søndag den 7. december 2014

Konkurrence #22: Anden adventssøndag

Denne konkurrence er venligst sponsoreret af Gyldendal

Endnu et lys brændes, endnu en søndag afkrydses, og endnu en adventsgave åbnes. Tiden flyver af sted, og jeg nyder hvert eneste sekund af denne søde juletid. Det håber jeg også, at I gør. 
Denne anden søndag i advent er der to vidunderfine bøger på højkant skrevet af en af nordens mest lysende forfatternavne. Gyldendal har nemlig været så venlige at sponsorere "Sommerbogen" og "Billedhuggerens datter" af Tove Jansson. Tove Jansson er en af mine absolutte yndlingsforfattere; en forfatter der i sandhed forstår simplicitetens magt. Hendes bøger er fyldt med fjerlette, glasklare og rammende observationer fortalt i et yndigt, næsten konstanterende, sprog. Jeg har tidligere anmeldt "Sommerbogen" her, og "Billedhuggerens datter" her.  

For at deltage i konkurrencen og vinde de to bøger skal I blot skrive en lille kommentar til dette indlæg – fortæl gerne om jeres fineste juletradition. Husk også at skrive jeres e-mail, så jeg kan komme i kontakt med vinderen. I kan deltage i konkurrencen til og med d. 12/12, hvorefter jeg hurtigst muligt offentliggør den heldige vinder. 

98 kommentarer:

 1. Jeg bager til jul hvert eneste år både til mig selv og andre. Mine bedsteforældre har bryllupsdag den 22. Dec., så jeg sender altid en dåse med kager af sted til dem :)

  saspigen2@live.dk

  SvarSlet
 2. På trods af, at jeg elsker julen ved jeg faktisk ikke om vi har nogle decideret traditioner. Eller, min mor og jeg pynter altid træet i fællesskab, og der er et træ om vi er to eller femten mennesker til juleaften ^^

  sorttale(a)gmail.com

  SvarSlet
 3. Vores bedste juletradition er børne-pakkespil. Hvert barn teamer op med en forælder, og så skal der hugges gaver til sig;) Det er virkeligt sjovt at se de små gå efter bestemte pakker (de store!)

  woman.who.reads@gmail.com

  SvarSlet
 4. Min fineste juletradition er at jeg skal se Disney's juleshow med dynen på sofaen hvert år hjemme ved mine forældre - jeg flyttede hjemmefra for nogle år siden, men det er ikke så vigtigt :D

  SvarSlet
 5. Den fineste juletradition vi har i min familie, må være at vi tager ud og fælder et juletræ sammen d. 22 også d. 23 pynter vi det, mens vi hører julemusik for fuld skrue :)


  katrine.pedersen.1992@gmail.com

  SvarSlet
 6. Den fineste, men nok også underligste trditioner er, at hele min familie tager ud og vinterbader den 25. og så direkte i biografen bagefter. De sidste par år har vi set Hobbitten 1 og 2, og jeg glæder mig så meget til at se den sidste :-)
  Benedikte!
  dikte-nie@hotmail.com

  SvarSlet
 7. Siden jeg var helt lille har min ynglings juletradition været at kravle helt tæt på min far i sofaen og se Disneys Juleshow sammen med ham imens vi spiste en masse julegodter. For 2,5 år siden flyttede min far så til Grønland så nu føles det helt underligt at sidde og se Disneys Juleshow juleaften uden ham. Jeg har også altid elsket traditionen mine forældre har med at vi får risengrød til frokost juleaften men den tradition er også forsvundet for vi har ikke holdt jul hos min mor i mange år og der er ingen af de andre i familien der har samme tradition. I år forudser jeg at jeg ender med at sidde under et tæppe på sofaen og læse en god bog :)

  metteebpedersen(a)hotmail.com

  SvarSlet
 8. Det ville være lækkert at læse lidt mere "voksenlitteratur" af hende - har ellers kun læst mumi til nu;) Min bedste juletradition? Juleaften! Pyjamas hele dagen frem til 15-1530, hvor man bare stener fjernsyn og hjælper til med at lave mad. Så i kirke - og hjem og spise! trinesoppskrifter@gmail.com

