lørdag den 21. juni 2014

Currently reading #11: Opmuntrende læsning på en blæsevejrsdag

Det var meningen, det skulle have været godt vejr i dag. Det havde jeg i hvert fald bildt mig selv ind. I stedet vågnede jeg fra min lørdagsdøs klokken ni i morges, trak gardinerne fra og kiggede ud på overskyede og blæsende omgivelser. Med et suk opgav jeg tanken om bare tæer på nyslået græs, og fandt i stedet de omhyggeligt gemte strømpebukser frem.
I virkeligheden elsker jeg gråvejrsdage ligeså højt og ligeså inderligt, som jeg elsker solskinsdage. Jeg elsker at åbne mit vindue og lytte til regnens dryppende melodi, og jeg elsker den særlige duft, der altid efterfølger de danske sommerbyger. Sommetider håber jeg ligefrem på en pause fra de smukke solskinsdage; sommetider lukker jeg mine øjne og beder om gråvejr. Men så skal det også være et rigtigt gråvejr, og ikke en sær mellemting som dette.

På grund af vejrets ubeslutsomhed og usystematiske vekslen mellem solskinsøjeblikke og tunge skyer, er jeg kravlet op køkkenets vindueskrog, hvor jeg lytter til blæsten og nyder de få, varmende solstråler, når de dukker op. Jeg drikker julete fra en mumikop, hvilket på sin vis både er uendeligt passende og uendeligt sørgeligt, altimens jeg læser de sidste 100 sider af en finurligt morsom bog.
Jeg læser "Good Omens" af Terry Pratchett og Neil Gaiman i øjeblikket, og det er en skrupskør dommedagsfortælling om en bogsamlende ærkeengel, en falden engel som kommunikerer med djævelen gennem halvdårlige radioudsendelser, en dæmonisk hund som slet ikke er så dæmonisk alligevel og som lige har opdaget, hvordan man fanger rotter, samt en heksejæger hvis eneste våben er en samling af små nålepinde. De ved alle, at jorden vil ende en lørdag, men de kan ikke helt lokalisere, præcist hvor enden vil begynde; så de farer rundt i et rablende vanvittigt sammenblandet kaos. Og jeg morer mig så inderligt over det hele. Faktisk tror jeg, det er noget af det mest vidunderligt fjollede, jeg nogensinde har læst.

Hvad med jer? Hvad bruger I denne ubeslutsomme blæsevejrsdag på? Hvilken bog gør jer selskab i denne weekend? Noget sjovt, smukt, trist eller dramatisk? 

22 kommentarer:

 1. Hej Rikke. Jeg ved ikke om du harset det, men i dag faldt jeg over et indlæg, som straks mindede mig om noget du engang havde skrevet. Og ganske rigtigt, overskriften var præcis den samme, og mange steder går direkte sætninger igen. Synes bare jeg ville sige det, for synes i høj grad det ligner decideret kopi.http://windblownpages.wordpress.com/2014/06/21/laesetidspunkter-og-tidsprioritering/

  SvarSlet
  Svar
  1. Wow, det er faktisk skræmmende tæt på hinanden, og med et par sætninger der er total kopieret.

   Slet
  2. I har helt ret. Der er mange ligheder, men der er også en meget svær grænse mellem kopiering og inspiration, der er svær at definere. Jeg har snakket med Nikoline om det, og indlægget er slet ikke skrevet med intention som kopi.

   Slet
 2. Sikke en smuk udgave du har anskaffet dig! Jeg mener at have set den i Bog&Idé i Århus sammen med en masse andre smukke udgaver af Terry Pratchetts bøger, som jeg selvfølgelig primært hungerer efter af eje grundet designet. I dag overvejede jeg faktisk at stoppe med at læse i min nuværende bog for istedet at tage hul på en genlæsning af The Golden Compass fordi vejret, når det har regnet og været overskyet, minder mig utroligt meget om min yngslings årstid, nemlig efteråret. Efterår kalder bare på bøger om alternative universer, synes jeg! Men jeg har besluttet mig for at forsætte med min nuværende bog og så se The Great Gatsby senere i aften :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, jeg knuselsker den også. Der har lige været nyudgivelser af alle Pratchetts bøger, og det er jo slet, slet, slet ikke til at stå for! Åh altså.
   Og fantastisk med 'The Great Gatsby'. Det er sådan en god film, omend bogen er lysår bedre i min mening. Det er den altid. Jeg tror faktisk også snart, jeg vil genlæse 'The Golden Compass'. Åh hvor jeg elsker den trilogi!

