu ;) Jeg er forresten enig i, at tiden går stærkt. Men det gør den jo altid, når man har det sjovt :)

   Slet
  3. Det dufter også fantastisk. Af vinter og af hygge :'D Det perfekte oktobervalg, haps!

   Og det har du helt ret i! Det er kun en rar ting :)

   Slet
  4. Ja! Jeg må helt sikkert snart få lavet en omgang selv :D

   Er du mon stadig i gang? Eller overgav du dig til søvnen? Hvis det er tilfældet, så håber jeg, du sover rigtig godt :)

   Slet
  5. Jeg overgav mig helt og holdent. Åh, hvor blev jeg træt. Og når man ikke kan koncentrere sig om ordene på siden, bliver det også hurtigt ligegyldigt! Læser du stadig? Eller har du også overgivet dig til drømmeland?

   Slet
  6. Ja, når man pludselig skal til at læse det samme flere gange, før det giver mening. Så kan man lige så godt stoppe. Jeg lagde mig til at sove omkring kl. 3, så dagen i dag ikke ville alt for ødelagt af træthed :)

   Hvor lyder det altså ret perfekt med en morgen gåtur i efteråret. Det regner i Aalborg, men jeg tror måske alligevel, jeg vil trække i regntøjet og gå en tur, når readathonet er ovre. Det virker ret passende efter at have siddet ned og læst så længe :)

   Slet
  7. Ja, lige præcis. Jeg skal jo også på arbejde i morgen, og der er jo flere ting, der skal nås inden da. Det er ikke helt så let for mig mere at sove hele søndagen væk :)

   Og det var virkelig perfekt! Regnen kom først senere her, så jeg nød lige en gåtur i alle de gule og røde farver inden da :)

   Tak for et skønt readathon, Simone!

   Slet
 4. Hvor lyder det bare hyggeligt! God læselyst :D

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde! Nu er det blevet gråvejr i Odense, og jeg kan for alvor putte lidt og finde tæppet frem. Jeg håber på regn snart. Lyden af regnvejr er bare den bedste læselyd, ikke?

   Slet
 5. God læsedag, og elsker at du har dit obligatoriske Disney Frozen krus med som tilbehør :)

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde, søde Michelle! Og ja, haha! Det er helt uundværligt. Jeg tror faktisk, jeg altid ender med at bruge det, fordi det er så stort. Så skal jeg ikke rende ud i køkkenet og koge vand så tit :'p

   Senere pønser jeg på at fylde det med varm chokolade med flødeskum – 110% inspireret af dig!

   Slet
  2. Hehe, ja jeg har endnu ikke fået min varme chokolade endnu, til gengæld fik jeg rigelig chokoladekage hjemme hos mor til aften, så jeg er godt provianteret på chokolade for i aften. Tror jeg gemmer den varme chokolade til i morgen, måske en dejlig varm morgendrik til at skubbe mig igang igen. For der går nok heller ikke længe inden jeg skal have lidt søvn.

   Slet
  3. Åh, chokoladekage! Hvor fantastisk. Det kunne jeg faktisk sagtens spise lige nu..

   Og jeg håber, du er kommet godt i seng. Jeg kunne slet ikke fungere uden min søvn i dag, og det ødelægger også bare mandagen.

   Slet
  4. Jeg kan slet ikke fungere uden ordentlig søvn, der er en anden lille person der tager al min energi for tiden, og hvis jeg ikke får nok søvn - eller mad for den sags skyld ;) - så vil jeg slet ikke kunne hænge sammen.
   Har også lige fået morgenmad, og nu har jeg fundet lidt Harry Potter frem til at få mig i mål til kl 14. :)

   Slet
  5. Ja, selvfølgelig! Og det er jo også kun naturligt :')

   Og hvor hyggeligt! HP holder altid :)

   Slet
 6. Rigtig god fornøjelse, jeg glæder mig til at følge lidt med på sidelinjen i år. :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, søde Karin! Hvordan kan det være, du ikke er med i år? Det er ellers så hyggeligt!