  SvarSlet
 9. Den ældste juletradition jeg kan huske, er at jeg, sammen med min far, pynter juletræet om morgenen d. 24 december. Det er simpelthen så hyggeligt, og da jeg var lille var det det bedste ved julen :)

  louisehede1989@gmail.com

  SvarSlet
 10. Den fineste tradition er, når vi synger om juletræet. Min far vil gerne synge for, men han ejer hverken tone eller rytme, så alle sangene bliver sunget på samme melodi til min mors store irritation, men som får resten af familien til at grine. Det er rart, når alt ikke er perfekt :)

  michelsen92(a)live.dk

  SvarSlet
 11. En af mine bedste (og læserelaterede) juletraditioner er, at jeg hvert år genlæser Bjarne Reuters "Brødrene Mortensens Jul", som er inddelt i 24 kapitler, et til hver dag. Jeg kan efterhånden hvert kapitel udenad, men den virker stadigvæk lige sjov og uforudsigelig hvert år! ;)
  Glædelig 2. advent!
  - Nine (nineriis@hotmail.com)

  SvarSlet
 12. I min familie har vi en fin lille tradition, hvor vi ved syv- otte tiden, tager en hest hver og rider en hyggelig lille tur gennem skoven, byen og nabolaget. Derved får vi hilst på bekendte, ønsket glædelig jul og en frist julefølelse inden det rigtigt går løs :)
  Elisa_onat@yahoo.com

  SvarSlet
 13. Min fineste juletradition er, at juleaften fejres sammen med både min søns far, hans familie, min far og hans nye hustru (min mor døde for mange år siden) og naturligvis min søn og jeg - og det selvom, jeg ikke har været kærester med min søns far i mere end 17 år <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Glemte min mailadresse: Lolesendk@gmail.com

   Slet
 14. Min søster og jeg har i flere år haft en aftale om ikke at købe gaver til hinanden. I stedet har vi en leg sammen, der går ud på at, at vi indenfor 35 kr. skal finde en ordentlig gave til hinanden. Det er overraskende udfordrende at finde noget fint og betænksomt indenfor et så smalt budget. Men det er altid den gave, man glæder sig mest til at pakke op - netop fordi den indeholder så megen tanke og kærlighed.

  emiliestisager@gmail.com

  SvarSlet
 15. Når eg var liten fekk eg julesokk med godterier 1. juledag, og det var tradisjon å spise denne opp med barne-TV på 1. juledagsmorgen. Nå er det nissegrøt på julaftens formiddag som er den beste tradisjonen, og den blir ofte spist saman med julefilmene "Tre nøtter til Askepott" og "Reisen til julestjernen".

  elidasta@gmail.com

  SvarSlet
 16. Årh vil jeg rigtig gerne vinde, de er begge på min ønskeliste :D
  Den første advent søndag, der tager vi alt julepyntet ned, pynter op. høre julemusik, laver julelys osv. Og så bager vi æbleskiver ;D Det er bare så hyggeligt en dag (:
  Mvh Trine moi_246@hotmail.com

  SvarSlet
 17. Vi tyvstarter altid julen d. 21/12, hvor vi er hjemme ved min kærestes forældre, hvor vi spiser risengrød, drikker juleøl, bytter gaver, danser om juletræet og ser "Et juleeventyr" i Disneyversionen.. Så er julen ligesom igang ;-)
  / Liselotte

  liselotte.hansen7(a)gmail.com

  SvarSlet
 18. En af mine dejligste juletraditioner er at gense 'Skønheden og Udyrets fortryllende jul', som er en af mine yndlingsjulefilm!

  Rikkestavski@gmail.com

  SvarSlet
 19. Da jeg var yngre, var jeg altid med til at pynte træet hos min mormor dagen før jul. De sidste par år har vi dog fordelt julen mellem mine forældre og min moster, og der hjælper jeg både med at hente træet og pynte det, når det er hos mine forældre. Det er noget af det mest hyggelige og især når der bliver sat noget Pyrus på - man må godt være et stort barn i julen :) Glædelig 2.advent i øvrigt.
  Annkristinehald@gmail.com

  SvarSlet
 20. 23. december når hele familien er ude og hente juletræ og derefter pynter det sammen! Og så skal der selvfølgelig ses Disney's Juleshow den 24 ;)

  majajorgensen@hotmail.com

  SvarSlet
 21. Jeg glæder mig altid til at bage kager med min familie den første weekend i december. Det kan simpelthen ikke blive jul uden den tradition.

