søndag den 28. september 2014

“We read to know we're not alone.”

På det seneste har jeg grublet en smule. Et citat har været klistret fast til indersiden af mine øjenlåg, og jeg har ikke været i stand til at blinke det væk. “We read to know we're not alone” er et simpelt udsagn, udtalt af en ufatteligt klog mand. Det er en let forklaring af en kompliceret følelse; det uhåndgribelige, mærkværdige og ubrydelige bindingsbånd, der kan opstå mellem en læser og en bog. For man er aldrig alene, når man læser. Man er aldrig alene, når man er i nærheden af en bog.
Citatet har for mit vedkommende altid været sandt, men på det seneste er det blevet sandt på en anden måde. For med bloggen, internettet, litteraturstudiet og min omgangskreds har bøgerne bygget broer til konkrete bekendtskaber, venskaber og oplevelser. Bøgerne har givet mig muligheder, der rækker ud over deres egne papirssider. Og jeg ved, at jeg ikke er alene, når jeg læser.
 
I går morges tog jeg toget mod Aalborg. Med søvndrukne øjne rejste jeg (næsten) til den anden ende af landet for at mødes med 24 piger, som alle havde ét tilfælles: bøgerne. Anledning var nemlig et bogbloggertræf.
Jeg har tidligere været med til to bogbloggertræf, og begge gange har det været skønne oplevelser, der har efterladt mig helt overvældet, træt og glad. Der er noget særligt ved at se og gense de mennesker, hvis ord man så nøje følger bag en skærmbarriere og veksle et par ord sammen i andet end kommentarform. Det er altid en fryd. Og gårsdagens, for mit vedkommende, tredje bogbloggertræf var ingen undtagelse.
Generelt er det dejligste for mig på dage som den i går blot at mødes med folk, at grine og snakke, anbefale bøger og diskutere blogge, at networke og skabe forbindelser, og at få et lille mini-indtryk af, hvem personen bag skærmen egentligt er. Men som regel bliver også flere aktiviteter og overraskelser flettet ind undervejs, og således fik vi i går besøg af forfatteren Nanna Foss, som fortalte om vejen til sin nye fantasy-roman "Leoniderne" samt forfatteren Christina Bonde, som gav os en forståelse af, hvordan bogblogge ser ud udefra med forfatterøjne. Desuden blev vi gennet ud i en herlig kæderække af udfordringer, selskabslege og fjolleri; en litterær version af Gæt & Grimasser, hvor bogtitler skulle mimes og gættes, bog-puslespil, hukommelses-gymnastik og bogstableri. Det var så morsomt, og der lød en vedvarende latter, altimens kameraerne klikkede og blitzede løs.
Det var en dejlig dag. Der blev diskuteret alt fra anmelder-etik og Harry Potter-nostalgi til den nye "50 Shades of Grey"-filmtrailer, udnyttelse af Facebook-sider, taktik til det kommende Read-a-Thon og boglige ønskelister. Det var, som altid, så enestående at mødes med mennesker, der alle deler en så stor passion; bøgerne, ordene og bogbloggeriet.
En stor tak skal lyde til arrangørerne af efterårets bogbloggertræf; Rikke, Irene, Simone og Karin. Ligeledes vil jeg inderligt gerne takke alle de andre deltagere, som var med til at gøre dagen til noget helt særligt. 
Da dagen var slut, og efterårsjakkerne atter skulle findes frem, blev vi alle foræret en stor bunke bøger fra gavmilde forlag. Derfor skal en stor tak også lyde til Mofibo, Lindhardt og Ringhof, Turbine, Forlaget Rosenkilde & Bahnhof, Tellerup, Forlaget Mellemgaard, Politikens Forlag, Rosinante&Co, Forlaget Modtryk, Valeta, Gads Forlag, People's Press, Liveboox, Forlaget Iris, Forlaget Alvilda samt Arnold Busck i Hjørring. 