   Slet
  2. Det er mega hyggeligt, men jeg kan ikke rigtig nå det i år, mest pga af ham på 6 måneder. :0)

   Slet
  3. Åh, ja selvfølgelig! Det er jo indlysende :) Jeg håber I har en god lørdag sammen, så :)

   Slet
 7. Hav nogle skønne timer :* Glæder mig til at følge med <3

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde, Stine! Det er så hyggeligt, at du også joiner <3

   Slet
  2. Åh, Jack London - endnu en af dem, man virkelig burde få læst! Den lyder virkelig god, synes jeg :*

   Slet
  3. Den er også god! Jeg er liiidt ambivalent, men altså. Det var en god børnebog. Og en meget anderledes en af slagsen! Meget barsk, faktisk.

   Slet
  4. Og den bliver så tit nævnt i andre værker - så er det rart at vide, hvad det egentlig er, de snakker om xD

   Jeg er også træt. Som i meget træt. Som i, at Martin har sendt mig ind til dynen og lovet, at han nok skal sætte bogmærke, hvis (læs: når) jeg falder i søvn midt i læsningen :'D

   Slet
  5. Jaaa! Jeg elsker at genkende de litterære referencer. Så føler man sig så dannet :'p

   Jeg faldt også virkelig hurtigt i søvn. Var så træt. Håber også du får en god nat <3

   Slet
  6. Åh, det er utroligt, hvad søvn kan gøre :D Jeg sidder klar til at fortsætte turen ind i den hemmelige have - håber du har en stille og dejlig morgen :*

   Slet
  7. Ja, fuldstændig! Det udøver jo mirakler!

   Jeg har netop færdiglæst den første ud af fire ventende Oz-historier. Den var sjov. Og absurd. Og helt tilpas i forhold til humør og koncentration. Børnebøger kan bare noget særligt, ikke?

   Slet
 8. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 9. Rigtig god læselyst, jeg følger også med på sidelinjen. Jeg glæder mig til at høre om "Lydia", har nemlig bestemt mig for selv at læse den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Pia! Jeg håber også, du har en skøn lørdag – læsning eller ej :-)

   "Lydia" er ret sjov indtil videre. Det er nærmest en genfortælling af "Pride and Prejudice" fra Lydias synsvinkel, og så fortalt i dagbogsform. Meget letlæselig, men ikke noget særligt som sådan. Men idéen er lidt sjov, synes jeg!

   Slet
 10. Åh, skønne bøger du har valgt, søde Rikke! <3
  Rigtig god læselyst og jeg glæder mig sådan til at følge med ved dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, søde Malene! Jeg håber, Oz kommer med lige så høj nostalgifaktor som Narnia. Det er jo lidt samme boldgade, ikke?

   Og i lige måde! Det bliver så hyggeligt!

   Slet
  2. Mon ikke den gør? <3
   Og åh, risengrød! Perfekt til det kølige vejr og den mørke himmel! <3

   Slet
  3. Det tænker jeg! :')

   Risengrød er fan-tas-tisk. Jeg håber også, du har fået lidt lækkert indenbords. Ens mave reagerer så pudsigt på alt det slik, synes jeg :'p

   Slet
  4. Det blev til lidt hjemmelavet pizza her - heller ikke helt ringe! <3
   Overraskende nok, har jeg ikke spist så meget slik endnu, men det fandens cola dér... Tror at jeg ligger med abstinenser på mandag! ;-)

   Det lader til at du får lidt tiltrængt søvn - håber det giver fornyet energi til et par timers læsning i morgen! <3

   Slet
  5. Bestemt ikke ringe! Haps, haps! Jeg holder mig endnu fra colaen, men har lige spist engelsk vingummi til morgenmad ... Man må godt, når det er readathon, ikk'?

   Jeg sov *så* godt. Men hvor er du sej, du har holdt dig vågen så længe! Hvilken bog tog du med dig i seng? :)

   Slet
  6. Man må alt, når det er readathon (det er i hvert fald mit mantra lige nu..). ;-)
   Jeg nuppede 'The Demigod Files med mig - så hyggelig læsning, når man har lidt trætte øjne.

   Håber du får nogle skønne læsetimer her til slut. <3

   Slet
  7. Det er et godt mantra, hæhæ!

   I lige måde <3 Det har været så hyggeligt!

   Slet
  8. Det har det bestemt! Jeg er heller ikke selv helt klar til at slippe bøgerne, men jeg tænker at frisk luft skal til først..