  offentliganna@gmail.com

  SvarSlet
 22. Sikke nogle fine forsider! Vi har mange juletraditioner, men en af de hyggeligste er, når hele familen mødes en søndag til æbleskiver og juleklip.
  Vh Monica (mgjensen@live.dk)

  SvarSlet
 23. Sikke en fin præmie! Jeg har set med så længelsfuldt hos alle jer, der var så heldige at få kopier af de fine bøger :)

  Den allermest faste "tradition" i min familie må være, at jeg nu på 32. år endnu aldrig har fået mandlen! Heller ikke selvom vi nogle år kun har været 2 :) Der er ikke noget at gøre :) Heldigvis elsker jeg risalamande mere end næsten alle andre desserter, så jeg får en god "trøstepræmie" :)

  Glædelig 2. søndag i advent, kære Rikke

  SvarSlet
 24. Den fineste juletradition... hmm, det er virkelig svært at vælge, så nu nævner jeg bare en, som måske er lidt anderledes. Nemlig at vi, i stedet for risalamande til dessert, får risengrød til forret og at mandelgaven altid er et brætspil, som vi så spiller senere på aftenen, når gaveoppakning og juletræsdans er ovre.

  menirtak(a)gmail.com

  SvarSlet
 25. En af min families juletradition er, at både jeg og mine brødre for pakkekalender - en lille gave hver dag, og så en større om søndagen, når det er advendt. Så hyggeligt!
  Kh. Sofie L
  sofielasoe@live.dk

  SvarSlet
 26. Jeg elsker simpelthen at danske forlag er begyndt at gøre mere ud af bøger! disse er så flot lavet at man næsten ikke kan lade være med at købe dem! :)

  Line92borup@gmail.com

  SvarSlet
 27. En fin juletradition må være den weekend jeg pynter til jul og julestemningen for alvor indfinder sig. Det er så hyggeligt når nisserne indvaderer hjemmet og julelysene bliver tændt for at jage noget af mørket væk.

  mhlind87@gmail.com

  SvarSlet
 28. Hvert år tager hele familien ud og fælder juletræ sammen. Og vi tager os selvfølgelig god tid til at finde det helt rigtige. Når vi kommer hjem er der æbleskiver og varm kakao, hvorefter vi pynter træet :)

  janeekberglauritzen@gmail.com

  SvarSlet
 29. Den fineste juletradition må være, at vi hvert år starter juleaften med at tænde lys på min fars grav. Det føles bare så rigtigt, når nu han ikke er her mere.

  SvarSlet
 30. Har et blødt punkt for luciaoptog, som mine døtre altid går på skolen, og øver løs i stuen inden. Elsker det

  SvarSlet
 31. Da jeg boede hjemme, havde min mor og jeg en tradition med at bage brunkager. Hvert år… og gerne til flere familiemedlemmer. Det var en hyggelig dag, hvor ovnen varmede hele køkkenet, julemusikken spillede og duften af brunkager hang i hjemmet i et par dage efter :) Den tradition savner jeg lidt efter jeg er blevet 'voksen' og flyttet hjemmefra.

  Mail: hej@frknv.dk

  SvarSlet
 32. Vores bedste juletradition er at hele familien mødes hver år 1. advent og hjælpes ad med at pynte hele huset op til jul. Det er så hyggeligt :)
  helenesteenholdt@yahoo.dk

  SvarSlet
 33. Min bedste juletradition er måske ikke en tradition endnu, fordi den først er startet i år. Jeg flyttede hjemmefra i sommer, men var i år hjemme hele sidste weekend (altså 1. advent-weekenden) for at bage småkager, pynte til jul og hygge med mine forældre. Jeg er sikker på, det bliver en tradition, som vi kan bygge videre på og jeg glæder mig allerede til næste år!

  lauraersejest@hotmail.com

  SvarSlet
 34. I denne søde juletid.. Min favorit tradition er helt sikkert konfekt-bage-dagen... Chokolade og krymmel over alt! :-) dejlig giveaway.
  p.dorthe@gmail.com

