fredag den 27. juni 2014

“Books make great gifts because they have whole worlds inside of them. And it's much cheaper to buy somebody a book than it is to buy them the whole world!”

Min fødselsdag kommer altid bag på mig. Juni flyver altid så hurtigt forbi, og i løbet af et splitsekund er det atter juli, atter ønskeliste-tid og atter tid til at fejre, puste balloner op og tænde lys i en kage. Jeg har endnu ikke helt regnet ud, hvor tiden egentligt forsvinder hen.
Hvor hurtigt kalenderbladene end forsvinder, er det dog et ubenægteligt faktum. Endnu et år er gået, og om femten dage fylder jeg fireogtyve år. Derfor sidder jeg nu med et åbent Word-dokument foran mig og et hav af bogtitler i hovedet. For bøger er verdens bedste gaver, og af samme grund hører de også ofte til blandt mine største ønsker.

Birthday Wishes II
1: "Poems That Make Grown Men Cry" af Anthony Holden. Lige siden min veninde henkastet nævnte denne bog for mig, har jeg drømt om at eje den. Det er digtsamling med et finurligt koncept og med et stort potentiale. Bogen er nemlig, akkurat hvad dens titel lover: en samling af digte, der får voksne mænd til at græde.
Udvalgte berømtheder såsom Daniel Radcliffe, Salman Rushdie, Stephen Fry, Colin Firth og Jonathan Franzen præsenterer i denne herlige bog hver især et smukt digt, der har fået dem til at græde, og forklarer ligeledes hvad det er, ved de udvalgte ord, der rører dem så dybt. Aldrig har jeg hørt om noget så fint; og aldrig har en digtsamling befundet sig så højt på min ønskeliste.
2: "This is a Love Story" af Jessica Thompson. Louise fremviste for nylig denne sart turkisblå bog, og jeg tilføjede den næsten øjeblikkeligt til min ønskeliste. Det er en bog, der markedsføres som en blanding mellem "(500) Days of Summer", "Notting Hill" og "New Girl"; en vidunderligt pudsig kærlighedshistorie med klodsede hovedpersoner, et akavet møde og en spirende kærlighed. Perfekt til sommersødme og strandvejr. 
3: "Digte 2014" af Theis Ørntoft. Endnu en digtsamling og endnu en kriblende nysgerrighed. Anbefalinger af Theis Ørntofts digte har dannet ekko gennem min hverdag, lige siden den udkom i marts. Med udsolgte eksemplarer og alverdens ros har den danske digter stået højt på min læse-liste i flere måneder.
4: "The Art of Frozen" af Charles Solomon. Disneymagi er et levende begreb i min verden; jeg er for evigt tiltrukket af det lykkelige barndomsrige, Disney repræsenterer og det fine lag tryllestøv, de drysser ud over alle deres film. Frozen er ingen undtagelse, og jeg knuselsker filmen om de to prinsessesøstre. "The Art of Frozen" er et indblik i magiens tilblivelse; fra blyantstreger til animation, fra vag idé til storslået biograffilm. Jeg vil elske at bladre igennem bogen og dermed opleve den kreativitet og omtanke, der er blevet lagt i hver eneste af filmens scener.
5: "Northanger Abbey" af Val McDermid. Jeg var ikke begejstret for den første bog i The Austen Project. Faktisk var "Sense & Sensibility" af Joanna Trollope en fuldendt fiasko i mine øjne. Det yndige ved The Austen Project er dog, at forfatterne skiftes ud, og hver genfortælling af Austens romaner således bliver skrevet af en ny forfatter. Jeg er nysgerrig og forhåbningsfuld overfor krimiforfatteren Val McDermids nyfortolkning af "Northanger Abbey", og jeg håber, at hun kan bidrage med alt det, som Trollope ikke formåede. 

Hvilke bøger ønskedrømmer I om for tiden?

18 kommentarer:

 1. Er du bekendt med 'A Sister More Like Me' - endnu en Frozen bog?
  Den har nogle knus fine illustrationer :) Du kan se nogle af dem her: http://asukakawashima.tumblr.com/post/71274020232/1-14-a-sister-more-like-me-pages-15-30

  SvarSlet
  Svar
  1. NØJ hvor er den finfinfin. Åh. Disney illustrationer vinder altid mit hjerte. Og så knuselsker jeg Frozen. Så god!

   Slet
 2. "This is a Love Story" er simpelthen så fin. Jeg er netop begyndt at læse den, og indtil videre er det en rigtig sød fortælling :)

  Jeg ønsker mig selv "Americanah" og "The White Queen" for tiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes virkelig også, den ser så vidundersød ud. Helt perfekt til sommerlæsning og hyggelæsning. Jeg glæder mig til at læse den, før eller siden (og så er forsiden virkelig også sød. Jeg kan slet ikke komme over den fine farve).

   To fantastiske bøger, som du ønsker dig! "Americanah" skal du virkelig glæde dig til. Den er så tankevækkende, så velskrevet, så læsefeber-fremkaldende. Den er jeg sikker på, at du vil kunne lide. Og "The White Queen" har jeg selv så høje forventninger til. Serien er jo fan-tas-tisk!

   Slet
 3. Jeg ønskedrømmer simpelthen om så mange bøger for tiden.
  Men af nyudgivelser er jeg særligt spændt på 'Sinner' af Maggie Stiefvater :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ah, ja, den hørte jeg faktisk også om for nylig. Jeg læste Shiver-trilogien sidste år, og er måske også blevet en smule nysgerrig efter at læse nytilføjelsen :)

   Slet
 4. Min ønskeliste på Amazon er uendelig for tiden. Der kribler i mine fingre for at købe nye bøger. Jeg glæder mig til jeg har fødselsdag, så jeg også kan få nogle af dem hjem på boghylden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Min ønskeliste på Amazon er nærmest altid uendelig. Suk. Sommetider rydder jeg op i den, men så tilføjer jeg altid ti nye også. Det er håbløst.