   Mange tak for denne gang, det har, som altid, været en fornøjelse at følge med hos dig! <3

   Slet
  9. Selv tak, det er altid så stjernehyggeligt <3

   Slet
 11. Sikke nogle smukke bøger, du har udvalgt! :-)
  Jeg glæder mig sådan til at følge med i dit døgn. Du formår altid at skabe den dejligste stemning med dine billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, tusind tak sødeste Ida. Jeg kan kun sige i lige måde. Det var så dejligt at opdage, du er med fra det engelske!

   Slet
  2. Ja, det var jo slet ikke meningen, jeg skulle være med, men så kunne jeg alligevel ikke lade være ;-)
   God fornøjelse med "Call of the Wild", jeg mener at huske at have hørt lidt blandede oplevelser af den, så jeg er spændt på, hvad du synes om den :-)

   Slet
  3. Jeg ved faktisk ikke helt, hvad jeg synes. Den var meget ... moralisende. Og lidt sær. Har du læst den? Jeg er lidt i vildrede.

   Og jeg kender godt det der med vaklen mellem, om man skal være med eller ej. Jeg troede faktisk også, jeg skulle springe over i år ... Men så kunne jeg ikke bære at gå glip af det alligevel. Selvom det ER meget at rive en hel weekend ud af kalenderen.

   Slet
  4. Jeg har ikke læst den nej, men jeg tror måske, det var Gitte der ikke var så glad for den? Og det har vist bidt sig fast i min hukommelse. Det er altid lidt svært med moraliserende bøger..
   Du har virkelig fået en læst en masse siden jeg sidst tjekkede ind :-) Det er dejligt at høre, at Monster var en god oplevelse, og jeg håber, du kan komme de tunge øjenlåg til livs ;-)

   Slet
  5. Ah, det kan godt passe! Den var nu også OK. Ikke helt som jeg havde forventet, men altså. Det er sjovt hvordan man skabe så mange forventninger til en bog, man ikke rigtig har læst.

   Og hvor er det dejligt, at du har fået læst løs. Jeg måtte opgive Dorothys Oz-eventyr og sove i stedet. Nøj, hvor bliver man træt!

   Slet
  6. Ja, og man kan endda også gøre det ved bøger, som man ved næsten ingenting om!

   Dine morgentimer lyder simpelthen så hyggelige med Oz, te, internetklikkeri og en tur til bageren (går jeg ud fra?)!
   Jeg må nok hellere også komme i gang igen :-)

   Slet
  7. Præcis! Jeg aner ikke, hvor det kommer fra. Sommetider er det lidt modarbejdende.

   Og ja, jeg har virkelig hygget mig. Jeg elsker de stille morgener. Det er guld værd. Især med en rosinbolle fra bageren også. Haps!

   Slet
  8. Bestemt!

   Det har virkelig været hyggeligt at følge med hos dig - som altid :-*
   God læsning, hvis du har valgt at fortsætte ;-)

   Slet
  9. I lige måde, søde Ida! Det var så herligt at følge dig, imens du læste 'Night Circus'. Sikke en skøn læselørdag :)

   Slet
 12. Det er simpelthen så hyggeligt med fælleslæsning! Jeg håber, dine sidste par timer har været i godt selskab med Lydia. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det helt sikkert! Og noget helt særligt :)

   Lydia var godt selskab. Ikke noget særligt, men meget rart med noget let at starte med. Det er måske en god taktik til fremover; så forsvinder de første timer som dug for solen :)

   Slet
  2. Ja, det er helt klart en god taktik! Du har i hvert fald fået læst en del allerede. Jeg synes, tiden forsvinder så hurtigt - og jeg er godt nok også ved at være træt. Jeg doper mig på sukker og bliver stædigt ved med at fastholde, at jeg ikke er træt. ;)

   Slet
  3. Hvordan gik det med trætheden? Jeg måtte kapitulere omkring klokken 22.. Kunne simpelthen ikke fokusere på bogstaverne længere – og hvad nytter det så?

   Slet
  4. Det har du helt ret i! Jeg holdt til omkring halv tre, før jeg lagde mig i seng, og så tror jeg, jeg nåede at læse en halv time derinde, inden jeg faldt i søvn.
   Oz-universet lyder så fantastisk! Jeg har altid gerne villet læse bøgerne, de lyder så magiske.