  SvarSlet
 35. Fine små bøger :)
  Traditionen hos os er at bage peberkager og luciaboller. Og så har jeg nogle år forsøgt at lave min egen konfekt med varierende resultat :)

  SvarSlet
 36. Tak for denne fine konkurrence :-)
  Jeg ved faktisk ikke rigtig hvad jeg har af særskilte traditioner. Jeg har de traditioner man nu har i julen, med julefrokoster, julehygge, juleaften osv :-) .. Da jeg var mindre havde jeg en tradition om at jeg skulle hjem til min farfar og farmor en weekend i julen for at bage julesmåkager og lave konfekt. Det var så hyggeligt, og jeg glædede mig altid sådan til det. Men ja, så bliver man ældre og så kommer man på universitet og så præges julen desværre af eksaminer og deslige :-/

  SvarSlet
 37. Sikke en fin konkurrence med den bedste gave :-)
  Min yndlings juletradition er, at vi, hele familien, fælder juletræ sammen d. 23.12. Alle familiemedlemmer saver, og der er stor ståhej, når træet endelig vælter. ninalbertsen@gmail.com
  Glædelig jul!

  SvarSlet
 38. vores bedste juletradition er, at vi den 24. december om formiddagen spiller på alle byens plejehjem :-) Det er bare så hyggeligt, og det bliver ikke jul uden!
  Mvh Nanna
  nanna_munk@hotmail.com

  SvarSlet
 39. Vi har altid gjort meget ud af advent, og det synes jeg er sådan en hyggelig måde at tælle ned til julen på, sådan at det ikke er 1-2-3-JUL, når man går på juleferie.

  candmorblog @ gmail . com

  SvarSlet
 40. Åh! De har bare været på ønskesedlen så længe, de to bøger!

  Jeg tror ikke, vi har så mange traditioner, men jeg elsker at se Disneys juleshow, nok fordi min mor altid har elsket det, og så har det smittet af på mig. Egentlig er jeg slet ikke så glad for julen... Men juleshowet er ret godt. ;)

  SvarSlet
 41. Hov og så: ida-haugaard@hotmail.com

  SvarSlet
 42. Jeg har nok ikke én yndlings juletradition, for jeg holder af mange. At bage pebernødder, at pynte juletræ den 23.december. Jeg elsker også når min familie samles til frokost den 24. over varm risengrød - for efter igen at mødes om aftenen til selve "juleaften"

  Hilsen Line
  linenuller@gmail.com

  SvarSlet
 43. Min bedste juletradition er at lave konfekt med min mor og lillebror. Selvom jeg er flyttet fra Odense til Århus, så gør vi det stadig hvert år. :-)
  Krydser fingre!
  - Katja,
  katjalavendelhaven@hotmail.com

  SvarSlet
 44. Nogle skønne bøger, jeg vil så gerne læse dem. Og smukke er de også, jeg er sikker på de ville passe helt perfekt på min bogreol.

  Jeg elsker vores småkagebagedag med gode venner.

  benteskou (a) gmail.com

  SvarSlet
 45. Min bedste juletradition er umulig at vælge! Der er så mange: lave kalenderlys, mens min mor laver adventskrans, bage med min mormor, hente juletræ med hele familien, pynte træ den 23...
  sissi_turbo@hotmail.com

  SvarSlet
 46. Glædelig 2 advendt - Julen giver mig altid en føelse af nostalgi og Tove Jansson er altid en julefavorit fra barndommen. Min ynglings juletradition er at tænde advendtslysene - at samles omkring bordet, hygge hver søndag og bare være sammen inden dagligdagens julestress begynder igen mandag morgen.

  KH Camilla
  camilla.viborg@gmail.com

  SvarSlet
 47. Når jeg holder jul hos mine forældre har vi en bestemt tradition, som altid skal overholdes. Lige inden vi skal spise, tænder jeg alle stearinlys i stuen, slukker alt elektrisk lys og så nyder vi stilheden, hinanden og et koldt glas hvidvin. Det er et af de øjeblikke jeg værdsætter mest!