   Hvornår har du fødselsdag? :) Og ja, det er vidunderligt med boggaver!

   Slet
 5. Åh. Du må ikke engang spørge. Jeg drømmer om samtlige Barnes and Noble leatherbound classic-bøgerne, et par clothbound classics fra Penguin, Fitzgerald-kollektionen med de fine bogmærker, Harry Potter bøgerne i en helt særlig udgave, digt samlinger i massevis, nogle stykker fra Penguin Drop Caps serien, den fine Bridget Jones' diary fra Penguin Ink Collection, stort set alt fra Folio Society og alt, alt, ALT for mange flere... Hunger Games i den der fine, shiny udgave, John Green collection og av min pengepung. Min mor har dog tilbudt at købe mig Jane Austen Seven Novels via saxo til mig som forsinket påskeæg, så det er en bog at cutte af ønskeseddelen. ;) Nu er jeg bare i tvivl om, hvilken jeg selv skal købe med, når hun køber den til mig (fri fragt er min undskyldning). Måske du kan hjælpe mig her: The Great Gatsby fra Fitzgerald-serien, Middlemarch fra Clothbound eller Little Woman fra B&N serien? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Din bogønskeliste er meget smuk. Jeg overvejer selv de shiny HG-bøger, men omvendt er de ikke så højt på min liste, fordi jeg allerede ejer dem (suk), og fordi de 'kun' er paperbacks. Jeg ville elske, hvis den udgave også kom i hardback. Suk med suk på.
   Og, åh nej! Sikke et spørgsmål at stille mig. Nu bliver jeg helt forvirret og rådvild. Umiddelbart synes jeg jo, at "Middlemarch" er et must-have. Øjeblikkeligt, og så skal du skynde dig at læse den. SÅ GOD! Men, men, men. Da jeg i december bestilte "Little Women" fra Book Depository, fordi en havde vundet den i min konkurrence, fik jeg en mail om, at de ikke kunne sende den, fordi den var udgået? Jeg fik den dog bestilt over Amazon uden problemer, men det fik mig til at spekulere på, om den måske ikke produceres mere, og udelukkende sælges fra restlagre? Jeg er langt fra sikker, og det kan godt være, det bare er Book Depository der vrøvler, men ikke desto mindre er det da værd at tage med i sine overvejelser. (Yaiks!)

   Slet
 6. Ih yndige bogønsker! Jeg ønsker mig selv så mange bøger. Jeg forelskede mig fornylig i et utrolig smukt bokssæt med Lord of the Rings og The Hobbit, de er bare ret dyre... Og så ønsker jeg mig samtlige Shakespeares værker i Ardens udgaver, fordi de er så gode! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, er det det bokssæt med sådan nogle lidt clothbound-agtige udgaver? Dem her: http://nineteenoone.tumblr.com/post/84926420266/closeup-detail-shots-of-my-lord-of-the-rings ? For dem elsker jeg godt nok også. Hvor er de smukke. Hvem der bare ejede dem!

   Og Shakespeare - selvfølgelig! Dem skal du nok også få samlet engang :D

   Slet
 7. Åh, Rikke, sikke et spørgsmål at stille!
  Jeg drømmer som altid om at udvide bogsamlingen med flere Clothbound Classics, men også om "Heap House", som simpelthen ser så mørk og mystisk ud. Desuden drømmer jeg om hardbackudgaver af både Grisha-trilogien og Daughter of Smoke and Bone-trilogien...
  Og så drømmer jeg altid om et buy-everything-you-want-on-Amazon-kort. Sådan et kan man da godt få, ikke?

  SvarSlet
  Svar
  1. Aprospros clothbound classics, så udkommer Jane Austens tidlige skriverier i clothbound-udgave til september. I en smuk, lyserød udgave med sko på. Spørg lige, om jeg glæder mig?! Åh, jeg køber den med det samme, det bliver muligt. Hvorfor skal de bøger være så uretfærdigt smukke, altså?

   Ellers nogle fantastiske bogønsker, du har. Hvis du opsporer et buy-everything-you-want-on-Amazon-kort så råb lige højt. Sådan et vil jeg egentligt også gerne anskaffe mig, nu du siger det.

   Slet
 8. Hvor er det virkelig nogle fine boggaveønsker, du har. Jeg ønskedrømmer om virkelig mange bøger i øjeblikket, og jeg føler virkelig ikke, jeg kan få stillet min købetrang. Dem, jeg drømmer mest om i øjeblikket, er dog hovedsageligt engelske YA contemporary romance-bøger, hvor "This is a Love Story" af Jessica Thompson bl.a. står ret højt på listen. Jeg må dog nok hellere lige vente lidt med rigtig at købe flere bøger, så jeg kan få læst nogle af dem, som jeg har fået ind af døren på det sidste :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender det alt for godt! Åh, der er så mange bøger, jeg gerne vil eje og læse, det er lige til at blive helt svimmel og ør bare af at tænke på. Jeg synes også, sommeren er sådan en fin tid at læse kærlighedsbøger i, og jeg tror virkelig "This is a Love Story" er en sød en af slagsen!

   Slet
 9. åååh den der mande-græde-digte-bog lyder bare helt fantastisk! Tak for tip!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror virkelig også, den er noget helt specielt! :D

   Slet