   Slet
  5. Så har du også holdt ud længe! Hvor er du god! :)

   Og ja, Oz-universet er virkelig noget for sig. Helt vildt absurd og fjollet, men også sødt og nostalgisk. Jeg er glad for endelig at være kommet i gang med fortsættelserne. Der er jo vist 14(?) bøger i alt. Pyh!

   Jeg håber, du er frisk igen og læser noget skønt :)

   Slet
  6. 14 bøger? Wow. Jeg er ikke så meget for serier, mest af alt fordi jeg hader at binde mig så lang tid til bøger... Det er lidt fjollet, for jeg kan jo bare stoppe med at læse serien, hvis jeg ikke synes om den, ikke?

   Helt frisk bliver jeg nok ikke - men så er det godt, jeg kan tage en lur senere. ;) Jeg håber, du har haft en god gåtur og fået en god omgang morgenmad. :D

   Slet
  7. Ja, det er noget af et commitment! Jeg tror heller aldrig, jeg får læst alle 14 ... Men sådan er der jo så meget :'b

   Og ja! En lur senere skal der til. Jeg har fået sneget mig til næsten 7 timers søvn, så jeg er som sådan frisk nok. Især efter en lang gåtur :)

   Slet
  8. Haha, ja, det har du helt ret i :D

   Jeg er imponeret over, at du får læst så meget på trods af søvn og gåtur - måske er det opskriften til mit næste readathon? :) Det har været så hyggeligt at følge med hos dig - jeg glæder mig til næste gang.

   Slet
  9. Jaaa, jeg havde simpelthen brug for pauser – ellers døde min koncentration helt. Og det duer jo ikke!

   Tak for et skønt læsedøgn. Det har været herligt at læse sammen med dig!

   Slet
 13. Sikke en god idé med fælleslæsning og det lyder som en fin og sjov første bog. :)
  Sidder selv med "Kvinden i toget" af Paula Hawkins, så desværre ikke er lige så spændende som håbet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig smadderhyggeligt – og "Lydia" var rigtig fin. Den var i hvert fald hurtigt læst, og det er jo også en kvalitet på en dag som denne.

   Sikke en skam, at bogen skuffer! Jeg har ellers hørt så meget godt – og at den skulle være ulideligt spændende. Jeg håber, du har meget bedre held med din næste bog – på en dag som i dag har man jo bare lyst til at læse derudaf af gode læseoplevelser.

   Slet
  2. Det er altid rart med bøger med lidt forskellige tykkelse. Så føler man at man får læst lidt mere.

   Jeg har også hørt så meget godt om bogen, så måske mine forventninger var for høje. Også færdig jeg har fået den anbefalet da jeg elskede "Kvinden der forsvant" af Gillian Flytning. Men den var bare ikke så så fangende og god. Men fik læst den færdig, så er gået videre til "Sæt en vagtpost ud" af Harper Lee

   Slet
  3. Lige præcis. Udskiftning er rart!

   Og det kender jeg godt. Det er svært med så tung hype. "Sæt en vagtpost ud" husker jeg dog som rigtig god. Jeg håber, den er bedre for dig også!

   Slet
  4. "Sæt en vagtpost ud" var helt klart bedre. Jeg nød det virklige.

   Hvor har det bare været så hyggeligt at følge dit læsedøgn. Er altid så imponeret over den mængde du når at få læst, med selvfølgelig klar når du læser så hurtigt.

   Jeg føler troligt din blog, og ser altid frem til nye indlæg og idéer til nye bøger til min læseliste.
   Lige nu sidder jeg også med følelse af, at have lyst til at læse videre. Så ender nok med at dykke ned i H.C. Andersen eventyr igen. De er så fine, hyggeligt og magiske.

   Slet
  5. Den er virkelig også god! Jeg håber, du havde et skønt læsedøgn. Det var så hyggeligt at skrive lidt undervejs :)

   Og tusind tak for de søde ord. Jeg er så glad for, du læser med! Og herligt med eventyr. De er nemlig så skønne.

   Slet
 14. Lydia lyder fin, men er spændt på at høre din endelig dom om den er værd at læse :)
  Rigtig god læselyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er lidt splittet. Altså, det er en helt OK bog, men den er også lettere overflødig. Jeg troede (håbede?) lidt, den ville forsvare Lydias karakter, men den beskrev hende bare akkurat lige så fjollet, som hun er hos Austen. Og det er der jo intet nyt i.

