onsdag den 9. november 2016

Optakt til Bogforum, en konkurrencevinder og mit eget Bogforum-program

I sidste uge begav jeg mig fra Nørreport til Bella Centret og tog en angstprovokerende glaselevator op på 23. etage på Bella Sky for at møde en flok bloggere og tre forfattere, som Bogforum så venligt havde indbudt til bogsnak, boblefyldte glas og fremragende snacks.
Arrangementet var tænkt som en slags opvarmning til Bogforum – og det mindede mig også om, hvor tæt på Bogforum er. Det er jo nu; den sære fremtidsagtige begivenhed, som jeg har tænkt på og talt om siden januar er pludselig ankommet. Og som altid er det kommet fuldstændig bag på mig.

Bloggerarrangement med Bogforum

Bortset fra min (chokerende) genfundne tidsfornemmelse, var det et vidunderligt arrangement. Det var så hyggeligt at møde – og gense – en række bogbloggere, som jeg har fulgt så længe. Og det var mindst lige så hyggeligt at høre Anne-Cathrine Riebnitzsky fortælle om sin nye roman "Stilheden og orkansæsonen", Kenneth Bøgh Andersen om "Den store djævlekrig"-serien og Sara Blædel om "Bedemandens datter". De er tre vidt forskellige forfattere, men sammen fungerede de perfekt. Og jeg fik lyst til at læse alle deres bøger.

Anne-Cathrine Riebnitzsky fortalte så smukt om at skrive en roman, der for hende havde været svær at komme i gang med. Om at researche, og om at skrive karakterer der afbalancerede hinanden – men også om læsernes reaktioner, der så ofte er umulige at forudsige. Med et smil på læben konstaterede Riebnitzsky, at når hun holdt foredrag i Jylland, nikkede publikum genkendende til hendes jagtbeskrivelser, hvorimod det på Sjælland frembragte mange spørgsmål om, om det virkelig er sådan, man gør. Riebnitzsky er en fantastisk fortæller, og jeg var så lykkelig for at få hendes nyeste bog med mig hjem – den vil jeg læse så snart, jeg kan! Jeg elskede "Forbandede yngel". 

Jeg har derimod aldrig læst noget af Kenneth Bøgh Andersen, men det gjorde ikke spor – han var nemlig fuld af sjove anekdoter og interessante betragtninger om en bogserie, det aldrig var meningen skulle blive til en bogserie overhovedet. Faktisk fortalte han om, hvordan han som ung havde bombarderet et forlag med manuskripter, at han var blevet så overrasket over, da han endelig fik et ja. Det var så levende fortalt og så utrolig morsomt at høre om.

Da aftenen lakkede mod enden ankom Sara Blædel for at tale om sin nye roman, "Bedemandens datter", som ikke helt er en krimi – men som alligevel står sammen med krimierne i boghandlen. Det afføder (tilsyneladende) mange pudsige læserreaktioner, og Blædel selv er ikke helt sikker på, hvad bogen præcis skal kategoriseres som. Men er en kategorisering så nødvendig, spurgte hun. Og jeg har stillet mig selv det samme spørgsmål lige siden. 

Bogforum skabte således rammerne for et fint arrangement med talrige input, anekdoter og så mange gode historier. Den brede forfattersammensætning viste sig hurtigt at være helt perfekt. 

En konkurrencevinder

I forlængelse af arrangementet gav Bogforum mig mulighed for at holde en lille konkurrence. Tak til alle jer, der deltog. De heldige vindere blev Linea og Janni, som jeg straks sender en mail. 

Mine Bogforum-planer

Umiddelbart skal jeg arbejde hele weekenden til Bogforum – men det gør mig ikke spor, når arbejdet går ud på at tage billeder, opfange citater og indsamle fine øjeblikke som kan deles med andre. Jeg står for Lindhardt og Ringhofs sociale medier, et par bloggerarrangementer – og så skal jeg sørme også møde LOVEBOOKS-følgere og læsere. Alt tyder på, det bliver en kaotisk, hektisk og sjov weekend, hvor jeg helst vil være to steder på samme tid.
For det er jo netop det, ikke? Bogforum giver mig altid lyst til at klone mig selv, så jeg kan overvære flere arrangementer, møde flere forfattere og opsnuse endnu flere indtryk. Programmet er et tag-selv-bord af litteraturoplevelser og interessante mennesker. Der er meget at se.

