fredag den 23. maj 2014

“When I think of all the books still left for me to read, I am certain of further happiness.”

Marts, april, maj og lige om lidt også juni. En for en melder hver måned sin ankomst og uddeler sit farvelkys. Hver måned associeres med et højdepunkt, et vendepunkt, en lykkestund og en uheldsdag. Hver måned har sine egne sorger og glæder; hver måned er fyldt med bøger i papkasser, bøger i konvolutter og bøger bragt hjem i plasticposer fra boghandlerens indbydende reoler. Hver måned har sine fristelser, og denne er ingen undtagelse.
Jeg har ikke købt mange bøger i maj, men jeg har købt mange i både marts og april. Nogle af dem er allerede læst, mens andre er lagt til side til de kommende måneders læsning. Min lille bogstak har allerede givet mig mange gode læseoplevelser og endnu flere venter forude.
Jeg bliver ofte spurgt, om det ikke er en sørgelig tanke, at der findes så mange bøger i verden, når et gennemsnitligt menneske kun har tid til at læse så lille en brøkdel gennem sit liv. Sommetider svarer jeg ja, sommetider svarer jeg nej. Naturligvis ærgrer det mig, at jeg aldrig vil kunne nå at læse alt det, jeg vil; men omvendt glæder det mig, at der altid vil være flere bøger, der venter ude i horisonten. Intet menneske vil nogensinde løbe tør for læsestof. Der vil altid være noget at se frem til. Og det er egentligt en meget smuk og beroligende tanke, når det kommer til stykket.

I videobloggen nedenfor fremviser jeg de bøger, jeg har købt på det seneste. Lad jer endelig ikke skræmme af længden på videoen, de sidste to minutter består blot af et bonusklip med gaveåbning.
Hvad med jer? Har I købt nogle smukke bøger for nylig? Og gør tanken om antallet af ulæste bøger i verden jer frustrerede eller håbefulde? 

25 kommentarer:

 1. Sådan har jeg det også med indpakninger. Det er det bedste! :D Sidste år fik jeg en sæk med gaver til min fødselsdag. Det var diverse køkkenredskaber, alt pakket ind hver for sig! Det var lykken. Elsker at pakke ud! :D

  Hold da op, den Irish Poetry ligner godt nok Tell The Wolves I'm Home. :O Smukt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det virkelig :D Det er så hyggeligt og finurligt, og mange små indpakkede gaver er virkelig en sand herlighed! Skønt med en hel sæk af slagsen til at pakke op :D

   Ja, det er lidt samme stil. Det er virkelig virkelig smukt bogdesign :)

   Slet
 2. Sikker mange fine bøger du har fået anskaffet dig :)

  Min bogstak af ulæste bøger, gør mig glad og håbefuldt. Synes det er rart altid at have en stak bøger, der er lige til at gå til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker også de fine bøger :)

   Og helt bestemt. Det er så rart at have noget at glæde sig til :)

   Slet
 3. Dine bøger er så smukke. Der er næsten lidt for meget skønhed samlet et sted ^^

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, mange tak. Jeg udvælger dem også med omhu; sande perler, de er :)

   Slet
 4. Dejlig videoblog, jeg elsker at se book hauls. Alle de dejlige bøger!

  SvarSlet
 5. Hej Rikke. Skal i gang med at læse igen efter en frygtelig lang pause. Har sådan brug for at blive godt og grundigt genforelsket i at læse og nå der til, hvor den ene bog tager den anden uafbrudt. Har du nogen gode forslag til en start, der ikke er for hård men absolut heller ikke for let?

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, puha. Det kommer jo an på mange ting! Hvad læser du normalt, og hvad kan du lide? Men altså, en ultimativ læse-favorit hos mig er afgjort "Rebecca" af Daphne du Maurier som er fyldt med mystik, gotik, spænding og en knivspids kærlighed. Jeg kan varmt anbefale den.

   Slet
 6. Bogpakker er jo på top tre listen over gode gaver :-)
  Den 13. fortælling læste jeg for nogle år siden, og det er en fortælling, som varmer hos os bogelskere. Den kan jeg godt anbefale. Din Halloween-bog overvejer jeg - pudsigt nok - også at læse til oktober, nærmere bestemt til den kommende readathon den måned. Jeg har hørt godt om bogen... og så frister den smukke indpakning jo også ;-)

  Weekendhilsner
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt bestemt ;)

   "The Thirteenth Tale" er virkelig et vidunder, jeg er så glad for at have købt og læst den! Jeg nød hvert ord. Og jeg har tænkt samme tanke om bogen, den virker helt perfekt til formålet :)

   Slet
 7. I love your blog (even though I have to use google translate) and your pictures!

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you so much! It means the world to me :'D

   Slet
 8. Sikker en masse smukke bøger, du har erhvervet dig! De er virkelig fine alle sammen.

  Jeg har slet ikke købt bøger i maj måned (ret vildt synes jeg selv), men nu får jeg helt lyst til at shoppe løs på Amazon :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Jeg er også glad for hver og en!

   Og jeg har faktisk heller ikke købt så mange bøger i maj - men lidt er det dog blevet til :) Amazon-shopping får det altid til at krible i fingrene!

   Slet
 9. Sikke mange fine bøger! Og hvor var det skønt endelig med en bog-videoblog fra dig igen. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for, du siger :D

   Slet
 10. Åh super godt indlæg søde Rikke :)

  SvarSlet
 11. Hvor er du SKØN, Rikke!
  Nej hvor jeg nyder at sidde og lytte til dine fine videoer.
  Du taler så passioneret om alle de nye bøger, at jeg sådan bliver inspireret til selv at komme igang :-)
  Smuk pige du er. Jeg vil putte flere af disse bøger på min Goodreads liste ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh hvor er du sød Nanna! :) <3 Din kommentar er en vaskeægte smil-fremkalder. Tusind tak :'D

   Slet
 12. Sikke en dejlig video - og smukke bøger :-)

  Edith Wharton er en af mine yndlings forfattere - glæd dig især til The Age of Innocence, den er så fin! Også god filmatisering - var så heldig at se den i Cinemateket for år tilbage.

  The Monk læste jeg på et gotisk litteraturkursus tilbage i min studietid for mange år tilbage. Meget speciel bog! Kan godt huske de gotiske referencer i Northanger Abbey - jeg husker det bare som om det var The Mysteries of Udolpho af Ann Radcliffe de kom helt op at køre over? Den købte jeg for nylig og har tænkt mig, at den skal være min Halloween-læsning.

  Der er mange, der elsker Wolf Hall - den fangede desværre aldrig mig :-/

  The Thirteenth Tale lyder dejlig - har netop tilføjet den på Goodreads :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak!

   Åh, jeg glæder mig virkelig til mere Wharton nu efter dine rosende ord. Jeg må snart komme i gang :) Og du har helt ret i, at det er Udolpho, der er hovedfokuspunktet i "Northanger Abbey", og jeg kan faktisk slet ikke huske, om "The Monk" decideret bliver nævnt, men det er vist en af de bøger, Austen refererer til implicit :) Jeg har faktisk også købt Udolpho, og jeg glæder mig til at læse den!

   En skam med "Wolf Hall", men jeg vil forsøge mig alligevel :) Hvad angår "The Thirteenth Tale" kan jeg kun på det varmeste anbefale den. Den er SÅ god!

   Slet
 13. åh gud. Du ruinerer mig. Suk. Men ikke suk. :D:D:D

  SvarSlet