   Men altså; en god måde at starte på med en let og hyggelig bog :)

   Slet
  2. Lyder ikke umiddelbart som en bog for mig. Kan godt følge dig hvad angår Monster. Den kræver man er parat til den, hvis det giver mening.

   Slet
  3. Ja, "Monster" er lidt et sjovt fænomen. Jeg tror også, jeg er blevet hæmmet lidt af hypen. Det der med, ALLE siger, de har grædt over en bog. Så sidder man bare selv og venter på at græde. Kender du ikke det? Det kan godt virke lidt mod hensigten ...

   Slet
  4. Præcis! Jeg følte mig nærmest lidt forkert over at jeg ikke stortudede - jeg fik "kun" lidt våde øjne ;)
   Men sikke en dejlig stak bøger du nåede :)

   Slet
  5. Præcis. Det er en skør ting at føle sig skyldig over.

   Ja, det var en herlig stak! Jeg er nu også imponeret over din læsemængde – så stærkt gået!

   Slet
 15. God læselyst, glæder mig til at følge dig :)
  Vågende også selv kl. 6 i morges, og kunne ikke sove videre. Men håber ikke det går udover læsningen, de mørke aften/nat timer er så dejlig hyggelige og fredfyldte. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde!

   Og det er altså lidt en øv-følelse, når man nu har sat sig op efter at være frisk og udhvilet. Men jeg er ved godt mod og håber også, jeg får et par af nattetimerne med. De er nemlig så hyggelige, når man går sammen for at heppe hinanden vågne og holde ud :)

   Slet
 16. Rigtig god fornøjelse! Dejligt at I holder fast i traditionen og læser en bog sammen :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde! Og ja, det er en herlig tradition. Ligesom readathon er i sig selv også. Åh, hvor jeg elsker det!

   Slet
 17. Jeg glæder mig til at se, hvad du synes om Lydia, når den er færdiglæst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er lidt splittet i forhold til bogen. Den er sød og fin – men den tog en lidt mærkværdig drejning undervejs, og så var den ikke særlig god til at gøre Lydia mere sympatisk. Menaltså. Taler vi Austen-fanfiction er det afgjort i den bedre ende!

   Slet
 18. Så hyggeligt med synkronlæsning - håber Elsa har sørget for rigelig kakao, så du ikke skal ud i regnvejret.
  Kommer selv derfra efter en skøn tøsedate, og sjapper helt i skoene. Må vist hellere sætte kaffe over, før jeg skal være fornuftig.
  God læselyst (:

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. Elsa er så god at have ved hånden – hende kan man altid stole på (og så er det altid bare rart med kæmpekrus). Jeg satser på en ægte smovsedrik senere – hjemmelavet varm chokolade med massevis af flødeskum. Slurp!

   Og det lyder bestemt også som om, du har haft en skøn lørdag. Jeg var på lang gåtur i morges, og hvor blev jeg også bare våd. Vejret egner sig jo næsten kun til læsning og slikspisere, ikke?

   Slet
 19. Må du have et dejligt læsedøgn, ser allerede hyggeligt ud på dine billeder ☺

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Sacha og så meget i lige måde. Nu har mørket næsten sænket sig i Odense, og jeg er ved at tænde stearinlys. Det gør det bare lidt ekstra læsehyggeligt, ikke? :)

   Slet
 20. Åh, jeg misunder dig dit smukke Elsa-krus!

  Jeg glæder mig sådan til at læse med - og rigtig god fornøjelse <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også stjerneglad for det! (Og så matcher det i øvrigt "The Call of the Wild" perfekt i farverne lige nu!)

   Og i lige måde, min søde. Bedste læsedag til dig <3

   Slet
  2. Risengrød lyder dejligt nemt og overskueligt - jeg endte med brød, ost og pølse! :)

   Slet
  3. Lige præcis! Det er lige til at overkomme – og så elskerelskerelsker jeg det. Det er rigtig vinterspise :)

   Og mh, tapas er også altid lækkert! Godt valg! Regner du egentligt med at sove i nat?