Personligt glæder jeg mig helt vildt til at opleve Meredith Russo, når hun skal tale om sin debutroman "Hvis jeg var din pige". Jeg ser også frem til at høre Lise Lotte Frederiksen tale om stærke kvinder i litteraturen (herunder Jane Austens Elizabeth Bennet og Shakespeares Juliet), og hvis jeg kan nå det, vil jeg også smaddergerne høre Anne-Cathrine Riebnitzsky endnu engang – måske endda når hun skal tale med Leif Davidsen om Hemingway. Derudover skal jeg på en eller anden måde også få tid til at skåle for den seje bogblogger, som vinder Danish Book Blog Awards, nå til så mange paneldebatter som muligt, snige mig over for at møde Don Rosa, få signeret den nyeste Jussi-bog til min mor, få signeret mit eget eksemplar af Patrick Ness' "Monster" og få anskaffet mig de sidste firkantede julegaver. Altsammen i løbet af en enkelt weekend.

Skal du til Bogforum? Hvad skal du se? Og hvad glæder du dig allermest til? Kig i øvrigt endelig forbi Lindhardt og Ringhofs stand og hils på mig, hvis du har lyst! 

8 kommentarer:

 1. Åh ja, det med at klone sig selv kender jeg alt for godt - i år har jeg egentlig ikke så meget på programmet, men alligevel falder meget af det oven i hinanden :) Vil prøve for en gang skyld af nyde atmosfæren og bare lade stemningen guide mig til at opleve en masse.

  Jeg deltager kun lørdag, da det er min arbejdsweekend og jeg kun havde afsp. til en dag, men det er også okay.

  Jeg glæder mig rigtigt meget til Anne B. Ragde, som er en af mine ynglingsforfattere :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke? Man vil det hele – på samme tid! Jeg håber dog, du nåede alt det, du drømte om – og at mødet med Anne B. Ragde var fantastisk :)

   En skam jeg ikke nåede at se dig derude!

   Slet
 2. Jeg glæder mig også bare så meget til lørdag, hvor jeg heldigvis får mulighed for at komme. Vi ses sikkert i køen når Patrick Ness skal signere! Håber du får en god weekend :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg nåede desværre ikke Patrick Ness, men jeg hørte ham til et arrangement tidligere på dagen. Og hvor var han god!

   Jeg håber, du nåede alt det, du ville! :)

   Slet
 3. Det bliver bare så spændende en weekend! Jeg skal selv med til BogForum for første gang, og jeg glæder mig utroligt meget. Mit største mål er, at nå at få sammensat et bare halvt realistisk program inden jeg vender snuden østpå, men nu må vi se, haha. Jeg håber, at du får en intet mindre end fantastisk weekend! :D

  Knus
  // www.moonlitmadness.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Programsammensætning er altså også vildt svært! Jeg håber, du nåede alt det, du ville!

   Slet
 4. Jeg skal derover i morgen (lørdag). Da jeg er flyttet til Jylland skal jeg med på Odder og Horsens biblioteks bustur derover hvilket jeg ser frem til for så er der hyggelig bogsnak hele vejen derover og tilbage igen.
  Jeg glæder mig til at møde Patrick Ness, Lucinda Riley, Thomas Rydahl og så til gensyn med alle de forfattere, som jeg har mødt tidligere. Lige nu kan jeg dog overhovedet ikke overskue det, for der er så mange ting jeg gerne vil nå og så lidt tid. Så der må prioriteres i morgen.
  Jeg kigger helt sikkert forbi L&R standen og siger hej på et tidspunkt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, jeg er så ked af, vi ikke nåede at hilse, Mette! Jeg håber dog, du havde en fantastisk dag – og at du nåede alt det, du ville! <3

   Slet