  Dalbro007@gmail.com

  SvarSlet
 48. Min fineste juletradition må være at gå en lang tur lillejuleaften og se alle de fine lys i aftenmørket :)

  anne-sofienordstrand@hotmail.com

  SvarSlet
 49. Hver eneste december synger vi en eller flere julesange med mit kor. Dette gør både os selv samt publikum i julestemning - det er fantastisk, at kunne viderebringe den følelse!

  valboell.amanda@gmail.com

  SvarSlet
 50. I en weekend i december går min mor jeg amok med at lave konfekt og småkager - der er altid så meget, at vi når at blive trætte af det og ikke er kommet af med det til januar, men åååh, det er det hyggeligste. :)

  millah@live.dk

  SvarSlet
 51. Min fineste juletradition er nok oppyntningen af juletræet sammen med min søster d. 23 om aftenen. Det er simpelthen bare altid så hyggeligt - og samtidig gør det bare glæden til juleaften endnu større :)
  funny94girl@hotmail.com

  SvarSlet
 52. Det er fast tradition at besøge farmor og farfars gravsted juleaftensdag.

  SvarSlet
 53. Min juletradition må være at lave vanjilekranse samme med min mormor

  SvarSlet
 54. Min juletradition må være at lave vanjilekranse samme med min mormor
  lunarohde8@gmail.com

  SvarSlet
 55. Den bedste juletradition er for mig at have tid til at slappe helt af og tulle rundt i hyggetøj hele dagen, at spise småkager til morgenmad og læse de bøger, jeg har fået i julegave.

  kontakt@ohyouprettythings.dk

  SvarSlet
 56. Min juletradition er at tage hjem til Færøerne hvert år, at holde jul med familien :) <3
  Kh. Bjørk
  bjork.egholm@hotmail.com

  SvarSlet
 57. Lækker konkurrence ! :)

  Jeg skal altid have en noget julepynt med hjem hvis jeg er på ferie eller et andet specielt sted

  ZindyL@hotmail.com

  SvarSlet
 58. Mange af mine gamle juletraditioner døde nogle år tilbage da jeg gik ned med stress og endnu en depression. Vi er startet op med nye traditioner med ture til noget som hedder nissestien og oppyntning hos min mor første advent.
  Og så er vi begyndt at læse julehistorier med 24 kapitler.
  Og måske har vi startet på en ny med breve fra julemanden.

  SvarSlet
 59. En af mine bedste juletraditioner er, at vi hvert år den 23. december ser Love Actually. Der bliver bare ikke jule uden :)
  ditte.kamper@gmail.com

  SvarSlet
 60. Jeg er elendig til juletraditioner, jeg må vel nærmest tilstå, at jeg langt inde i december er lidt anti-julet. Men dagene mellem jul og nytår er altid dejlige, hvor hele familien hygger sammen og ser "Anne fra Grønnebakken" i tv :)

  SvarSlet
 61. Min fineste juletradition, årh den er svær, synes der er så mange små finurlige ting man altid gør i julen. Men jeg har en tradition med altid at skulle kreere en guirlande, som går hele lejligheden rundt (det tager lang tid), og så laver vi altid hjemmelavet julekonfekt, der gerne skal være alt andet end pænt, men derimod forestille både julemænd, burgere og træer.. Og så er der jo Disneys juleshow :)

  embila@hotmail.com

  SvarSlet
 62. En af vores fineste juletraditioner må være at gå i kirke juleaften :)
  juliereich99@gmail.com

  SvarSlet
 63. Min yndlingsjuletradition er helt klart timerne efter julemiddagen, risalamande, julesang og gaver - i min familie sørger vi nemlig altid for, at mandelgaven er et brætspil, og så sidder vi ellers klistret til spisebordet med juleslik og grin til langt ud på natten. Vores jul er altid temmelig stresset og ustruktureret, så når vi endelig når til det punkt, hvor vi bare skal slappe af og grine, har vi det bare så skønt. Og så sørger vi i øvrigt altid for, at vi alle får minimum én god bog i julegave - det er også en fast tradition :-)

  tridaje@gmail.com

  SvarSlet
 64. Vi har et gammelt kassettebånd med blandede jule sange, som hele julen kører for fuld skrue, selvom den hakker og skratter.. Denne hakken og skratten er endda blevet noget af det bedste, man kan synge med på. �� det er altid det julen starter med ��

  astrid-nejlund@hotmail.com

  SvarSlet
 65. Da juleaften også er min fødselsdag, er min yndlings juletradition at samle familien til fødselsdags morgenmad om morgenen d. 24. december. Det er så hyggeligt også at få set alle dem jeg ikke nødvendigvis holder juleaften sammen med :)

  karinalindxd@hotmail.com

  SvarSlet
 66. De bøger vil jeg vildt gerne læse :-)
  mvh stine
  smulbjerg@live.dk

