søndag den 27. december 2015

Firkantede pakker

Juledagene er snart slut, og det er de stillestående helligdage også. Jeg skal atter til at pakker min taske og forlade Jylland til fordel for Fyn – det er snart tid til at tage af sted, og med mig tager jeg en håndfuld glitrende minder og en usandsynligt tung bogstak. Under juletræet lå nemlig adskillige firkantede pakker med mit navn på. Bogpakker til mig fra de mennesker jeg elsker allerhøjest.
Og akkurat som da jeg var yngre, er mine juledage forsvundet med doven afslapning og hyggelig oppakning. Jeg har nydt illustrationer, læst forord og forsøgt at forestille mig, hvor på bogreolen mine nye bogskatte skal bo. Jeg har færdiglæst enkelte bøger og påbegyndt adskillige. Og jeg har lyst til at læse alting samtidig – og helst øjeblikkeligt.

I videobloggen nedenfor fremviser jeg de bøger, jeg fandt under juletræet. Hvad med jer? Gemte der sig også firkantede vidunderpakker under jeres juletræ? I så fald, hvilke?

36 kommentarer:

 1. Det lyder som en fantastisk jul og ferie i et :) Vi agerede juleværter for første gang, i år, hvilket var virkelig hyggeligt. De sidste par dage har vi brugt på at besøge familien og i aften vender vi hjem nok engang for at nyde den sidste uges ferie inden hverdagen tager over.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig en herlig blanding. Og jeg nyder det! Det lyder også som om, I har haft en skøn ferie. Det er nemlig bare om at nyde det!

   Slet
 2. Der var mange firkantede bøger under træet til mig, men kun tre af dem indeholdt bøger. Min farmor havde købt Tove Ditlevsens "Ansigterne" (som jeg har i forvejen da jeg fandt den fineste gamle version af den hos antikvariatet i Odense) og min far, som jeg ikke regnede med at få gaver fra, da han i forvejen har givet mig penge til den ferie, jeg skal på sammen med ham, overraskende ved at have købt "Brave New World" og "The Catcher in the Rye". Derudover fik jeg blandt andet også sådan en modelhånd til at tegne efter, det nye Apple TV og Paper Towns på dvd :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Herlige bøger! Det var 'Brave New World', du havde talt om, ikke? Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes! Og ellers herlige gaver også – 'Paper Towns' er altså en fantastisk film. Jeg er smadderglad for den.

   Slet
  2. Jo, jeg har rigtig længe gerne villet læse 'Brave New World', så jeg glæder mig rigtig meget til at læse den, når jeg engang er på den anden side af specialehelvede!

   Slet
  3. Det forstår jeg godt! Åh, det speciale altså! Det trækker tænder ud.

   Slet
 3. Hvor er det nogle smukke bøger, du har fået :)
  Jeg fik selv Cloud Atlas af David Mitchell og også den illustrerede HP1, som simpelthen er så fin! :)
  Rigtig glædelig jul!

  https://www.youtube.com/channel/UCfo9EnXJ_Yo2lrt24zIvV0Q

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er virkelig også begejstret! Og herligt med 'Cloud Atlas'. Den er simpelthen bare så god! Og HP1 er netop fin. Sådan en skøn julegave :)

   Godt nytår til dig :)

   Slet
 4. Åh, de ser skønne ud! Sikke en smuk udgave af Tusind og én nat. Jeg er spændt på at høre, hvad du synes om 'Six of Crows', for den er noget anderledes i forhold til Grisha-serien.

  Jeg fik overraskende mange bøger i år - du kan se dem her: http://denlillebogblog.dk/dejlige-julegaver/

  God jul :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. De er virkelig også stjerneskønne. Jeg elsker sættet med 'Tusind og én nat'. Det er noget helt særligt.

   Jeg er faktisk i gang med at læse 'Six of Crows', og indtil videre (60 sider), hygger jeg mig rigtig meget med den!

   Godt nytår :)!

   Slet
 5. Glædelig jul - og sikke en skøn stak! ☺️

  SvarSlet
 6. Hvor er det bare nogle fine bøger du har fået :) jeg var så heldig at få Harry Potter 4 og 5 med de nye forsider, er så glad for dem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det lyder også herligt. Smukke forsider er ren jubellykke!