   Slet
  4. Indtil videre er det ikke blevet til søvn, og jeg er faktisk overraskende frisk. Jeg BURDE nok sove et par timer - men er nervøs for, at jeg så ikke kommer op igen :o

   Håber du læser noget dejligt <3

   Slet
  5. Hvor er du sej! Og ja, det er selvfølgelig en reel fare. Og slutspurten er så hyggelig :)

   Jeg er lige dybt begravet i Oz-bøgerne lige nu. De er altså vildt sjove. Og søde. Og skøre! Hvad med dig, læser du noget fint? :)

   Slet
  6. Jeg fik begyndt på en anden bog, men kun lige læst 73 sider i slutspurten!

   Tusind tak for den her gang - det har været en fornøjelse at følge med i din læsning, kære Rikke <3

   Slet
 21. Det er jo sådan en fin bogstak, og jeg er virkelig glad for, at du giver "A Monster Calls" og Patrick Ness en chance til. Det er virkelig en af de fineste bøger!
  Håber du nyder "Call of the Wild" også :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. "Monster" er den næste bog, jeg skal læse – og jeg er både spændt og nervøs. Det er jo en bog, der har rygte for at være en ægte hjerteknuser, og det virker som om, der næsten er tudegaranti. Det bliver sindssygt spændende.

   Slet
 22. Hvor ser det fint ud både med bøgerne og dit fine Elsa krus. Jeg vil også have sådan et :D

  Du må forsat have en godt læsedøg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marie! Jeg er også smadderglad for kruset. Det er så fint, og Elsa er herlig :)

   Jeg håber også, du hygger dig!

   Slet
 23. Jeg er lidt misundelig på, at du skal læse 'Call of the Wild' - den bog har stået på min to-read-liste i evigheder! (eller - sådan føles det i hvert fald ;-))


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig også god! Jeg er lidt ambivalent, men den var dejligt anderledes fra de mere bedårende børnebogsklassikere. Lidt mere barsk. Kan anbefales til en gråvejrsdag som denne!

   Slet
 24. Ih, Rikke. Du er så god til at hygge! Jeg håber, at du har det BEDSTE læsedøgn, men med risengrød kan det næsten ikke blive skidt :) Regner du med at fortsætte hele natten, eller tror du, trætheden vinder? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hygge er også det bedste jeg ved <3 Sammen med risengrød, altså.

   Jeg regner med at sove. Ellers blive mandagen for hård :) Hvornår ved jeg dog ikke – måske først ved midnatstid? I hvert fald er jeg her et par timer endnu. Hvad med dig? Hvad er din readathon-plan?

   Slet
  2. Ah, det kan jeg godt forstå! Jeg er ikke umiddelbart træt endnu (hvilket har overrasket både mig og min kæreste), så jeg bliver bare ved, indtil trætheden på et tidspunkt tager over :)

   Slet
  3. Hvor er du sej, Mai! I tiptop læsemarathonsform, lader det til ;-D Jeg er lige vågnet igen. Det var tiltrængt med den søvn!

   Slet
 25. Åh, rissengrød er bare det bedste, og passer perfekt til årstiden og læsehygge! Jeg har også lige vendt den sidste side i "The Call of the Wild" - og ja, jeg syntes at den var sørgelig, og blev en smule trist om hjertet, da jeg læste om Bucks grumme oplevelser med de grumme mennesker.
  Ønsker dig fortsat god læselyst :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig bare det bedste i verden – og så hurtigt og let, tilmed også! Jeg elsker risengrød. Kunne spise det altid!

   "The Call of the Wild" er også fyldt med grumme betragtninger. Noget af det var meget barskt! Dog synes jeg ikke, udgangspunktet er sørgeligt. Jeg læser det mere som sådan en ... 'nu er han fri'-ting. Som om at ejerens død betyder at Buck mister en ven, men vinder sin frihed. Eller noget? I don't know. Men den var vældigt god!

   Slet
  2. Rissengrød er min livret, og vi får det ofte her i efterårs- og vintermånederne.
   Det med at Buck bliver fri kan jeg godt følge, og at han vender tilbage til den vilde natur. Det sørgelige finder jeg i den barske behandling han kommer ud for inden, at han møder den rigtige form for gensidig respekt og kærlighed mellem dyr og mennesker, hvor han efterfølgende så igen vender tilbage til det mere dyriske efter, at han har mistet ejeren. Ja, det var den :)
   Håber at det går med læsningen.

   Slet
  3. Jeg elsker det også. Det er bare nærmest kun tilladt på den her side af jul, er det ikke? Sådan har jeg det lidt!

