tirsdag den 24. juni 2014

Tema-tirsdag #52: Sommerens læseplaner (og sommerbogsanbefalinger)

Denne sommerferie er lidt speciel for mit vedkommende, for den bliver den sidste rigtige af slagsen. Det sidste uddannelsesår venter forude, og således forsvinder den næste sommer i et hav af uvished. Jeg har ingen idé om, hvad den næste sommer vil bringe mig, eller hvad den vil indebære. Det er en mærkelig bittersød fornemmelse, der efterlader mig med et brændende ønske om at nyde hvert eneste sekund af denne sommer og al den tid, den giver mig. Tid til at hygge, danse, feste, dase og tid til at læse.
Jeg har, traditionen tro, sammensat en yndig bogstak, som skal underholde mig og forsøde min tilværelse under solstråler såvel som sommerbyger og tordenvejr. Det er en farverig bogstak fyldt med bøger, jeg længe har glædet mig til at læse, forfattere jeg har længe glædet mig til at møde, og øjeblikke jeg længe har drømt om at opleve. Det er en bogstak, der er som en helt rejse i sig selv.
Den første og mest selvfølgelige bog på sommer-læselisten er min yndlingsbog, som jeg altid byder sommeren velkommen med. "Persuasion" af Jane Austen er altid en fryd at genlæse, og den er det smukkeste sommerritual, jeg har. Jane Austen gøres også selskab i bogstakken med en anden af mine yndlingsforfattere; Neil Gaiman, hvis novellesamling "Smoke and Mirrors" er den næste bog, der skal diskuteres i min læseklub.
Til de smukke solskinsdage i Spanien ligesåvel som i Danmark, har jeg øremærket "The White Queen" af Philippa Gregory, som jeg tror er spændingslet og fuldstændig medrivende. Måske vil stranddagene også lokke mig til at erhverve de resterende bøger fra Gregorys succes-serie. Ligeledes glæder jeg mig til at læse om hverdagsmagi i "Some Kind of Fairy Tale" af Graham Joyce, når havedaseriet når sit højeste.
Sommerens stille regnvejrsdage og tidlige morgenstunder regner jeg med at tilbringe i dyb læsetrance med kærlighedsdigte og historisk fiktion. Digtsamlingen "Faces of Love" med digte fra 1300tallets Persien vil transportere mig til en anden verdensdel, altimens Alice Hoffmans "The Museum of Extraordinary Things" vil fremmane viktoriansk mystik. Min klassikerkærlighed regner jeg med at få tilfredsstillet med Edith Whartons vidunderord om 1900-tallets New York.
Jeg leger desuden med tanken om at medbringe bog tre og fire i George R. R. Martins fantasy-univers, når jeg drager til Spanien. De store bøger er velegnede til flyveture såvel som strandture, og sommeren skænker mig så gavmildt det tidsrum, jeg har brug for, for at få dem læst.

Hvad med jer? Hvad skal I læse i ferien? Er der måske en særlig bog, som I glæder jer til at læse?
Hvis nogle af jer skulle mangle læseinspiration til sommerens lange solskinsdage, vil jeg varmt anbefale jer at se nedenstående video, som består af 9 bogbloggeres anbefaling af en god sommerbog. Tryk afspil og se hvilken bog Anne Nikoline, GitteIda, Louise, Maja, Mette, Michella, Rebecca, Stine og jeg anbefaler til sommerlæsningen.

58 kommentarer:

 1. Dine billeder er vidunderlige, Rikke, og det er dejligt med anbefalinger til sommerlæsning! Jeg er selv ved at læse 'Kvinden der forsvandt' af Gillian Flynn på min nye e-bogslæser. Det er en bog, jeg anbefaler på det varmeste :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for dine søde ord! Gillian Flynn har jeg faktisk hørt meget godt om. Jeg håber, du nyder bogen :)

   Slet
 2. Jeg mangler helt klart læseinspiration, så tror da hellere lige jeg må følge lidt med her på din blog :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til! Jeg håber, du vil finde den inspiration, du søger :)

   Slet
 3. Endnu engang har du strøet nogle smukke billeder ud over dit indlæg. Tak fordi jeg måtte være med, det var skidesjovt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de søde ord! Og selv tak, fordi du deltog! Det er SÅ skønt, når folk vil bakke op om ens idéer på den måde :)