30 kommentarer:

 1. Fine billeder fra en hyggelig dag :)!

  SvarSlet
 2. Det var hyggeligt at møde dig i den "virkelige" verden og ikke bare den Rikke jeg møder igennem skærmen :) Og du var en dejlig borddame ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak og i lige måde! Det var sådan en god dag, og det var så hyggeligt at få snakket med dig :)

   Slet
 3. Det var en virkelig skøn dag, men alt for kort, så jeg fik desværre ikke snakket så meget med dig, men jeg ville i hvert fald sige tusind tak for de fine bøger du har valgt til mig fra L&R - det har du ramt helt utroligt godt. :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes slet heller ikke, jeg fik snakket med alle dem, som jeg gerne ville, deriblandt dig. Åh, suk. Men der kommer forhåbentligt altid nye chancer! :)

   Det er jeg så glad for at høre, jeg er sikker på, forlaget glæder sig til at høre, hvad du synes om dem :D

   Slet
 4. Ej hvor lyder det hyggeligt. Hvor må man få meget ny inspiration (og smil, hygge og glade minder) efter en sådan fantastisk dag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var nemlig både hyggeligt og inspirerende! Så skønt :)

   Slet
 5. Det var så hyggelig en dag og spændende at få sat ansigt på en masse blogs man kun har set virtuelt, ikke mindst dem man fik som bord'herrer' :)
  Super hyggeligt at møde dig Rikke, og ekstra tak til dig og din praktik for de fine gaveposer. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis! Der er virkelig noget helt særligt og lidt mærkeligt over det. Og nøj, det var hyggeligt!

   Det var også skønt at møde dig! Og dejligt du kunne bruge bøgerne, :D Det bliver de glade for at høre inde på forlaget :)

   Slet
 6. Det lyder bare som så rart et arrangement. Jeg er glad for at høre, at I havde en dejlig dag! ^^

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var virkelig rart! Du må med næste gang, synes jeg :)

   Slet
 7. Åh, jeg har siddet hele dagen og læst bloggertræf-indlæg, og er så misundelig på jeres skønne oplevelse! Hvem der bare kunne have været med :) Det må kunne lade sig gøre en dag...
  Dejligt, at du også havde sådan en god oplevelse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, altså. Jeg håber sådan, at du kan komme med en dag! Jeg vil så gerne møde dig også. Nøj det ville være hyggeligt. Råb endelig højt, når/hvis du engang rammer Odense, så giver jeg en kop kaffe :)

   Slet
 8. Det var en super hyggelig dag, og hyggeligt at møde dig endnu en gang :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det helt sikkert! Og i lige måde :)

   Slet
 9. Så fine billeder du fik taget :) Elsker 3-på-stribe billedet ^_^
  Tak for en rigtig hyggelig dag, det var virkeligt rart at møde dig, håber vi ses igen engang :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Det billede er jeg virkelig også glad for :) Så fint - og så sigende. Du låner det i øvrigt bare, hvis du har lyst :)

   Og selv tak! Det var simpelthen noget så hyggeligt!

   Slet
 10. Tusind tak for en dejlig dag i går Rikke! Som altid en fornøjelse. Du har så evigt ret: Det er fantastisk med et forum, hvor der bare kan snakkes bøger, bøger og bøger, og hvor man kan mærke alles glæde for det emne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak! Det var en skøn dag! Og jeg er helt enig :)

   Slet
 11. Det ser så hyggeligt ud!
  Og er spøndt på at høre din mening om Siri Hustvedts nye :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er i gang med at læse den nu - og jeg er vild med den. Har ellers kun tidligere læst "Alt jeg elskede" af hende :)

   Slet
 12. Det var SÅ skøn en dag, lige fra afrejse til hjemkomst. Vi er efterhånden gode til at rejse i tog sammen :'D

  SvarSlet
  Svar
  1. Togture er (tragisk nok) det, vi er allerbedst til! :b <3 Elsker det, min togbuddy :D

   Slet
 13. Hvor lyder det som en fabelagtig dag. Særlig det at I fik besøg af nogle forfattere. Jeg har flere gange arrangeret blogevents for mor-/modebloggere, og selvom "formen" jo er den samme med hygge, besøg, snak og diskussioner, er det jo noget helt, helt andet og - tør man sige det, når man selv er morblogger - mere intellektuelt stimulerende... ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var virkelig en fabelagtig dag! Det er jeg nu også sikker på, at morbloggertræf er :)

   Slet
 14. Hvor er jeg glad for, at du havde en god dag. Jeg håber meget på at se dig igen næste år :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber bestemt også på at komme med næste år. Det var så hyggeligt! :)

   Slet
 15. Perfekt citat. Det er jo essensen af bogbloggertræf! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Det synes jeg bestemt også, det er :)

   Slet