lørdag den 5. april 2014

Yndlingsbog i lommeformat

Flipback
Man ved, man er en håbløs bogorm og læsehest, når man altid bedømmer tasker på hvor mange bøger, der kan være i dem. Jeg ejer så mange bedårende håndtasker og skuldertasker, som aldrig har været brugt, fordi jeg altid vælger rummelighed frem for yndighed. Det skyldes ikke, at jeg er synderligt praktisk anlagt - men tværtimod, at jeg altid har brug for plads til en bog.
Af samme grund jubler jeg endnu over min seneste opdagelse; jeg har nemlig købt min yndlingsbog i lommeformat, og er nu i stand til at transportere den med mig overalt. "Persuasion" af Jane Austen ligger nu altid i min taske, klar til langtrukne ventetider og nem underholdning. Bogen er en såkaldt flipback, og læses ved at bladre opad i stedet for at bladre sidelæns. Størrelsesmæssigt fylder den ikke mere end et pas eller en telefon, og derfor kan jeg altid mase den ned i min taske - også i de små af slagsen.
Jeg læser således brudstykker af min yndlingsbog i bussen, på banegården og i lægens venteværelse. Intet bogmærke indikerer hvor langt jeg er nået, og intet system udpeger den passage, jeg vælger at fordybe mig i. På grå dage kan jeg vende tilbage til den febrilske kærlighedsscene, og i muntre øjeblikke kan jeg fnise over Mary Musgroves hypokondri. At bladre i "Persuasion" er det saligste tidsfordriv i min verden. Det er på sin vis en tryghed i sig selv at have sin yndlingsbog med sig overalt.
Jeg har generelt en forkærlighed for ting i mini-formater, og derfor leger jeg lidt med tanken om at anskaffe mig flere flipbacks til at have med på farten. Alle Jane Austens seks romaner er udgivet i det søde format og ligeså er adskillige bestsellers og andre klassikere. Det ville være lidt fint at kunne skifte taskeindholdet ud engang imellem og tage en ny bog med, alt efter humør og læselyst. 

Flipbacks udgives af Hodder & Stoughton, og kan findes hos de fleste online-bogforhandlere. Jeg har selv købt min via Amazon, men bl.a. The Book Depository og SAXO har dem også, så vidt jeg kan se. 


30 kommentarer:

 1. Hvor er din fine taske fra?

  SvarSlet
 2. Ej hvor er de søde! Det er da ret godt fundet på. Hvordan er skriftstørrelsen i dem egentlig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig enormt godt fundet på :) Skriftstørrelsen er selvfølgelig forholdsvis lille, men det er slet ikke galt. Du kan måske ane det lidt på billede to :)

   Slet
 3. Hvor det det bare en fantastisk idé :) Og jeg var simpelthen ved at DØ da jeg så det første billede! Alice læbestift, nuttet pasholder og en pastelfarvet taske - det er jo ren magi, Rikke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes simpelthen også, de bøger er SÅ fine. Og i øvrigt har du ret; billederne er ren pastelfarver. Det holder jeg så meget af, ind i mellem :)

   Slet
 4. Skønne skønne billeder, og fantastisk smukke forsider! Virkeligt så pænt - og ja, indhold og indpakning hænger bare sammen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! :) De er nemlig så fine - og det har bestemt også betydning :)

   Slet
 5. Hvor sejt! Sådan et par stykker kunne jeg sagtens bruge :-)

  SvarSlet
 6. Ih, dem har jeg set før og overvejet at købe også. Jeg mindes det bare som at det kun var de bedste brudstykker af historien, og ikke hele bogen der var deri, men der tager jeg vist fejl kan jeg se.
  Kan da lige være jeg skal have opdateret min indkøbskurv :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså, nu har jeg jo netop ikke læst hele bogen fra ende til anden, men har ikke opdaget noget, der mangler :) Det er salmebogs-tynde papirssider, så jeg er ret sikker på, hele historien reelt er deri. :)

   Og det kan jeg godt forstå, fristende er det i hvert fald :)

   Slet
 7. Den har simpelthen nød til at anskaffe mig!

  SvarSlet
 8. Gud, hvor er det bare en sød lillebitte bog! Aw.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker det også. Alt i mini-format vinder mit hjerte :)

   Slet
 9. Åh, perfekt format! Så har man altid en redning lige ved hånden. Dem må jeg straks kigge nærmere på :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis! Det er intet mindre end genialt :D

   Slet
 10. Hvor er de fine. Dog bryder jeg mig ikke synderlig om at læse i så små formater, men fine det er de altså :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det kan også være lidt anstrengt! Men lige i dette tilfælde synes jeg ikke, det er så galt. Og fine er netop lige, hvad det er :)

   Slet
 11. Det er virkelig smart! Sådan en må jeg have liggende i tasken :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er i hvert fald rart altid at have en yndlingsbog ved hånden. Rigtig fin idé, synes jeg :)

   Slet
 12. Hvor er de fine! Også din pasholder hvor er den fin, hvor er den fra? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også vild med dem! Min pasholder er fra eBay. Jeg fandt den via Emily Salomon, som skrev det fineste indlæg om den; http://emilysalomon.dk/2013/12/pink-pas/

   Slet
 13. Det er simpelthen så sejt :D Og så teaser du også lige en King-udgave, hva? ;);) Haha må jo næsten have sådan en!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, JA! Jeg tænkte faktisk på dig, da jeg så den! :D Det er altså ret fint og helt genialt!

   Slet
 14. Åh, hvor er de fine! Kiggede også på en masse mini-bøger da jeg var i London i starten af april, men kunne simpelthen ikke bestemme mig, så jeg endte med slet ikke at købe nogen! Jeg er ellers lige som dig - tjekker altid bog-rummeligheden i en hverdagstaske inden jeg køber den :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh nej, det kræver selvfølgelig en del overvejelse undervejs :D Men det er altså guld værd, hvis man kun kan medbringe en lille håndtaske :D

   Slet