   Slet
 4. Sikke en dejlig bogstak, du har planer om at læse og vidunderlige billeder! Videoerne er blevet så fine, sikke megen god inspiration! Tak fordi jeg måtte være med, det var virkelig sjovt! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Jeg er glad for du kunne lide videoen, jeg synes også, den er smadderfin, takket være alle jer søde mennesker, der bakkede op om det hele <3

   Slet
 5. Some Kind of Fairy Tale var rigtig god syntes jeg. Det var ikke en fairy tale bog som jeg havde forventet, men jeg blev alligevel meget positivt overrasket og læste den også forholdsvis hurtigt færdig.
  Jeg tror jeg skal have en enkelt Austen bog med i min sommerlæsning, men når man skal på 3-4 ugers ferie med svigerfamilien (og man er den eneste der sådan rigtig kan sætte sig og bare hygge med en god bog) er det tvivlsomt hvor meget jeg rent faktisk får læst i løbet af ferien. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også en lidt svær bog at forholde sig til, for dens bagsidetekst afslører nærmest intet om dens indhold. Jeg glæder mig dog rigtig meget til at læse den, især efter din anbefaling :)
   Og det lyder fantastisk med en Austen-bog til sommerlæsningen. Austen kan man aldrig få nok af.

   Slet
 6. Rigtig god idé! Det er lidt sjovt at se så mange bog bloggere man følger i samme video :)

  Dine billeder er også meget flotte. Hvilke kamera-indstillinger har du brugt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! :) Jeg synes også, det er blevet så hyggeligt! :)

   Jeg har brugt mit 50 mm. F/1.8 objektiv til billederne, og mit kamera har været indstillet på CA.

   Slet
 7. Hvor er videoen bare blevet fin! Er så glad for, jeg måtte være med :)

  Åh, jeg vil virkelig gerne læse "The White Queen". Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Jeg er også lykkelig for, at du ville være med! :)

   Jeg glæder mig virkelig også til at læse "The White Queen". Har du set TV-serien? Jeg er fuldstændig ellevild med den og glæder mig til at forsvinde ind i bogen, den er baseret på.

   Slet
  2. Jeg er lige startet på serien og er helt forelsket i den! Jeg var lidt i tvivl om, hvorvidt jeg skulle fortsætte med serien eller vente, til jeg havde læst bøgerne. Men jeg måtte bare se videre, så nu må jeg læse børgerne efterfølgende :)

   Slet
  3. Jeg havde det på akkurat samme måde, da jeg begyndte at se den! Man "burde" nok læse bøgerne først, men åh serien var bare for god til at lade ligge, synes jeg. Man bliver så afhængig.

   Slet
 8. Gode anbefalinger og søde bogbloggere! Så bliver det ikke bedre :D

  SvarSlet
 9. Skønt med inspiration og hvor fint at få sat ansigt på de mennesker man dagligt følger :-) Jag har selv lige lavet min sommerferieliste på bloggen, men dine forslag vil jeg klart skrive i mit hæfte til senere læsning!!

  Og vil lige sige - hold op hvor er du smuk Rikke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt bestemt; inspiration er altid skønt! :) Jeg vil også lige klikke forbi og se, hvad du skal læse til sommer :)

   Og, åh altså. Tusind, tusind, tusind tak!

   Slet
 10. Fantastisk idé med sådan en video! Tror da lige, jeg skal kigge lidt nærmere på nogle flere bogbloggere :) flere af anbefalingerne er i hvert fald noteret.'
  Og sikke nogle fantastiske billeder i det her indlæg! Du er virkelig god til at vise stemninger gennem dine billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Og ja, jeg kan varmt anbefale du klikker forbi de forskellige blogs. De er superfine :)

   Igen, mange tak for rosen! Det var også et værre hurlumhej med de her billeder (kamerastativ og bogjonglering midt ude i en skov, :p), så jeg er glad for, du kan lide resultatet :)

   Slet
 11. ... og så gik det op for mig, at jeg er den eneste, der ser sådan lidt eksamensrodet ud i videoen. Never mind! Sikke en fin video, det blev! Er glad for, jeg måtte være med! :) Og igen - virkelig god idé!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du ser skøn ud, gør du! Og jeg er glad for, du kunne lide videoen; jeg er så taknemmelig for, at du fandt tiden til at være med, midt i al eksamenkaosset :)

