søndag den 19. oktober 2014

Magiske Odense

I efterårsferien forvandles Odense. Et tykt lag tryllestøv pustes ud over byens centrum, butikker bliver ryddet og fyldt med sælsomme genstande, et helt særligt tog afgår fra banegården og fører en flok heldige børn til deres drømmeland, kappeklædte mennesker slentrer omkring i gaderne, og luften giver genlyd af ivrige børneråb, ord som "Hæmmer!", "Lammer!" og "Expaliarmus!" remses op igen og igen. I efterårsferien bliver Odenses gågade til Diagonalstræde, Tusmørkegyden og den Magiske Markedsplads. I efterårsferien afholder Odense nemlig Harry Potter festival.
I fredags mødtes jeg med Gitte for at udforske og opleve. Og undervejs blev jeg så rørt og overvældet; ikke af opstillingen selv, men af de mennesker der tog del i den. For de yngre børn havde en fest. Det var så tydeligt, at de var trådt ind i deres yndlingsbog, og at de nød hvert eneste sekund.
Jeg bliver helt målløs, når jeg husker, at det er over syv år siden, Rowling sidst nedskrev ord om troldmandsdrengen. Det er syv år siden, den sidste bog udkom, og alligevel lever fortælingen endnu så stærkt blandt det yngre publikum. Børn drømmer stadig om at komme til Hogwarts. Børn lærer stadig Rowlings besværgelser udenad for at kunne beskytte sig mod mørke troldmænd. Og børn venter stadig på det magiske Hogwarts-brev. Det smukkeste ved at tage til Harry Potter festivalen var virkelig at blive bekræftet i, at nye generationer lever sig ligeså meget ind i Rowlings legende, som vi selv gjorde. Og som vi måske stadig gør.

Harry Potter-festivalen er en årlig begivenhed i Odense, og finder sted fra torsdag-søndag i efterårsferien. Du kan læse mere lige her.

32 kommentarer:

 1. Æv, jeg kan ikke se videoen, den siger den er Private og jeg skal logge ind :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var vist bare lige mig, der havde været for hurtig. Den virker nu :)

   Slet
 2. Malene og jeg var også inde og kigge om fredagen. Det var simpelthen magisk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har de altså virkelig gjort godt. Jeg bliver altid overrasket over, hvor meget arbejde de lægger i det :)

   Slet
 3. Jeg kan ikke se din film Rikke :( den siger den er privat og at jeg skal logge ind for at se den.

  SvarSlet
 4. Wow, det virker da som et utrolig gennemført arrangement! Thumbs up til Odense :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig smadderfint arrangeret! Og de går op i det med liv og sjæl ;D

   Slet
 5. Så eventyrligt, elsker det! Ser ud til at være et fedt arrangement:D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var virkelig fedt! Jeg elsker, at de gør så meget ud af det :)

   Slet
 6. Det bliver hverken første eller sidste jeg gang jeg siger det, men hvor ville jeg dog elske, at opleve det! Åh, I er sgu heldige at have glæden af at have et blik i Magikerverdenen, jer fynboer! Så, så hyggeligt!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig super hyggeligt! Hvis du nogensinde kommer forbi i Odense i efterårsferien, kan jeg kun anbefale at kigge forbi den magiske festival :) Stemningen er helt vidunderlig.

   Slet
 7. Det var absolut fantastisk, at se det yngre publikum være så begejstrede!
  På et tidspunkt kom der en Dementor (virkelig uhyggelig, siger jeg dig), men det onde onde kræ nåede ikke at gøre noget, før en lille knægt på måske 6-8 år, svingede sin tryllestav og råbte "EXPECTO PATRONUM!"
  Åååh, jamen det hele var jo bare ren magi!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det oplevede jeg også, og det var så fint :D Elsker indlevelsen!

   Slet
 8. Tak for en magisk, magisk dag :)!

  SvarSlet
 9. Kunne simpelthen ikke rumme, at nå ned og kigge på det i år, men hver gang der gik små børn forbi på parkeringspladsen med kapper og kosteskafte bankede mit hjerte lige lidt ekstra. Hvor jeg dog ville ønske, at jeg kunne være 10 år yngre, bare lige et par dage, så jeg kunne komme med Hogwartsekspressen og spille Quidditch med de andre børn (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig fint at spotte de små kappeklædte skikkelser rundt omkring i byen. En vidunderlig sammensmeltning mellem magi og virkelighed! :)

   Slet
 10. Åh hvor fantastisk, har kun været til det en enkelt gang, og ville elske at opleve det igen! Det er simpelthen sådan en dejlig tradition, og hvor er det bare lækkert, at der er så mange, som støtter op omkring det, så det bliver så fint og gennemført, som det er! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig så fint og så hyggeligt! Kan varmt anbefales til et par hyggelige efterårstimer i Odense :)

   Slet
 11. Jeg skal da vist helt sikkert have slæbt mand og børn med en tur til Odense næste efterårsferie! Det ser superhyggeligt ud :o)

  Der er nogle år til endnu, men jeg glæder mig enormt til, når jeg kan introducere mine drenge for hele Harry Potter universet. Vi havde den store med ind at se WB touren, men der var han kun 1 år, så han fattede minus. Men det bliver så godt, når de bliver store nok til rigtigt at blive præsenteret for det! Jeg forudser klart en fødselsdag eller 2 med HP-tema :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må du helt bestemt, det er bare så fint! :)

   Og det kan jeg godt forstå, at du glæder dig til! Jeg husker stadig første gang, jeg læste/hørte om Harry Potter. Det var fantastisk :)

   Slet
 12. Åh, jeg var så ked af, jeg ikke kunne komme afsted i år.
  Well. Der er hermed sat kryds i kalenderen for næste år. Man bliver aldrig aldrig for gammel til Harry Potter!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver man nemlig aldrig nogensinde!

   Slet
 13. Vi var der lørdag eftermiddag til Den Store Kamp - det var SÅ sejt! Dumbledore, Harry Potter og hundredvis af børn som kastede besværgelser mod Lord Voldemort og følge. Fik helt kuldegysninger! Jeg overvejer om de mangler frivillige til næste år, for så er det lige før at jeg er klar til at hoppe i noget Hogwarts-kluns eller lignende! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også flere gange overvejet at melde mig som frivillig! Det var desværre ikke muligt for mig i år, men jeg gør det gerne næste år!

   Slet
 14. Fantastisk!
  Jeg må huske at komme forbi til næste år, det ser helt magisk ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det syne sjeg helt bestemt, du skal! :D

   Slet