   Slet
 3. Jeg har været på arbejde i det plantecenter hvor jeg har fået et 4 måneders vikariat. Har fået læst Divergent - Afvigeren færdig mens jeg spiste morgenmad, har læst Chili Klaus: Den er god i ørerne - dyrk din chili - spis din chili, fra enden til anden i bussen og da jeg kom hjem så satte jeg mig ved computeren for at opdatere min blog med det andet indlæg om min Faster Nina's besøg på Bornholm i pinsen. Vejret her på BH har også været ustadigt med regn og gråvejr. Nu er solen dog kommet lidt frem og titter til mig igennem ruden i soveværelset :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh hvor lyder det dog hyggeligt det hele :) Var Divergent god? Jeg har endnu ikke fået læst en eneste bog fra den serie..

   Slet
 4. Det er en ret sjov og pudsig bog - glæder mig til at læse din anmeldelse, når du er færdig :-)

  Jeg regner med at afslutte en trilogi i aften, eftersom jeg nok læser de sidste 70 sider i Emerald Green, inden jeg går i seng. Det er hyggelig læsning, men jeg ærgrer mig stadig over, at forfatteren ikke har udnyttet seriens fulde potentiale - der var så mange spændende ting, man kunne krydre bøgerne med, men hun har holdt en ret simpel stil.

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Pudsig er lige ordet! Men åh hvor var den sjov. Jeg hyggede mig virkelig.

   Uudnyttet potentiale er næsten det værste, synes jeg. Suk. det er sådan en skam..

   Slet
 5. The weather has been crazy here in Mexico too! I'm currently reading as many Diana Wynne Jones' books as I can get my hands on as I'm planning on doing my senior thesis on her works.

  SvarSlet
  Svar
  1. I actually haven't read anything by Diana Wynne Jones yet. Is there anything by her that you can recommend?

   Slet
  2. Well, my favorites so far are: Howl's Moving Castle, Fire and Hemlock, Dogsbody, Reflections (a collection of essays), Eight Days of Luke. There are really beautiful editions that you could add to your collection ;)
   My friends call me DWJ Witness because it's as if go from door to door "selling" her books. Hope you can read any of her works soon!

   Slet
  3. Well, you certainly have inspired me! Perhaps I should try 'Howl's Moving Castle', as I've heard good things about it before as well!

   Slet
 6. "Good Omens" er en bog, som jeg virkelig glæder mig til at læse - og hvilken glædelig overraskelse, at den omhandler en bogsamlende engel. Det var jeg faktisk ikke klar over. Din udgave er simpelthen den fineste i hele verden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig god og virkelig sjov! Perfekt til en gråvejrsdag eller en blæsevejrsdag; den vil få smilet frem på alles læber, tror jeg!

   Slet
  2. Kan du huske, om de havde den udgave i Politikens Boghandel, da vi var der? Jeg skal nemlig et smut forbi den i morgen, og jeg skal ærligt indrømme, at det kribler lidt i fingrene efter at få den med hjem.

   Slet
  3. Åh, jeg kommer lidt i tvivl. Jeg er ret sikker på, de havde nogle af Pratchett's bøger i den her udgave, da vi var der, men om de lige havde denne, husker jeg ikke helt. Jeg krydser fingre og håber!

   Slet
 7. Jeg er ved at genlæse Harry Potter bøger igen, og nu er jeg nået til den sidste bog. Det er altid lidt trist når det er slut, synes jeg. Tror muligvis jeg vil starte et film-marathon i aften som prikken over i'et på mit HP-eventyr :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, hvor er det altså hyggeligt! Det vil jeg også snart.

   Slet
 8. Skøn lille hyggekrog du har dig der! :)
  Jeg synes også det er øv, når vejret er så ubeslutsomt - Det må da være enten eller, hihi. Men du har ret, på en gråvejrsdag er det bare med at nyde det inde, med noget varmt at drikke, hyggeligt tøj og noget hyggeligt at læse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg elsker at sidde der for at læse lidt! :)
   Jeg er helt enig, gråvejr ér hyggevejr, og så må man godt gemme sig med en god bog og en kop varm kakao ;)

   Slet