   Slet
 12. Virkelig fin video og hyggelig at se! (:

  Jeg har faktisk givet mig selv den lektie at jeg vil læse Koranen af alle bøger, fordi jeg er træt af at alle har så mange meninger men egentlig aldrig har læst den eller læst noget om den - haha! (så kan man måske danne sit eget syn på den)
  Derudover vil jeg læse Hobbitten på Engelsk jeg har læst den 1000 gange på dansk så nu må det være på tide! :)

  xoxo, smarstrand.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! :)

   Og nøj, hvor er det fantastisk fedt, at du vil læse Koranen. Den har jeg også længe været interesseret i at få læst rigtigt, netop fordi den er så integreret del af vores verden, at man har en mening om den, før man overhovedet har læst den. Virkelig spændende læseprojekt!

   Slet
  2. Ja det er lige netop det jeg tænker - jeg har jo også selv en mening men i virkeligheden ved jeg måske kun en brøkdel af hvad den virkelig handler om :)

   Slet
  3. Præcis! For et par år siden begyndte jeg selv at læse hele Bibelen, det var også en øjenåbner af den store slags. Simpelthen fordi, man så ofte bare tænker i hovedtræk.

   Slet
 13. Så fin video! Og tak for inspiration til bøger, jeg kan læse i min ferie, nu når jeg endelig har tid til at læse andet end pensum. Der er ikke noget bedre end at fordybe sig i en god bog på diverse ferier :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Det er virkelig det bedste endelig at få tiden til at forsvinde ind i en god, selvvalgt bog :)

   Slet
 14. Skøn video - rigtig sjovt med meget forskellige anbefalinger.

  Jeg har en sommertradition mht. bøger, og det er altid at læse én chick lit-bog i løbet af ferien. Jeg ved ikke helt hvordan den tradition er opstået eller hvorfor - det er trods alt en genre, jeg helst undgår, men omvendt synes jeg, det er meget sundt at udfordre sig selv lidt mht. boggenrer, og så er chick lit også så lettilgængeligt og ufarligt, at det passer fint til ferielæsning :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! :) Det er nemlig rigtig fint med variation og en fornemmelse af individuel læsesmag :)

   Chick-lit er altså også skøn sommerlæsning! Sådan en sniger sig også ofte ind hos mig i forbifarten. Jeg elsker det. Hvilken chick-lit roman skal du læse, ved du det endnu? :)

   Slet
  2. Jeg har tænkt mig at kaste mig over en bog i Shopaholic-serien - det bliver nok Mini-shopaholic som lydbog :-)

   Slet
  3. Åh jeg elsker den serie! Så sød og sommerperfekt! God fornøjelse :)

   Slet
 15. Sikke en vidunderlig hyggelig video med alle de søde bogbloggerpiger! Fantastisk idé, og nogle skønne anbefalinger :)

  Jeg har desværre ikke selv så meget decideret sommerferie, men jeg glæder mig alligevel til at forhåbentlig have flere lyse timer efter arbejde til at læse og slappe af og tage på litterære eventyr. Jeg har ligesom dig "Some Kind of Fairy Tale" på min "bør snart læse" liste sammen med bl.a. en bog af China Mieville... Jeg er lige nu inde i et humør som kalder på mørke og anderledes beretninger, så jeg må se hvad jeg kan finde på hylderne til at stille den sult videre.

  Endnu en gang en kæmpe ros herfra for et super initiativ! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for al rosen; jeg er så glad for, at du godt kunne lide videoen. Den var så hyggelig at samle sammen :)

   Hvor fint at du også skal læse Graham Joyce. Jeg håber virkelig, bogen er god. Den har så længe stået herhjemme og samlet støv, så det er "på tide", jeg får den læst. Jeg har i øvrigt aldrig læst noget af China Mieville (med undtagelse af et lille essay i The Library Book), men har hørt alverdens rosende ord. Det bliver spændende!

