onsdag den 12. marts 2014

En læsedag og konkurrencevindere

Kalenderen har annonceret marts, og solen har meldt forår. Graderne sniger sig opad, i takt med at blomsterknopper graver sin vej gennem jorden. Himlen er malet i en perfekt lyseblå nuance, og jeg er (traditionen tro) blevet forkølet.
Onsdag er min ugentlige fridag, og hvor gerne jeg end ville have fundet en kjole frem fra skabet og trådt ud i solskinnet, er jeg endt med at bruge den under dynen. Mit hoved er tungt, og min hals er øm - min krop befinder sig tilsyneladende i vinterhi lidt endnu.
Indendørs dovneri har dog også sine fordele; og der er noget charmerende ved at forpuppe sig under dynen med en dampende kop te og en letlæselig bog. Jeg har i dag kravlet ind mellem siderne på Jojo Moyes' "Det sidste brev fra din elsker" og levet der.
Den sart lysegrønne bog viste sig hurtigt at være alt det jeg håbede på og trængte til. Jeg kunne slet ikke slippe den, da jeg først gik i gang, og da jeg læste den sidste side, måtte jeg blinke en tåre væk. Jojo Moyes kan noget med sine ord og sin genre; chick-lit bliver i hendes hænder noget langt mere originalt, end genren ellers forbindes med. Meget aprospros mit forrige indlæg beskæftiger bogen sig også med vigtigheden af skrevne ord og sendte breve; kærlighedserklæringer forseglet med poststempler og kys.

Hvilken bog optager jeres opmærksomhed i disse dage?

Det er desuden også blevet tid til at kaste med konfetti, binde en sløjfe og afstedsende en bogpakke fra bloggens seneste konkurrenceleg. Med lidt over 200 deltagere har det været en overvældende succes, og jeg er så taknemmelig for jeres evige opbakning og søde kommentarer. I er værd at fejre - og jeg finder snart en lille konkurrenceanledning frem igen.
Vinderen af den store bogpakke blev Viveca. Og de fire vindere af en udgave af John Greens "En flænge i himlen" blev Sarah, Katrine, Emilie og Søs. Jeg har sendt mails til de heldige - og til resten af jer, sender jeg alverdens tak og tankeknus.

15 kommentarer:

 1. Tillykke til de heldige vindere! Det er godt nok nogle smukke bøger. :)

  For et par dage siden færdiggjorde jeg 'A Storm of Swords', den trejde bog i Game of Thrones serien. Derefter har jeg givet mig i kast med en bog jeg skal læse til mit fag Irish Poetry and Prose, 'Birchwood' af John Banville. Ikke lige min kop te, men bedre end de andre 3 vi har læst til faget.
  I dag fandt jeg dog en skøn lille genbrugsbutik i Limerick's gader, og faldt over de to første Harry Potter bøger til kun 1€ stykket! Jeg har længe villet genlæse dem endnu engang, så jeg har købt dem, så jeg kan læse dem mens jeg er i Irland. Enten giver jeg dem videre når jeg er færdig, eller også går jeg tilbage til den fine genbrug og indlevere dem (jeg har dem jo netop stående hjemme på hylden i Danmark).

  Håber du nyder det danske vejr - det lyder til at være fantastisk! :) <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det virkelig! Noget af en bogstak! :)

   Åh, jeg vil også meget gerne læse den næste bog i Game of Thrones-serien. Jeg har sat mig et mål om at læse både bog 3 og bog 4 i løbet af år 2014, og det vil jeg meget gerne nå! :)
   Hvor er det fint, du har opsporet så billige HP-udgaver, som kan læses og nydes uden at fylde i kufferten. Jeg kan så godt lide tanken om at give bøger videre; at lade andre få glæde af dem. Smuk tanke :)

   Det er virkelig fantastisk, men det er vist på retur for weekenden. Jeg håber, solen vender tilbage snart.