   Ah! Ja, det er virkelig også ulidelig behandling! Stakkels Buck. Jeg syntes dog, London satte 'det dyriske' op som idealet. Som det hunden startede med og sluttede med. I don't know! Det er sært med de der natur/kultur bøger altid. Jeg ved aldrig helt, hvad jeg skal mene.

   Jeg er netop kommet tilbage fra en lur og starter forfra med Oz-eventyret. Hvad med dig? Går det godt? :)

   Slet
  4. Ja, risengrød høre sig til i de mørke og kolde måneder - sådan har jeg det også :0)
   Jeg læste Dickinsons digte til kl lidt over fire, og overgav mig til dynen og drømmeland. Det var dejligt med en lille lur.
   Jeg har kun set Oz-eventyret i tv som barn, men måske skulle jeg læse fortællingen? Er den god?
   Jeg venter lige lidt med Dickens, og læser "Petersburg Tales" af Gogol :0)

   Slet
  5. Åh, jeg gad godt læse mere Dickinson! Er nok bare ikke helt så god til at læse digte sådan ud i én køre. Læser dem typisk over længere tid, og tygger lidt over dem. Den slags erjo så forskelligt!

   Og ja, 'The Wonderful Wizard of Oz' er skøn! Og meget fjollet. En ægte hyggelig børnefortælling. Jeg glæder mig til at høre, hvad du mener om Gogol!

   Slet
  6. Det var Dickinson, der fik mig igennem de hårde nattetimer, men ja - det mest optimale er nok ikke at læse alle digtene lige efter hinanden. Men smukke var de!
   Åh, Gogol er fantastisk. Jeg nyder virkelig at læse hans fantastiske fortællinger!
   Dejligt med skønne og hyggelige børneeventyr!
   God slutspurt i læsningen til dig:0)

   Slet
  7. Det lyder herligt! Hun må på min læse-liste snart.

   Du har helt ret med Gogol. Han er virkelig skøn! Og sjov. 'The Nose' er sådan en mærkelig historie.

   Slet
 26. Hvor ser det bare super hyggeligt ud :) Rigtig god læselyst :) uhh jeg får helt lyst til risengrød med smørklat og kanel nu :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Amalie! Og ja, risengrød er simpelthen gudespise!

   Slet
 27. Håber du får en god nats søvn. Jeg trisser også i seng om lidt :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gjorde jeg – og det var virkelig(!) tiltrængt. Jeg håber også, du får en god nat bag dig og vågner op helt læseklar igen :)

   Slet
 28. I didn't sign up for Read-a-thon this fall because I am pretty busy with some other tasks. Though I've found some time to read as well and from time to time I also checked your progress through it :) I'd like to wish you enjoyable last hours of the Read-a-thon! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Yeah, it is quite a lot to dedicate an entire weekend to reading. But it's always fun :) I hope you had a great weekend as well.

   Slet
 29. Det lyder nu dejligt med efterårs-gåtur. Normalt går jeg tur lørdag og søndag morgen (på ingen måde kombineret med Pokémonjagt, host-host), men lige i dag sprang jeg over og nød i stedet morgenen i sofaen med dyne, bog og kat :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke dog en fantastisk rar vane! Det koncept kunne jeg godt finde på at kopiere :) Efteråret er så smukt, og det gælder bare om at nyde de pæne farver, før alting er brunt og gråt igen :)

   I øvrigt lyder sofahygge med katteselskab også herligt!

   Slet
 30. Wauw, imponerende resultat, søde Rikke! Tak for denne gang :) Det har været så hyggeligt at følge med!

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak! Det er bare den hyggeligste dag!

   Slet
 31. Den anden oz-film - er det Disneys version, du tænker på? Den elskede jeg også som barn :-) Det er min første Oz oplevelse, men senere har jeg set Judy Garland-versionen et utal af gange!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er det nemlig! Der er så mange, der hader den, men jeg har faktisk aldrig set den originale film (gulp) så for mig, er det den eneste rigtige!

   Slet
 32. Jeg blev virkelig også nødt til at sove, og er faktisk først blevet rigtig frisk igen nu her. :D Tak for denne gang, jeg håber vi læses ved til april :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, søde Mia! Det er simpelthen så hyggeligt :)

   Slet