mandag den 30. juni 2014

Månedlig opsummering: Kære juni

Som noget nyt vil jeg forsøge at afslutte hver måned med opsamlinger og statusopgørelse; bogstakke med bøger, jeg har læst, korte tanker om måneden der er passeret og en sammenklippet video med glimt af ting, jeg gerne vil forsøge at huske.

Juni var: pakket ind i rejsetasker og rygsække, togbilletter og gøremål. Juni var fyldt med aktivitet, gensyn med smilende ansigter og søde væsener. Juni var picnic med læseklubben i Munke Mose, aftenbål ved Sankt Hans og lange gåture. Juni var eksamensstress og efterfølgende belønning; to eksamensopgaver, to tolvtaller. Juni var krisemøder med Stine, fremtidsbeslutninger, positive overraskelser, en begyndende ferie og smukke øjeblikke.
I juni læste jeg: 21 bøger. Heraf var 5 af dem studie-relaterede. (Og flere af de læste bøger er desværre ikke med på billedet, fordi de var biblioteksbøger, eller fordi jeg har ladet dem stå i min reol hjemme hos min mor). 
I juni købte jeg: 5 bøger.
Junis store læseoplevelse: "Deathless" af Catherynne M. Valente. Jeg vandrer stadig rundt med splinter af historierester i mit indre. Jeg samler den stadig op for at finde citater, der hjemsøger mig. Det er den smukkeste bog, jeg har læst hele året, og jeg er slet ikke færdig med den endnu.
Junis mest skuffende læseoplevelse: "Under Wildwood" af Colin Meloy var frustrerende læsning, men ikke skuffende, da jeg ikke forventede mig alverden af den. Jeg læste den blot fordi, jeg var kommet til at købe den. Til gengæld blev jeg både irriteret og skuffet over "Black Cats and Evil Eyes" af Chloe Rhodes, som udgav sig for at være langt mere, end den egentligt var.
Junis lyrikvalg: I denne måde har jeg læst udvalgte digte af Percy Bysshe Shelley; en af de store engelske romantikere, hvis digte jeg tidligere kun har haft et svagt kendskab til. Og det er en skam, for han skriver vidunderligt. For at citere en af de smukkeste, mest forhåbningsfulde linjer nogensinde: “If Winter comes, can Spring be far behind?
Junis læseklub-læsning: I læseklubben læste vi i denne måned "The Legend of Sleepy Hollow", som var en mærkværdig lille novelle.
På julis læse-liste står der: Flere Nancy Mitford romaner (som jeg stadig er håbløst bagefter med), et gensyn med Jane Austen og min absolutte yndlingsbog, digte fra 1400-tallets Persien og muligvis en genlæsning af "Bridget Jones", som jeg længe har længdes efter at genlæse.

Hvad med jer? Hvad fik I læst og oplevet i juni? Hvilke læseoplevelser var særligt smukke, og hvilke var skuffende? 
(Videoen nedenfor er en stemningsvideo med små juni-glimt, jeg gerne vil beholde og gemme. Fordi Vimeo drillede mig, så jeg mig nødsaget til at uploade den via YouTube, og derfor skal I lige huske at vælge 'HD' kvalitet i tandhjulet, så den bliver helt optimal.)

32 kommentarer:

 1. Synes det er en super skøn idé med et opsumerings-indlæg! Nød at læse det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dét er jeg glad for at høre! Tusind tak :)

   Slet
 2. Sikke et fint koncept til bloggen. Altid dejligt med lidt opsummering af tiden der gik, så man ikke glemmer alle de gode stunder helt (:

  Odense er bare så smuk her om sommeren! Det er virkelig tider som nu, hvor jeg aldrig kunne finde på at flytte herfra (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis; jeg synes, tiden flyver så hurtigt forbi, så jeg er lidt tiltrukket af idéen med at opsamle minder og tanker på den her måde.

   Og ja; sommer i Odense er indbegrebet af skønhed. Jeg nyder hvert sekund.