   I øvrigt nyder jeg dine små kommentarer og mini-opdateringer på dit Irland-eventyr. Det altid hyggeligt, når du kommenterer og samtidig fortæller en smule! :)

   Slet
  2. Det er jeg glad for du synes :-) Jeg elsker som sagt at følge din blog, og det giver mig en følelse af hjem her i det ukendte.

   Slet
 2. Åh for søren, håber du kan slippe forkølelsen snart, Rikke! :-) For tiden har jeg gemt mig væk i Hilary Mantels "Wolf Hall", der med sit sprogbrug formår at få mig til at drage paralleller til min klassiske Shakespeare samling. Jeg tager mig god tid med den, for selvom jeg er god til engelsk, er det old-engelske (eller inspirerede? Helt old-engelsk kan det næsten ikke være) ikke altid til at greje. Men jeg nyder udfordringen og oveni det, historien.

  Og så må jeg selvfølgelig give stor, stor tak endnu en gang for den fine bogstak. Jeg glæder mig sådan til at komme i gang med den!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg bestemt også! Den burde snart smides på retur.
   Hvor er det spændende, at du læser "Wolf Hall". Den er også på min læseliste for i år, og jeg vil så gerne læse den snart. Det er en af de Man Booker Prize vindere, jeg virkelig er nysgerrig overfor.

   Jeg er glad for, bogstakken kan bringe glæde! Der er mange af mine favoritter iblandt :)

   Slet
 3. Åh, jeg ville til en hver tid snuppe en forkølelse frem dog min egen situation. I nu i halvanden uge vekslet frem og tilbage mellem migræne og almindelig hovedpine. Hele tiden! Urgh..

  Har været totalt isoleret fra omverden, så da posten mandag formiddag dukkede op med en pakke påtrykt Amazons logo var begejstringen svær at skjule! Heldigt nok var hovedpinen på et minimum i går, så lille ynkelige mig parkede sig i solen op ad husmuren med solbriller og litervis af vand. Og så indhalerede jeg ellers 'The Fault In Our Stars' på 10 timer (med en times lur undervejs). Hvorfor har jeg ikke læst den før?! Åh hvor den rørte mit kyniske hjerte på en måde, som jeg aldrig havde troet realisme kunne gøre. Tudede mere eller mindre uafbrudt henover de sidste 70 sider, og jeg ville gøre det igen til en hver tid (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det er virkelig stygt at have sådan en grim hovedpine. Man kan hverken tænke eller koncentrere sig om noget som helst! Rigtig god bedring til dig!

   Og ja - "The Fault in Our Stars" er så umådeligt enestående rørende. Jeg elsker den!

   Slet
 4. Sikke en pragtfuld stak bøger! Lolita og Frankenstein har været blandt mine favoritter i årevis, og har netop læst The Fault in our Stars.

  Håber snart din forkølelse går over, så du kan nyde foråret :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er virkelig mange favoritter i den stak! Kunne du også lide John Greens roman? :)

   Og mange tak! :) Jeg håber med.

   Slet
 5. God bedring Rikke, håber du er rask til vi skal ses til Hattemagerens Teselskab hos søde Eey :-)

  Tillykke til vinderne af konkurrencen med de fantastiske bøger :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og ja, det regner jeg helt bestemt med at være! :) Glæder mig til at se dig igen :)

   Slet
 6. God bedring med forkølelsen. Der er simpelthen ikke noget værre end at være syg på sådan en dejlig forårsdag. Men omvendt set er det godt at du hygger dig i bøgernes univers. Personligt elsker at læse dine indlæg, hvor du tryllebinder en i bøgernes univers:-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og du har helt ret. Det er fuldstændig selvmodsigende at snøfte på sådanne smukke solskinsdage!

   Hvor er du sød. Jeg er så glad for, du læser med :) Bøgernes univers er et fint univers at færdes i - forkølet eller ej ;)

   Slet
 7. Rigtig god bedring! Og ja, det er bare sådan en sød historie :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og ja, helt bestemt. En smuk kærlighedshistorie, som var alt, hvad jeg trængte til :)

   Slet