   Slet
 16. Super fede billeder!!! :D Er vild med dem hvor du læser i bogen :)

  Knus Line
  guldstjernen.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, det er skønt at høre :D

   Slet
 17. Jeg planlægger aldrig hvad jeg skal læse i løbet af en sommer, mest fordi jeg, oftest, bare læser hvad jeg lige føler for. I år er det lidt anderledes da jeg også har en månedlig bogchallenge men det er til at overleve ;)
  Jeg skal have læst Moby Dick færdig, den er jeg stadigvæk ikke færdig med. Og måske prøve ikke at have gang i så mange bøger på en gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det varierer meget, om jeg har lyst til at planlægge eller ej. For ja, sommetider kan det føles som en forpligtigelse eller indskrænkning, og det er jo ikke sjovt! :)
   "Moby Dick" er også et omfattende projekt! Jeg håber, du når igennem den, og snart kan starte på noget nyt så! :)

   Slet
 18. Ih, tusind tak fordi jeg måtte være med. Det er blevet så fint, og hvor er det skønt at få sat ansigter på folk! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord! Og tak fordi du ville være med! :')

   Slet
 19. Det her har ikke rigtig noget med dit fine indlæg at gøre, men jeg vil super gerne vide, hvor din blå kjole er købt? (:

  SvarSlet
 20. Rigtig rigtig skønt med gode sommerbogs-anbefalinger :-)
  Min liste er dog allerede reeet lang.. Du har vist set mit Instagram billede? Men den står (indtil videre) på færdiglæsning af Me Before You, Sense & Sensibility og Catching Fire.. Og så vil jeg også gerne i gang med Good Wives og Mansfield Park! Uuuh, hvor er sommerferien altså bare den perfekte anledning til at få læst nogle gode bøger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! :)
   Og åh, ja, jeg har set det fine billede! Glæd dig, glæd dig, glæd dig til "Me Before You", "Good Wives" og mere Austen. Det er sådan nogle gode bøger, du har udvalgt, og sommeren er netop helt læseperfekt til formålet.

   Slet
 21. Hvor er det blevet godt - gode anbefalinger fra alle sider :D Og meget forskellige, fedt!!
  Og jøsses dine billeder er virkelig, virkelig flotte - elsker at du fik brugt den lille kuffert :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for, at du synes! :D Og ja, det er skønt så forskellig smag, folk har! Det giver den smukkeste variation af læseanbefalinger og muligheder :)

   Og tusind, tusind, tusind tak. Jeg kæmpede virkelig også for de billeder (seriøst, se det her for dig: Rikke i besværlig maxi-kjole går 4 km. ud i en skov med en sportstaske fyldt med bøger og et kamerastativ over armen, for at stå og knipse billeder med en fjernbetjening og så gå hele vejen tilbage igen). Det var noget af en opgave :D

   Slet
 22. I'm actually going to start reading a new R.A. Salvatore novel called "Night of the Hunter" and after that I might read "Persuasion" by Jane Austen

  SvarSlet
  Svar
  1. That sounds amazing! Actually "Persuasion" is my favorite novel of all-time. I hope you'll enjoy it!

   Slet
 23. De er simpelthen så fine alle dine billeder :)

  / Liselotte

  SvarSlet
 24. Sikke en fin video, og en fantastisk ide at lave en video med anbefalinger af en række udvalgte bogbloggere. Det er en skøn samling sommerbøger du har planer om at læse. Jeg har også Persuation på min sommer-tbr, og the White Princess som er i samme serie som The White Queen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er jeg glad for dine søde ord! :) Og fantastisk, at du vil læse "Persuasion". Den er så, så, så god! Jeg glæder mig i øvrigt også meget til at starte på Gregorys historiske serie. Den virker så fin :)

   Slet
 25. Dejlig video med en masse søde bloggere. Tak for alle anbefalingerne! Hvis ikke jeg selv havde en proppet sommerlæseliste, så ville jeg kaste mig over nogle af bøgerne, bl.a. The Princess Bride, som jeg vil have fingrene i snarest muligt. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de søde ord! :) .. "The Princess Bride" er i øvrigt lige en bog for dig; den minder en smule om Gaimans "Stardust" med en stor portion af metafiktion. Så hyggeligt!

   Slet
 26. Har lige læst 'The Museum of Extraordinary Things' efter jeg så den her, og var ret vild med den! Så tak for den anbefaling :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det skønt at høre! Jeg har endnu ikke selv læst den, men jeg glæder mig sådan. Noget siger mig, den er helt vidunderlig :)

   Slet