   Slet
 3. Sikke en fantastisk stemningsvideo! Yay :D

  SvarSlet
 4. Synes det er fantastisk, at du noterer, hvad der er skolerelateret :) Det har jeg egentlig savnet lidt. :)

  Hvor ærgerligt, at Under the Wildwood var lidt en skuffelse, når nu den var så stor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh yes, det er jo unægteligt en stor del af min læsebyrde, også selvom det er skønlitteratur :)

   Jeg vidste egentligt godt, at 'Under Wildwood' ville være en stor skuffelse. Jeg hadede nemlig den første bog i serien, men problemet var, at jeg købte bog 2, før jeg havde læst bog 1. Derfor følte jeg mig lidt 'forpligtiget' til at læse den, nu når jeg allerede havde brugt penge på den :)

   Slet
  2. Åh, jeg hader, når man kommer til at lave den slags dumme fejl! :)

   Slet
 5. Hvor er det dog dejligt at du giver mig, og naturligvis alle andre, muligheden for også at følge med i dit liv her på din ret så imponerende blog...
  Jeg glæder mig til vi skal have en "foto tur" sammen, og nørde kameraer, iso, blænde og lukketider ;-)
  Jeg er pinedød nød til præcist at vide alt! - om hvordan du frembringer de vidunderlige billeder...
  (flot video i øvrigt)

  Mvh
  Din Far...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej søde far! Hvor er det hyggeligt, at du også finder tiden til at klikke forbi ind i mellem! :)

   Tusind tak for de søde, søde, søde ord. Jeg glæder mig til en foto-tur, det må vi iværksætte snart. Du kan helt sikkert også lære mig en teknisk ting eller to om de vidunderfunktioner, der gemmer sig i mit kamera. Jeg har nemlig aldrig rigtig fået læst den brugsvejledning... ;)

   Endnu engang, tak for de søde ord <3 Vi ses snart, og jeg håber, du har det godt!

   Slet
 6. Ej en god ide med sådant et indlæg! Og så må jeg altså tage hatten af for alle de bøger du formår at læse. Jeg glæder mig afsindigt til at fordybe mig i bøger igen nu hvor vi tager ud og rejser. Det trænger jeg til efter en stresset eksamensperiode. Og hey - tillykke, for fanden, med de flotte karakterer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for, at du synes! Og åh ja, jeg læser en del. Jeg kan slet ikke lade være. Jeg håber også, du får gode læseminder fra din ferie - det er det perfekte afbræk fra en stresset periode :)

   Og hey, tusind tak :D

   Slet
 7. Sikke en dejlig stemningsfyldt video, som gav mig mange smil på læben. Du har fanget sommermagien så fint! Og dejligt koncept til bloggen - jeg bliver mere og mere inspireret. Bliv endelig ved :-)

  God sommer!

  Kh Katrine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de søde, søde, søde ord! Det er den største ros i verden at kunne inspirere. Jeg håber også, du har en vidunderlig sommer!

   Slet
 8. Sikke en god idé!
  Og hvor er det bare en fin video :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for, at du synes! Og mange tak :D

   Slet
 9. Hvor har du fået læst mange bøger! Man skulle tro at du ikke lavet andet end at læse :P Jeg har haft en lidt flad måned med mine bøger. Men de bedste bøger må nok være Mette Bundgaard Laursens nye serie.

  Super skøn film! Jeg elsker den stemning der er. Det får mig helt lyst til at prøve at lave min egen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det sjoveste er faktisk, at jeg har haft meget travlt i juni med veninder, begivenheder og studie. Men læse-tid skal jeg nok altid finde! :)
   Det er en skam, du har haft sådan en flad læse-måned. Jeg håber dog, juli bliver bedre for dig så :)

   Og tusind tak! Det synes jeg bestemt, du skulle prøve :)

   Slet
 10. Kære Rikke, tillykke med dine to eksamensopgaver og de to tolvtaller. Hvor er det flot. Og sikke meget du når at læse. I den sidste uge har jeg ikke haft tid til at læse bøger, så jeg er stadig i gang med 'Kvinden der forsvandt' af Gillian Flynn på min nye e-bogslæser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Jeg er virkelig også lykkelig for, at det gik, som det gik. Og det er også skønt sommetider at trække læsningen lidt i langdrag og tage sig tid til at sluge ordene i små portioner. Jeg håber, du nyder din sommer :)

   Slet
 11. Oh, how I love your blog! The beauty of your words (even if weirdly translated by google) and your pictures! Can't get enough of it! You read quite fast, I'm impressed and kind of jealous of your dreamy book collection!