   Slet
 7. Firkantede bøker er absolutt det beste, men etter at jeg begynte å jobbe på en bokhandel er det ingen som kjøper bøker i julegave til meg lengre....kanskje ikke så rart når jeg kan kjøpe alle de bøker jeg bare ønsker til en utrolig billig penge. Ha en fortsatt god jul, gleder meg til å følge deg videre i det nye året :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det forstår jeg godt. Det job har bestemt sine fordele!

   Tusind tak! Rigtig godt nytår til dig :)

   Slet
 8. Sikke nogle fine gaver du har fået :-)
  Jeg har (indtil videre) kun fået én bog. Det er Wuthering Heights i Folio Society udgaven, den er så flot! Mine forældre er dog skilt, så jeg har endnu ikke fået gaverne fra min mors side af familien, da jeg først holder jul derhjemme i morgen (d. 30.) så jeg krydser stadig fingre for at der kommer bare én bog til :-P

  Ønsker du dig de bøger du får? Eller har du bare en familie som kender dine præferencer sindsygt godt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, men hvilken bog! Den drømmer jeg virkelig også om herhjemme – især fordi den matcher til min 'Jane Eyre'-udgave derfra. Åh, suk. Den står højt på drømmelisten.

   Det er lidt en blanding med mine bogønsker. Nogle har jeg ønsket mig, andre har jeg nævnt (f.eks. Tusind og én nat), og nogle er modige og tør gætte sig til mine bogønsker (det er nok mest Nico :)).

   Jeg håber, du får en god juleaften med familien i dag. Og et fantastisk nytår i morgen :)

   Slet
 9. Sikke nogle fantastiske bøger du har fået! Jeg synes især "Finding Winnie" lyder rigtig god, og den er netop nu røget på ønskelisten. Jeg fik selv "Peter Pan" og "Jane Austen; her life, her times, her novels", begge fordi jeg havde set de flotte udgivelser som du havde af dem. Så har jeg fået "How to be parisienne wherever you are" og "John Green; the collection", med hans mest kendte bøger :) Altid en fornøjelse at læse din blog, og BookLovers siden på facebook :)

  SvarSlet
  Svar
  1. "Finding Winnie" er simpelthen en ægte glædeskilde. Den er så sød – en af de fineste billedbøger, jeg har set længe.

   Og herligt med bøger i smukke udgaver! John Green-boksen er virkelig også skøn. Den mand skriver altid godt!

   Og tusind tak for de søde ord <3 Hav en skønt og lykkebringende nytår!

   Slet
 10. Meget flotte bøger - og har især tit set på den udgave af 1001 nats eventyr men jeg har allerede en meget fin ældre udgave med betagende akvarelillustrationer (og tror ikke mine boghylder kan håndtere to udgaver af 1001 nats eventyr pt). Jeg fik selv en pæn håndfuld (Den første sten af Carsten Jensen, Alt under månen af Harald Voetmann og en flot fotohistorisk bog fra 1. verdenskrig). Lige nu prøver jeg at, forgæves, at stoppe mig selv fra at købe mig selv fattig i Folio Society's nytårsudsalg...

  Ps: Glædelig jul og godt nytår

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig også smuk. Jeg knuselsker den udgave – men jeg tror også, jeg kender de udgaver, du taler om. Det er de sorte med sølvdetaljer på ryggen og så i 12 bind, ikke? De er altså også virkelig smukke. Og bestemt værd at have stående. Er i øvrigt meget imponeret over, hvor pænt min bogreol bærer presset fra bøgerne. De er *så* tunge.

   Og hvordan gik det med Folios bogudsalg? Jeg faldt i. Noget så grusomt. Og nu er tre smukke bøger på vej til mig. Det er næsten det værd alligevel, ikke?

   Rigtig godt nytår til dig!

   Slet
  2. Jeg er i tænkeboks omkring Folio. Jeg ved at jeg vil købe John Wyndhams trilogi - sat fra 900 til 350 kr så det er et must. Men overvejer stadig 1-2 andre. Hælder til Polidoris "The Vampyre and other tales of the macabre".

   Jeg mistænker mere at det som holder mine hylder i live er at vægten støtter på vægten af bøgerne under hylden. Der er ingen plads til at hylden kan bøje og knække...

   Slet
  3. Det lyder fantastisk. Jeg er heller ikke helt sikker på, jeg er færdig derinde endnu. 'Never Let Me Go' og 'First Love' lokker lidt, synes jeg.