  SvarSlet
 67. Kommentarfeltet her er fantastisk læsning i sig selv :) Smukke historier og mange inspirerende traditioner.
  Da jeg var lille, gik mine søskende og jeg altid en tur rundt i haven efter julemiddagen for at kigge efter Julemanden (mens mine forældre lagde pakker under juletræet). Nu er vi blevet voksne eller så godt som, men vi går stadig turen og kigger på stjerner. Og holder også øje med skorstenen... man kan jo aldrig vide.
  helgahoyer(a)gmail.com

  SvarSlet
 68. Vi mødes til julehygge og pakkespil den 1 advent hvert år.. Den blev indført det år jeg var højgravid med den store og har holdt ved siden.. Så har man får alvor budt julen velkommen :)

  SvarSlet
 69. Jeg er vokset op på landet, så den juletradition som jeg holder mest af må være når jeg og mine forældre går ind til naboen for at finde et juletræ, som vi selv vælger og fælder og efterfølgende står vi altid og får et lille glas glögg med naboen og hans kone. Selvom jeg nu bor i København, så glæder jeg mig altid til når jeg kommer på julebesøg og juletræet skal findes.

  Glædelig anden søndag i advent!

  louise.thustrup@gmail.com

  SvarSlet
 70. Min hyggeligste og fineste tradition i december er at spise morgenmad og vågne langsomt i kalenderlysets skær hver morgen.
  Der er en særlig magi over tidlige decembermorgener.

  maria.camilla.johannsen@gmail.com

  SvarSlet
 71. jeg ved ikke om man kan kalde den fin og om det tæller som en tradition, men hvert år tager vi i biografen om aftenen den 25. alle fem i familien, og ser en rigtig god film, og så tager vi hjem og spiller brætspil ! det er det hyggeligste!

  Clara_gleerup@yahoo.dk

  SvarSlet
 72. Deltager :-)

  selinedam@hotmail.com

  SvarSlet
 73. det kunne være sjovt at læse noget mere af hende :) afjuletraditioner plejer vi at mødes hele den pukkelryggede og bage småkager til juledagene, det er vældig hyggeligt :)
  sandravarn@gmail.com

  SvarSlet
 74. Den bedste juletradition vi har i min familie er anden søndag i advent, hvor vi mødes hos min fars fætter til hjemmelavede æbleskiver og gløgg. Det er så hyggeligt :)

  SvarSlet
 75. Den bedste juletradition i min familie sker, når vi sammen laver konfekt og pynter juletræet omkring den 21. december :-)
  Ville ikke været dårligt med noget nyt læsestof hen over julen!
  tina-hauris@hotmail.com

  SvarSlet
 76. Åh dem vil jeg gerne vinde <3
  Min ynglings-juletradition er hygge med familien hele juledag.. Men fælles madlavning osv.. :)

  SvarSlet
 77. En af mine fineste juletraditioner må være at lave hjemmelavede vaniljekranse sammen med min mor.
  Det gør vi hver jul.
  /Emilie

  femogtyve (at) hotmail.com

  SvarSlet
 78. Jeg elsker at lægge gaverne under træet sammen med min søn. Evajj.au@gmail.com

  SvarSlet
 79. Den bedste juletradition er at pynte juletræet d. 23. december med mine forældre og lillebror og så at se Disney's juleshow med min lillebror (på 23 år).

  a.nielsen1989@gmail.com

  SvarSlet
 80. Kunne super godt tænke mig at læse bøgerne! Selvom jeg snart fylder 18 får jeg stadig en lille gave af "nissen" hver dag i december til d. 24. Det bliver jeg nok aldrig for gammel til ;
  anneahlmann@yahoo.dk

  SvarSlet
 81. Jeg har i mange år holdt full blown juleaften med min veninde og hendes familie et par dage før jul.

  De seneste 4-5 år har jeg købt et stykke julepynt til hver, som passer til hver enkelt person, som så hænger på træet året efter sammen med alt det andet julepynt (der er efterhånden meget julepynt på det træ :)).