  Now, I want to know more about Denmark's education system!

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you so much! I'm so happy that Google allows you to read my text, even if the words become a bit distorted in the process of translating.

   What do you want to know about Denmark's education system? :)

   Slet
  2. I'll be a little greedy and say: everything! How long is the elementary education? secondary? high school? college? Are you required to learn other languages? How does your grading system work? What's your take on the teaching of children's literature?

   Hope those aren't too many questions!

   Slet
  3. Every person in Denmark is required to attend to at least 10 years of school. When we are six years old we begin in Folkeskole (which translates roughly to 'People's School', which is the equal of Primary School, I guess), and until completing 9th grade the school is non-negotiable. In 4th grade it is required to be taught English and in 7th grade another language is added (in some areas of Denmark the language taught will be German, in other areas (mostly Copenhagen) it will be French).
   After 9th grade it is optional to attend 10th grade, to work, or to continue one's education. It is normal to choose 3 years of further education either in STX (http://en.wikipedia.org/wiki/General_Certificate_of_Secondary_Education), HHX (http://eng.uvm.dk/Fact-Sheets/Upper-secondary-education/The-Higher-Commercial-Examination-Programme-%28hhx%29) or HTX (http://en.wikipedia.org/wiki/Higher_Technical_Examination_Programme).

   Afterwards you can choose to attend University. First you'll sign up for three years in order to achieve a Bachelor's Degree and then you can choose to add two more years to your education in order to achieve a Master's Degree (this is what I'm currently doing).

   Grades are given from a 7-point grading scale, which you can read more about here: http://www.econ.ku.dk/polit/english/examination/scale .. In Denmark grades are used from the 7th grade in Primary School/ Folkeskole and up.

   Children's literature is usually taught in 1st-4th grade, and as far as I can remember relies heavily on H. C. Andersen and Astrid Lindgren. Generally speaking, the fairy tales of H. C. Andersen is an important subject for all language-based courses in Denmark. Last year I had (another) course on H. C. Andersen, as he is the most prominent author that ever existed in Denmark. While he did write fairy tales for children, he is of the utmost importance to Danish culture and understanding.

   I hope this answered some of your questions! :)

   Slet
  4. Wow, it's so interesting to see how different the grading systems are all around the world. Also, it's sad to know that Mexico doesn't give that much importance to education; it all depends on whether you get a good teacher or not. I wonder what my college average (8.11) is equivalent to, it seems as if in most places it could earn me a pass for a postgraduate degree, whereas in Mexico it doesn't... it's weird.

   Slet
 12. Hvor hyggeligt med sådan et opsamlingsindlæg! Tillykke med de altid flotte karaktere (:

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de søde ord x2 :)

   Slet
 13. Oh hvor er det altså en helt vildt god idé. Har faktisk længe gået og leget med tanken om at omdanne mine 'ugen' indlæg til noget måndeshalløj i stedet :D
  Videoen er altså bare noget så fin! Og tak for, at du også var med til at gøre min juni til noget helt særligt :)!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak søde Gitte :D Der er jo også en del andre bogbloggere, der bruger en månedlig wrap-up, men med min skema-kærlighed tænkte jeg, jeg ville stille det sådan her op i stedet :D ..

   .. Og tusind tak! Du lysnede også mine juni-dage helt betydeligt <3.

   Slet
 14. Du skriver så fint, du er så smuk og videoen er intet mindre end fantastisk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, tak og tak! Så søde ord <3

   Slet