   Og ah. Det er en god teori. Så længe det holder.

   Slet
 11. Jeg har fået 2 om zero waste, men de kommer først i januar, hvor den ene har præmie.

  SvarSlet
 12. Merry Christmas, Rikke :) What a wonderful Christmas Bookhaul! I didn't know that the new Valente is already out. Last weeks were terribly busy for me so I was unable to keep track of new releases and I don't think that the next year is going to be any calmer. I think that your wonderful Folio Society collection of Jane Austen's books will be soon complete :) I can see that you also got the illustrated edition of Harry Potter. I am just about to finish the Harry Potter and the Chamber of Secrets. I's a wonderful story and I love it so much! I don't know why I've been hesitating for so long. I thought that the book highlight of my Christmas would be the beautiful leather bound book The Snow Queen and other Winter Tales but it surprisingly wasn't. Because there was a bigger surprise waiting for me in form of the five remaining Harry Potter books, I had no clue about I am going to get from five different people. It was an amazing surprise that filled me with that joy of a small child I haven't felt for years :) If you like, you can read the whole story on my blog, together with my very first book video :) here: http://desiresandmishaps.blogspot.sk/2015/12/knizny-ulovok-book-haul-122015.html
  How about you? It seems to me that selection of your books is pretty specific and handpicked. How do your loved ones know which books would make you happy?

  SvarSlet
  Svar
  1. Merry Christmas to you too!

   I hope that my Austen-collection will soon be complete. I'm really anxious for Folio to publish 'Persuasion'. I do hope it is the next one on their list, but sadly I suspect it to be 'Mansfield Park' instead.

   Harry Potter is such an amazing story. Are you reading it for the first time? What a treat! I almost wish that I still had them waiting to be read. They are wonderful!

   Well, I do always write specific editions on my wishlist. However my boyfriend is very good at improvising and surprising me with books I didn't even know that I wanted. He does that every year and always manages to find stunning editions of books I love. It is so wonderful!

   Slet
  2. Thank you :)

   I keep my fingers crossed for you for the publication of 'Persuasion'by the Folio Society ;) I haven't purchased any of their books yet but I'd like to have at least some of them in my library once, too.

   Yes, I am reading Harry Potter for the first time. And you are second person on the internet envying me this state. And I am coming to realise why is it so. I finished Harry Potter and the Chamber of Secrets yesterday and the end was spectacular! So I still don't want to start to read the third book and rather prefer enjoying the echoes of the second one and exhilarating feeling that there are still five books to go.

   The specific edition list is exactly what I did with the Harry Potter books so that they will match perfectly with those two I've already had. Only that I thought that I am going to get only one book, not the whole rest of them. And it is wonderful if someone manages to surprise you more than a fulfilled wishlist of the most desired books ever can ;)

   Slet
  3. I forgot to ask you, could you please translate for me what are you talking about when you describe the illustrated Harry Potter book in your video? I've already learnt the word 'smuk' meaning 'beautiful':) which means a lot to a booklover ;) but the rest of your speech and comments about this book seem to be also pretty interesting :)

   Slet
 13. Sikke mange skønne bøger! <3

  Jeg fik "The Complete Alice", som er Macmillans 150års jubilæumsudgave af Alice i Eventyrland + en masse lækre bonusmateriale.

  Du må have et fantastisk og lykkebringende nytår!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, den står også højt på min drømmeliste! Faktisk overvejer jeg meget alvorligt at bruge mit SAXO-gavekort på den. Så smuk, altså.

   Slet
 14. Så fine bøger! Har netop tilføjet Shadow and Bone til min tbr :-)
  Jeg fik kun en firkantet pakke i år (A Little Life)! Tror, at min familie er så træt af at give mig bøger, at hvis der står andet på min ønskeliste, skynder de sig at købe det i stedet for bøger. Har snart fødselsdag, så der vil jeg sørge for kun at ønske mig bøger, så jeg er sikker på at få en god stak ;-) Det er nu den bedste gave man kan få.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er så vidunderfine! Og glæd dig til 'Shadow and Bone'. Jeg synes kun, serien bliver bedre. Den tredje bog er den bedste!

   Og det kan godt være, det er lidt kedeligt i længden at give de firkantede pakker. Men åh, hvor er de dog skønne at modtage! Jeg håber, du får alt hvad du ønsker dig til din fødselsdag – og mere til!

   Slet