torsdag den 29. maj 2014

Taknemmelighed, et tilbageblik og en konkurrencevinder

Sommetider er det meget hyggeligt at bladre frem og tilbage mellem datoerne i denne blog og læse gamle indlæg, som var de sider fra en gammel dagbog. Bøger fremkalder minder, og de ord jeg har skrevet om dem gennem bloggens levetid, gør kun minderne stærkere. Det er som om, de får lov til at leve lidt længere på en eller anden måde.
I min klikken og søgen faldt jeg tilfældigt over dette indlæg, som blev skrevet for præcist et år siden. D. 29. maj sidste år, fejrede og jublede jeg over 100 læsere på Bloglovin'. Et år senere jubler jeg nu over 1600 af slagsen. Jeg ved godt, at blogoplevelsen så langt fra afhænger af læserantal eller besøgsstatistikker, men ikke desto mindre, bliver jeg altid så stolt, når jeg tænker over det. Stolt, glad og dybt, dybt, dybt taknemmelig.
Det betyder nemlig meget, at I er her. At I læser, lytter og snakker. At I tager tid ud af jeres dag til at klikke forbi min bogverden og læse mine ord eller kigge på mine billeder. Jeg snakkede i går med en veninde om, at hun virkelig ikke havde troet, at så mange mennesker gad læse en blog om bøger. Men det vil I åbenbart. Og det gør mig så glad, på en eller anden måde. Det giver mig håb. 
Jeg vil gerne sige pænt tak til jer alle, uanset hvilken type bloglæsere I er, og uanset hvor ofte, hvordan og hvorfor I klikker forbi herinde. Tusind, tusind, tusind tak.

Vinderen af Neil Gaiman konkurrencen blev i øvrigt Ida, som jeg har sendt en glad mail til. Til alle jer andre sender jeg et luftkys.

2 kommentarer:

 1. Sender et luftkys tilbage! Din blog har fortjent al den opmærksomhed, som den kan få. Der ligger i sandhed en forfatter i dig, som kan noget med ord, noget med rytmen mellem bogstaverne og at sætte punktum de rigtige steder ;-D 5 stjerner til din blog eller flere, hvis man kan give det!

  Jeg tænkte forresten på noget... Nu er du jo bognarkoman så og sige. Og jeg ææææælsker også at læse. Inderligt. Men jeg har haft en lang periode, hvor jeg ikke har læst og jeg savner det så ufattelig meget. Så selvom det måske kan være svært for dig, når du nu ikke kender mig helt som person, vil jeg alligevel vove mig ud i at spørge dig til råds om nogle gode bøger/serier, du kan anbefale. Jeg kan jo starte med at sige, at de bøger jeg har læst mest er fantasibøger (min absolutte yndlings som jeg har læst flere gange og sagtens kunne læse igen naturligvis Harry Potter-serien, "100 låger"/"Mælkebøtteild" af N.D. Wilson, Narnia osv.) og biografier har jeg også læst en håndfuld af. Men jeg er åbent for alt - måske lige bortset fra krimi, for dem kan jeg ikke rigtigt finde ud af :-P

  Eller måske bare nogle foreslag til nogle bøger, jeg kunne gå i gang med, som du synes er særligt gode. En top 10 eller noget? Det er selvfølgelig svært, når du sådan læser mange bøger hele tiden.

  Nå, men jeg håber du kan hjælpe mig lidt, for jeg har BRUG for at læse igen, men jeg kan ikke rigtig finde ud af hvilke, jeg skal kaste mig ud i. Jeg er gået lidt i stå. Men læse, det vil jeg igen. Jeg mangler bare lige et par bøger!

  God weekend til dig, kære Rikke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke dog den smukkeste kommentar og den flotteste ros nogensinde. Tusind, tusind, tusind, tusind tak. Det er læsere som dig, der gør hele bloggeriet så eventyrligt <3.

   Og åh. Det er lidt svært med specifikke anbefalinger, men jeg kan nævne et par all-time favorites, som ofte falder i god jord hos folk; "Kaninbjerget" af Richard Adams er en enestående bog, man bliver fanget, fortryllet og bider negle selvom det 'kun' er kaniner, det handler om. Det er virkelig en bog, der kan læses på mange niveauer, og jeg er aldrig blevet så positivt overrasket over en bog før!
   "Fairyland"-serien af Catherynne M. Valente er en vidunderfin og nostalgisk børnebog/eventyrsserie som jeg varmt kan anbefale for dem der elsker magi, ordspil og rent fantasi-hurlumhej-vanvid. Bøgerne indebærer bl.a. en bibliotekselskende drage, en talende lampe og et underjordisk skyggeland.
   "I Capture the Castle" af Dodie Smith er en smuk dagbogsberetning om at vokse op, forelske sig og at se verden forandres foran sine øjne.
   "The Night Circus" af Erin Morgenstern er det smukkeste, jeg nogensinde har læst. Det er den bog, jeg ville ønske, jeg selv havde skrevet. Den er perfekt; deskriptiv fantasy så levende, at man føler, man er til stede selv. Den er magisk. Fuldstændig magisk.
   "Northanger Abbey" af Jane Austen er en vittig samfundsparadoi; en kærlighedsfortælling og en bog, der lidt beskriver hvordan for mange bøger kan påvirke ens fantasi.
   Og sidst, men ikke mindst; Neil Gaimans forfatterskab. Manden er magisk, og hans ord er dragende. For nylig forelskede jeg mig i hans novellesamling "Fragile Things", men børne-gyseren "Coraline" eller eventyrsfortællingen "Stardust" kunne også være et fint sted at starte.

   Det var lige lidt tips, som jeg håber, du vil kunne bruge! De fleste af de ovennævnte bøger er oversat til dansk også (med undtagelse af Gaimans "Fragile Things" og Valentes "Fairyland"-serie). De burde kunne opspores på biblioteket :)

   Slet