  //Helle Dannemand
  hdl1010(a)hotmail.com

  SvarSlet
 82. det er svært at vælge, men måske den årlige hygge--tur til flensborgs julelys og juleboder med min familie.

  SvarSlet
 83. Jeg elsker at hive juletræet ind i stuen lille juleaften og når mine piger hjælper med at pynte det. Det er virkelig hyggeligt og så er det meget snart juleaften.

  SvarSlet
 84. Jeg elsker disneys juleshow, vi sidder 4 generationer og griner og hygger

  Ditte christoffersen- mtm101103@hotmail.com

  SvarSlet
 85. Jeg kan ikke finde min besked mellem kommentarerne, så jeg prøver lige igen, og håber at denne går igennem. :-)
  Min yndlingstradition er læserelateret - at gå på biblioteket op til juleferien, og låne både juleeventyr og romaner, der blot synes mere "vinter"-agtige. Ofte ender vi med at side og læse højt for hinanden, min mor og jeg, og det bliver man heldigvis aldrig rigtigt for gammel til :-) Lykke-Per af Pontoppidan læste jeg sidste år, og det prøver jeg igen, og måske det bliver en ny tradition :-)

  mette.vincentz@gmail.com

  SvarSlet
 86. jeg elsker vores tradition med at mødes hos mine forældre d. 23 december hvor vi laver konfekt og hygger
  marianne.lykke@gmail.com

  SvarSlet
 87. elsker at give kalendergaver, sarafleischer@yahoo.dk

  SvarSlet
 88. I min familie laver vi marcipankonfekt hvert år. Selvom halvdelen bliver spist inden der når at komme chokolade på, så ville det bare ikke være jul uden!
  sharkjaer@gmail.com

  SvarSlet
 89. åhh, sikke en dejlig advents konkurrence:0) Min datter og jeg bager julekager, spiller julespil og ser de søde julefilm som fx "Nico og de flyvende ransdyr" i weekenderne. Det er bare hygge!

  SvarSlet
 90. En af de juletraditioner jeg holder mest af, er når min mor og jeg skal på julemarkedet i ridehuset i Aarhus. Det er så fint, skævt og hyggeligt - og min mor kan altid vandre rundt derinde i evigheder!
  camilla-mai@hotmail.com

  SvarSlet
 91. Min bedste juletradition er første juledag. Der er absolut ingen planer, jeg står sent op, tilbringer dagen i mit nattøj og udforsker og nyder mine julegaver. Og spiser and og ris a la mand til morgen, middag og aften! Ren afslapning med min familie!

  louiseludvigsen@gmail.com

  SvarSlet
 92. En af mine bedste juletraditioner er at mødes med min ældste og bedste barndomsveninde hver eneste jul d. 24 om formiddagen, hvor vi udveksler (og åbner!) vores julegaver til hinanden og spiser juleslik. Heldigvis bor vores forældre stadig i samme by, så det godt kan lade sig gøre :) I år skal jeg have min 6 måneder gamle datter med, og min veninde er gravid, så det bliver lidt anderledes, men helt sikkert stadig mega hyggeligt :)
  tsoe85@gmail.com

  SvarSlet
 93. Vi går en tur mellem anden og ris a la manden. Det er dejligt at få sig rørt - og vi har hele byen for os selv & kan se hvordan andre hygger.
  Traditionen stammer fra da vi havde hund, men er stadig god.

  SvarSlet
 94. Vi går i kirke, det er så smukt :)
  lene_mondrup@yahoo.dk

  SvarSlet
 95. Vi pynter træet hvert år sammen - men meget gør vi ikke ved julen.
  Natashanm1993@hotmail.com

  SvarSlet
 96. Vi er ikke de bedste til faste traditioner, og har ofte rejst i julen, men en af de traditioner vi alligevel næsten altid laver, er julebag! Så hører vi den obligatoriske julemusik og hygger mens vi bager! :)
  ida.maria.pedersen@hotmail.com

  SvarSlet
 97. Jeg plejer at bage pebernødder med min far og lillebror, mens vi hører julemusik! Det er altid så hyggeligt, og jeg er ret ked af, jeg ikke kan være med til det i år.
  MetRas79(a)hotmail.com

  SvarSlet